|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Dante Flyshit
|
Zaslal: st únor 04, 2026 5:41 pm Předmět: |
|
|
Beriem to ako ťažší variant. Ja cvičenie nevnímam ako niečo, čo musí byť bezpodmienečne príjemné, skôr sa to snažím robiť tak, aby to bolo pre mňa výzvou.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Dante Flyshit
|
Zaslal: po únor 09, 2026 1:06 am Předmět: |
|
|
Deload 1
Low Bar Drep ATG Paused - 3x3x104kg
Paused Bench Press - 3x3x75kg
Mŕtvola klasikou - 3x3x150kg
Skúsim to peaknuť, takže dnes prvý deload. Šlo to dobre, dynamicky. Bench som chcel pôvodne 80kg, ale vzal som omylom ženskú 15kg os a uvedomil som si to až na konci. Nevadi.
Škoda je však technických nedostatkov spôsobených asi nedostatočnou špecificitou pohybového vzorca pri tréningoch.
V praxi sa to prejavuje tak, že som musel špekulovať ako široko chytiť tyč na bench, aby som bol subjektívne v optimálnom postavení. Nakoniec som zistil, že najviac vyhovujúca je šírka, kde ohyb posledného článku palca (k nechtu), dávam na zlom vrubkovanej a hladkej časti osy.
Takisto deadlift som trochu špekuloval lebo som zistil, že prvé opakovanie je vždy o dosť horšie ako tie ďalšie. Takže som sa hral so 140-150kg a zistil som, že optimálna páka na môj tučný pupok je trochu inde, než bola pred 10 rokmi a 30kilami  Vyhovujúci bude užší postoj (cca vnútro lýtok kopíruje prechod vrubkovania osy do hladka), čupnúť si do toho, odkotulat osu, následne si ju dať nazad, akoby sa "zamknúť" do postoja a zabrať.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: čt únor 12, 2026 12:48 am Předmět: |
|
|
Deload 2
Low Bar Drep ATG Paused - 3x3x85kg
Paused Bench Press - 3x3x66kg
Conventional Dead Lift - 3x3x120kg
Všetko papier. Drep a benč by som možno mohol dvihnúť niečo obstojné, na mŕtvolu forma nie je vôbec žiadna, ale tak skúsim aj tamto vyhnať trochu do váh.
Inak zistil som, že jeden typ bumperov je podvážený o cca 1,1kg. Nie je to veľa, ale pre svoj pokoj ich už nebudem používať
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: ne únor 15, 2026 3:45 pm Předmět: |
|
|
Dnes som skúsil nejaké maximálky
Benč so stopkou 135kg fail
Military 90kg fail
Low Bar Drep ATG Paused 180kg - PR
Zbytok som neskúšal. Z tlakov som sklamaný, naopak drep hodne dobre, myslím že možno aj 185 by šlo. Ťahy som neskúšal, to nebola veľmi priorita, aj tak som chcel hlavne dobehnúť GAP v drepoch, keďže voľakedy som ťahal 240 a ledva drepol 150 na paralel. Po mnohých rokoch sa mi podarilo tento lifterský nepomer aspoň trošku dorovnať. BW 132kg.
V ďalšom cykle sa zameriam viac na tlakové cviky, nech konečne zlomím 200lb Press a 300lb bench. Hoci si osobne myslím, že keby prehodim military ako prvé, tých 90kg by som možno zatlačil aj dnes. Teraz budem cvičiť chvíľu ľahšie a následne skúsim urobiť niečo s tlakmi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: st únor 18, 2026 9:19 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: ne únor 22, 2026 11:35 pm Předmět: |
|
|
Dnes
Military Press 90kg - PR
ATG Paused Low Bar Squat 185kg - PR
Bench do 15x80kg
BW 132
Drep ťažký, military som si skoro nachcal do trenírok ako ťažké to bolo, ale nastavil som svoju hlavu tak, že ani piči to nevzdám a dal som. Posledné dni som naviac zľahka nachcipany, keďže deti sú choré, to mi tiež nepridalo. V ďalšom cykle sa zameriam na zlepšenie benčpresu.
Video military
https://youtu.be/5CQYN4J4SCA?si=loCi3IU_ZNWJtaB1
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: po březen 02, 2026 8:52 pm Předmět: |
|
|
Do fitka som sa zatiaľ nedostal, každý deň do roboty + dcéra mala narodeninovú oslavu, tak som žene pomáhal s prípravami.
Dnes som si ale dal silové kardio - 40 dosák o rozmere 270 x 207cm a hmotnosti cca 70-75kg, sme vo dvojici vyniesli na cca 10 schodov a pár metrov do miestnosti. Bez prestávky všetkých 40 na jeden záťah. Robil som to s otcom a ani náhodou som nechcel "odpadnúť" skôr ako on, tak som sa hecol. A myslím, že on to tiež nechcel vzdať prvý, tak sme to nakoniec dali naraz  Samozrejme, že ma takticky poslal dole, aby som bol ja ten, čo tlačí celú váhu do kopca a dojebe sa skôr
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: út březen 03, 2026 12:05 am Předmět: |
|
|
Nakoniec som ešte skočil do fitka.
Bench stopka do 120kg, touch and go 12x90kg
Drep vpredu ATG stopka do 130kg
Bench tradične tragédia, po tomto deloade zaradím silovku zameranú na bench press s cieľom zatlačiť aspoň 140 stop-tlak.
Čelný naopak celkom dobre, necvičil som to poriadne asi rok, napriek tomu len 10kg pod PR a to som nešiel úplne nadoraz.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: ne březen 08, 2026 1:25 am Předmět: |
|
|
Dnes
Drep Low Bar ATG Paused - do 170kg
Drep predný ATG Paused - do 130kg
Ťahy klasikou - do 220kg
DB Paused Bench Press - 6x50tky - PR
Dnes predsalen ešte jeden kvazy ťažší tréning. Drepy sú evidentne prepálené, ale z tých ťahov by som potenciálne mohol vyžmýkať výhľadovo 270kg/600lbs, na ktoré si už dlho brúsim zuby. Mám pár nápadov a postupne si ich zapisujem, následne v ďalšom silovo zameranom cykle využijem.
Tlaky s jednoruckami som toto nikdy nedal, všetko poctivé stopky a plný rozsah pohybu pod úroveň toho, čo ma pustí klasická veľká tyč.
Uvidím koľko takýchto tréningov ešte dám, teraz je také hluché obdobie, chudnúť tesne pred Veľkou nocou mi nedáva zmysel a cvičiť veci čo chcem zlepšiť, plánujem až v diéte.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: so březen 14, 2026 12:25 am Předmět: |
|
|
Stop tlak do 120kg. Následne 22x70kg bez stopiek
Biceps veľkou v stoji cheating do 4x65kg
Continental clean do 115kg
Medzilopatky na hrazde
Dnes tak podľa chuti, kontinentálne premiestnenie dosť prekvapilo, skúšal som to prvýkrát v živote. Celkom ma láka trochu na tom zapracovať plus začleniť aj cviky na výbušnosť nôh a dostať nad hlavu 130kg. Časom by som sa na to mohol zamerať takisto.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: ne březen 22, 2026 1:09 am Předmět: |
|
|
Dnes
Strict Press do 85kg
Continental clean do 135kg - PR
Sed lahy s veľkou tyčou vo vystretych rukách - 3x5x35kg
Good, našiel som si spôsob ako premiestniť, trúfam si napísať, už celkom solídnu váhu. Keby som k tomu ešte natrénoval výraz, mohlo by z toho byť nejaké rozumné číslo. Plánujem sa do toho oprieť v dlhodobejšom horizonte.
BW 135kg po tréningu. Toľko som nikdy nemal. Po Veľkej noci určite rysovačka a aspoň 10-15kg zhodiť, lebo toto je ufff.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: po březen 23, 2026 8:27 pm Předmět: |
|
|
Dnes trochu silového kardia - 10 balíkov podlahy po 16kg naložiť do auta ako tetris, vyložiť a z výťahu do bytu. Od auta do paneláku dve otočky po 3 balíky a dve otočky po 2 balíky. Do výťahu a z výťahu do bytu dve otočky po 5 balíkov. Váha nič extra, ale objem balíkov a ostré hrany mi drvili ruky. Celkom som sa spotil. Z minulého tréningu som stále rozbitý.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: ne březen 29, 2026 1:41 am Předmět: |
|
|
Dnes
Continental Clean - do 120kg.
A pripadalo mi to pomerne ľahké, ale 140 ani piču. Jbmnt
Mŕtvola klasikou - do 2x200kg.
Skúšal som pomalú negatívku, podržať sekundu tesne nad zemou a dotiahnuť hore. No jednoduché to nebolo, bude treba sa zamerať najmä na kontrolované spúšťanie v okolí kolien a samozrejme aj úplne dole. Zaujímavé, nikdy som to neskúšal, v ďalšom cykle tomu dám šancu.
Bench touch and go - do 10x100kg.
Chcel som ešte nejaké tlaky, tak som si povedal, že si dám takúto krásnu okrúhlu sériu. Možno ešte jedno by som tam s božou pomocou vydrel, ale nebudem kaziť pekný zápis
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: st duben 08, 2026 11:36 pm Předmět: |
|
|
Dnes
ATG Paused Zercher Squat 205kg - PR
Tlaky na šikmej stopka 45deg - do 6x42,5ky
Kardio
Beh 1500m @ 10'50"
BW 135
Ten zercher som teda vôbec nečakal, ale keď to šlo, tak som priložil. Vyslovene som si dal pozor aby som nenalozil podvazene závažia, takže by to mal byť legit výkon. Beh po veľmi dlhej dobe, zomieral som. Pomaly sa chystám na diétu, ale psychicky sa mi, pochopiteľne, vôbec nechce
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt duben 09, 2026 10:42 am Předmět: |
|
|
pěkný Zercher! mně to přišlo vždycky nekomfortní :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|