Denníček "Dobre už bolo" Carabasa

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 440, 441, 442  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Denníček "Dobre už bolo" Carabasa  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Denníček "Dobre už bolo" Carabasa
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
caukymnauky

PříspěvekZaslal: so květen 30, 2026 12:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

trapbar je skvely, ale musis si tam navalit HODNE a zkouset, kolik zvladnes :D jinak to moc vyuziti nema, no

a super forma!:)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
decarabas

PříspěvekZaslal: so květen 30, 2026 7:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

caukymnauky napsal:
trapbar je skvely, ale musis si tam navalit HODNE a zkouset, kolik zvladnes :D jinak to moc vyuziti nema, no

a super forma!:)

Dal som tomu šancu, ale prdím na to.
A dík.

Superset
Militarko:

1x6x20kg
1x6x40kg
1x6x50kg
1x6x60kg
3x8x70kg belt on
1x10x40kg
+
Brucho:

4x20

Upažovanie jednoruč - kladka:
4x15x7,5kg

Superset
Úzky bench:

1x6x20kg
1x6x70kg
1x8x100kg
1x7x100kg eh
1x8x100kg ok?
+
Biceps s EZ:

1x10x30kg
3x10x40kg

Superset
California press s JČ:

3x15x15kg
+
Preacher curl - kladka:

3x12x15kg

Hodnotenie tréningu: Dnes som trochu ubral. Predlaktia som na chvíľku vypustil, šľache okolo ľavého lakťa sa to moc nepáči. Asi som sa do toho pustil s príliš veľkou vervou a trochu som to rozdráždil. Nechám tomu pár dní a uvidíme, či sa to upokojí. Zadné ramená som vynechal tiež, lebo som si včera pridal na chrbát a ešte to cítim aj v zadných deltách. Takže supr.
Zvyšok inak dobré, nič dramatické, nič výrazné. Akurát mám pocit, že na mňa niečo lezie - aby ne, keď sa tu týždeň starám o nachcípaného Pavlíka, ktorý s potešením kašle a soplí mojím smerom. Dúfam, že z toho nič hrozné nebude, aby sa neposrala forma Ak by sa posralo ešte aj to málo, to už by bolo fakt nefér

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
decarabas

PříspěvekZaslal: út červen 02, 2026 8:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Superset
Predkopávanie:

1x20x20kg
1x12x40kg
3x12x70kg
+
Výpony SSB:

1x20x70kg
4x20x120kg + 4x20xBW

Superset
Zakopávanie:

1x20x20kg
1x12x40kg
3x8x70kg
+
Drepy (highbar, bez návlekov):

1x6x20kg
1x6x70kg
1x1x120kg
1x1x150kg belt on
1x1x170kg
1x1x180kg ajajaj ťažké
1x4x180kg
2x8x120kg

Superset
Sťahovanie kladky zhora úzky paralel:

5x15x50kg
+
Incline JČ tlaky:

1x12x20kg
4x8x42kg

Biceps JČ vsede:
3x12x15kg

Biceps VČ v stoji:
3x10x30kg

Hodnotenie tréningu: Zas a opäť sám. Nedbám, je to príjemný relax a pretože malý prďola bol doma celý predošlý týždeň (a ešte aj včera), padlo mi dobre byť sám a nemusieť niekoho neustále zabávať, kŕmiť, alebo mu utierať zadok. Už sa teším, ako toto všetko o pár dekád bude musieť môj syn robiť pre mňa, muhehehe POMSTAAAAA!!!
Ale to som odbočil.
Na predkop (a aj zákop) budem musieť ubrať. Problémom nie je sila, ani kolená, problémom je, že som moc ľahký a keď zaberiem, dvíha ma to zo sedadla. Síce sa držím a tak, ale to potom celý stroj tancuje a ja sa cítim ako na býkovi počas ródea. Takže buď nahádžem ďalšie kotúče kamsi dozadu na stroj, aby to toľko netancovalo, alebo uberiem desať kilo a pridám pár opakovaní. Ešte sa rozhodnem, ale skôr asi uberiem váhu - je to menej roboty.

Včera solídne pršalo, takže kolenám trvalo dlhšie, než sa rozhýbali, ale musím povedať, že nakoniec dobré. Je to masaker, keď si človek uvedomí, ako sa vlastne zlepšili, lebo v minulosti, keď sa takto dramaticky zhoršilo počasie a pomenil sa tlak a stúpla vlhkosť, nejaké predkopávanie by neprišlo do úvahy bez kolenačiek a nejakej hrejivej masti.

Drepy, fuh, nejaké ťažké. Ale tam bolo viacero faktorov. Nohy a kolená ani neboli nejaký problém. Jednak dochádza energia, lebo váha (síce pomalšie) stále klesá, jednak ma trochu trápil spodný chrbát a tie šľachy okolo lakťa - tie síce nijak neovplyvnia drep ako taký, ale ten diskomfort a skoro až bolesť mi rozhodne nezlepšujú výkony.
Spodnému chrbtu veľmi nepomohol ani opasok, lebo jak som zhodil šmalce okolo pása, môj Lkový SBD opasok je mi proste voľný. Ako hej, ešte trochu podrží a lepšie, než ho nemať vôbec, ale nejaké veľké spevňovanie core sa nekonalo.
A to sa nakoniec ukázalo aj vo finálnej sérii so 180 kilami. Pri štvrtom opakovaní už to stred bez oproy neudržal a trochu som sa nahrbil a stratil dráhu. Nič hrozné, rozhodne som drepoval už aj väčšie škaredosti, ale nemôžem si teraz dovoliť takýto haprc. Našťastie sa to prejavilo len stuhnutým spodným chrbtom dnes - čo je jasný signál, že do konca týždňa seriem na čokoľvek, čo zapája spodný chrbát. Všetko už len kladky alebo cviky s oporou.

Aby to ale nevyznelo negatívne, som veľmi spokojný! Pridal som ďalšie opakovanie navyše oproti minulému týždňu - 4 drepy so 180 bez kolenačiek pri mojej súčasnej BW si uznám ako pekný výkon. Nič dramatické, ale pekný výkon. A kolená aj dnes držia, trochu sú podráždené, ale do piatku prejdú v pohode.
Budúci pondelok ešte uvidím, či pôjdem zas do váh, možno by nebolo na škodu ubrať a daŤ kolenám "deload" a ísť len pár sérií so 140-150.

Sťahovanie kladky naúzko bolo smiešne, pretože som príliš vysoký, aby som to robil normálne. Mám príliš dlhé ruky na ten stroj, tak som si musel sadnúť na zem. Tam som sa ale nemal o čo zaprieť a naložil som len 50 kilo, aby som to udržal váhou vlastného tela. Ale celkom pumpička nakoniec. Nezvyknem to cvičiť a tak aj tých 50kg ma v tomto objeme potrápilo v dobrom slova zmysle.
Incline tlaky zasa s jednoručkami. Je to otrava nahadzovať, ale určite to cítim lepšie, ako veľkú činku.

A tak, no. Dobrý tréning, drepy ma vyslovene potešili, nič iné ma nezarmútilo, takže si odovzdávam zlatú hviezdičku za tréning.

Ale aby som nezaspal na vavrínoch, moja chladnička si všimla, že som mal preplatok na vyúčtovaní za energie, pokrčila plecami, povedala "Teraz by to šlo" a zomrela. Takže dnes ma ráno pred prácou čakalo prenášanie mäsa do mrazákov známych a po práci môžem ísť kúpiť novú. Jupí. Hlavne sa radujem, ako nebohý spotrebič budem vynášať zo špajzy, čo si spomínam, ako sme ju tam ltt dostali pred rokmi, obchádza ma mráz.

Naposledy upravil decarabas dne st červen 03, 2026 7:45 am, celkově upraveno 1 krát
decarabas

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2026 7:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ranná váha 90,2kg.
Ale je to trochu cheating, včera som v podstate celý deň riešil priamo aj nepriamo tú chladničku (prenášanie jedla z mrazáku k rodičom a susedom, kupovanie farby a maľovanie špajzy, keď už bola prázdna, pomedzi to rodičovské povinnosti, kúpa a riešenie odvozu a vykladanie chladničky atď) a tak som jedol len ráno a večer. Celkovo som do seba dostal len 1900kcal, aj keď bielkovín bolo 240g, čiže v podstate ideál

Počítam, že dnes-zajtra nacucnem nazad aspoň trochu vody a trochu to narastie. Ale nie zas
nejak veľmi.

EDIT: čo mi urobilo aspoň malú radosť, keď sme vykladali z dodávky, stál som vzadu vnútri s mojím koncom chladničky v rukách a potom som aj s ním vyskočil z dodávky. A čuduj sa svete, kolená mi nevybuchli, nič som necítil, všetko tip top Taká chujovina, ale milo ma to potešilo.

Turakam

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2026 5:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To vieš, že sa dá objednať taká služba, že kúpiš online chladničku a tú starú aj odvezú priamo z bytu, že?
decarabas

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2026 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turek,samozrejme,že viem, s tým som tam aj išiel. Lenže už bolo po 17tej hodine a tá služba už teda jaksi nebola dostupná. Bohužiaľ som chladničku akútne potreboval. A tak som sa holt musel zariadiť.

Zo včera na dnes som spal asi 3 hodiny, ráno som bol dobitý, začal som aj sopliť a pokašliavať. Tréning som síce nevynechal,ale dal som si ho len veeeeľmi ľahúčko, fullbody na rozhýbanie. Ľahké váhy, 15 reps v sérii.
Aj tak som asi už potreboval oddych. Hádam v piatok už budem úplne OK a dám normálny tréning.

decarabas

PříspěvekZaslal: so červen 06, 2026 7:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Superset
Veslovanie - kladka:

1x10x40kg
1x10x70kg
5x10x90kg
+
Bench press:

1x10x20kg
1x10x70kg
2x10x100kg
1x9x100kg shit
1x10x100kg
1x9x100kg shit 2
1x12x70kg

Superset
Príťahy JČ vleže na lavici:

5x10x32kg
+
Predkopávanie:

1x20x20kg
4x20x40kg

Superset
Leg press:

1x10x120kg
4x10x180kg
+
Zakopávanie:

1x20x20kg
4x20x40kg

Lýtka v legpresse:
3x30x120kg

Hodnotenie tréningu: Rozhodol som sa, že si pošetrím spodný chrbát a tak som sa miesto na deadlift vrhol na kladku. Spodný chrbát som si pošetril tak precízne, že už v prvej pracovnej sérii som si natiahol niečo v strede chrbta Poznáte to, také to, že sa neviete nadýchnuť, ani otočiť, takže som vedel, že to bude ešte veľká zábava.
Z toho titulu aj benche boli nejaké ubolené, lebo ľahnúť si a zamostovať s tým bolo celkom peklíčko.

Celkom fajn boli príťahy na lavičke, to som už dlho nešiel a pekne som to triafal aj s malou váhou. Aj ma to bavilo - hlavne ma asi tešilo, že ma tam tak nebolel chrbát Hneď som toho dal 5 sérií, nech aspoň niečo pocvičím.

Myslel som, že legpress bude v pohode, ale ľahnúť si na chrbát, zdvihnúť nohy a pridržať sa bol výkon sám osebe. Nakoniec som zaťal zuby a hoci to mám zapísané ako superset, posledné dve série som ani nevstával z legpressu, lebo som vedel, že by som nemal morál tam zase skrz tú bolesť liezť.
Ja teda akože bolesti vydržím celkom dosť, ale toto bol hnus.

Inak tréning paradoxne bomba. Odcvičené všetko, na to, že ešte pokašliavam a posoplievam bola aj sila, aj dobrá pumpa. Ale čo z toho, keď moja najprirodzenejšia poloha je momentálne strnulé státie s plytkým dýchaním
Večer som sa unavene zvalil do postele. Pod zvalil si predstavte ochkanie a stukanie, ako som si ľahal, zapierajúc sa rukami nohami krížom krážom, kým som ako tak našiel polohu, v ktorej som sa vedel neposrať od bolesti. Ale moc to nefungovalo, lebo bolo jasné, že v jednej polohe, popodkladaný vankúšmi jak princezná na hrášku nebudem vedieť spať celú noc. Takže som sa zas vyteperil z postele, pohrabal sa v lekárničke a jackpot, našiel som zabudnutý posledný prášok Flectoru, ktorý som do seba trasľavými rukami nadžgal jak ožran prvé poldecko o pol siedmej ráno. Potom už to šlo a nakoniec som sa vcelku dobre vyspal a bol som schopný sa aj otočiť bez toho, aby som to oplakal.
Dnes som funkčný, ak sa za funkčnosť pokladá stuhnuté obsmŕdanie po byte bez zohýbania, otáčania, alebo kýchania. Ale rozhodne to je lepšie, než včera, keď to hneď po tréningu zatuhlo. Pri troche šťastia by to za pár dní mohlo prejsť. Aj tak som už potreboval deload

FURT DAČO!

decarabas

PříspěvekZaslal: so červen 06, 2026 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tréning ramien a rúk prebehol,ale len ľahko, samé kladky. Ten chrbát ma ešte obmedzuje a nemá zmysel tlačiť na pílu. Takže kladky a veľký veľký objem. Aj tak dobre.

decarabas

PříspěvekZaslal: út červen 09, 2026 8:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Superset
Predkopávanie:

1x20x20kg
4x20x50kg
+
Výpony SSB:

1x20x70kg
4x20x120kg + 4x20xBW

Superset
Zakopávanie:

4x12x50kg
+
Drepy:

1x6x20kg
1x6x70kg
1x6x120kg belt on
2x6x150kg
1x10x150kg

Superset
Incline bench press:

1x10x20kg
5x10x70kg
+
Lat pulldown:

5x20x40kg

Kladivá s JČ:
3x12x15kg

Biceps s EZ:
3x10x30kg

Hodnotenie tréningu: Chrbát od toho nešťastného piatku furt rozsekaný. Nejaké rotácie neprichádzajú do úvahy a dvíhať ruky nad hlavu je tiež boľavé (čo som zistil hneď ako som sa pokúsil urobiť zhyb). Takže trochu limitovaný tréning.

Zato kolená ako nové. Ono samozrejme sú lepšie a horšie dni, ale zrovna včera bol očividne ten dobrý. Už počas dňa som s Pavlíkom skákal z kopčeka na kopček znožmo (máme tu takú cyklistickú dráhu pre BMX) a behal dole z kopca a kolienka vôbec nedbali. Takisto už počas rozcvičky som cítil, že pohyb je úplne hladký, nič nebolí, neťahá. Dokonca na Milanov podnet som skúsil pár reverse curls - svojho času som Magumimu písal, že nie som schopný ich robiť kvôli kolenám. A div preveliký, už môžem. Nie síce až dolu, ale rozhodne sú to reverse curls a nebolia ma.
Už minule som písal, že uberiem na predkopoch, lebo keď zaberiem s plnou váhou, zdvíha ma to zo stroja Zhodil som teda na 50kg, navýšil objem a super. Stehná sa tešili, až z toho narástli.
No a drepy úplná pecka. Takto dobre sa to nehýbalo už roky. Stále bez návlekov, len s opaskom - opasok mi je ale už veľký, a chrbát ma bolel, tak som si na poslednú sériu zroloval uterák a strčil ho pod opasok, to ma trochu viac vystužilo a zvládol som celú desiatkovú sériu.
Najprv som si nebol istý, či sa do toho mám pustiť, ale je to len 150 kilo. No, vypadol som z toho, nie že nie Podozrivo ťažko som dýchal (ale som po chorobe) a nohy sa citeľne aj viditeľne klepali, jak nie sú zvyknuté. Ale tie endorfíny potom, ah jaj
Takže top! Výkony všetko fajn, ale že sa zlepšili kolená, to je na nezaplatenie. Pred 4 mesiacmi by som si nevedel ani predstaviť drepovať čokoľvek nad 120 kilo bez bandáží kvôli bolesti.

Samozrejme s tým chrbtom nehrozilo nadhadzovanie jednoručiek, takže len incline benche. Logicky sa pri tom zdvíhajú ruky, čo nebol ideál, ale tak klasický ojeb "menšia váha - väčší objem" funguje parádne aj tu. Veľmi podobne som to vyriešil aj s kladkou. Ono beztak po tých drepoch už som nemal veľa pary

Ďalšie obmedzenie bolo na bicákoch. Nespomínal som to, nech nevyzerám, že opakujem po Cohenovi, ale trochu ma trápi golfový lakeť. Štve ma hlavne pri drepoch, bicepsových zdvihoch a podhmatových ťahoch. Musel som preto robiť kladivové zdvihy a ezetu. Tam som to necítil a šlo to super, nádherná nažilovaná pumpa z toho bola.

Tréning bezvadný, jo, bolí ma to i ono, ale stále sa veziem na vlne pozitivity vďaka zlepšeným kolenám, takže som spokojný. Ako to tak býva, ľutujem len to, že som tie rehabky nezačal robiť skôr

vlk#

PříspěvekZaslal: út červen 09, 2026 8:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

desítka se 150 je parádní, ani nevím, jestli už bych to dnes udýchal :D

a těmi "reverse curls" jsi myslel "reverse lunges" nebo "reverse nordic curls"? aby to s těma kolenama dávalo smysl :D
decarabas

PříspěvekZaslal: út červen 09, 2026 8:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
desítka se 150 je parádní, ani nevím, jestli už bych to dnes udýchal :D

a těmi "reverse curls" jsi myslel "reverse lunges" nebo "reverse nordic curls"? aby to s těma kolenama dávalo smysl :D

No moje pľúca mali tiež čo robiť a boli tam samozrejme predýchavačky, nedal som to v jednom tempe. Nezvyk, dlho som nič také nešiel a ako sa snažím o kontrolovanú techniku, trvá to jaksi dlhšie a o to horšie sa dýcha.

A sorry, napísal som to ako dement, mám samozrejme na mysli reverse nordic curls

Toto som nebol schopný robiť vôbec a teraz bez akejkoľvek prípravy pár kúskov dám v pohode. Podobne ako pistol squat zrazu ide.

cohen999

PříspěvekZaslal: út červen 09, 2026 9:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
opakujem po Cohenovi, ale trochu ma trápi golfový lakeť
Riešením každého problému s lakťom je beh! Presne do momentu, kedy začne bolieť achilovka.
decarabas

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2026 8:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Superset
Tlaky JČ na rovnej lavici:

1x12x20kg
1x10x32kg
3x10x45kg
1x9x45kg fňuk, došli baterky, zhodím váhu
1x7x42kg wau, no to pomohlo teda...
1x12x20kg
+
Zhyby:

5x12xCarabas
+
Sťahovanie kladky paralel naúzko (po zhyboch na dorazenie):

3x15x40kg

Triset
Lýtka v legpresse jednonož:

4x20x80kg + 4x10x80 znožmo
+
Spanish squat:

4x10
+
Výpady vzad z bedničky:

4x10x10kg

Superset
Úzke tlaky VČ:

1x8x20kg
1x8x70kg
3x6x100kg
+
Brucho:

4x10

Superset
California press s jednoručkami:

3x15x15kg
+
Upažovanie - kladka:

3x15x5kg

Hodnotenie tréningu: Ubolený, ale bolo treba odmakať. Chrbát stále bolí, preto som sa rozhodol radšej ubrať váhu z jednoručiek, lebo zdvíhať a nadhadzovať 50+ kilové činky by ma asi veľmi netešilo.
Chvíľku to išlo dobre, ale potom sa ten objem prejavil a vytuhol som hrozitánsky Faktom ostáva, že súčet váhy oboch jednoručiek je vlastne moja BW, takže to nie je až také gay, ako by sa mohlo zdať. Ale po troch sériách som proste zvädol a nepomohlo ani následné ubratie váhy. Pumpa hrozitánska, svaly vyčerpané na max, takže bomba.

Zhyby ľahké. Chrbát povolil aspoň natoľko, aby som sa mohol zavesiť na hrazdu. Takisto extrémna prepumpovanosť, ale ešte som to dorazil na kladke, nech si vynahradím odfláknutý pondelok.

No a potom už len rehabky na nôžky, to bolo fajn, tam vidím progres, chrbát ma pri tom nesral, takže som si to užil

Váha je tesne nad 90kg a síce sa cítim ľahký a zdravý a pružný, kolená takisto sa tešia, ale nejak sa mi zbierajú bolistky a zranenia, horšie spím a kurví sa regenerácia. Holt, deficit. Nejak to doklepem, keď prejdú tie posrané cyklóny, odfotím niekde formu a dám si pár dní pauzu a zmrzlinku
Inak mám ale porovnateľnú formu s minulým rokom a mám stále o kilo viac, čo indikuje, že tu a tam sa na mňa nalepil nejaký gram svalu

decarabas

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2026 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Príťahy JČ vleže na šikmej lavici:
1x12x12kg
1x12x20kg
5x8x42kg

Superset
Veslo - kladka:

5x20x40kg
+
Bench press:

1x10x20kg
1x10x70kg
4x10x100kg

Superset
Lat pulldown za hlavu:

4x20x40kg
+
Larsen press:

4x12x70kg

Triset
Predkopávanie:

1x20x20kg
4x20x40kg
+
Lýtka v legpresse:

1x15x120kg
4x15x180kg
+
Výpony s BW:

4x20

Superset
Legpress:

4x12x180kg
+
Zakopávanie:

4x20x40kg

Upažovanie s JČ:
3x12x12kg

Hodnotenie tréningu: No, chrbát trochu lepšie, ale nie stopercentne. Golfový lakeť, či čo to je, mám dojem, že to sa skôr zhoršuje Keď nie kolená alebo rameno...
Takže samozrejme "ideálne" kombo na tréning chrbta. Musel som veľmi obozretne voliť prístup, aby som si to nedráždil zbytočne.
Prvý cvik teda relatívne ťažký, v primeranom objeme - príťahy jednoručiek. Nie je to zlý pohyb, ale je oštara hľadať dobrý setup a zdvíhať tie činky s držkou zarytou v lavici

Zvyšok bol už len ľahúčky a pumpovací, nech si nezhoršujem to, čo už je naprd. On zas ten objem bol veľmi slušný, takže nakoniec sa to celé pekne prekrvilo a rozhýbalo. A dokonca ma to aj bavilo, lebo to boli trochu iné cviky, ako som zvyknutý.

Benche po strede samozrejme ťažké. Ale 4 ťažké sérky splnené a potom na prídavok som si naordinoval larsen pressy, dynamické a pumpovacie. Super, dobrý pocit, trochu mi to zdvihlo tepovku v kombinácii s tou kladkou a tešilo ma, že ku koncu série mi nehrozil pád činky na makovicu. Hrudník veliký preveliký, než spľasol. Ale chvíľku mi to robilo radosť.

Nohy na záver sú killer, ale pridal som v každej sérii legpressu dve opakovania - vynahradil som si tak to trápenie z minulého týždňa, keď som to kvôli čerstvo zranenému chrbtu len tak odšmrdlal. Ale dnes som fakt zamakal. A aj na lýtka som pridal ešte výpony s vlastnou váhou ako bonus.
Ja viem, že hlavne Cohen mi nebude veriť, ale lýtka sa zlepšili. Ľavé sa hýbe niekde k 42cm, to je to väčšie O pravom, menšom škoda reči. A keby ste sa divili, že tak presne viem, koľko merajú moje lýtka - šijem si nový kostým na 16te storočie, takže mám čerstvé miery Napr pás má 84-85cm cez pupok (ráno nalačno), keď nesťahujem brucho. Ale to neviem, či je dobré, alebo nie

Čiže bezvadný tréning, veľká spokojnosť s nohami, uspokojivý chrbát s obmedzeniami a solídna pumpa hrudníku. Ak by som poriešil všetky tie boliestky a obmedzenia, tak úplný luxus. Holt, starneme...

decarabas

PříspěvekZaslal: so červen 13, 2026 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ranné pumpičky ramien a rúk. Nechce sa mi zapisovať,ale splnil som

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Denníček "Dobre už bolo" Carabasa Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 440, 441, 442  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: