Zase jsem ostuda a nezapisoval jsem. Takže nejdřív poslední trénink
pátého týdne.
W5D4
Bench/Spoto press light
2 x 20 x osa, 1 x 10 x 70, 3 x 100
10 x 10 x 105
Weighted back extensions
6 x 10 x 85
Poslední opakování posledné série výdrž v isometrické pozici.
Běhal jsem mezi sériemi spotovat Carmelitu. :)
Dipy na bradlech
12
6 x 12 x 32
Pullover
12 x 14
3 x 12 x 32
Pullover i dipy trochu těžší.
Šestý týden:
W6D1
Přední dřep
2 x osa, 2x 10 x 50,
6 x 60, 70
3 x 80
6 x 10 x 90
Barbell bulharský dřep
osa, 8 x 50
4 x 8 x 60
Seal rows
6 x 10 x 80
Tady jsem naopak na sériích přidal.
Rear kick + peck deck
3 x 14 x 150 + 3 x 12 x 80 (jiný stroj)
Na rear kick už nemám jak přidat. : (
Jelikož tohle byl pondělní trénink a čekal mě úterní, raději jsem to netlačil dál.
W6D2
Bench press - competition
2 x osa, 2 x 6 x 70, 3 x 100
1 x 110, 120, 130, 140, 145, 150, 155
3 x 142.5
6 x 6 x 122.5
Standing good morning
osa, 10 x 40, 60
5 x 10 x 70
Belt squat
12 x 30
8 x 50, 70, 90
3 x 8 x 100
Leg curl + leg extension
3 x 12 x 77 + 3 x 12 x 63
O něco těžší.
Ab crunch
12 x 129, 138, 147
Chtěl jsem zkusit na břicho něco nového a tohle mě bavilo.
V úterý večer jsem si zašel do sauny. Doma mě pak po večeři chytila hrozná zimnice, a nakonec se z toho vyvinula prudká viroza. Středu a čtvrtek jsem proležel v posteli a vzhledem k tomu, jaký jsme měli víkendový program s Carmelitou, jsem se rozhodl, že trénink v pátek vynechám.
Po víkendu:
W6D3 (pondělí)
Front squat heavy
2 x 15 osa,
2 x 10 x 50
6 x 70
3 x 80
1 x 90
1 x 100
7 x 6 x 105
Rozhodl jsem se tenhle týden nepřidávat, a jen si zopakovat váhy z minulého týdne.
Weighted chin-up + Box step up
4 x 7 x bw + 20 + 4 x 8 x 48 (2x24)
Incline Db press
12 x 14, 26
4 x 12 x 38
15 x 38
SLDL 20 cm deficit
osa, 12 x 60
6 x 12 x 90
Po dlouhé době to nebolelo.
Lu raises + E-Z curl + French press + banded face pulls
3 x 16 (10) + 12 (32) + 16 (36) + 16 (red)
V závorce je váha, před závorkou počet opakování.
W6D4 (úterý, konečně se dostávám k dnešku)
Bench/spoto press light
2 x osa, 10 x 70, 3 x 100
10 x 10 x 105
Weighted back extensions
6 x 8 x 90
21 sekund isometrická výdrž v sedmé sérii
Dipy + pullovery
3 x 12 x 32 + 3 x 12 x 32
Kabelová pětka (bicep curl, upright row, tricep extension, side delt raise, rear delt pull)
Tři série do selhání.
Jsem to dneska stopoval;, jelikož každou ruku cvičím samostatně (pochopitelně s výjimkou upright row), trvá jedna série 5 minut čistého času. :)
Ab crunch
14 x 129, 138, 147
12 x 147 (víc nešlo :)).
Ještě bych se rád vrátil pár slovy k tomu víkendovému programu.
V sobotu se konalo ve Frýdlantu
Mistrovství České republiky v mrtvém tahu , na které pak navazovala
mezinárodní pohárová soutěž v bench pressu.
Carmelita pochopitelně nemohla chybět. A protože je neuvěřitelná bojovnice, podařilo se jí od Mistrovství Evropy, kde závodila v kategorii M1 do 84 kg, shodit do soboty další kila a závodit ve váhové kategorii do 76 kg, kdy nakonec navážila pouhých 73 kilogramů, což je o 23 kilo méně než v říjnu 2025, kdy se zúčastnila stejného závodu poprvé.
Prvním pokusem bezpečně zatáhla
135 kg.
Druhým pokusem se vyhoupla na
142.5 kg.
Na třetí pokus se vyhecovala a zopakovala loňských
150 kg.
Svým třetím pokusem se jí podařilo vyhrát kategorii. Zároveň poprvé v životě zatáhla dvojnásobek svojí váhy. A navíc k tomu v absolutním hodnocení porazila svou největší soupeřkou a stala se absolutní mistryní České republiky v mrtvém tahu ve skupině M1.
Po mrtvých tazích jí odpoledne čekal závod v bench pressu. I když to nebyla národní soutěž, ale jen pohárovka, byla moc pěkně obsazená a soutěžilo se pod stejnými rozhodčími a se stejnými pravidly, jako ten mrtvý tah. Jak asi všichni víte, s úbytkem hmotnosti jako první odchází výkon v benči, ale i tady Carmelita úžasně zabojovala.
První pokus:
55 kg
Druhý pokus:
60 kg
Třetí pokus:
65 kg
Třetím pokusem tak dorovnala svůj výkon z Mistrovství Evropy, ale o jednu váhovou kategorii lehčí, což je nevídané. I benči se jí tak podařilo vyhrát jak kategorii, tak absolutku v M1 a nakonec si tak domů odvážela dvě zlaté medaile a dva zlaté poháry.
Když jsem s Martinou Mázlovou odkoučoval a odhandlovat Carmelitu, vyměnili jsme si role a pro tentokrát jsem si šel na lavičku lehnout já, zatímco Carmelita s Martinou mě handlovali.
Neměl jsem nikdy ambice soutěžit, ale na pohárovku jsem se přihlásil, abych si zkusil, jaké to závodění je z pohledu závodníka a dokázal se tak do toho v rámci trénování Carmelity lépe vžít.
Musím říct, že i když se mi nedařilo, jak jsem si představoval, byla to super zkušenost a jsem hrozně rád, že jsem do toho šel. Je to úplně jiný pocit, když je tam člověk za sebe a když má opravdu jen ty tři pokusy, aby ukázal, co umí a jeho pokusy hodnotí tři přísní rozhodčí a pozoruje zkušené publikum.
Přihlásil jsem se do kategorie M2 do 93, protože když jsem se hlásil, moje hmotnost se pohybovala v průměru kolem 85 kg a já nechtěl shazovat. Jelikož jsem ale v rámci čtvrtečního a středečního polehávání s chřipkou a horečkami moc nejedl, navážil jsem 83,6 - kdybych se před vážením nenajedl a nenapil, musel bych do sebe honem rychle nasypat nějaké jídlo a pití, abych se nepropadl do nižší váhovky, za což by mě diskvalifikovali. :)
V rozcvičovně to bylo fajn, ale hned při zkoušení stojanů jsem zjistil, že soutěžní lavička hrozně klouže a že se do ní neumím pořádně opřít. : ( Holt jsem se nechal zhýčkat tím naším luxusním Eleiko combo rackem, co máme v
Extrifitu. :) Trochu mě to vykolejilo, ale nedalo se s tím nic dělat, jen zaprášit trochu záda magnézkem.
Carmelita s Martinou byly jako handlerky super, rozcvičení proběhlo v klidu a poslední rozcvičovací 120 vyletěla sama. Pak ale přišly závodní pokusy. : (
První pokus jsem si konzervativně nastavil na 130 kg.
Bohužel jsem ale spěchal pod činku, protože jsem se bál, aby mi neutekl čas a aby mi to na té hladké lavičce neuklouzlo. Proto jsem se tam nenasoukal jak jsem zvyklý a když mi podali osu, marně jsem čekal na povel start - já tele zapomněl propnout lokty. Martina na mě z boku volala, abych je propnul, tak se mi to podařilo napravit, ale jak jsem myslel na lokty, zvedl jsem patu jedné nohy ze země. : ( Tentokrát mě zachraňovala Carmelita, a podařilo se mi to patu zapřít, nezapomenout na propnutí loktů a teprve potom jsem se dočkal povelu. Čekání na stopku mi přišlo hrozně dlouhé, i když normálně benčuju se slušnými pauzami - asi jak jsem tam byl zkroucený ve špatné poloze a unavený z dlouhé držení
činky, a tak jsem při výtlaku zaváhal a i když se mi podařilo nakonec činku vytlačil, byl tam malý pokles a tak můj první závodní pokus skončil parádním failem. :)
Na druhý pokus jsem si nechal naložit stejnou váhu. Naštěstí nás bylo ve skupině 11, tak jsem měl dost času se trochu mentálně srovnat, zatímco měl Martina mentorovala.
U druhého pokusu jsem si vzal na srovnání pod činkou víc času, nahoře správně propnul lokty a zapřel paty, a konečně se v tom začínal cítit trochu lépe.
U třetího pokusu jsem navýšil na 140 kg, nechal si na srovnání do správné polohy ještě malinko víc, a nakonec mi ta váha přišla lehká. Kdybych měl čtvrtý pokus, dal bych i těch 150, ale bohužel, na kdyby se na soutěži nehraje.
Co se týče umístění, svojí kategorii jsem vyhrál, v M1 absolutně jsem skončil čtvrtý; kdybych nebyl panikařil, byl bych si odvezl i nějaký ten pohár, ale nedá se nic dělat.
I tak to ale byla skvělá zkušenost, jak jsem řekl už na začátku, a pokud o tom soutěžení tady někdo uvažuje, určitě to za tu zkoušku stojí. Soutěžící v naší věkovce jsou na sebe všichni hodní a vstřícní a povzbuzují se, ta atmosféra z pohledu závodníka je super.
| vlk# napsal: |
chytré hodinky! vítej ve svět tepových frekvencí, zón, variability a stresu
těch 2x bw na čelňácích mi přijde o něco více doable, na benči to přidáváš po kile, jde to pomalu, je s tím spousta práce, leda, že bys natrénoval arch-bench jako Scheila :D :D na čelňácích se dá zapojit obrovská hromada svalů, máš teď výbornou mobilitu v kyčlích i ramenou, dobře se dá využít opasek a když přesně trefíš setup, prodřepneš to a dostaneš se přes mrtvý bod, tak těch 170 dáš i teď ;) |
Momentálně mám bench o dost silnější, ale pokud by se mi podařilo ten rozdíl stáhnout, budu moc rád. Nevím, jestli se budu moci vrátit k zadním dřepů a těžkým tahům, tak aspoň nějaké dřepování by bylo fajn, kdyby mi trochu šlo.