Volby 2006 - nanečisto

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 47, 48, 49  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Volby 2006 - nanečisto  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Volby 2006 - nanečisto
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Koho budete v červnu volit?
ODS
49%
 49%  [ 144 ]
CSSD
14%
 14%  [ 41 ]
KDU-CSL
2%
 2%  [ 6 ]
KSCM
3%
 3%  [ 11 ]
US-DEU
0%
 0%  [ 1 ]
Strana zelených
13%
 13%  [ 38 ]
Jiná strana
5%
 5%  [ 17 ]
K volbám nejdu
11%
 11%  [ 33 ]
Celkem hlasů : 291

Autor Zpráva
Slump

PříspěvekZaslal: po únor 20, 2006 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vis je toho spousta. Vetsinou souhlasim s hromadou veci a navrhu od nich. Neverim ze jsou to svine. Libi se mi cely jejich system skolstvi a zdravotnictvi. Nenechavaji zaprodat cizim statum podniky atd atd.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Yic.m

PříspěvekZaslal: po únor 20, 2006 8:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dokuď budou v zemi lidé jako Proubek, Rath a Slupm, tak je moji prioritou do budoucna vystudovat a utíkat směr západ...
Slump

PříspěvekZaslal: po únor 20, 2006 8:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Yic.m: Tak ale nevol ODS jinak budes muset (pokud si na vejsce) platit skolny.
plechac

PříspěvekZaslal: po únor 20, 2006 8:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Slump napsal:
Vis je toho spousta. Vetsinou souhlasim s hromadou veci a navrhu od nich. Neverim ze jsou to svine. Libi se mi cely jejich system skolstvi a zdravotnictvi. Nenechavaji zaprodat cizim statum podniky atd atd.

A nevadi ti, ze se nedistancuji od zlocinu, za ktere je jejich strana zodpovedna, ze se prakticky inspiruji kolegy z Ciny a Severni Koreje, kde pojem zakladni lidska prava a svobody neznaji stejen jako ustavu, ze hnuti Mladi komuniste fakticky navazuji na stalinsky kult a a ideologicky se s nim ztotoznuji? Ze heslo vsechno vsem uz jaksi zmizelo v propadlisti dejin?
Co presne se ti tak libi na jejich systemu skolstvi a zdravotnictvi? Nenechat zaprodat podniky cizim statum - co to znamena? Zestatneni? Statni kontrola?Ze je vsechno zdarma? Nebylo uz to tady jednou? Rozepis se trochu, si tady asi jedinej na foru, kdo bude volit komunisty, tak me to zajima. Jeste, jestli se muzu zeptat, kolik ti je?
Yic.m

PříspěvekZaslal: po únor 20, 2006 8:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Slump napsal:
To Yic.m: Tak ale nevol ODS jinak budes muset (pokud si na vejsce) platit skolny.

Asi si fakt ubožák, já si to školný klidně zaplatim, klidně si na něj půjčím. Hlavně když budu vědět, že za ty peníze dostanu lepší a hodnotnější vzdělání.
A jak říká plechac, trochu se rozepiš, protože kdybyses nad tim při psní zamyslel, musel bys to pochopit. A neříkej, že to chápeš, evidentně to není pravda.
Drago

PříspěvekZaslal: po únor 20, 2006 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Me prijde ze u nas neni nejak moc na vyber. Nejak patrat a hledat nejakou treba mensi stranu ktera by me vyhovovala nema cenu. A KSCM muze volit jen debil nebo clovek ktery nic nevi a nepamatuje si co tady komunisti nadelali za bordel. Prave kvuli tomu me udivuje ze maji takovou silnou pozici. Ja budu volit ODS. V postkomunistickym state jako jsme my musi vladnout pravicova strana. Jinak se nikam nepohnem..
Slump

PříspěvekZaslal: po únor 20, 2006 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Plechac: Nechci tady nekoho presvedcovat protoze vim ze to ani nejde. Jen sem chtel pichnout do vosiho hnizda, pze sou tu dost jednostranne zamereny lidi. Muzu se rozepsat. Ale co z toho? Neco napises a setre te tu x lidi. Proto ty prvni prispevky tak kratky.

Vim ze spousta ceskejch lidi je uplne omamena blbostma z televize a novin. Ale kdo je treba vlastni? Nemuze to byt nahodou clovek nebo strana ktera "dava" do tv nebo novin pouze to co chce? Neprochazi to nejakou cenzurou?
plechac

PříspěvekZaslal: po únor 20, 2006 9:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Za prvni republiky fungovala Hlavkova nadace, ktere pomahala studentum, kteri si nemohli dovolit studium z vlastnich zdroju. Jinak se skola platila. Vzdelani je investice. V USA (omlouvam se, ze porad zminuji Ameriku, ale chvili jsem tam pobyl, a v hodne vecech se od amiku mame co ucit) si student, ktery to chce nekam dotahnout, tzn. vetsinou je cilem prestizni skola, vydelava pres prazdniny a pres rok na SKOLNE. Studium si zaplati a podle toho to take vypada. Je fakt, ze tam vzdelani neco znamena narozdil od zeme ceske...
U nas jsou lide az moc zvykli na pomoc od statu, dost studentu studuje vice skol, hodne jich pretahuje studium, mnoho to zkousi treba 5x na prava nebo psychologii, a kdyz se nedostanou, tak si proste strihnou rok nekde jinde a zkusi to zas, to na vse na statni naklady (pri presluhovani se skolne plati, ale v porovnani s celkovou castkou je to smesne cislo) - a vyplati se jim to. Ja to koneckoncu taky tak udelal. Pro stat je to proste dost nevyhodne.
Abych to shrnul - ja jsem pro placenei skolneho, samozrejme ne v plne vysi, ale podle nejakych rozumnych meritek, stipendia a podpora pro socialne slabsi studenty included. Bezplatne vysoke skolstvi je jeden z dusledku komunistickeho rezimu, a take toto vedlo k jeho degradaci...
plechac

PříspěvekZaslal: po únor 20, 2006 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Slump napsal:
To Plechac: Nechci tady nekoho presvedcovat protoze vim ze to ani nejde. Jen sem chtel pichnout do vosiho hnizda, pze sou tu dost jednostranne zamereny lidi. Muzu se rozepsat. Ale co z toho? Neco napises a setre te tu x lidi. Proto ty prvni prispevky tak kratky.

Vim ze spousta ceskejch lidi je uplne omamena blbostma z televize a novin. Ale kdo je treba vlastni? Nemuze to byt nahodou clovek nebo strana ktera "dava" do tv nebo novin pouze to co chce? Neprochazi to nejakou cenzurou?

Nikoho nemusis presvedcovat a klidne se rozepis. To, ze chces volit KSCM je tvuj svobodnej nazor, a i diky demokracii ho muzes prezentovat. Ja jsem tedy taky v soku, kdyz mi nekdo nekdo rekne, ze bude volit KSCM, ale na druhou stranu me mrzi, ze kluci z fora prebiraji retoriku nasich politiku. Neni to zbytecne? Tady preci mate moznost argumentovat, proc nevolit komunisty. Argument typu, ze kdo voli komunisty, je debil, stejne jako, ze kdo voli CSSD, je socan a skrytej komunista, se hodi mozna do hospody a do Snemovny. Dal bych prednost vecne diskuzi.
houmii

PříspěvekZaslal: út únor 21, 2006 7:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No teda myslel sem ze komouse () volej jen neosviceni duchodci, kterym se driv zilo "jednoduseji", nekdo jim diktoval co maji delat a oni se nemuseli vubec o nic starat ... no a zilo se jim tak nejak unosne
ale ted koukam, ze maji i posily z mladsich rad

ale taky me trochu zarazi to procento lidi, kteri k volbam nepujdou. Kdyby se jejich hlasy presunuli napr. zelenym, dali by cssd na frak No chtel bych vas poprosit, abyste k volbam sli, prestoze jste treba politikou znechuceni. Dejte si chvilku praci s tim vybrat stranu, ktera je vam tak nejak nejbliz a dejte ji hlas, uz jenom proto abych se nemusel divat na to ze KSC ma pres 20%, jak uz tomu nekolikrat bylo
Jose

PříspěvekZaslal: út únor 21, 2006 10:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

plechac napsal:
Za prvni republiky fungovala Hlavkova nadace, ktere pomahala studentum, kteri si nemohli dovolit studium z vlastnich zdroju. Jinak se skola platila. Vzdelani je investice. V USA (omlouvam se, ze porad zminuji Ameriku, ale chvili jsem tam pobyl, a v hodne vecech se od amiku mame co ucit) si student, ktery to chce nekam dotahnout, tzn. vetsinou je cilem prestizni skola, vydelava pres prazdniny a pres rok na SKOLNE. Studium si zaplati a podle toho to take vypada. Je fakt, ze tam vzdelani neco znamena narozdil od zeme ceske...
U nas jsou lide az moc zvykli na pomoc od statu, dost studentu studuje vice skol, hodne jich pretahuje studium, mnoho to zkousi treba 5x na prava nebo psychologii, a kdyz se nedostanou, tak si proste strihnou rok nekde jinde a zkusi to zas, to na vse na statni naklady (pri presluhovani se skolne plati, ale v porovnani s celkovou castkou je to smesne cislo) - a vyplati se jim to. Ja to koneckoncu taky tak udelal. Pro stat je to proste dost nevyhodne.
Abych to shrnul - ja jsem pro placenei skolneho, samozrejme ne v plne vysi, ale podle nejakych rozumnych meritek, stipendia a podpora pro socialne slabsi studenty included. Bezplatne vysoke skolstvi je jeden z dusledku komunistickeho rezimu, a take toto vedlo k jeho degradaci...

Pro placení školného jsem pouze v případě, kdy to přinese studentovi něco navíc, což v současné době není, takže jsem jednoznačně proti, i když mně to už může být prakticky jedno.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Sešívaný

PříspěvekZaslal: út únor 21, 2006 1:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Skolné má jednu zásadní výhodu, student si začne vzdělání vážit a jeho studijní úsilí je podstatně vyšší. Sám na vysokou chodím a vidím to kolem sebe. Někteří dostanou měsíčně x tisíc od rodičů, zbytek poberou od státu, praticky všechny prostředky mají bez námahy. Potom se ani není čemu divit, že na školu kašlou a nechají se třeba ve třetáku vyhodit. Tím nechci generalizovat, jen upozornit, že to existuje. Nedávno jsem četl rozhovor s býv. ministrem Jahnem, který byl na výměnném pobytě v USA a byl doslova šokovaný tamním přístupem studentů. Na první hodinu došel naprosto nepřipravený, jak je u nás ostatně zvykem, o to větší bylo jeho překvapení, že američtí studenti už měli opatřenou literaturu a nastudované první téma a učitel s nimi mohl opravdu pracovat. On si totiž každý přehodnotí přístup ke studiu, jestli prostředky na něj dostane zadarmo nebo na to musí celé léto dělat.
Jose

PříspěvekZaslal: út únor 21, 2006 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajímavé, já mám zase převážně dost opačné zkušenosti z okolí, ale hlavně svoje. Na studium jsem si skoro od začátku velmi převážně vydělával sám a na školu jsem kašlal jak to šlo, možná ještě víc. No do konce mně chybělo deset předmětů a nechal jsem se vyhodit. Teď jsem platil na podzim školné a že bych dělal do školy víc než bych musel? Spíš přesně naopak.

Školné má jednu zásadní výhodu, nebude to platit stát, ale student.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Sešívaný

PříspěvekZaslal: út únor 21, 2006 1:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jose napsal:
Zajímavé, já mám zase převážně dost opačné zkušenosti z okolí, ale hlavně svoje. Na studium jsem si skoro od začátku velmi převážně vydělával sám a na školu jsem kašlal jak to šlo, možná ještě víc. No do konce mně chybělo deset předmětů a nechal jsem se vyhodit. Teď jsem platil na podzim školné a že bych dělal do školy víc než bych musel? Spíš přesně naopak.

Školné má jednu zásadní výhodu, nebude to platit stát, ale student.

No taky je to asi o povaze člověka a vůbec celé společnosti. Pro mě osobně je jedním ze zásadních motivačních prvků to, že za mě rodiče dávají ročně desítky tisíc roků a tak bylo to bylo i se školným, na druhou stranu plno lidí to nechává chladných. V Americe je úplně jiná mentalita lidí, tam každý ví, že nic nedostane zadarmo a že vzdělání je výrazná konkureční výhoda v úcházení se o zaměstnání.
Jose

PříspěvekZaslal: út únor 21, 2006 1:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale abych to ještě rozvedl, tak určitě do budoucna jsem pro placení školného, ale měl by se celý systém rozmyslet a domyslet (výše školného, výše spoluúčasti státu, půjčky pro ty, co nechtějí pracovat při studiu, řešení sociálně slabších studentů).
A jinak by to také mělo znamenat, že by se student stával v přeneseném slova smyslu zákazníkem školy a měl by jisté právo mluvit do určitých věcí v jeho procesu vzdělávání (požadovat po škole lepší technické vybavení, požadovat zohlednění pokroků ve vyučovaných oborech, požadovat lepší pedagogické obsazení).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Volby 2006 - nanečisto Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 47, 48, 49  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: