|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Chodíte pravidelně běhat ? |
| samozřejmě ne |
|
18% |
[ 9 ] |
| samozřejmě ano |
|
30% |
[ 15 ] |
| jak kdy... jak kdy... |
|
26% |
[ 13 ] |
| ne ale chtěl/a bych |
|
24% |
[ 12 ] |
|
| Celkem hlasů : 49 |
|
| Autor |
Zpráva |
Kebi
|
Zaslal: so únor 25, 2006 9:53 pm Předmět: běh a silový trénink ? |
|
|
Zdravím, už se přes dva roky věnuji běhání, běhám šestkrát týdně 4x1:30hod dlouhou trať a 2xsprinty na kratší tratě, k tomu 4xbřicho sedy-lehy na šikmé plošině 5x20 a 5x10 série/opakování s 26/36kg + nějaké výkruty apod. …
A teď k problému : nohy jsou poměrně dobře tvarované jak lýtka tak stehna, břicho taky ujde ale vršek (prsa, ruce) .. no co si budeme povídat :o) prostě krásný párátka :o)
Proto bych chtěl do toho mého tréninku zapojit i posilování horní partie těla (hrudník,ramena,ruce) a chci se zeptat co by jste my eventuelně doporučili a jak to přidat k běhu, protože se ho prostě nevzdám:o)
Teď : nemám na mysli objemový trénink ale spíš částečné nabrání hmoty ( nejlépe svalové) :o) do toho vršku , půjde to nějak, nebo sem blázen :o) ?
A dále ….20let měřím 176cm / 61-2Kg ,, moc si s přibíráním nefandím, jím poměrně normálně 4xdenně ale stravu upravuju (omezení tuků) atd atd ..
předem díky za každý rozumný názor a radu , třeba se k něčemu dopracujeme :o))
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Holubar

|
Zaslal: so únor 25, 2006 9:57 pm Předmět: |
|
|
tolko kg som mal, ked som zacal cvicit :) teraz nejakych 74-75...a este k tomu presne tu vysku...A k teme:nevidim problem, preco by si nemohol zacat posilovat, ved je to parada. Proste zacnes davat klasicky trening, naucis sa zakladne cviky, naucis sa jest, behat budes cez dni volna,to bude skvela aerobka...mozno budes kvoli tomu rast pomalsie, ale pri drepoch sa aspon nezadychas :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Kebi
|
Zaslal: so únor 25, 2006 10:03 pm Předmět: |
|
|
tak teď : mám to rozvrženo na 3dni pak pauza a zas tři dni , ten silový trénink mužu strčit akorát k těm sprintům tzn. dvakrát týdně ob tři dni, stačí to k nějakým výsledkům nebo bych to musel kompletně změnit ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Holubar

|
Zaslal: so únor 25, 2006 10:09 pm Předmět: |
|
|
No ak planujes cvicit 3x do tyzdna,bolo by fajn mat medzi jednotlivymi treningami aspon den volna. Aby si nemal do buduceho treningu svalovu horucku z toho predchadzajuceho...to sa potom blbo cvici...a ak mas napr. svalovku na bicpese,chrbat neodcvicis...to iste aj tricep a ramena pred hrudnikom...ale to uz je zalezitost rozumneho delenia partii, intenzity treningu a tiez regeneracie svalov...
|
|
| nahoru |
|
 |
Kebi
|
Zaslal: so únor 25, 2006 10:14 pm Předmět: |
|
|
no silový trenink sem chtel dat do týdne jen dvakrát , protoze se mi jinam nevesel :o) jinak pokud povazuju za trenink i beh tak trenuju 6x tydne .
|
|
| nahoru |
|
 |
Holubar

|
Zaslal: so únor 25, 2006 10:55 pm Předmět: |
|
|
2x je malo ale budis...ak si ako vravis spokojny s nohami a bruchom,tak jeden den daj chrbat+biceps a druhy prsia+ramena+triceps...sice to neni zrovna idealne a mnohi takyto trening odsudzuju...ale uvidis len sam,ci ti to bude vyhovovat a ci porasties.Je samozrejme aj vela inych alternativ...a tu na fore aj vela skusenejsich borcov,co ti iste poradia
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: so únor 25, 2006 11:03 pm Předmět: Re: běh a silový trénink ? |
|
|
| Kebi napsal: | Zdravím, už se přes dva roky věnuji běhání, běhám šestkrát týdně 4x1:30hod dlouhou trať a 2xsprinty na kratší tratě, k tomu 4xbřicho sedy-lehy na šikmé plošině 5x20 a 5x10 série/opakování s 26/36kg + nějaké výkruty apod. …
A teď k problému : nohy jsou poměrně dobře tvarované jak lýtka tak stehna, břicho taky ujde ale vršek (prsa, ruce) .. no co si budeme povídat :o) prostě krásný párátka :o)
Proto bych chtěl do toho mého tréninku zapojit i posilování horní partie těla (hrudník,ramena,ruce) a chci se zeptat co by jste my eventuelně doporučili a jak to přidat k běhu, protože se ho prostě nevzdám:o)
Teď : nemám na mysli objemový trénink ale spíš částečné nabrání hmoty ( nejlépe svalové) :o) do toho vršku , půjde to nějak, nebo sem blázen :o) ?
A dále ….20let měřím 176cm / 61-2Kg ,, moc si s přibíráním nefandím, jím poměrně normálně 4xdenně ale stravu upravuju (omezení tuků) atd atd ..
předem díky za každý rozumný názor a radu , třeba se k něčemu dopracujeme :o)) |
1) pokud chces nabrat, budes muset zvysit prijem kalorii (pokud mozno z kvalitnich zdroju)
2) pokud chces zaroven udrzet i soucasnou vykonnost co se tyce behu tak budes muset nabirat pomalu a pokud mozno pouze svalovou hmotu (prakticky nerealne ale pro zjednoduseni rekneme ze budes pribirat pouze svaly)... tempo jakym pujde vaha nahoru tedy bude pomalejsi
3) trening 2x tydne bude stacit, pokazdy cely "vrsek" tzn. hrudnik, zada, ramena, ruce, bricho... pokud bys chtel zlepsit sprinty tak muzes zaradit i extra trening na nohy (nic narocnyho,stacila by nejaka dynamika v podobe drepu nebo dosedu + doplnove hamstringy a lytka)
4) beh i fitko bys mel nejakym zpusobem cyklovat tj. menit delku treningu (trati), intenzitu atd...
5) nezapominat rekneme po kazdych trech-ctyrech tydnech dat lehci tyden kvuli regeneraci
takze ve vysledku...nevim jaky presne jsou tvoje cile, pokud je to pouze nabrat nejaky ty svaly na horni polovinu tela tak bude potreba mirne ubrat na behani, zvysit prijem kvalitnich kalorii a 2x v tydnu odjet nejaky rozumny trening ve fitku _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
hit-

|
Zaslal: ne únor 26, 2006 10:16 am Předmět: |
|
|
Z toho co pises mi prijde ze si bezec na delsi trate a podle cetnosti treningu mas i zavodni ambice.
Mel bys v prvni rade vedet co chces, protoze vytrvalostni behy absolutne nejdou dohromady s pribiranim. Pro tebe to co mas od pasu nahoru je ciste jenom zatez ...a i 5 kilo je znat a podepise se ti na vysledkach.
Jestli behas vic jak 800m a chces v tom bejt dobrej, tak bych se tim vubec nezabejval.
Pokud to delas 4fun tak je to neco jinyho, ale to bys asi netrenoval 6x tejdne .) _________________ "Hope They Serve Beer in Hell"
|
|
| nahoru |
|
 |
Kebi
|
Zaslal: ne únor 26, 2006 10:34 am Předmět: |
|
|
Cizopasnik >
diky moc zkusim se podle toho zaridit, v podstatě nemám otázek, jasné a přesné vysvětleni :o)
hit- >
mas naprostou pravdu, s pribiranim to dohromady nejde , psal jsem to uz v uvodu ze bych ani moc pribirat nechtel (nejsem proste ten spravny "kulturisticky" nadsenec), běham delsi trate (10km a vyš) ALE běham jen 4fun :o) i kdyš 6x týdně... prostě... je to trochu droga :o) , z toho vyplyva že mi zmenšení výkonu zas až tak moc nevadí , jen se prostě nevzdám (zní to blbě) té četnosti treninku v běhu.
Každopádně díky zkusim se s tim nějak poprat :o)
|
|
| nahoru |
|
 |
H.o.n.z.a
|
Zaslal: ne únor 26, 2006 12:37 pm Předmět: |
|
|
zkus se podívat na tenhle osobní log:
https://forum.ronnie.cz/viewtopic.php?t=10120
sice to pro tebe bude z větší části nepoužitelný, protože autor má úplně jiný cíle než ty a navíc podle vah už nějakou dobu cvičí, ale základ je stejný - běhá a cvičí jen vršek, tak třeba ti to v něčem trochu pomůže...
|
|
| nahoru |
|
 |
Kebi
|
Zaslal: ne únor 26, 2006 1:17 pm Předmět: |
|
|
Díky díky, něco z toho určitě vytáhnu .
ještě jedem menší dotaz , fitko na Praze 4 ? které je nejlepší s poměrem cena/lidi/nástroje ? nebo alespoň osobní zkušenost ?
|
|
| nahoru |
|
 |
KVETINKA-K

|
Zaslal: út únor 28, 2006 11:02 pm Předmět: |
|
|
Mám dotaz...pravidelně běhám, 3x týdně 20 minut, mám 5x týdně trénink (tancuju závodně disko tance za akcent ostrava), 3x týdně posilovna spalovací tréninky, předcvičuju 2x týdně aerobic. Mám problém shotit na nohách, mám celkem hezké bříško, se vším jsem spokojená, ale s těma nohama si nemám rady, už vážně nevím co s tím. Beru spalovače při trénování a nemyslím si že toho dělám málo....tak jestli by mi tady někdo prosím poradil.
|
|
| nahoru |
|
 |
KVETINKA-K

|
|
| nahoru |
|
 |
Topděfka
|
Zaslal: út únor 28, 2006 11:12 pm Předmět: |
|
|
a to chceš jako shazovat jo?spíš bych nabalil trochu svalů na vršek maximálně,hubnout už fakt ee
|
|
| nahoru |
|
 |
KVETINKA-K

|
Zaslal: út únor 28, 2006 11:15 pm Předmět: |
|
|
| Topděfka napsal: | | a to chceš jako shazovat jo?spíš bych nabalil trochu svalů na vršek maximálně,hubnout už fakt ee |
Já nechci shazovat...nahoře už vůbec nee, právě že potřebuju poradit jak se toho sbavit na nohách...já svaly nepotřebuju nabírat...hlavně na nohách jich mám až moc, ale nejdou vidět a to mě rve nervy, protože dělám co můžu...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|