|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Koho budete v červnu volit? |
| ODS |
|
49% |
[ 144 ] |
| CSSD |
|
14% |
[ 41 ] |
| KDU-CSL |
|
2% |
[ 6 ] |
| KSCM |
|
3% |
[ 11 ] |
| US-DEU |
|
0% |
[ 1 ] |
| Strana zelených |
|
13% |
[ 38 ] |
| Jiná strana |
|
5% |
[ 17 ] |
| K volbám nejdu |
|
11% |
[ 33 ] |
|
| Celkem hlasů : 291 |
|
| Autor |
Zpráva |
Sešívaný

|
Zaslal: so květen 27, 2006 4:39 pm Předmět: |
|
|
| m4l napsal: | tady je skoda psat....
*sesivany: jim to nevysvetlis ...je velmi tezke presvedcit nekoho kdo voli tu a tu stranu aby uznal ze je to picovina a volil jinou... |
Já vím, někdo to považuje za sebereflexi, já to nazývám populismem.
Razím totiž zásadu, že politici by měly dělat to, co je pro lidi nejlepší a ne se řídit jen tím, co se zrovna lidem líbí. Ono to má svou logiku z jednoho prostého důvodu. Většinou se jedná o problémy docela složité z oblastní ekonomie, ekologie, atd., ale 99% lidí ten problém prostě nedokáže dobře posoudit (např. já jsem se o ekonomii zajímal od jakživa, ale můžu říct, že před vysokou školou jsem věděl o ekonomii prd a ani teď nejsem žádný odborník, protože nestuju národohospodářství a z obecné ekonomie mám jen základní kurzy) a podléhají tak populismu . No a z toho těží strany, které slibují zrovna to, co letí. Jak jsem říkal, někdo tomu říká sebereflexe, já tomu říkám populismus a vyčuranost. _________________ NO MONEY, NO HONEY!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
m4l

|
Zaslal: so květen 27, 2006 4:43 pm Předmět: |
|
|
sesivany: ale takhle ta strana jen "olbuje" lidi co se o politiku/ekonomii nezajimaj...nejaka babicka na vesnici ty se ani nedivim... ale vzdelanej clovek tohle jednoduse prokoukne a o to vic mu to pride ubohy.... ale 80% lidi sou jen ovce... takze CSSD to dela tak aby je lidi zvolily...
uz sem psat nebudu je to stejne zbytecny
VOLTE ODS!!!
|
|
| nahoru |
|
 |
Majklozo

|
Zaslal: so květen 27, 2006 4:49 pm Předmět: |
|
|
| Sešívaný napsal: | | m4l napsal: | tady je skoda psat....
*sesivany: jim to nevysvetlis ...je velmi tezke presvedcit nekoho kdo voli tu a tu stranu aby uznal ze je to picovina a volil jinou... |
Já vím, někdo to považuje za sebereflexi, já to nazývám populismem.
Razím totiž zásadu, že politici by měly dělat to, co je pro lidi nejlepší a ne se řídit jen tím, co se zrovna lidem líbí. Ono to má svou logiku z jednoho prostého důvodu. Většinou se jedná o problémy docela složité z oblastní ekonomie, ekologie, atd., ale 99% lidí ten problém prostě nedokáže dobře posoudit (např. já jsem se o ekonomii zajímal od jakživa, ale můžu říct, že před vysokou školou jsem věděl o ekonomii prd a ani teď nejsem žádný odborník, protože nestuju národohospodářství a z obecné ekonomie mám jen základní kurzy) a podléhají tak populismu . No a z toho těží strany, které slibují zrovna to, co letí. Jak jsem říkal, někdo tomu říká sebereflexe, já tomu říkám populismus a vyčuranost. |
No tak pokud k populismu prokazatelně dochází v takových rozměrech a na takový úrovni, tak to samozřejmě jako sebereflexi taky nevidim. Ovšem stále nejsem přesvědčen, že "hlas lidu" promlouvá do takovýchto "nastavení systému", věřím, že snad jen poukazuje na určité nuance či jiná řešení bez praktických dopadů a důsledků.
Snad by mi pomohl nějaký příklad z reálu, kdy populismus hýbe negativně objektivními ukazately ...?
|
|
| nahoru |
|
 |
Majklozo

|
Zaslal: so květen 27, 2006 4:53 pm Předmět: |
|
|
| m4l napsal: | sesivany: ale takhle ta strana jen "olbuje" lidi co se o politiku/ekonomii nezajimaj...nejaka babicka na vesnici ty se ani nedivim... ale vzdelanej clovek tohle jednoduse prokoukne a o to vic mu to pride ubohy.... ale 80% lidi sou jen ovce... takze CSSD to dela tak aby je lidi zvolily...
uz sem psat nebudu je to stejne zbytecny
VOLTE ODS!!! |
Byly, jsou a budou to stále jen dohady na principu, zda bylo dřív vejce nebo slepice.
|
|
| nahoru |
|
 |
Objemák

|
Zaslal: so květen 27, 2006 5:35 pm Předmět: |
|
|
| Majklozo napsal: | | Sešívaný napsal: | | Objemák napsal: | Ježišmarja, už tu někdo z voličů socanů konečně napište jejich program a a konkrétní argumetny. Ne jen zoufalý výkřiky typu jistoty a prosperita, ODS okrádá chudý a podobný žvásty. |
ČSSD žádný volební program nemá. Jediné, čím se ve volební kampani projevovala, byla negativní kampaň na ODS. Z jejich programu opravdu snad znám jenom to Jistoty a prosperita. Nakonec volební program ČSSD se dává dohromady docela složitě, on se totiž velmi pružně přizpůsobuje veřejnému mínění. To, co pro ně byla před půlrokem priorita, je z programu vyřazeno nebo odsunuto do pozadí, protože podle průzkumů to není populární. ODS prostě udělala program, který je podle ní nejlepší, za tím si stojí a ten propaguje (i když i u ní šlo pozorovat pár populistických ústupků), pro ČSSD je naopak kritériem pro sestavování programu popularita. S nadsázkou se dá říct, že kdyby Paroubkovi z průzkumů vyšlo, že kdyby nosil hovno na hlavě, že mu to přidá 2% voličů, tak to udělá. |
Tak s tím plně souhlasim, včetně tý poslední věty a vnímám to tak, že čssd je stranou dynamickou , reagující na měnící se podmínky, zatímco strany jiné se mohou potýkat s realizací svých slibů díky tomu, že pokud se dostanou "k věci", zjistí, že to či ono jednoduše nelze díky nedostatečný analýze tý či oný problematiky (když u toho nejsou, tak to ani nejde) a tvrdohlavě půjdou hlava nehlava za plněním slíbeného, přičemž jinde budou muset velmi slevit.
Sešíváný, Ty mluvíš o populismu, já to stejný komentuju jako sebereflexe a to je u mě velmi pozitivní a prioritní. |
Tohle si snad nemyslel vážně, ne? Jde přeci o dlouhodobý program a koncepci, která by měla na základě analýz směřovat k určitému cíli a ne jen měnit každým dnem své priority podle aktuálního průzkumu veřejného mínění. To není dynamičnost, ale ubohost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Majklozo

|
Zaslal: so květen 27, 2006 6:02 pm Předmět: |
|
|
| Objemák napsal: | | Majklozo napsal: | | Sešívaný napsal: | | Objemák napsal: | Ježišmarja, už tu někdo z voličů socanů konečně napište jejich program a a konkrétní argumetny. Ne jen zoufalý výkřiky typu jistoty a prosperita, ODS okrádá chudý a podobný žvásty. |
ČSSD žádný volební program nemá. Jediné, čím se ve volební kampani projevovala, byla negativní kampaň na ODS. Z jejich programu opravdu snad znám jenom to Jistoty a prosperita. Nakonec volební program ČSSD se dává dohromady docela složitě, on se totiž velmi pružně přizpůsobuje veřejnému mínění. To, co pro ně byla před půlrokem priorita, je z programu vyřazeno nebo odsunuto do pozadí, protože podle průzkumů to není populární. ODS prostě udělala program, který je podle ní nejlepší, za tím si stojí a ten propaguje (i když i u ní šlo pozorovat pár populistických ústupků), pro ČSSD je naopak kritériem pro sestavování programu popularita. S nadsázkou se dá říct, že kdyby Paroubkovi z průzkumů vyšlo, že kdyby nosil hovno na hlavě, že mu to přidá 2% voličů, tak to udělá. |
Tak s tím plně souhlasim, včetně tý poslední věty a vnímám to tak, že čssd je stranou dynamickou , reagující na měnící se podmínky, zatímco strany jiné se mohou potýkat s realizací svých slibů díky tomu, že pokud se dostanou "k věci", zjistí, že to či ono jednoduše nelze díky nedostatečný analýze tý či oný problematiky (když u toho nejsou, tak to ani nejde) a tvrdohlavě půjdou hlava nehlava za plněním slíbeného, přičemž jinde budou muset velmi slevit.
Sešíváný, Ty mluvíš o populismu, já to stejný komentuju jako sebereflexe a to je u mě velmi pozitivní a prioritní. |
Tohle si snad nemyslel vážně, ne? Jde přeci o dlouhodobý program a koncepci, která by měla na základě analýz směřovat k určitému cíli a ne jen měnit každým dnem své priority podle aktuálního průzkumu veřejného mínění. To není dynamičnost, ale ubohost. |
V tom případě bych plně souhlasil, že jde o ubohost, ale nejsem přesvědčenej, že to, co popisuješ v druhé části první věty se skutečně děje. To opravdu nejsem. Spíš mi Tvůj příspěvek připadá proti realitě poněkud "přikrášlený" tak, abys opodstatnil tu větu poslední.
Pokud má tahle diskuze k něčemu vést (a to zřejmě nemá, nebo není jasný kam), navrhuju: Bavme se o tom, co je, tak, jak to je objektivně, zdržme se subjektivních pocitů a vyjádření na základě vlastních stranických preferencí.
motivace: Já se například můžu zavázat k tomu, že pokud se zde někomu podaří mě přesvědčit, že volba pokračování vlády současné není tou nejlepší možnou z toho, co máme k dispozici, zdržím se letos hlasování.
|
|
| nahoru |
|
 |
m4l

|
Zaslal: so květen 27, 2006 6:04 pm Předmět: |
|
|
Majklozo: ale ty se presvedcit nenechas! ... (to mne pripomina kdyz NEO prisel za Vedmou a ona rikala ty ses uz rozhodl driv nez ses zeptal:D)
|
|
| nahoru |
|
 |
Objemák

|
Zaslal: so květen 27, 2006 6:07 pm Předmět: |
|
|
| Majklozo napsal: | | Objemák napsal: | | Majklozo napsal: | | Sešívaný napsal: | | Objemák napsal: | Ježišmarja, už tu někdo z voličů socanů konečně napište jejich program a a konkrétní argumetny. Ne jen zoufalý výkřiky typu jistoty a prosperita, ODS okrádá chudý a podobný žvásty. |
Tohle si snad nemyslel vážně, ne? Jde přeci o dlouhodobý program a koncepci, která by měla na základě analýz směřovat k určitému cíli a ne jen měnit každým dnem své priority podle aktuálního průzkumu veřejného mínění. To není dynamičnost, ale ubohost. |
V tom případě bych plně souhlasil, že jde o ubohost, ale nejsem přesvědčenej, že to, co popisuješ v druhé části první věty se skutečně děje. To opravdu nejsem. Spíš mi Tvůj příspěvek připadá proti realitě poněkud "přikrášlený" tak, abys opodstatnil tu větu poslední.
Pokud má tahle diskuze k něčemu vést (a to zřejmě nemá, nebo není jasný kam), navrhuju: Bavme se o tom, co je, tak, jak to je objektivně, zdržme se subjektivních pocitů a vyjádření na základě vlastních stranických preferencí.
motivace: Já se například můžu zavázat k tomu, že pokud se zde někomu podaří mě přesvědčit, že volba pokračování vlády současné není tou nejlepší možnou z toho, co máme k dispozici, zdržím se letos hlasování. |
Hlasování se nezdržuj, tím akorát pomůžeš komoušům.
|
|
| nahoru |
|
 |
Topděfka
|
|
| nahoru |
|
 |
Majklozo

|
Zaslal: so květen 27, 2006 6:16 pm Předmět: |
|
|
| m4l napsal: | | Majklozo: ale ty se presvedcit nenechas! ... (to mne pripomina kdyz NEO prisel za Vedmou a ona rikala ty ses uz rozhodl driv nez ses zeptal:D) |
No, zřejmě se budeš divit nebo neuvěříš, ale přesvědčit se tedy rád nechám. Ovšem bude to velmi nesnadnej, ne-li touto cestou nemožnej úkol, kterýho se zřejmě nikdo stejně nezhostí, protože v globálním měřítku jde o hovno, ale...
Touto větou na konci 20. stránky týhle diskuze jsem ukázal možnou cestu, jak na to:
Snad by mi pomohl nějaký příklad z reálu, kdy populismus hýbe negativně objektivními ukazately ...?
...nicméně nikdo nereagoval, zatím.
PS: ovšem nejsem taková "měňavka" s popisovanou sebereflexí blížící se ubohosti rovnající se zásadní změně priorit "ze dne na den", abych dal hlas letos straně jiný, pouze nabízím, že se zdržím hlasování
|
|
| nahoru |
|
 |
Fire.Tiger

|
Zaslal: so květen 27, 2006 6:40 pm Předmět: |
|
|
Majklozo : rekni jediny duvod proc volit CSSD.Zadne reci.Ale padny duvod.
|
|
| nahoru |
|
 |
Majklozo

|
Zaslal: so květen 27, 2006 7:19 pm Předmět: |
|
|
Fire Tiger: Je to jednoduché, zmínil jsem to snad už ve svym 1. příspěvku k tomuto.
"mám se jako student líp"
Chtěl jsi jediný pádný důvod, já Tě neodbydu, bude jich víc:
- případné reformy započatého budou krátkodobě krokem zpět, dlouhodobě nejisté
- (diskutabilní) schopnost naslouchat a reflektovat názor lidu (někdo to nazývá populismem, já pozitivní schopností sebereflexe)
- konstruktivní přístup (kromě negativní kampaně, která se mi nelíbí, ale chápu ji jako odpověď na dlouholetý destruktivismus ODS)
- odvaha a radikalita řešení (viz zdravotnictví - mnoho lidí nadává, ti spokojení nejsou slyšet, krátkodobě to bolí, chápu, dlouhodobě jsem přesvědčen o správnosti mnoha z řešení Dr. Ratha)
- hospodářský růst za uplynulý kvartály
- stoupající životní úroveň (možno svádět na EU, že?)
- stoupající HDP
- zvýšená transparentnost korupčního prostředí (za ODS přeci tolik korupčních afér nebylo, že? a proč? protože se mlžilo, odpovídám si... důkazem budiž vždy datum vzniku těchto kauz, ne doba jejich zveřejnění)
- posranou kupónovou privatizaci a "kvalitní nástroje" pro hloubení tunelů v státních podnicích ODS nemohu zapomenout, nezlobte se, tohle neprominu
Je toho mnoho...
Osobně jsem dále zvědav např. na řešení důchodovýho systému, zatim velká nespokojenost!
|
|
| nahoru |
|
 |
m4l

|
Zaslal: so květen 27, 2006 9:31 pm Předmět: |
|
|
Majklozo:no to snad nemyslis vazne...
ad1)blbost jen tvuj nazor (velmi spatnej)
ad2)schopnost naslouchat lidem ??-omg oni delaj jen veci aby se zalibili rikaj takovy otrepany fraze aby hloupej clovek je sel volit....demence
ad3)konstruktivni pristup....A to jakej???lol
ad4)to si delas srandu ne??? Rath vyhodi Musilkovou (pred lidma si hraje na nejakyho radoby pana Dobreho ze kradla jeji fond atd... ale to ze ovladne VZP da si tam svoje lidi aby RATH mnel tu MOC prerozdelovat.. je na bliti  ... jak muzes podporovat uz jen cloveka kterej byl v ODS a presel do CSSD ... do konkurencni strany??...na bliti)
ad5)hospodarsky rust nezpusobila CSSD ale to ze taj investujou zahranicni automobilky... CSSD s tim nema nic spolecnyho;
ad6)ano je to tak EU..
ad7)viz automobilky...
ad8)... tohle uz neni mozny... budto si z nas delas prdel nebo zijes v jinym state
|
|
| nahoru |
|
 |
houmii

|
Zaslal: so květen 27, 2006 9:37 pm Předmět: |
|
|
Majklozo:
Tak hele, na všechno se mi teď reagovat nechce, ale nebejt toho, že nás ČSSD zadlužila teď už na 1 bilion Kč, žádnej růst HDP ani hospodářský růst by tady nebyl. A zdravotnictví je ve sračkách teď, vždyť se podívej na ty každodenní několikatisícový protesty, myslíš, že to jsou všichni voliči ODS a chtějí tak ČSSD uškodit? To sotva! A transparentnost korupčního prostředí?  - jiná reakce mě nenanpadá (viz třeba http://cssd.unas.cz - tam jsou dole vyjmenovaný všechny kauzy, který hodně smrděj, a jestli namítáš, že to neni pravda, počkej, až se to všechno prošetří za vlády ODS)
|
|
| nahoru |
|
 |
Objemák

|
Zaslal: so květen 27, 2006 9:39 pm Předmět: |
|
|
Majklozo: Ty jsi studoval už za vlády ODS nebo proč tvrdíš, že za vlády ČSSD se máš líp? Můžeš to srovnávat ze svých vlastních zkušeností?
Jinak, co se týče těch Tvých argumentů, pokud budu mít čas, tak se Ti je pokusím zítra vyvrátit. Teď už se mi do toho nějak nechce.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|