|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
góďa
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 7:38 pm Předmět: Kolik vajíček denně? |
|
|
Majitel fitka kam chodim doporucil 4-5x vajicka do tydne na ruzne upravy...jakto ze jich nekdo ji tak moc?treba kazdy den?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Freimen

|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 7:39 pm Předmět: Re: Kolik vajíček denně? |
|
|
| góďa napsal: | | Majitel fitka kam chodim doporucil 4-5x vajicka do tydne na ruzne upravy...jakto ze jich nekdo ji tak moc?treba kazdy den? |
bílky můžeš bez omezení, žloutky musíš hlídat - obvykle si sportovci dělají omeletu nebo míchaně 5-6bílků na jeden žloutek. Zbylé žloutky jsou do odpadu nebo babičce na buchtu
|
|
| nahoru |
|
 |
Apofis

|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 8:09 pm Předmět: |
|
|
zloutky prece tolik nevadi, co se tyce cholesterolu tak je tam HDL :LDL 2:1
takze pomer po konzumaci zustane stejny...aspon se to pise na konkurenci:)
|
|
| nahoru |
|
 |
sliderick
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 8:10 pm Předmět: Re: Kolik vajíček denně? |
|
|
| Freimen napsal: | | góďa napsal: | | Majitel fitka kam chodim doporucil 4-5x vajicka do tydne na ruzne upravy...jakto ze jich nekdo ji tak moc?treba kazdy den? |
bílky můžeš bez omezení, žloutky musíš hlídat - obvykle si sportovci dělají omeletu nebo míchaně 5-6bílků na jeden žloutek. Zbylé žloutky jsou do odpadu nebo babičce na buchtu |
nechapu proc lidi oddeluji zloutky to je prece hrozna skoda
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 8:19 pm Předmět: Re: Kolik vajíček denně? |
|
|
| sliderick napsal: | | Freimen napsal: | | góďa napsal: | | Majitel fitka kam chodim doporucil 4-5x vajicka do tydne na ruzne upravy...jakto ze jich nekdo ji tak moc?treba kazdy den? |
bílky můžeš bez omezení, žloutky musíš hlídat - obvykle si sportovci dělají omeletu nebo míchaně 5-6bílků na jeden žloutek. Zbylé žloutky jsou do odpadu nebo babičce na buchtu |
nechapu proc lidi oddeluji zloutky to je prece hrozna skoda |
jak říkáš, měli by jíst i bůček a tlačenkym, ale oni ne a ofrňují se nad tím, nepochopitelné
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 8:30 pm Předmět: |
|
|
kdybych den co den jedl 10 vajicek tak budu mozna premyslet nad tim jestli nektery zloutky vyhodim, pro 99% lidi je to ovsem naprosto zbytecny je vyhazovat _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Aratan
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 9:30 pm Předmět: |
|
|
Já je žeru den co den a žloutky nechávám podle nálady. Někdy si je nechám všechny, někdy jich pár zahodím... prostě jestli se mi chce. _________________ Tohle pitomý forum mě vymazalo, tak jedu znova. :-/
|
|
| nahoru |
|
 |
Loolan
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 10:28 pm Předmět: |
|
|
Ve žloutcích je sposta užitečných věcí. A 6g tuku - to není zas tolik. (informace od konkurence, viz apofis)
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 10:46 pm Předmět: |
|
|
ano, jsou tam lipofilní vitamíny, minerální látky, fosfolipidy, 4g bílkovin, ale také kvantum cholesterolu a z dlouhodnobého hlediska není dobré konzumovat 5-6žloutků denně, tedy 35-42 žloutků týdně...
Myslím si, že optimum je 1 žloutek na 5 bílků
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 11:50 pm Předmět: |
|
|
| Freimen napsal: | ano, jsou tam lipofilní vitamíny, minerální látky, fosfolipidy, 4g bílkovin, ale také kvantum cholesterolu a z dlouhodnobého hlediska není dobré konzumovat 5-6žloutků denně, tedy 35-42 žloutků týdně...
Myslím si, že optimum je 1 žloutek na 5 bílků |
cital si Jurassov clanok? _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 12:03 am Předmět: |
|
|
| matejkorvin napsal: | | Freimen napsal: | ano, jsou tam lipofilní vitamíny, minerální látky, fosfolipidy, 4g bílkovin, ale také kvantum cholesterolu a z dlouhodnobého hlediska není dobré konzumovat 5-6žloutků denně, tedy 35-42 žloutků týdně...
cital si Jurassov clanok? |
ano, čítal...
A pokud mi budeš tvrdit, že 6 žloutků denně řekněme 6 dní v týdnu je v pořádku, je to tvůj názor, ne pravda...
Já mám opačný názor, taktéž to nemusí být pravda, ale ten čláenk mi ho nevyvrátil...
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 12:20 am Předmět: |
|
|
| Freimen napsal: | | matejkorvin napsal: | | Freimen napsal: | ano, jsou tam lipofilní vitamíny, minerální látky, fosfolipidy, 4g bílkovin, ale také kvantum cholesterolu a z dlouhodnobého hlediska není dobré konzumovat 5-6žloutků denně, tedy 35-42 žloutků týdně...
ano, čítal...
A pokud mi budeš tvrdit, že 6 žloutků denně řekněme 6 dní v týdnu je v pořádku, je to tvůj názor, ne pravda...
Já mám opačný názor, taktéž to nemusí být pravda, ale ten čláenk mi ho nevyvrátil... |
tolko vajec by mi nechutilo jest takze to neriesim, ani ma to nezaujima. Viac ako 10-15 vajec tyzdenne nejem, mam z nich obcas vetry. Ale nebal by som sa jest viac vajec kvolik cholesterolu. _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 12:24 am Předmět: |
|
|
| matejkorvin napsal: | | Freimen napsal: | | matejkorvin napsal: | | Freimen napsal: | ano, jsou tam lipofilní vitamíny, minerální látky, fosfolipidy, 4g bílkovin, ale také kvantum cholesterolu a z dlouhodnobého hlediska není dobré konzumovat 5-6žloutků denně, tedy 35-42 žloutků týdně...
ano, čítal...
Já mám opačný názor, taktéž to nemusí být pravda, ale ten čláenk mi ho nevyvrátil... |
tolko vajec by mi nechutilo jest takze to neriesim, ani ma to nezaujima. Viac ako 10-15 vajec tyzdenne nejem, mam z nich obcas vetry. Ale nebal by som sa jest viac vajec kvolik cholesterolu. |
teď to řeknu hodně hloupě, ale občas mají babičky pravdu a všeho moc škodí - pmsn daleko více nadměrný příjem celých vajec než nadměný příjem bílého masa...
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 12:49 am Předmět: |
|
|
| matejkorvin napsal: | | Freimen napsal: |
teď to řeknu hodně hloupě, ale občas mají babičky pravdu a všeho moc škodí - pmsn daleko více nadměrný příjem celých vajec než nadměný příjem bílého masa... |
otazka stale ostava, co treba povazovat za "moc". Ako si dosiel na tvoje cislo? 4 dni v tyzdni si dat 5 vajec, napr. prazenicu, alebo len tak natvrdo. To je podla mna stale ok. V minulosti sa vajcia jedli stale tak babickou neargumentuj (netvrdim, ze co bolo v minulosti bolo ok) |
počkej, tak aby to mělo nějaký efekt, tak si bílků musíš dát tak aspoň 6 na mou váhu , borci ale normálně dávají i 10-12 najednou - to prostě denně se žloutky nejde...
Jako argument řekneš, že kdyby jedli žloutky, tak toho stačí míň, protože v nich jsou také bílkoviny, ale i kdyby to bylo 6 celých vajed denně, je to podle mě moc...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|