Benzín nebo nafta?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Benzín nebo nafta?  Úvodní stránka -> Ostatní -> Benzín nebo nafta?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Benzín nebo nafta?
nafta
40%
 40%  [ 28 ]
benzín
47%
 47%  [ 33 ]
wtf?
11%
 11%  [ 8 ]
Celkem hlasů : 69

Autor Zpráva
babovka

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nejspíš jsem to myslel tak, že proti turbodieselům stojí ty motory za houby... ty turbodiesely byly dobré. Uvidíme co předvedou s přechodem na common rail vstřikování.
Bazzy

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Benzin patří do zapalovaču jak rika kamarad ...
neni nad naftu...1.9TDi Octavka nebo Superb a 1.9TDi Leon s kterejma mam zkusenosti sou paradni...
uz se tesim az myho veterana 1,4 benzin nekde strelim

citace:
jinak bohužel konstatuju, že asiati udělají benzín líp...nejlíp asi honda ( z těch běžných )

a Toyota
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

TomDelonge napsal:
neni nad naftu...1.9TDi Octavka nebo Superb a 1.9TDi Leon s kterejma mam zkusenosti sou paradni...
no...zrovna u octavie Ti dost často odejde váha vzduchu...tak těsně za 100 000 km...ale dá se sehnat na netu za pakatel...nějací škodováci si tak vylepšují plat.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

TomDelonge napsal:

citace:
jinak bohužel konstatuju, že asiati udělají benzín líp...nejlíp asi honda ( z těch běžných )

a Toyota
k naftě....luxus. vozy jdou mimo mě...ale třeba 1,6 CRDI od hyundai nebo KIA motors je řekl bych s 1,9 TDI vw made docela konkurenceschopná
Bara

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já preferuju naftu.Moje auto je nafťák a zatím mi moc lidí na silnici problém neudělalo.
k tomu co napsal Reno potažmo DL bych jen dodal,že znám dost frajerů co koupí M5 nebo třeba RS6,starší efka a potom jezdí jak posránci a nemaj na benál když to žere jak polskej zájezd.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
Já preferuju naftu.Moje auto je nafťák a zatím mi moc lidí na silnici problém neudělalo.
k tomu co napsal Reno potažmo DL bych jen dodal,že znám dost frajerů co koupí M5 nebo třeba RS6,starší efka a potom jezdí jak posránci a nemaj na benál když to žere jak polskej zájezd.
...no jo...ale koupit tří a více litr od BMW řekněme 10...15 let starej je pokud nemáš na údržbu dost o hubu...to není jako opravy na feldě ...pokud bych nevydělával + 50 kkč měsíčně...vůbec bych o tom ani neuvažoval...stejně mi vychází octavia v combi tak 3 roky stará jako ideální volba v poměru cena / výkon...nemá význam mít auto tři měsíce v garáži než našetřím třicet litrů na opravu ne?

P.S. jedno stařičký BMW 3,0...typ si nepamatuju máme doma...pokud se s tím jede jako s hnojem, dá se jet za 11,5 l ( na rok cca 1990 ? to mělo klimu, v kůži, vše v el....no to škoda neměla ještě před pár lety...dokonce do nějakých fabií social edition se montují kličky....nejlepší byla beztak s 1,0 benzínem...tuším junior se to jmenovalo...do města asi fajn...na dovolenou už asi míň fajn.

Naposledy upravil Deadlift dne st srpen 15, 2007 3:25 pm, celkově upraveno 1 krát
Bara

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Bara napsal:
...no jo...ale koupit tří a více litr od BMW řekněme 10...15 let starej je pokud nemáš na údržbu dost o hubu...to není jako opravy na feldě ...pokud bych nevydělával + 50 kkč měsíčně...vůbec bych o tom ani neuvažoval...stejně mi vychází octavia v combi tak 3 roky stará jako ideální volba v poměru cena / výkon...nemá význam mít auto tři měsíce v garáži než našetřím třicet litrů na opravu ne?

To určitě.Já doporučuju a všem známým taky prodávám Ford Focus TDCi cca 3 roky starej (cena kolem 200 t)a to je ideál volba pro běžnýho uživatele.Já preferuju jinou ,ale mám taky jiné důvody.Ale dřív jsem měl pár benzínových lásek s motorem co měl apetit
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no focus je ideální...
Merhule

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak v dnesni dobe uz dela temer kazdej dobry diesely, ale diesel bych si rozhodne nekoupil od renaultu - je to jen pro zlost. Diesel bych si koupil od automobilek jako Opel, VW, Seat, Citroen - myslim tim ty starsi vozy. Od japoncu bych si nikdy nekoupil diesel. japonci sou skutecni mistri v benzinakach, proto si setrim na Hondicku v benalu.

Benal
+ vyssi vykon
- spotreba
- cena benzinu

Nafta
+ nizsi spotreba
+ cena nafty
- hluk (predevsim u starsich vozu)
- pomale rozjezdy (dnes uz neplati)

Takze z novych bych bral Diesel a ze starsich vozu Benzin, konci to pro me 1:1
babovka

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Známý má 12 let starou BMW 750 a žere mu to 11-13 i když to honí jako prase... byl jsem docela překvapenej.
Bara

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

babovka napsal:
Známý má 12 let starou BMW 750 a žere mu to 11-13 i když to honí jako prase... byl jsem docela překvapenej.

Tady bych si trofl tvrdit,že ti kecá.Já měl 750 i a Gold 850 ci a pod 12 klidnou to nešlo.Ostřejší jízda u BMW znamená vír v nádrži a konkrétně tady tak 18-20.
Merhule

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
babovka napsal:

Tady bych si trofl tvrdit,že ti kecá.Já měl 750 i a Gold 850 ci a pod 12 klidnou to nešlo .Ostřejší jízda u BMW znamená vír v nádrži a konkrétně tady tak 18-20.

Tys mel nekdy pomalou a plynulou jizdu?
babovka

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
babovka napsal:

Tady bych si trofl tvrdit,že ti kecá.Já měl 750 i a Gold 850 ci a pod 12 klidnou to nešlo.Ostřejší jízda u BMW znamená vír v nádrži a konkrétně tady tak 18-20.

najeli jsme 600 km, brno - hradec - tam se dá jenom loudat, pak do prahy po dálnici a z prahy do brna, každou chvilku dvě kila a ukazovalo to 13... po městě je třeba počítat s dvaceti...
keba

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Merhule napsal:
ale diesel bych si rozhodne nekoupil od renaultu

Máme renault megane 1,9TDI - už asi 10 let spotřeba kolem 6-7l po městě ideální, bez poruch.Takže tak
Merhule

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

keba napsal:
Merhule napsal:
ale diesel bych si rozhodne nekoupil od renaultu

Máme renault megane 1,9TDI - už asi 10 let spotřeba kolem 6-7l po městě ideální, bez poruch.Takže tak

Tak co mam ridicak, tak se znam se spousty automechaniku a vsichni nadavaji na renaulty celkove. My mame R19 v benzinu a lita paradne a pomerne i bez poruch, ale diesely sou katastrofa a to mi potvrdily vsichni ti automechanici. Holka co znam si poridila naftu a uz do ni vrazila pres 40 tacu (turbo, vecny problemy s ridici jednotkou, atd.) Od renaultu jedine benal.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Benzín nebo nafta? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: