2)Dneska, namotivován tímhle nechutným (! ) fórem jsem vyndal dopol. z mrazáku hovězí zadní kýtu a příliš se nezdařilo. Poradíte, kde je příčina?
Oba plátky jsem namazal olejem a posypal bylinkami, nesolil.
Zkombinoval jsem 2 sady informací ohledně způsobu smažení, které by si neměli odporovat - jeden z výše zmíněného videa, kde Jamie radí velmi často otáčet, a druhý od Eugena ohledně pekelného rozpálení. Nicméně maso bylo tuhé JAK BOTA.
Příčina? Moje skromná domněnka je, že to nebyla ani tak kuchařská neschopnost, jako spíš nevědomost - totiž, že kýta není steakové maso, a že by bývalo pomohlo ještě alespoň 20min. dusit. Co vy na to???
Kýtu jednoznačně dusit, případně pak ještě péct v troubě.
2)Dneska, namotivován tímhle nechutným (! ) fórem jsem vyndal dopol. z mrazáku hovězí zadní kýtu a příliš se nezdařilo. Poradíte, kde je příčina?
Oba plátky jsem namazal olejem a posypal bylinkami, nesolil.
Zkombinoval jsem 2 sady informací ohledně způsobu smažení, které by si neměli odporovat - jeden z výše zmíněného videa, kde Jamie radí velmi často otáčet, a druhý od Eugena ohledně pekelného rozpálení. Nicméně maso bylo tuhé JAK BOTA.
Příčina? Moje skromná domněnka je, že to nebyla ani tak kuchařská neschopnost, jako spíš nevědomost - totiž, že kýta není steakové maso, a že by bývalo pomohlo ještě alespoň 20min. dusit. Co vy na to???
sirloin - steak z roštěné
filet - steak ze svíčkové
ribeye - přední, teď jsem hodil půlkilovej na pánev, tak uvidím jak to bude hutnat, snad to nebude na snídani těžké
_________________ Kdyz ale piju, tak mam rada cerveny vino a svarak - to je takovy - eroticky :) takze idealne pred sexem. - WildOrchid
vzal bych ho tyčkou přes nohy, možná opakovaně... ne, tak tyčkou přes ksicht. ksindle! - mobsman
_________________ Tomi99: můžu sem hodit video, ve kterém dám několik reps se správnou technikou (50kg) a potom si naložím 100kg a dám jednu reps s fake technikou. (o MT)
Tak strašně dlouho sem tu nebyl....možná dva tři roky, a najednou do kuchařky na ten steak Cizo.....tak sem to zkusil.....a vážně paráda....dík za návod
_________________ Johny: Baby nebude sedět v koutě!
Zaslal: ne duben 27, 2008 9:36 pm Předmět: musi se to prolezet
hodne dulezity taky je, ze maso se musi prolezet - staci zabalit do folie a nechat lezet v lednici aspon 10 dnu, dokud maso nedostane tmave fialovou barvu - pak je teprve zraly a je mnohem krehci. Obcas steak je fajn, ale jinak kureci steheni steak na grilu rulezz:-)) Kureci steheni steak je levnej, skvele chyta chut koreni, priprava se neda zkazit a chutna skvele:-) Fajn sou i nektery rybky, treba losos nebo pangaius:-)
Zaslal: čt květen 22, 2008 3:59 am Předmět: Re: musi se to prolezet
h2144 napsal:
hodne dulezity taky je, ze maso se musi prolezet - staci zabalit do folie a nechat lezet v lednici aspon 10 dnu, dokud maso nedostane tmave fialovou barvu - pak je teprve zraly a je mnohem krehci. Obcas steak je fajn, ale jinak kureci steheni steak na grilu rulezz:-)) Kureci steheni steak je levnej, skvele chyta chut koreni, priprava se neda zkazit a chutna skvele:-) Fajn sou i nektery rybky, treba losos nebo pangaius:-)
maso kureci,veprove a ryby pripravovat jen na done a nebo well done,cili do cestiny ,aby to bylo cele provarene,propecene a nebyla v mase krev,nebo to nebylo polosyrove..U hoveziho je to vsak jinak
Zaslal: čt květen 22, 2008 4:09 am Předmět: Re: musi se to prolezet
Iron.Pumping napsal:
h2144 napsal:
maso kureci,veprove a ryby pripravovat jen na done a nebo well done,cili do cestiny ,aby to bylo cele provarene,propecene a nebyla v mase krev,nebo to nebylo polosyrove..U hoveziho je to vsak jinak
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru