Hovězí steak

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 19, 20, 21  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hovězí steak  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Hovězí steak
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Diana

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 11:39 am    Předmět: Re: 2 dotazy Odpovědět s citátem

Hydr0gen napsal:
1)Dotaz 1: Co je za část hovězího "rib eye". Mluví o ní Jamie Oliver tady: target="_blank" class="postlink">
na cca 3:01, kde ji srovnává oproti ostatním (mimochodem, není mi jasný, jakej je rozdíl mezi sirloin a filet - sirloin se česky většinou překládá jako svíčková, ovšem nejlepší část hovězího je ve francouzštině i angličtině "filet mignon). Ono by to mělo být jasné z tohohle:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rib_eye_steak. Jde mi o český název "rib-eye".

2)Dneska, namotivován tímhle nechutným (! ) fórem jsem vyndal dopol. z mrazáku hovězí zadní kýtu a příliš se nezdařilo. Poradíte, kde je příčina?

Oba plátky jsem namazal olejem a posypal bylinkami, nesolil.

Zkombinoval jsem 2 sady informací ohledně způsobu smažení, které by si neměli odporovat - jeden z výše zmíněného videa, kde Jamie radí velmi často otáčet, a druhý od Eugena ohledně pekelného rozpálení. Nicméně maso bylo tuhé JAK BOTA.

Příčina? Moje skromná domněnka je, že to nebyla ani tak kuchařská neschopnost, jako spíš nevědomost - totiž, že kýta není steakové maso, a že by bývalo pomohlo ještě alespoň 20min. dusit. Co vy na to???

Kýtu jednoznačně dusit, případně pak ještě péct v troubě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
babovka

PříspěvekZaslal: po září 03, 2007 7:12 am    Předmět: Re: 2 dotazy Odpovědět s citátem

Hydr0gen napsal:
1)Dotaz 1: Co je za část hovězího "rib eye". Mluví o ní Jamie Oliver tady: target="_blank" class="postlink">
na cca 3:01, kde ji srovnává oproti ostatním (mimochodem, není mi jasný, jakej je rozdíl mezi sirloin a filet - sirloin se česky většinou překládá jako svíčková, ovšem nejlepší část hovězího je ve francouzštině i angličtině "filet mignon). Ono by to mělo být jasné z tohohle:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rib_eye_steak. Jde mi o český název "rib-eye".

2)Dneska, namotivován tímhle nechutným (! ) fórem jsem vyndal dopol. z mrazáku hovězí zadní kýtu a příliš se nezdařilo. Poradíte, kde je příčina?

Oba plátky jsem namazal olejem a posypal bylinkami, nesolil.

Zkombinoval jsem 2 sady informací ohledně způsobu smažení, které by si neměli odporovat - jeden z výše zmíněného videa, kde Jamie radí velmi často otáčet, a druhý od Eugena ohledně pekelného rozpálení. Nicméně maso bylo tuhé JAK BOTA.

Příčina? Moje skromná domněnka je, že to nebyla ani tak kuchařská neschopnost, jako spíš nevědomost - totiž, že kýta není steakové maso, a že by bývalo pomohlo ještě alespoň 20min. dusit. Co vy na to???

sirloin - steak z roštěné
filet - steak ze svíčkové
ribeye - přední, teď jsem hodil půlkilovej na pánev, tak uvidím jak to bude hutnat, snad to nebude na snídani těžké
Mik.cz

PříspěvekZaslal: po září 03, 2007 9:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak co prezil jsi takovou snidani?
babovka

PříspěvekZaslal: po září 03, 2007 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

značně těžké, produkce metanu obrovská... chuť ne úplně špatná, ale taky nic co by překonalo svíčkovou...
Conan

PříspěvekZaslal: ne říjen 28, 2007 7:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

moje skromna vecere
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne říjen 28, 2007 9:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Conan napsal:
moje skromna vecere

Už vím, o čem se mi bude dnes zdát

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Asteroidman

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2007 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eLemeNt napsal:
Taky prispeju nejakou tou fotkou z vikendove zranice...
Udelal sem si radost a zaukoloval pritelkyni (timto ji dekuju )

660g hovezi rostene,pytel kalamar,hromada zeleniny a malibu s
kolou...ty rybi prsty sou pritelkyne,takze ty se nepocitaj

[

A pak ze zivot je svine

[/img]

můžu ti říct s klidem na srdci , že si mi zkazil dotedka bezchybnej den..

Chuck Norris doesnt wear a watch, HE decides what time it is.

Slayter : narust hmoty musis stimulovat..ne jen jist bilkoviny

to je jako soulozit oblecenej
Daniel-James

PříspěvekZaslal: po listopad 26, 2007 8:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hezka hovezi susenka ala jerky
ChickenEater

PříspěvekZaslal: po listopad 26, 2007 8:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eLemeNt napsal:
Taky prispeju nejakou tou fotkou z vikendove zranice...
Udelal sem si radost a zaukoloval pritelkyni (timto ji dekuju )

660g hovezi rostene,pytel kalamar,hromada zeleniny a malibu s
kolou...ty rybi prsty sou pritelkyne,takze ty se nepocitaj

No a takhle to dopadlo...

Pak sem sice hodinu lezel a hekal,ale stalo to za to ...btw mam 73kg a nejsem zadnej jedlik, takze pro me vykon jako hrom

Pak pritelkyne

No a druhej den na me cekal uz tenhle skoro 400g vazici prcek s peprovou omackou

A pak ze zivot je svine

[/img]

peknej steak, pekna pritelkyne,.. ale zapijet to colou s malibu.. no nevim.. dal bych spis prednost dobremu vinu
street

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2008 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak strašně dlouho sem tu nebyl....možná dva tři roky, a najednou do kuchařky na ten steak Cizo.....tak sem to zkusil.....a vážně paráda....dík za návod
h2144

PříspěvekZaslal: ne duben 27, 2008 9:36 pm    Předmět: musi se to prolezet Odpovědět s citátem

hodne dulezity taky je, ze maso se musi prolezet - staci zabalit do folie a nechat lezet v lednici aspon 10 dnu, dokud maso nedostane tmave fialovou barvu - pak je teprve zraly a je mnohem krehci. Obcas steak je fajn, ale jinak kureci steheni steak na grilu rulezz:-)) Kureci steheni steak je levnej, skvele chyta chut koreni, priprava se neda zkazit a chutna skvele:-) Fajn sou i nektery rybky, treba losos nebo pangaius:-)
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 3:59 am    Předmět: Re: musi se to prolezet Odpovědět s citátem

h2144 napsal:
hodne dulezity taky je, ze maso se musi prolezet - staci zabalit do folie a nechat lezet v lednici aspon 10 dnu, dokud maso nedostane tmave fialovou barvu - pak je teprve zraly a je mnohem krehci. Obcas steak je fajn, ale jinak kureci steheni steak na grilu rulezz:-)) Kureci steheni steak je levnej, skvele chyta chut koreni, priprava se neda zkazit a chutna skvele:-) Fajn sou i nektery rybky, treba losos nebo pangaius:-)

maso kureci,veprove a ryby pripravovat jen na done a nebo well done,cili do cestiny ,aby to bylo cele provarene,propecene a nebyla v mase krev,nebo to nebylo polosyrove..U hoveziho je to vsak jinak
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 4:09 am    Předmět: Re: musi se to prolezet Odpovědět s citátem

Iron.Pumping napsal:
h2144 napsal:

maso kureci,veprove a ryby pripravovat jen na done a nebo well done,cili do cestiny ,aby to bylo cele provarene,propecene a nebyla v mase krev,nebo to nebylo polosyrove..U hoveziho je to vsak jinak

tak tu rybu beru na zpet jinak to ostatni sedi
SCHWACA

PříspěvekZaslal: út červenec 01, 2008 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To lepší z diety

Bazzy

PříspěvekZaslal: út červenec 01, 2008 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

proc mi to delas?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Hovězí steak Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 19, 20, 21  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: