konečné řešení aneb totální válka

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 25, 26, 27  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - konečné řešení aneb totální válka  Úvodní stránka -> Trénink -> konečné řešení aneb totální válka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

cvičím aby ze mě byl:
kulturista (závodní úroveň)
14%
 14%  [ 34 ]
silný chlap/žena :) (powerlifter/strongman atd.)
35%
 35%  [ 86 ]
plážový kulturista (beachboy)
17%
 17%  [ 41 ]
fighter/atlet/cokoliv dalšího (fitko jako součást přípravy))
13%
 13%  [ 33 ]
zdravý člověk (kondiční a zdravotní cvičení)
12%
 12%  [ 30 ]
něco jiného (specifikuj)
6%
 6%  [ 15 ]
Celkem hlasů : 239

Autor Zpráva
Mathaus

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 10:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako doplnove cviky se pro atlety a jine uzivaji ucelove cviky. Posileni partii ktere jsou potreba, narust a rozvoj vybusne, nebo staticke sily. Ale nevsiml jsem si ze by treba plavec, veslar, cyklista atd hledel na to, jak ma vysekana ramena, nebo trapezy umerne ramenum atd....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
Peter77

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Peter77 napsal:

A ty si myslíš, že v bojových sportech, atletice, futbale a v jiných sportech nepoužívají kulturistiské metody? Teď už se bez toho neobejde skoro žádný sport.

otazka je co kdo vnima pod pojmem "kulturisticka metoda" ... u me je to split, partie 1x tydne, nekolik cviku na partii, superserie na jednu svalovou skupinu atd... a to je opravdu jako priprava na atletiku nebo bojova umeni naprosto bezcenne a plytvani energii

No tak to o kulturistických metodách víš moc moc málo. Partie nemusíš cvičit jen jednou týdně, ani supersérie se nemusí pořád cvičit. Na kulturistice je úžasné to, že neplatí jen jedna metoda je jich spousta. Nic není přikázáno, vše se může...určitou dobu - aby to fungovalo- ale toto ty podle mě víš. Jen je třeba na to určitou prax a naslouchat svému tělu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
jongi

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter77 napsal:
CIZOPASNIK napsal:
Peter77 napsal:

A ty si myslíš, že v bojových sportech, atletice, futbale a v jiných sportech nepoužívají kulturistiské metody? Teď už se bez toho neobejde skoro žádný sport.

otazka je co kdo vnima pod pojmem "kulturisticka metoda" ... u me je to split, partie 1x tydne, nekolik cviku na partii, superserie na jednu svalovou skupinu atd... a to je opravdu jako priprava na atletiku nebo bojova umeni naprosto bezcenne a plytvani energii

No tak to o kulturistických metodách víš moc moc málo. Partie nemusíš cvičit jen jednou týdně, ani supersérie se nemusí pořád cvičit. Na kulturistice je úžasné to, že neplatí jen jedna metoda je jich spousta. Nic není přikázáno, vše se může...určitou dobu - aby to fungovalo- ale toto ty podle mě víš. Jen je třeba na to určitou prax a naslouchat svému tělu.

Tak teď jen čekám, kdy se do Tebe nějakej teoretik pustí
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
AHOLA

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jongi napsal:

Uz som tu
A stale by ma zaujalo, ktora kulturisticka (nie len posilovacia, ale vysostne kulturisticka metoda) sa v zmienenych sportoch uplatnuje
Peter77

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:
jongi napsal:

Uz som tu
A stale by ma zaujalo, ktora kulturisticka (nie len posilovacia, ale vysostne kulturisticka metoda) sa v zmienenych sportoch uplatnuje

Ktorá posilovacia metóda nie je kulturistická? Trocha blbo sa pýtaš. Definuj výsostne kulturistickú metódu!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
AHOLA

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Ktorá posilovacia metóda nie je kulturistická? Trocha blbo sa pýtaš. Definuj výsostne kulturistickú metódu!

Ty si kulturista, nie ja....btw. uz niekolko dni tu nazyvame "kulturistickym" nieco, co robi vacsina kulturistov (sutaznych) na svete, treningy propagovane v casopicoch a treningovych videach (o tom vznikol ten spor).
Vysostne kulturistickymi mi pripadaju rozne metody zamerane na precitenie svalu" a "pumping".....Pre bojove sporty uplne nepouzitelne...Dalej snahy o precvicenie svalu "z roznych" uhlov. Atd....
Ondřej1

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak já například se snažím co nejlépe vypadat, což pro mě znamená nabrat co nejvíc svalů, ovšem zároveň při celoročním udržení nějaké rozumné kvality (což pro mě znamená řekněme nemít víc jak 90cm v pase).

Větší síla je pro mě jen bonus navíc, který se v životě občas hodí.

Neusiluju tedy např. o zvedání maximálních vah. Samozřejmě člověk musí postupně přidávat váhy, aby se nezastavil pokrok, ale nedělá to tak rychle, jako kdyby cvičil pwl, není to jeho priorita. Větší zátěže mohu docílit např. čistším a pomalejším provedením cviku nebo i jinak.

Pro člověka, který usiluje o alespoň trochu vyrýsovanou a svalnatou postavu je zbytečné snažit se dosáhnout co nejlepších výsledků v benči / dřepu / mrtvole.

Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
Peter77

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:
citace:

Ty si kulturista, nie ja....btw. uz niekolko dni tu nazyvame "kulturistickym" nieco, co robi vacsina kulturistov (sutaznych) na svete, treningy propagovane v casopicoch a treningovych videach (o tom vznikol ten spor).
Vysostne kulturistickymi mi pripadaju rozne metody zamerane na precitenie svalu" a "pumping".....Pre bojove sporty uplne nepouzitelne...Dalej snahy o precvicenie svalu "z roznych" uhlov. Atd....

Pochop, že kulturistika je hrozne široký pojem, čo sa týka posilňovacích metód. Ty si zvolíš metódu, ktorá sa v danom športe možno neuplatní a hneď odsúdiš všetky sposoby posilovania a budovania svalov, čo je vlastne kulturistika.
Ondřej1

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:
citace:

myslím, že klasické pwl metody zaměřené na zvedání maximální váhy, jsou pro bojové sporty ještě míň použitzelné

AHOLA

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter77 - nemusis to nechat na mna, narazal som len na toto tvoje vyjadrenie:
citace:

Bez akych konkretnych kulturistickych metod sa tieto sporty neobidu? To je otazka, nemal som odpoved, tak som aspon naznacil, ako to chapem ja

Ondrej: Zvysovanie sily (aj maximalnej) je pri sportoch, kde sa zapasi prinosom (len nie na ukor pruznosti, vytrvalosti, vybusnosti atd...). Narast svalovej hmoty sam o sebe nie. V tom ma posilovanie v tychto sportoch blizsie trebars k PWL (alebo aj WL).
henno

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondřej napsal:
Tak já například se snažím co nejlépe vypadat, což pro mě znamená nabrat co nejvíc svalů, ovšem zároveň při celoročním udržení nějaké rozumné kvality (což pro mě znamená řekněme nemít víc jak 90cm v pase).

Větší síla je pro mě jen bonus navíc, který se v životě občas hodí.

Pro člověka, který usiluje o alespoň trochu vyrýsovanou a svalnatou postavu je zbytečné snažit se dosáhnout co nejlepších výsledků v benči / dřepu / mrtvole.

asi tak nejak
Ondřej1

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:
Ondrej: Zvysovanie sily (aj maximalnej) je pri sportoch, kde sa zapasi prinosom (len nie na ukor pruznosti, vytrvalosti, vybusnosti atd...). Narast svalovej hmoty sam o sebe nie. V tom ma posilovanie v tychto sportoch blizsie trebars k PWL (alebo aj WL).
Ve většině sporů potřebuješ spíš atletickou postavu - svaly, ale ne zbytečně tuku, k čemuž má zase blíž kulturistika. PWL má v tomto blíž tak maximálně sumu.

Peter77

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:
Peter77 - nemusis to nechat na mna, narazal som len na toto tvoje vyjadrenie:
citace:

Bez akych konkretnych kulturistickych metod sa tieto sporty neobidu? To je otazka, nemal som odpoved, tak som aspon naznacil, ako to chapem ja

Predsa posilňovaním partíí, ktoré sa zúčastňujú pri danej disciplíne. Samozrejme nejde o objem, ale o dynamiku, výdrž a pružnosť. V skoro každom M&F máš príklady uplatnenia v konkrétnych športoch.
AHOLA

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondřej napsal:
AHOLA napsal:
Ve většině sporů potřebuješ spíš atletickou postavu - svaly, ale ne zbytečně tuku, k čemuž má zase blíž kulturistika. PWL má v tomto blíž tak maximálně sumu.

Tak ty asi o sportoch vela nevies, co ?
Blud c.1: pwl=tloustici...... Tlusta je cast lifterov kategorie 125 kg plus , ono bolo by asi tazke byt vysekany a mat 150-160 kg....Ale su tisice prikladov stihlych, alebo namakanych lifterov (z nasich spomeniem len Bacinskeho a Vatehu, z Vasich - Lifter750, zmieneny Frk, a vlastne kazdy z nizsich a strednych vahovych kategorii).
Blud c.2: Postava je cielom len v kulturistike, alebo fitnes, inde je len "vedlajsim produktom" cvicenia a stravovania. Viem uviest milion 500 prikladov uspesnych sportovcov ktory
citace:
atletickou postavu - svaly, ale ne zbytečně tuku
prave nestelesnuju...
Ondřej1

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A prosímvás, nedémonizujte tu tak to M&F. Představa mnohých, že tam radí věci typu cvičte milion sérií bicepsu do selhání, je nesmyslná. Jsou tam často dobré rady, občas tím listuju v posilovně.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - konečné řešení aneb totální válka Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 25, 26, 27  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: