|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| cvičím aby ze mě byl: |
| kulturista (závodní úroveň) |
|
14% |
[ 34 ] |
| silný chlap/žena :) (powerlifter/strongman atd.) |
|
35% |
[ 86 ] |
| plážový kulturista (beachboy) |
|
17% |
[ 41 ] |
| fighter/atlet/cokoliv dalšího (fitko jako součást přípravy)) |
|
13% |
[ 33 ] |
| zdravý člověk (kondiční a zdravotní cvičení) |
|
12% |
[ 30 ] |
| něco jiného (specifikuj) |
|
6% |
[ 15 ] |
|
| Celkem hlasů : 239 |
|
| Autor |
Zpráva |
Ondřej1

|
Zaslal: út září 18, 2007 2:24 pm Předmět: |
|
|
| cz.petab napsal: | | Rozhodně bych nepodceňoval vliv genetických předpokladů ani případného rozdílu v kvalitě kůry. | v kulturistice stejně jako v jakémkoliv jiném sportu _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CIZO

|
Zaslal: út září 18, 2007 2:31 pm Předmět: |
|
|
a je to zase tady, skoncime u toho ze frajer co sype vagon bobuli nejede hst
cela tema zase skonci uplne nekde v pr*deli
takze ja uz na to kaslu _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
babovka
|
Zaslal: út září 18, 2007 2:35 pm Předmět: |
|
|
| Ondřej napsal: | | CIZOPASNIK napsal: | Ondreji, Ondreji....
podivej pusobis vetsinou tak rozume tak se koukni nahoru, uvidis tam vysledky hlasovani ktere jsem schvalne zalozil abysme se dozvedeli co kdo vlastne chce byt a jake ma cile...
asi si vsimnes ze tech co chteji byt kulturiste (zavodni) tam zase tolik neni... tech co se dostali z faze "jednou chci byt kulturista" do faze "jsem soutezni kulturista" je realne jeste min a tech par si jede svoje, cvici to co jim vyhovuje a jsou spokojeni
pak je tam skupina kluku co chteji na postavu sbalit nejakou tu kost na plazi, tech je tam tako pomerne male mnozstvi
no a pak je dost tech ktere zajima sila, nebo chteji zlepsit vykonnost v jinem sportu ktery delaji a nebo cvici jen tak pro zdravi...
takze co resis Ondreji? kde je ten bubak na ktereho si pripravujes a stavis barikady? :) | Já to vidím trochu jinak. Nějaké ty vaše silové rutiny jsou určené pro zvýšení síly, a to ještě jen u dřepu benče a mrtvoly. A to zajímá z té tvé statistiky pouze třetinu lidí. Nebo myslíš, že lidi, co cvičej pro zdraví, si budou ničit kolena 200kg dřepem nebo plotýnky mrtvolou. Snaha co nejrychleji zvedat co největší váhy je uplný opak cvičení pro zdraví. Stejně tak ten, kdo chce jen dobře vypadat se může na nějaké maximálky taky vyprdnout, naopak je lepší zvyšovat hmotnost činky až tehdy, kdy už jiné způsoby zvýšení zátěže na sval byly vyčerpány. |
ale Ondřeji to je jenom tím, že tvůj rozhled je velice omezený.... na t-nation jsou tréninky od Waterburyho, Charlese Thibaudau (určitě napsáno špatně ale nevadí), které jsou určený kulturistům, nebo komukoliv koho zajímají svaly a síla... ty si pochvaluješ GVT a přitom je to postavené na stejném principu jako ty naše silovky...
nevím kdo a kde a kdy přišel na "lifterské tréninky" v podstatě jakýkoliv posilovací trénink musí mít hlavu a patu, začíná se níž, aby se mohlo přidávat a dostat se dál, je totiž nesmysl okamžitě začít na maximálních výkonech, tak se nikam nedostaneš, určitě by tě nenapadlo cvičit GVT tak, abys hned v prvním tréninku skončil na benchi při šesté sérii, že ne? a tohle je přesně to jediné, o co jde, nemůžeš prostě cvičit každý trénink nadoraz a čekat, že se zlepšíš... ať už jde o dřepy nebo o bench... _________________ Jeleň
|
|
| nahoru |
|
 |
babovka
|
Zaslal: út září 18, 2007 2:41 pm Předmět: |
|
|
| jongi napsal: | | Deadlift napsal: | když si jdete zaplavat...trenujete start z bloků?...když jdete bruslit...trenujete dynamiku a specializujete se?...když jezdíte na kole?...trenujete na to abyste mohli v kopci spurtovat?....když masírujete přítelkyni - máte kurz z fyzioterapie?když jedete autem..projíždíte zatáčku řízeným smykem ?...proč ne?...vždyť kresta to tak dělá...a je dokázaný, že tu zatáčku projedete mnohem rychleji...jsou na to studie......tak proč by někdo, kdo bere fitko jako relax...jako místo kde si může odpočinout a odprostit se od pracovních povinností...stresu - měl trenovat tak jak velí poslední vědecká studie věnovaná zatížení vastus lateralis?...proč?
pokud má někdo fitko jako doplněk k atletice, boxu apod...neříkám ani slovo
...pokud se někdo věnuje liftu nebo BB...to už vůbec ne...ale ten fanatismus s kterým se tu doslova nutí do nějakýho typu treninku...ten je zarážející...
tvrzení že pokud nebudete cvičit tak jak vám někteří místní guruové tvrdí...že se nezlepšíte je omyl...k cíli vede několik cest...je pravda, že některé jsou delší a bolestivější než ty druhé...ale kdo z vašeho okolí si chodí do fitka zacvičit prostě proto,ž e se pak cítí líp...má lepší náladu...trávení...cokoliv...a kdo z vašich známých tam chodí kvůli tomu aby benchoval v 2 vrstvém dresu nebo byl účastníkem mčr v kulturistice? |
Škoda,že neumím takhle hezky psát... Do tohohle příspěvku se nedá ani rejpat ani ho ironizovat, s tím se dá jen souhlasit |
ano, proto by mně jenom zajímalo, proč všechny příspěvky v sekci trénink jsou o tom "jak zvětšit biceps" "jak udělat větší hamstringy" a "jak zvětšit bench". Logicky by těm lidem mělo stačit, že chodí cvičit, zabijou čas a udělají něco pro své zdraví. A voni ty svině by všichni chtěli větší svaly. Tak tomu nerozumím. _________________ Jeleň
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej1

|
Zaslal: út září 18, 2007 2:45 pm Předmět: |
|
|
| babovka napsal: | ale Ondřeji to je jenom tím, že tvůj rozhled je velice omezený.... na t-nation jsou tréninky od Waterburyho, Charlese Thibaudau (určitě napsáno špatně ale nevadí), které jsou určený kulturistům, nebo komukoliv koho zajímají svaly a síla... ty si pochvaluješ GVT a přitom je to postavené na stejném principu jako ty naše silovky...
nevím kdo a kde a kdy přišel na "lifterské tréninky" v podstatě jakýkoliv posilovací trénink musí mít hlavu a patu, začíná se níž, aby se mohlo přidávat a dostat se dál, je totiž nesmysl okamžitě začít na maximálních výkonech, tak se nikam nedostaneš, určitě by tě nenapadlo cvičit GVT tak, abys hned v prvním tréninku skončil na benchi při šesté sérii, že ne? a tohle je přesně to jediné, o co jde, nemůžeš prostě cvičit každý trénink nadoraz a čekat, že se zlepšíš... ať už jde o dřepy nebo o bench... | Ale já s tímto vším souhlasím, dokonce i s tím, že mám omezenej rozhled. Mně jen mrzí neustálá snaha rozeštvávat lidi tím, že tu začnu dělit lidi na nějaké kulturisty a liftery, na ty co cvičí špatně a dobře, a to bez toho, abych věděl jak ten dotyčný doopravdy cvičí. Někdo si dá do tréninku biceps a už je nepřítel č.1 a od té chvíle je to zlý kulturista, co ničemu nerozumí, kde to pak jsme. Mně vadí jenom tohle - netolerance, snahy tvrdit "já cvičím nejlíp" a podobně. _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
|
|
| nahoru |
|
 |
babovka
|
Zaslal: út září 18, 2007 2:51 pm Předmět: |
|
|
| Ondřej napsal: | | babovka napsal: | ale Ondřeji to je jenom tím, že tvůj rozhled je velice omezený.... na t-nation jsou tréninky od Waterburyho, Charlese Thibaudau (určitě napsáno špatně ale nevadí), které jsou určený kulturistům, nebo komukoliv koho zajímají svaly a síla... ty si pochvaluješ GVT a přitom je to postavené na stejném principu jako ty naše silovky...
nevím kdo a kde a kdy přišel na "lifterské tréninky" v podstatě jakýkoliv posilovací trénink musí mít hlavu a patu, začíná se níž, aby se mohlo přidávat a dostat se dál, je totiž nesmysl okamžitě začít na maximálních výkonech, tak se nikam nedostaneš, určitě by tě nenapadlo cvičit GVT tak, abys hned v prvním tréninku skončil na benchi při šesté sérii, že ne? a tohle je přesně to jediné, o co jde, nemůžeš prostě cvičit každý trénink nadoraz a čekat, že se zlepšíš... ať už jde o dřepy nebo o bench... | Ale já s tímto vším souhlasím, dokonce i s tím, že mám omezenej rozhled. Mně jen mrzí neustálá snaha rozeštvávat lidi tím, že tu začnu dělit lidi na nějaké kulturisty a liftery, na ty co cvičí špatně a dobře, a to bez toho, abych věděl jak ten dotyčný doopravdy cvičí. Někdo si dá do tréninku biceps a už je nepřítel č.1 a od té chvíle je to zlý kulturista, co ničemu nerozumí, kde to pak jsme. Mně vadí jenom tohle - netolerance, snahy tvrdit "já cvičím nejlíp" a podobně. |
Velice jednoduše, člověk, který odcvičíš na tréninku většinu sérií do selhání prostě cvičí špatně a nebude mít výsledky. V každé posilovně je takových borců milión a někteří z nich začnou ze zoufalství sypat. Naproti tomu jsou tady lidi co si odjedou Ivanova a přiberou 50 kg v trojboji a 3 kila na váze. Dají si Korteho a přiberou 5 kg za měsíc. Vyzkouší HST a udělají pět opakování s váhou, která byla na začátku jejich maximálkou (to jsem ocitoval z PM od Jongiho, kterou jsem dostal kdysi dávno, když jsem mu HST doporučil a jemu se líbilo, i jeho sparringovi, ale už je to moc dávno a zapoměl na to:-)
Je to náhoda, nebo dokonce spiknutí? Anebo to prostě a jednoduše funguje? _________________ Jeleň
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej1

|
Zaslal: út září 18, 2007 2:58 pm Předmět: |
|
|
Já myslím, že použít se dá vpodstatě všechno, jen jde o to jak častu tu či onu metodu použiju a jak to vše spojím.
Když si dá jednou za čas někdo trénink, kdy mu sparing v posledních dvou sériích na benči dopomůže 1-2 opakování, tak to může být prospěšné. Když jede někdo stále s dopomocí a dokonce už od prvního opakování první série, tak je jasné, že to nikam nepovede. Proto ale nebudu tvrdit, že tato dopomoc je vždy uplně k ničemu.
Pokud si dám jako doplňkový cvik peck-deck, fajn. Pokud mám trénink prsou postavený na peck-decku, tak to asi nikam nepovede. Tvrdit, že peck-deck je k ničemu je zase špatně.
A tak bych mohl pokračovat. _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej1

|
Zaslal: út září 18, 2007 3:01 pm Předmět: |
|
|
| babovka napsal: | Velice jednoduše, člověk, který odcvičíš na tréninku většinu sérií do selhání prostě cvičí špatně a nebude mít výsledky. V každé posilovně je takových borců milión a někteří z nich začnou ze zoufalství sypat. Naproti tomu jsou tady lidi co si odjedou Ivanova a přiberou 50 kg v trojboji a 3 kila na váze. Dají si Korteho a přiberou 5 kg za měsíc. Vyzkouší HST a udělají pět opakování s váhou, která byla na začátku jejich maximálkou (to jsem ocitoval z PM od Jongiho, kterou jsem dostal kdysi dávno, když jsem mu HST doporučil a jemu se líbilo, i jeho sparringovi, ale už je to moc dávno a zapoměl na to:-)
Je to náhoda, nebo dokonce spiknutí? Anebo to prostě a jednoduše funguje? | Ono by to pravděpodobně fungovalo i naopak. Když zařadíš trénink, kde řekněme u každého cviku dáš poslední 1-2 série do selhání (s dopomocí sparinga) a nikdy předtím si to nedělal, tak to taky zafunguje, protože to bude pro ten sval velká změna. Ale pořád se tak jet nedá. Když pojedu celý rok GVT, tak to taky k ničemu nebude, když si ho dám jednou za rok, tak to zabere. Důležitá je změna a střídání těžších a lehčích tréninků. _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
|
|
| nahoru |
|
 |
babovka
|
Zaslal: út září 18, 2007 3:12 pm Předmět: |
|
|
| Ondřej napsal: | | Já myslím, že použít se dá vpodstatě všechno, jen jde o to jak častu tu či onu metodu použiju a jak to vše spojím. |
To jsou takové alibistické řeči
| Ondřej napsal: | | Když si dá jednou za čas někdo trénink, kdy mu sparing v posledních dvou sériích na benči dopomůže 1-2 opakování, tak to může být prospěšné. |
No já nevím, ale uvažoval jsi někdy nad tím, co se stane, když ti někdo pomůže o dvě opakování navíc? Ubere ti de facto třeba deset kilo z té váhy, se kterou cvičíš. K čemu je to dobré? Abys udělal o dvě opakování víc? Má smysl, aby sis na bench naložil stovku, jel do selhání a potom ubral na devadesát a udělal další opakování? K čemu? Je vícenásobné selhání k něčemu dobré? Když už běžné, normální selhání je věcí, které se rozumný člověk vyhne - tak k čemu je dobré to opakovat?
| Ondřej napsal: |
Pokud si dám jako doplňkový cvik peck-deck, fajn. Pokud mám trénink prsou postavený na peck-decku, tak to asi nikam nepovede. Tvrdit, že peck-deck je k ničemu je zase špatně.
A tak bych mohl pokračovat. |
...radši ne, mně to už stačilo _________________ Jeleň
|
|
| nahoru |
|
 |
babovka
|
Zaslal: út září 18, 2007 3:14 pm Předmět: |
|
|
| Ondřej napsal: | | babovka napsal: | Velice jednoduše, člověk, který odcvičíš na tréninku většinu sérií do selhání prostě cvičí špatně a nebude mít výsledky. V každé posilovně je takových borců milión a někteří z nich začnou ze zoufalství sypat. Naproti tomu jsou tady lidi co si odjedou Ivanova a přiberou 50 kg v trojboji a 3 kila na váze. Dají si Korteho a přiberou 5 kg za měsíc. Vyzkouší HST a udělají pět opakování s váhou, která byla na začátku jejich maximálkou (to jsem ocitoval z PM od Jongiho, kterou jsem dostal kdysi dávno, když jsem mu HST doporučil a jemu se líbilo, i jeho sparringovi, ale už je to moc dávno a zapoměl na to:-)
Je to náhoda, nebo dokonce spiknutí? Anebo to prostě a jednoduše funguje? | Ono by to pravděpodobně fungovalo i naopak. Když zařadíš trénink, kde řekněme u každého cviku dáš poslední 1-2 série do selhání (s dopomocí sparinga) a nikdy předtím si to nedělal, tak to taky zafunguje, protože to bude pro ten sval velká změna. Ale pořád se tak jet nedá. Když pojedu celý rok GVT, tak to taky k ničemu nebude, když si ho dám jednou za rok, tak to zabere. Důležitá je změna a střídání těžších a lehčích tréninků. |
ujišťuju tě, že naopak to nefunguje. Mám to vyzkoušené. _________________ Jeleň
|
|
| nahoru |
|
 |
jongi
|
Zaslal: út září 18, 2007 3:25 pm Předmět: |
|
|
| babovka napsal: | | Ondřej napsal: | | babovka napsal: | ale Ondřeji to je jenom tím, že tvůj rozhled je velice omezený.... na t-nation jsou tréninky od Waterburyho, Charlese Thibaudau (určitě napsáno špatně ale nevadí), které jsou určený kulturistům, nebo komukoliv koho zajímají svaly a síla... ty si pochvaluješ GVT a přitom je to postavené na stejném principu jako ty naše silovky...
nevím kdo a kde a kdy přišel na "lifterské tréninky" v podstatě jakýkoliv posilovací trénink musí mít hlavu a patu, začíná se níž, aby se mohlo přidávat a dostat se dál, je totiž nesmysl okamžitě začít na maximálních výkonech, tak se nikam nedostaneš, určitě by tě nenapadlo cvičit GVT tak, abys hned v prvním tréninku skončil na benchi při šesté sérii, že ne? a tohle je přesně to jediné, o co jde, nemůžeš prostě cvičit každý trénink nadoraz a čekat, že se zlepšíš... ať už jde o dřepy nebo o bench... | Ale já s tímto vším souhlasím, dokonce i s tím, že mám omezenej rozhled. Mně jen mrzí neustálá snaha rozeštvávat lidi tím, že tu začnu dělit lidi na nějaké kulturisty a liftery, na ty co cvičí špatně a dobře, a to bez toho, abych věděl jak ten dotyčný doopravdy cvičí. Někdo si dá do tréninku biceps a už je nepřítel č.1 a od té chvíle je to zlý kulturista, co ničemu nerozumí, kde to pak jsme. Mně vadí jenom tohle - netolerance, snahy tvrdit "já cvičím nejlíp" a podobně. |
Velice jednoduše, člověk, který odcvičíš na tréninku většinu sérií do selhání prostě cvičí špatně a nebude mít výsledky. V každé posilovně je takových borců milión a někteří z nich začnou ze zoufalství sypat. Naproti tomu jsou tady lidi co si odjedou Ivanova a přiberou 50 kg v trojboji a 3 kila na váze. Dají si Korteho a přiberou 5 kg za měsíc. Vyzkouší HST a udělají pět opakování s váhou, která byla na začátku jejich maximálkou (to jsem ocitoval z PM od Jongiho, kterou jsem dostal kdysi dávno, když jsem mu HST doporučil a jemu se líbilo, i jeho sparringovi, ale už je to moc dávno a zapoměl na to:-)
Je to náhoda, nebo dokonce spiknutí? Anebo to prostě a jednoduše funguje? |
Jongi nezapoměl, Jongi dokonce cvičí zakladní cviky a nepoužívá u toho rukavice možná by tedy i mohl stát na druhý straně barikády. Jongimu se jen nelíbí forma jakou je to zde i jinde prezentováno-nechce použít slovo předhazováno.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej1

|
Zaslal: út září 18, 2007 3:25 pm Předmět: |
|
|
| babovka napsal: | | ujišťuju tě, že naopak to nefunguje. Mám to vyzkoušené. | třeba proto, že si to tak dřív jezdil tolik let, že už to na tebe nefunguje. Myslel jsem to jenom jako příklad, sám s touto dopomocí nikdy necvičím, neb jsem vlk samotář. A vůbec, už mě to nějak nebaví se tu dohadovat. Možná by tu místo planejch řečí mohl někdo sepsat pár základních principů, které by měl člověk při sestavování tréninku dodržovat. Schválně na čem, respektive na jaké formulaci, se tu všichni shodneme. _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
|
|
| nahoru |
|
 |
kouba the man

|
Zaslal: út září 18, 2007 3:29 pm Předmět: |
|
|
tady se nikdo na ničem nikdy shodnout nemůže, protože se vždycky najde nějaký blb který to vyvrátí. _________________ INDEPENDENT MAN
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út září 18, 2007 3:58 pm Předmět: |
|
|
| babovka napsal: |
ale Ondřeji to je jenom tím, že tvůj rozhled je velice omezený.... na t-nation jsou tréninky od Waterburyho, Charlese Thibaudau (určitě napsáno špatně ale nevadí), které jsou určený kulturistům, nebo komukoliv koho zajímají svaly a síla... ty si pochvaluješ GVT a přitom je to postavené na stejném principu jako ty naše silovky...
nevím kdo a kde a kdy přišel na "lifterské tréninky" v podstatě jakýkoliv posilovací trénink musí mít hlavu a patu, začíná se níž, aby se mohlo přidávat a dostat se dál, je totiž nesmysl okamžitě začít na maximálních výkonech, tak se nikam nedostaneš, určitě by tě nenapadlo cvičit GVT tak, abys hned v prvním tréninku skončil na benchi při šesté sérii, že ne? a tohle je přesně to jediné, o co jde, nemůžeš prostě cvičit každý trénink nadoraz a čekat, že se zlepšíš... ať už jde o dřepy nebo o bench... |
aha, a kolik zvedneš na bench?
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út září 18, 2007 4:02 pm Předmět: |
|
|
| Freimen napsal: | | daymoon napsal: | | Freimen napsal: | 70% není dramaticky a to tempo jsem už změnil, v tom jsem se mýlil, i když jsem to tak cvičil a mělo to skvělé výsledky...
|
I já si myslím. Zde uváděný Ruhl, jako příklad dříve špatně trénujícího kulturisty a nyní dramaticky rostoucího cvičí ve třetím týdnu Korteho:
dřep s 80% z 1RM
bench s 73% z 1RM
přítahy s 84% z 1RM.
Jde o tu lineární periodizaci, ne o přesná desetinná čísla. Toť můj názor. |
tak proč ti samí lidé mají kecy na mých 70%??? Ti samí, kteří mu tenhle trénink napsali...
Co mi ale přijde ponejvíce vtipné je, že babovka napíše, že Ruhl přibral za 3 týdny 4kg
(nemluvě o nenáviděném krealkalynu)
Napsat to 99,99% lidí (zkrátka těm, co nepsal trénink), tak babovka bude první, který napíše : "pche, za 3 týdny nikdy nemůžeš přibrat 4kila svalů, je to jen rosol a voda" |
| babovka napsal: |
nic? nikdo nic? |
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|