SPALOVAČE a STIMULANTY (kofein, synephrine, ...)

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 104, 105, 106  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - SPALOVAČE a STIMULANTY (kofein, synephrine, ...)  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> SPALOVAČE a STIMULANTY (kofein, synephrine, ...)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mademoiselle

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 5:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JPS napsal:
Carnitin je nahovno.Tezky placebo.

Tak pokud funguje jako placebo, tak to na hovno neni :)
Mne osobne je tedy jedno, jestli mi pomuze nejaka ucinna latka, nebo placebo, hlavne, kdyz mi to pomuze :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Brave

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Karnitin je dipeptid - aminokyselina, jež je tvořena dvěma jinými aminokyselinami, methioninem a lysinem. Je neesenciální, tzn. že může být syntetizována v játrech z patřičných zásob těchto aminokyselin, vitamínu B1, B6 a železa. Právě odtud se bere občas zmiňovaný názor, že není důvod k suplementaci karnitinem, neboť tělo si ho vyrobí přesně tolik, kolik potřebuje. Ovšem toto možná platí pro běžného jedince, ale u sportovce je věc naprosto jiná.

Hlavní úlohou karnitinu v lidském organismu je stimulovat transport mastných kyselin s dlouhým řetězcem přes vnitřní membránu mitochondrií. Jak se tedy tyto mastné kyseliny mohou přeměnit na zdroj energie? Prvním krokem je aktivice enzymu zvaného karnitin acyltransferáza (CAT1), který přenáší jednu skupinu tukových molekul k hydroxylové skupině karnitinové molekuly. Výsledekm tohoto procesu je produkt zvaný O-acyl karnitin ester, který pak prochází vnitřní mitochondriální membránou. Jakmile se dostává do mitochondrií, dochází ke zvýšení hladiny enzymu karnitin acyltransferázy (CAT2). Výsledkem toho je vznik ATP, který může být rovnou použit jako zdroj energie.

Jednodušeji: díky karnitinu mohou být zásoby tuku využity jako zdroj energie. Kromě této vlastnosti také karnitin urychluje přísun kyslíku do krve, což člověk ocení třeba při aerobních aktivitách.
mademoiselle

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Brave, ted jsi me potesil, ja si totiz zrovna jeden objednala :)
Mára

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Osvědčené spalovače:

Yellow Swarm -ep.
Ma-hunag RP (Sport one) - ep.
Rapid Cuts (Allmax)
Scorch (MAN)
Cutting Edge (Usa labs) - větší dávkování...
Max Lean EF - větší dávkování...
JPS

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mademoiselle napsal:
Brave, ted jsi me potesil, ja si totiz zrovna jeden objednala :)

Vyhodit penize se daji i jinak

http://www.youtube.com/watch?v=jmURrAbZKQ8
mademoiselle

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JPS, ja uz jsem l-karnitin uzivala a zvysoval mi vykon pri behu.. Jak to bylo se spalovanim, to nevim..
JPS

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 6:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mademoiselle napsal:
JPS, ja uz jsem l-karnitin uzivala a zvysoval mi vykon pri behu.. Jak to bylo se spalovanim, to nevim..

Ja ho mel taky a zaznamenal sem hovno.Zkus si dat pred behem silny kafe.

mademoiselle

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JPS, po tom mi je blbe.
JPS

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 6:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mademoiselle napsal:
JPS, po tom mi je blbe.

Po jakykoliv forme cofeinu?

mademoiselle

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 6:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JPS, po silne kave. Jine formy, nez kolu a kavu neuzivam..
lucy

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 6:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Muzes vyzkouset cofeinove tablety
mademoiselle

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 6:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to uz je potom jedno, jestli kupuji kofeinove tablety, nebo karnitin, ne?
Brave

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 6:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mademoiselle napsal:

Když jsem L-carnitin užíval, zvyšoval se mi výkon při jízdě na kole.
lalala

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Brave napsal:
Karnitin je dipeptid - aminokyselina, jež je tvořena dvěma jinými aminokyselinami, methioninem a lysinem. Je neesenciální, tzn. že může být syntetizována v játrech z patřičných zásob těchto aminokyselin, vitamínu B1, B6 a železa. Právě odtud se bere občas zmiňovaný názor, že není důvod k suplementaci karnitinem, neboť tělo si ho vyrobí přesně tolik, kolik potřebuje. Ovšem toto možná platí pro běžného jedince, ale u sportovce je věc naprosto jiná.

Hlavní úlohou karnitinu v lidském organismu je stimulovat transport mastných kyselin s dlouhým řetězcem přes vnitřní membránu mitochondrií. Jak se tedy tyto mastné kyseliny mohou přeměnit na zdroj energie? Prvním krokem je aktivice enzymu zvaného karnitin acyltransferáza (CAT1), který přenáší jednu skupinu tukových molekul k hydroxylové skupině karnitinové molekuly. Výsledekm tohoto procesu je produkt zvaný O-acyl karnitin ester, který pak prochází vnitřní mitochondriální membránou. Jakmile se dostává do mitochondrií, dochází ke zvýšení hladiny enzymu karnitin acyltransferázy (CAT2). Výsledkem toho je vznik ATP, který může být rovnou použit jako zdroj energie.

Jednodušeji: díky karnitinu mohou být zásoby tuku využity jako zdroj energie. Kromě této vlastnosti také karnitin urychluje přísun kyslíku do krve, což člověk ocení třeba při aerobních aktivitách.

O kolik se zvýší spalování tuků, když se hladina karnitinu zvedne o 100%?

edit: sorry za upozornění moderátora
JPS

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 6:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mademoiselle napsal:
Tak to uz je potom jedno, jestli kupuji kofeinove tablety, nebo karnitin, ne?

Neni.

Thermogenic Active | Survival
Účinná kombinace synefrinu, kofeinu, L-karnitinu a dalších látek do redukce hmotnosti.
399 Kč
Agrezz ® | Extrifit
Maximálně napumpované svaly, dokonalá koncentrace na trénink, skutečná intenzita!
699 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - SPALOVAČE a STIMULANTY (kofein, synephrine, ...) Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 104, 105, 106  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: