|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mademoiselle

|
Zaslal: po březen 24, 2008 5:06 pm Předmět: |
|
|
| JPS napsal: | | Carnitin je nahovno.Tezky placebo. |
Tak pokud funguje jako placebo, tak to na hovno neni :)
Mne osobne je tedy jedno, jestli mi pomuze nejaka ucinna latka, nebo placebo, hlavne, kdyz mi to pomuze :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Brave
|
Zaslal: po březen 24, 2008 5:48 pm Předmět: |
|
|
Karnitin je dipeptid - aminokyselina, jež je tvořena dvěma jinými aminokyselinami, methioninem a lysinem. Je neesenciální, tzn. že může být syntetizována v játrech z patřičných zásob těchto aminokyselin, vitamínu B1, B6 a železa. Právě odtud se bere občas zmiňovaný názor, že není důvod k suplementaci karnitinem, neboť tělo si ho vyrobí přesně tolik, kolik potřebuje. Ovšem toto možná platí pro běžného jedince, ale u sportovce je věc naprosto jiná.
Hlavní úlohou karnitinu v lidském organismu je stimulovat transport mastných kyselin s dlouhým řetězcem přes vnitřní membránu mitochondrií. Jak se tedy tyto mastné kyseliny mohou přeměnit na zdroj energie? Prvním krokem je aktivice enzymu zvaného karnitin acyltransferáza (CAT1), který přenáší jednu skupinu tukových molekul k hydroxylové skupině karnitinové molekuly. Výsledekm tohoto procesu je produkt zvaný O-acyl karnitin ester, který pak prochází vnitřní mitochondriální membránou. Jakmile se dostává do mitochondrií, dochází ke zvýšení hladiny enzymu karnitin acyltransferázy (CAT2). Výsledkem toho je vznik ATP, který může být rovnou použit jako zdroj energie.
Jednodušeji: díky karnitinu mohou být zásoby tuku využity jako zdroj energie. Kromě této vlastnosti také karnitin urychluje přísun kyslíku do krve, což člověk ocení třeba při aerobních aktivitách.
|
|
| nahoru |
|
 |
mademoiselle

|
Zaslal: po březen 24, 2008 5:51 pm Předmět: |
|
|
Brave, ted jsi me potesil, ja si totiz zrovna jeden objednala :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mára

|
Zaslal: po březen 24, 2008 6:05 pm Předmět: |
|
|
Osvědčené spalovače:
Yellow Swarm -ep.
Ma-hunag RP (Sport one) - ep.
Rapid Cuts (Allmax)
Scorch (MAN)
Cutting Edge (Usa labs) - větší dávkování...
Max Lean EF - větší dávkování... _________________ Život je jako hra se smrtí, je jen na člověku jak dlouho tu hru vydží hrát.
|
|
| nahoru |
|
 |
JPS
|
Zaslal: po březen 24, 2008 6:06 pm Předmět: |
|
|
| mademoiselle napsal: | | Brave, ted jsi me potesil, ja si totiz zrovna jeden objednala :) |
Vyhodit penize se daji i jinak
|
|
| nahoru |
|
 |
mademoiselle

|
Zaslal: po březen 24, 2008 6:08 pm Předmět: |
|
|
JPS, ja uz jsem l-karnitin uzivala a zvysoval mi vykon pri behu.. Jak to bylo se spalovanim, to nevim..
|
|
| nahoru |
|
 |
JPS
|
Zaslal: po březen 24, 2008 6:10 pm Předmět: |
|
|
| mademoiselle napsal: | | JPS, ja uz jsem l-karnitin uzivala a zvysoval mi vykon pri behu.. Jak to bylo se spalovanim, to nevim.. |
Ja ho mel taky a zaznamenal sem hovno.Zkus si dat pred behem silny kafe.
|
|
| nahoru |
|
 |
mademoiselle

|
Zaslal: po březen 24, 2008 6:15 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
JPS
|
Zaslal: po březen 24, 2008 6:19 pm Předmět: |
|
|
| mademoiselle napsal: | | JPS, po tom mi je blbe. |
Po jakykoliv forme cofeinu?
|
|
| nahoru |
|
 |
mademoiselle

|
Zaslal: po březen 24, 2008 6:23 pm Předmět: |
|
|
JPS, po silne kave. Jine formy, nez kolu a kavu neuzivam..
|
|
| nahoru |
|
 |
lucy

|
Zaslal: po březen 24, 2008 6:26 pm Předmět: |
|
|
Muzes vyzkouset cofeinove tablety _________________ Samurai objímá smrt.Když nastane nebezpečí,vítá fakt,že smrt může přijít,a proto bojuje jako by jí hledal..tedy absolutně beze strachu.Výsledkem bývá,že ji v boji najde jeho protivník
|
|
| nahoru |
|
 |
mademoiselle

|
Zaslal: po březen 24, 2008 6:27 pm Předmět: |
|
|
Tak to uz je potom jedno, jestli kupuji kofeinove tablety, nebo karnitin, ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Brave
|
Zaslal: po březen 24, 2008 6:28 pm Předmět: |
|
|
| mademoiselle napsal: | | JPS, ja uz jsem l-karnitin uzivala a zvysoval mi vykon pri behu.. Jak to bylo se spalovanim, to nevim.. |
Když jsem L-carnitin užíval, zvyšoval se mi výkon při jízdě na kole.
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: po březen 24, 2008 6:43 pm Předmět: |
|
|
| Brave napsal: | Karnitin je dipeptid - aminokyselina, jež je tvořena dvěma jinými aminokyselinami, methioninem a lysinem. Je neesenciální, tzn. že může být syntetizována v játrech z patřičných zásob těchto aminokyselin, vitamínu B1, B6 a železa. Právě odtud se bere občas zmiňovaný názor, že není důvod k suplementaci karnitinem, neboť tělo si ho vyrobí přesně tolik, kolik potřebuje. Ovšem toto možná platí pro běžného jedince, ale u sportovce je věc naprosto jiná.
Hlavní úlohou karnitinu v lidském organismu je stimulovat transport mastných kyselin s dlouhým řetězcem přes vnitřní membránu mitochondrií. Jak se tedy tyto mastné kyseliny mohou přeměnit na zdroj energie? Prvním krokem je aktivice enzymu zvaného karnitin acyltransferáza (CAT1), který přenáší jednu skupinu tukových molekul k hydroxylové skupině karnitinové molekuly. Výsledekm tohoto procesu je produkt zvaný O-acyl karnitin ester, který pak prochází vnitřní mitochondriální membránou. Jakmile se dostává do mitochondrií, dochází ke zvýšení hladiny enzymu karnitin acyltransferázy (CAT2). Výsledkem toho je vznik ATP, který může být rovnou použit jako zdroj energie.
Jednodušeji: díky karnitinu mohou být zásoby tuku využity jako zdroj energie. Kromě této vlastnosti také karnitin urychluje přísun kyslíku do krve, což člověk ocení třeba při aerobních aktivitách. |
O kolik se zvýší spalování tuků, když se hladina karnitinu zvedne o 100%?
edit: sorry za upozornění moderátora
|
|
| nahoru |
|
 |
JPS
|
Zaslal: po březen 24, 2008 6:50 pm Předmět: |
|
|
| mademoiselle napsal: | | Tak to uz je potom jedno, jestli kupuji kofeinove tablety, nebo karnitin, ne? |
Neni.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama Agrezz ® | ExtrifitMaximálně napumpované svaly, dokonalá koncentrace na trénink, skutečná intenzita! 699 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|