Jaká aerobka je nej ?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jaká aerobka je nej ?  Úvodní stránka -> Trénink -> Jaká aerobka je nej ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

...
Běh
44%
 44%  [ 30 ]
Kolo/Rotoped
29%
 29%  [ 20 ]
Švihadlo
1%
 1%  [ 1 ]
Crossový trenažer
4%
 4%  [ 3 ]
Stepper
2%
 2%  [ 2 ]
Jiné
17%
 17%  [ 12 ]
Celkem hlasů : 68

Autor Zpráva
ygg

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 1:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:

1. tělesná teplota není konstantní ani v průběhu běžného pracovního dne, natož při velmi intenzivním sportovním výkonu

2. a tu kvantifikaci mám provést jak? To je asi jako požadavek 15ti letého kluka, abych mu kvantifikoval kolik že to přesně přibere kg svalů po 500g pixle creatinu - přece nemůžeš chtít kvantifikovat, o kolik se zvedne lipolýza po dvou mikinách? třech? mikině a větrovce? růžové mikině?

3. vím od tatínka, že když bude svítit slunce a bude dost vody i půdy, tak stejně jako předešlým generacím mi vyroste po setbě obilí, aškoliv nemám ani šajnu o fotosyntéze...

4. právě proto, že mám diplom, tak si uvědomuji, že nelze tohle nikdy kvantifikovat, je to prostě věc, která empiricky funguje a nikdo nikoho nenutí tuto věc také používat ... Přesný mechanismus neznám, ale tuším, že to bude mít co dočinění s termogenezí ...

To by mne čistě ze zvědavosti zajímalo, jak velké ty výkyvy tělesné teploty jsou...

Přesnou kvantifikaci mi nedá nikdo, nicméně nicméně proč ten kreatin šlape a cca jak při jakých dávkách....to už by se asi nějak odhadnout dát mělo, ne?

Na to slunce bacha a na vodu tuplem....jednou je ho moc, jednou málo, jednou je sucho, pak zase povodně...prostě můžeš slunit a zalívat a přesto ti může nakonec vyrůst hovno ...proto existují dotace

Tak prostě Kubíkovi napiš něco jako.... mně a Frantovi a Pepíkovi to fachčí, ale kdybys mě zabil, tak nevím proč, budeš to muset zkusit sám.... a nezkoušej tu z něj dělat vola
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kouba the man

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 1:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud se zítra v 30 stupňovým vedru postavím na svoboďák v zimních hadrách, zhubnu víc tuku než kdybych tam stál v tričku a trenkách?
MOOG

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 1:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V radu nekolika dni mozna jo, bo te odvezou do Cernovic, kde vari nic moc, takze budes spis o hladu a zhubnes
MOOG

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 1:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak na otazku zakladatele topicu, ja preferuji chuzi do kopce na behacim pasu. Z rotopedu me boli rozkrok a na stepperu se po par minutach dostavam mimo aerobni zonu.
ygg

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 1:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:

a já se mu snažím vysvětlit, že je to chybná analogie, neboť se nedá srovnat vliv několika doušků studené vody a intenzivní jízdy nabalený hadry na termoregulaci, potažmo tělesnou teplotu organismu

Tak moment...tohle co píšeš je kokotina...protože princip je shodný. A na ten se Kubík ptal. To že je KVANTITATIVNĚ vliv obou těchto skutečností rozdílný, to je věc v tomto směru irelevantní.

Když zahýbám partnerce, a ty také, tak jsme oba nevěrní....to, že já jen s jednou stálou milenkou, a ty při každé příležitosti ojedeš každou co ti dá, to nic nemění na faktu, že oba zahýbáme...jde jen čistě o rozdíl v kvantitě
ygg

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 1:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MOOGu..ty nám to tu kazíš

A navíc jako jediný tady asi víš o čem je OPRAVDU řeč, takže by ses do toho vůbec neměl míchat

Fakt je, že já v pláštěnce běhával, a když bylo nejhůř, tak se v ní a šusťákách lezlo i do sauny...ale nám šlo o váhu/vodu...vše ostatní nám ve fázi shazování bylo buřt...takže CO vlastně shazujeme, vodu/svaly/tuk, jsme neřešili.
MOOG

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 1:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Oooo tak pardon

Ja jedu aerobku normalne v teplakach a tricku, nikdy jsem se nenavlikal. Dle meho soudu bych v te chvili akorat ze sebe dostal vice vody, ale zase na druhou stranu spaluju v pohode. Takze i zde bych postupoval dle individualnich zkusenosti... A za zminku urcite stoji take individualni suplementace...
kid

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 1:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ať pijeme teplou nebo studenou (pivo jedině studené) vodu, tak stejně budeme muset hejbat prdelí - jinak to nepůjde.
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 1:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypil som 6 heinekenov, ake studene by museli byt aby energia vynalozena na lokalne ohriatie organizmu vybalancovala energiu prijatu pitim tychto piv?
lalala

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 1:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Když se nabalíš, tak se zlepší izolační vlastnosti a organismus by se měl ohřát. Ale o kolik se metabolismus zrychlí díky vyšší teplotě (zrychlení chemických reakcí)? O kolik je schopen organismus regulovat tuto zvýšenou teplotu např. vasodilatací?
edit. a na druhou stranu: když je organismus podchlazen, nemusí náhodou vydat více energie na udržení dané teploty?
Freimen

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 7:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Freimen napsal:

a já se mu snažím vysvětlit, že je to chybná analogie, neboť se nedá srovnat vliv několika doušků studené vody a intenzivní jízdy nabalený hadry na termoregulaci, potažmo tělesnou teplotu organismu

Tak moment...tohle co píšeš je kokotina...protože princip je shodný. A na ten se Kubík ptal. To že je KVANTITATIVNĚ vliv obou těchto skutečností rozdílný, to je věc v tomto směru irelevantní.

Když zahýbám partnerce, a ty také, tak jsme oba nevěrní....to, že já jen s jednou stálou milenkou, a ty při každé příležitosti ojedeš každou co ti dá, to nic nemění na faktu, že oba zahýbáme...jde jen čistě o rozdíl v kvantitě

nikdy bych neřekl, že po těch všech letech zrovna z tebe ucítím takový prdelní speleologismus :-)

Je legrační, co tady zkoušíš uhrát těmi slovními hříčkami, zvláště to o Slunci a povodních, to mě rozsekalo (protože vím, že hloupý nejsi, je mi jasné, že takovou koninu jsi napsal právě kvůli speleologismu). Já použiju příklad slunce k tomu, že celé generace netušili, že existuje fotosyntéza a jak probíhá, ale přesto dokázali efekt slunečního záření využít v podobě růstu úrody atd. a ty mi na to napíšeš, že povodně atd., když se tu bavíme o tom, že přesná znalost mechanismu není nutná, když funguje empirická zkušenost ... (tedy povodně mají logiku asi jako kdybych ti napsal, že je jedno, zda jezdit nabalený nebo ne, protože můžeš dostat tuberu a budeš muset ležet)

Já jsem zde jako argument uvedl
1. jedná se o zásah do termoregulace, kdy vzrůstá tělesná teplota, při níž se jak známo zintenzivňuje metabolismus - např. i v klidu při teplotě (způsobené např. virózou, úpalem, čímkoliv) se nárůst teploty o jeden stupeň rovná vzrůstu srdečního tepu o 10 úderů za min (což samozřejmě spotřebovává více energie)

2. uvedl jsem zde příklad svého trenéra, který závodí déle než kouba žije, jeho zkušenosti jsou velmi cenné, učí v trenérské škole a píše články a tento člověk mě k tomuto názoru přivedl (a další, kterým ve fitku radí), já ho vyzkoušel a používám ho již léta v přípravě

Jinak bych vás - lačnitelé po teorii - chtěl vidět na tom semináři Dalibora Hájka, kde říkal, že v dietě vysazuje všechny mléčné výrobky včetně tvarohů, jak byste se tam s ním hádali, že to nemá vliv a dělá to podle vás špatně

Naposledy upravil Freimen dne st červenec 02, 2008 7:55 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Freimen

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 7:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jo aha, tak ono to je ještě jinak, ygg není "náš" ygg, tedy několikanásobný mistr Československa v zápase, dnes kolem 40tky, který tu vždy vystupoval velmi moudře a rozumně, ale někdo, kdo si "půjčil" jeho nick

tak snad mu ho zase brzy vrátí

PS: teď mi kamarád poslal odkaz na ten článek a nevěřil jsem vlastním očím - tenhle fabulační článek mi má být příkladem v diskusi o diametrálně jiném tématu ? Tentokrát fakt škoda, že je to konkurenční web a nemůžeme si to tu rozebrat větu po větě, ale koukám, že se u vás za ten rok nic nezměnilo - hlavně, že je studie (to že se udělají 3 studie a každá s jiným výsledkem, to nikoho ani nezarazí ) a je jedno, jak správně si to dovedu interpretovat a je jedno, nakolik nebezpečné rozdávám rady, cituji americký časopis a proto se nad jejich výsledky nemusím popřemýšlet, ale prsknu si to na web...opravdu úžasné, fakt bych si z toho měl vzít příklad
ygg

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 8:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Frei, tobě z té malé promoce normálně fakt hráblo

Celou dobu se z tebe Kouba snaží vydolovat PROČ je pro SPALOVÁNÍ TUKU, ne pocení!!!!!, lepší dělat aerobku navlečený do hadrů a pláštěnek, popřípadě i nějakou tvoji představu O KOLIK je to účinější než když tu aerobku bude dělat nenabalený. Jediné co z tebe vypadlo je že to tak někdo dělá, že něco tušíš, a pak tisíc keců o tom, co je za debila, když chce nějaké trochu racionální vysvětlení.

Koubovi do prdele rozhodně nelezu....jednak je na mně moc mladej, jednak není můj typ a jednak bydlí daleko ....ale sere mne, když víš hovno, což v tomto případě jo, a místo toho abys to přiznal...protože to se děje často komukoli...tak se snažíš dělat vola z někoho jiného jen proto, že mu něco neumíš pořádně vysvětlit.

Kid napsal svůj názor/zkušenost, který měl hlavu a patu. Moog napsal svůj názor...který se mimochodem zrovna dvakrát s tím co tady hlásáš neshoduje, byť to vyloženě nepopírá...a ten asi ví sakra dobře co píše. Jen ty se vracíš ke své oblíbené zálibě, dělat z každého kdo s tebou slepě nadšeně nesouhlasí debila....

A o můj nick se nestarej, věk sedí a moji sportovní minulost nech laskavě už konečně spát.....tady jde o zdravý selský rozum a korektní argumentaci, a ne nějaké přiblblé kusy plechu v šuplíku.

EDIT: a aby bylo jasno, nasraný nejsem proto, že něco nevíš, neumíš zdůvodnit a podobně, sereš mně tím, jak z ostatních děláš debily. Až se naučíš prostě věcně a klidně napsat svůj názor, a nedělat blbce z lidí, kteří jej nesdílí, nebo z těch, kterým tvá dosavadní argumentace nepřipadá příliš přesvědčivá, tak s tebou bude možno vést dialog. Takhle to je jen hysterické ječení.....
Bara

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 9:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mého názoru je nejlepší aerobkou tzv. silová chůze.Co se týká oblékání,tak to je spíš věc pocitu.Někdo má strach se zápachu potu pro okolí,někdo má rád teplo a někdo chce vypotit co nejvíc špatných látek podobně jako principem saunování.v tomto případě je potřeba zvýšit přísun tekutin ještě více než obyčejně.Pokud se TP při aerobce dostane za vaši optimální hranici,tak pálíte moc svalů a možná i proto někteří BB vůbec aerobku nedávají a ladí pouze dietou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Freimen

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 9:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Celou dobu se z tebe Kouba snaží vydolovat PROČ je pro SPALOVÁNÍ TUKU, ne pocení!!!!!, lepší dělat aerobku navlečený do hadrů a pláštěnek, popřípadě i nějakou tvoji představu O KOLIK je to účinější než když tu aerobku bude dělat nenabalený. Jediné co z tebe vypadlo je že to tak někdo dělá, a pak tisíc keců o tom, co je za debila, když chce nějaké trochu racionální vysvětlení.

hned v prvním příspěvku ve 23:39 jsem napsal :

Freimen napsal:
kouba the man napsal:
Freimen napsal:
2. rotoped hezky s využitím mikiny a šusťákovky

zajímalo by mě, na jakém principu tohle funguje, děkuji.

na principu empire , že na to není studie neznamená, že něco nefunguje, myslím, že to ale bude mít co dočinění s termoregulací a celkově vlivem teploty na intenzitu metabolismu...

Samozřejmě s tím nemusíš souhlasit a můžeš to přijít až budeš v Karlových Varech vysvětlit tomuto pánovi, že žije celou kulturistickou kariéru v omylu :

Tzn. jsem hned řekl , že to nemám podložené studií, ale empírií a nikomu necpu, že s tím musí souhlasit.

Koubovi do prdele rozhodně nelezu....jednak je na mně moc mladej, jednak není můj typ a jednak bydlí daleko ....ale sere mne, když víš hovno, což v tomto případě jo, a místo toho abys to přiznal...protože to se děje často komukoli...tak se snažíš dělat vola z někoho jiného jen proto, že mu něco neumíš vysvětlit.

nemusím znát přesný mechanismus, abych mohl používat věc, která funguje, pochybuju, že ty nebo kouba zná přesné enzymatické pochody a transporty při zpracování bílkovin a přitom oba bílkoviny stravou cíleně přijímáte pro budování svalů/na regeneraci atd...

Kid napsal svůj názor/zkušenost, který měl hlavu a patu. Moog napsal svůj názor...který se mimochodem zrovna dvakrát s tím co tady hlásáš neshoduje, byť to vyloženě nepopírá...a ten asi ví sakra dobře co píše.

takže názor Mooga bereš a sakra ví, co píše (empirický, bez vědeckého podložení), ale přístup Petra Weinlicha, který závodí déle než kouba žije je neakceptovatelný a neví co říká, protože není vědecky podložený? Neříkáš tak trochu, co se ti hodí?

Jen ty se vracíš ke své oblíbené zálibě, dělat z každého kdo s tebou slepě nadšeně nesouhlasí debila....

ne, jen vše zakládám na zdravém rozumu s ohledem na to, že empirie (od Luboše, Petra, Dalibora) je mnohem cennější než 3 studie, které mají 3 rozdílné výsledky a můžeme vymýšlet hypotézy nakolik to svědčí o čem...

A o můj nick se nestarej, věk sedí a moji sportovní minulost nech laskavě už konečně spát.....

celá léta jsi tu lhal a upřímně řečeno mě zrovna tohle zjištění velmi mrzí, protože dva roky zpátky jsem na tebe nedal dopustit a naivně ti věřil a mnohokrát se tě tady zastal - a ty přitom tak, jak jsi tu vystupoval, vůbec neexistuješ

tady jde o zdravý selský rozum a korektní argumentaci, a ne nějaké přiblblé kusy plechu v šuplíku.
a opět znovu - názor Luboše je korektní argumentace (protože se vám hodí) a názor Petra je kus plechu v šuplíku

Znovu (stejně jako na úvodu) říkám, že přesný mechanismus neznám, ale myslím si, že se jedná o zásah do termoregulace, kdy vzrůstá tělesná teplota, při níž se jak známo zintenzivňuje metabolismus - např. i v klidu při teplotě (způsobené např. virózou, úpalem, čímkoliv) se nárůst teploty o jeden stupeň rovná vzrůstu srdečního tepu o 10 úderů za min (což samozřejmě spotřebovává více energie)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jaká aerobka je nej ? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: