|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Juice2
|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 12:34 am Předmět: |
|
|
Ja ji jezdim az na zem, ale poradne nepokladam, spis se s tim dotknu  To musim opravit...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
YUD

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 1:12 am Předmět: |
|
|
| Juice2 napsal: | Ja ji jezdim az na zem, ale poradne nepokladam, spis se s tim dotknu To musim opravit... |
Nemusíš...
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelcb

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 8:29 am Předmět: |
|
|
no já tse taky dotku a nepoložím...nemužu najít ten článek s ironmana  pošlete prosím někdo link _________________ Věci se nestávají..věci se tvoří !
|
|
| nahoru |
|
 |
kiLa

|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 10:12 am Předmět: |
|
|
Už sem to sem snad i jednou psal. Ono záleží, jestli cvičíš jako lifter nebo jako kulturista (na sílu nebo pro svaly). Lifter pokládat musí, pro kulturistu je lepší, když ťuká.
(Vytržená z kontextu ta poslední věta zní hrozně  )
|
|
| nahoru |
|
 |
JPS
|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 10:25 am Předmět: |
|
|
YUD : a proc je lepsi kdyz tuka?
|
|
| nahoru |
|
 |
Rall_

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 10:26 am Předmět: |
|
|
| YUD napsal: | Už sem to sem snad i jednou psal. Ono záleží, jestli cvičíš jako lifter nebo jako kulturista (na sílu nebo pro svaly). Lifter pokládat musí, pro kulturistu je lepší, když ťuká.
(Vytržená z kontextu ta poslední věta zní hrozně ) |
To si nemyslím. Pokud nepokládaš úplně, tak to prostě není celé opakování. Ať seš lifter, vzpěrač, kulturista nebo třeba atlet, tak tím prostě šidíš tu počáteční fázi cviku. To je jako kdybys dělal bench a končil s 10cm nedopnutými lokty nebo dělal polodřepy...
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 10:31 am Předmět: |
|
|
| Rall_ napsal: | | YUD napsal: | Už sem to sem snad i jednou psal. Ono záleží, jestli cvičíš jako lifter nebo jako kulturista (na sílu nebo pro svaly). Lifter pokládat musí, pro kulturistu je lepší, když ťuká.
To si nemyslím. Pokud nepokládaš úplně, tak to prostě není celé opakování. Ať seš lifter, vzpěrač, kulturista nebo třeba atlet, tak tím prostě šidíš tu počáteční fázi cviku. To je jako kdybys dělal bench a končil s 10cm nedopnutými lokty nebo dělal polodřepy... |
Tak já to zas můžu otočit: pokládání u mrtvoly je jako bys po každým opakování benche odkládal činku do stojanů
A stejný názor jako já má i Dorian Yates (já vím, argument jak noha )
|
|
| nahoru |
|
 |
Rall_

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 10:36 am Předmět: |
|
|
| YUD napsal: | | Rall_ napsal: | | YUD napsal: | Už sem to sem snad i jednou psal. Ono záleží, jestli cvičíš jako lifter nebo jako kulturista (na sílu nebo pro svaly). Lifter pokládat musí, pro kulturistu je lepší, když ťuká.
To si nemyslím. Pokud nepokládaš úplně, tak to prostě není celé opakování. Ať seš lifter, vzpěrač, kulturista nebo třeba atlet, tak tím prostě šidíš tu počáteční fázi cviku. To je jako kdybys dělal bench a končil s 10cm nedopnutými lokty nebo dělal polodřepy... |
Tak já to zas můžu otočit: pokládání u mrtvoly je jako bys po každým opakování benche odkládal činku do stojanů
A stejný názor jako já má i Dorian Yates (já vím, argument jak noha ) |
No a kdybys pokaždý odložil činku a vždycky ji sundaval (čili dělal mírnej dotlak), tak to určitě nebude lehčí
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 10:40 am Předmět: |
|
|
| Rall_ napsal: | | YUD napsal: | | Rall_ napsal: | | YUD napsal: | Už sem to sem snad i jednou psal. Ono záleží, jestli cvičíš jako lifter nebo jako kulturista (na sílu nebo pro svaly). Lifter pokládat musí, pro kulturistu je lepší, když ťuká.
No a kdybys pokaždý odložil činku a vždycky ji sundaval (čili dělal mírnej dotlak), tak to určitě nebude lehčí |
Tohle sem nepochopil
Beru to takhle: při položení se ztratí napětí ze svalů. Kultíkovi nejde o váhu, ale o co nejlepší procvičení svalů, proto je lepší u něj nepokládat. Navíc každý zvedání z nuly je větší nápor na pojivový tkáně atd. Lifter musí nejdřív váhu z klidu odlepit, protože na soutěži mu ji taky nikdo nenadzvedne Rozdíl je totiž v cílech tréninku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelcb

|
|
| nahoru |
|
 |
Rall_

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 10:53 am Předmět: |
|
|
| YUD napsal: | | Rall_ napsal: | | YUD napsal: | | Rall_ napsal: | | YUD napsal: | Už sem to sem snad i jednou psal. Ono záleží, jestli cvičíš jako lifter nebo jako kulturista (na sílu nebo pro svaly). Lifter pokládat musí, pro kulturistu je lepší, když ťuká.
No a kdybys pokaždý odložil činku a vždycky ji sundaval (čili dělal mírnej dotlak), tak to určitě nebude lehčí |
Tohle sem nepochopil
Beru to takhle: při položení se ztratí napětí ze svalů. Kultíkovi nejde o váhu, ale o co nejlepší procvičení svalů, proto je lepší u něj nepokládat. Navíc každý zvedání z nuly je větší nápor na pojivový tkáně atd. Lifter musí nejdřív váhu z klidu odlepit, protože na soutěži mu ji taky nikdo nenadzvedne Rozdíl je totiž v cílech tréninku. |
Já jsem čekal na argument o napětí svalu. Ale jaký to má význam, obecně, že sval je sice pořád v napětí, ale ten pohyb je díky tomu jednodušší? Když budu dělat shyby, a nepropnu v dolní pozici ruce, tak mám sice svaly v napětí, ale je udělat další shyb je mnohem jednodušší oproti začátku z plného natažení z mrtva. U pozvedu, pokud nepokládáš, nezískáváš sílu v začátku v pohybu, tak si myslím, že i "pár vláken" svalů není procvičeno
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 11:04 am Předmět: |
|
|
pro pokladani tu mame nekolik dost padnych argumentu:
1/ vetsi nabor svalu ktery co se tyka konecneho efektu v rustu znamena mnohem vic nez "neprerusovana tenze
2/ s velkou vahou hrozi zraneni a pretizeni spodnich zad prave ve fazi pomaleho pokladani a nasledneho zvedani bez polozeni takze u velkych vah by se melo vzdy pokladat a to zpusobem ze pohyb cinky dolu brzdit jen zhruba ke kolenum a pak ji proste nechat spadnout (!) tim se jednak usetri sila pro dalsi opakovani a druhak se zamezi pretezovani spodnich zad nesmyslnyma "negativnima opakovanima" ktere opravdu nejsou ucelem mrtvych tahu
3/ vetsi rust sily, tady neni co resit
jinak tukani muze byt, neni to spatna vec pri vahach kolem 70% na vic opakovani jednou za cas ale urcite ne ne tazke serie 3-5reps _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 11:16 am Předmět: |
|
|
Oba dva to berete ze silovýho hlediska. Síla, síla. Ano, vždyť říkám, že v tom případě jo, ale prostě mám i na sobě vyzkoušený, že pokládání nedělá dobře mým kloubům. Asi jako když si vezmeš do ruky lano a škubeš s ním (z vyvěšení, kdy je lano uvolněné, ho natáhneš a pak zase povolí a tak furt dokola).
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 11:20 am Předmět: |
|
|
| YUD napsal: | | Oba dva to berete ze silovýho hlediska. Síla, síla. Ano, vždyť říkám, že v tom případě jo, ale prostě mám i na sobě vyzkoušený, že pokládání nedělá dobře mým kloubům. Asi jako když si vezmeš do ruky lano a škubeš s ním (z vyvěšení, kdy je lano uvolněné, ho natáhneš a pak zase povolí a tak furt dokola). |
sila a svaly spolu docela uzce souvisi... krom toho argument o neprerusovane tenzi a vetsimu svalovemu rustu je opravdu mimo
mozna mas spatnou techniku tahu, rekni nekomu at na tebe koukne a treba zjistis kde je chyba... kterym kloubum to nedela dobre kdyz to pokladas? jak se to projevuje? _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|