|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Kde byvate (vacsinu casu v roku)? |
| vo vlastnom dome/byte (resp. v rodicovskom) |
|
69% |
[ 54 ] |
| som najomnik v byte/dome |
|
15% |
[ 12 ] |
| v sluzobnom zariadeni (dom, byt, ubytovna) |
|
3% |
[ 3 ] |
| v hoteli/moteli/ubytovni/na internate |
|
3% |
[ 3 ] |
| v hausboate :) |
|
7% |
[ 6 ] |
|
| Celkem hlasů : 78 |
|
| Autor |
Zpráva |
herza
Anonymní
|
Zaslal: čt leden 08, 2009 12:20 pm Předmět: |
|
|
| eob napsal: | | yazi napsal: |
vlastni byt/dum muzes pak treba odkazat detem nebo charite, dle uvazeni :-) |
To jo, jenze az umru treba v 70, mym detem bude tak 40 a to uz budou mit vlastni bydleni.
Doufam, ze nevychovam hieny, který budou čekat, až chcípnu |
neboj princezno, s mýma výchovnýma metodama, budou líbat zem po které chodíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Diana

|
Zaslal: čt leden 08, 2009 12:22 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | eob napsal: | | yazi napsal: |
vlastni byt/dum muzes pak treba odkazat detem nebo charite, dle uvazeni :-) |
To jo, jenze az umru treba v 70, mym detem bude tak 40 a to uz budou mit vlastni bydleni.
Doufam, ze nevychovam hieny, který budou čekat, až chcípnu |
neboj princezno, s mýma výchovnýma metodama, budou líbat zem po které chodíš. |
Před bitvou je každý generál
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: čt leden 08, 2009 12:49 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: čt leden 08, 2009 12:53 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | | ygg napsal: | Rozhodnutí nájem či hypotéka je čistě idividuální, a jde jen o to, aby si člověk dokázal co možná nejpřesněji stanovit své možnosti a priority, resp. co opravdu potřebuje.
Děs z hypotéky je iracionální... .jednak se můžeš proti nejrůznějším vyloženým průserům pojistit, jednak pokud investuješ do nemovitosti, která splňuje obecné představy o dobré value4money, tak ti nehrozí nic. Nemovitost na ceně neztrácí (opakuji, bavíme se o dlouhodobějším časovém horizontu a o tom, že cena musí odpovídat) a i kdyby člověk někdy v budoucnu musel prodávat...nebo chtěl...tak není problém, byť převody hypoték u nás ještě nefungují tak dobře jako třeba v UK nebo USA. Tam se snad jinak než na hypotéku nekupuje....
A krizi nechte krizí ... ta třeba v USA byla v oblasti real estate na počátku 90 let jak kráva, když člověk jel po předměstích tak okolo mraky prázdných komerčních nemovitostí, stejně jako řada domků 4SALE, a za 3 roky bylo už všechno jinak. | Není. Je naprosto oprávněný - někdo je ochoten se zadlužit (btw zajištění proti všemu co se může vysrat neexistuje, protože kdyby existovalo, má tady hypotéku každý...) a někdo se zadlužit nechce. To je prostě fakt. Já třeba raději momentálně spořím, snažím se investovat do svého vzdělání (ale i do koníčků!!! ) atd. atd. než abych se upnul na hypotéku. Na to je ještě času dost. |
Suhlasim s miriom, je lepsie to prechlastat :))))) _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: čt leden 08, 2009 1:09 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: čt leden 08, 2009 1:10 pm Předmět: |
|
|
Kdo bydlíte v Praze v RD a máte zahrádku s omezeně velikým , nebo vůbec žádným kompostérem, jistě oceníte možnost svozu bioodpadu ( listí, tráva, zbytky rostlin apod. ).
http://www.psas.cz/main.cfm?path=44
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: čt leden 08, 2009 1:13 pm Předmět: |
|
|
| Diana napsal: | Kdo bydlíte v Praze v RD a máte zahrádku s omezeně velikým , nebo vůbec žádným kompostérem, jistě oceníte možnost svozu bioodpadu ( listí, tráva, zbytky rostlin apod. ).
http://www.psas.cz/main.cfm?path=44 |
Odvezli by i tchýni? Pardon, težkej OT
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: čt leden 08, 2009 1:15 pm Předmět: |
|
|
| YUD napsal: | | Diana napsal: | Kdo bydlíte v Praze v RD a máte zahrádku s omezeně velikým , nebo vůbec žádným kompostérem, jistě oceníte možnost svozu bioodpadu ( listí, tráva, zbytky rostlin apod. ).
Odvezli by i tchýni? Pardon, težkej OT |
Bohužel, uhynulá zvířata tam prý nepatří ( vážně to psali )
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt leden 08, 2009 1:24 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: |
Není. Je naprosto oprávněný - někdo je ochoten se zadlužit (btw zajištění proti všemu co se může vysrat neexistuje, protože kdyby existovalo, má tady hypotéku každý...) a někdo se zadlužit nechce . To je prostě fakt. Já třeba raději momentálně spořím, snažím se investovat do svého vzdělání (ale i do koníčků!!!) atd. atd. než abych se upnul na hypotéku. Na to je ještě času dost. |
To je čistě osobní preference, jež je pochopitelná, akceptovatelná, já ji samozřejmě respektuji, nicméně je stále svojí podstatou iracionální .... racionální by bylo, kdybys zhodnotil, že nejsi schopen si pořídit nemovitost tak, aby se jednalo o dobrou investici, a tak do toho nešel. Pokud ale investuješ dobře ... při zhodnocení všech požadavků které na investici kladeš (časový horizont, míra rizika, očekávaný výnos, likvidita a pod.), tak riziko finanční ztráty je minimální.
BTW .... u skutečně dobré investice do nemovitosti je v řadě případů výhodnější financovat alespoň část této investice úvěrem=hypotékou i tom případě, že máš dostatek prostředků na nákup nemovitosti bez využití hypotéky. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: čt leden 08, 2009 1:33 pm Předmět: |
|
|
A co takhle vzit si hypoteku na byt, kterej bych v zapeti zacal pronajimat..je mozny to udelat tak, aby se mi v podstate do budoucna zaplatil sam? (proste bych platil z penez za najem od tech lidi co by ho obyvali..) Priznavam, ze se v tomhle moc nevyznam, ale tohle mi uz nakej cas lezi v hlave..
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: čt leden 08, 2009 1:39 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | | A co takhle vzit si hypoteku na byt, kterej bych v zapeti zacal pronajimat..je mozny to udelat tak, aby se mi v podstate do budoucna zaplatil sam? (proste bych platil z penez za najem od tech lidi co by ho obyvali..) Priznavam, ze se v tomhle moc nevyznam, ale tohle mi uz nakej cas lezi v hlave.. |
Pri srovnani cen nemovitosti a vyse najmu se toto dnes absolutne nevyplati. Spekulovat na dalsi rust cen nemovitosti je dnes taky blbost. Vyplatilo by se to jen v pripade ze bys koupil za hotove a najmy v budoucnu rychle rostly. Jinak je to blbost a ztratovy podnik.
|
|
| nahoru |
|
 |
tucet

|
Zaslal: čt leden 08, 2009 1:39 pm Předmět: |
|
|
již 14 dní bydlim ve svym novym bytě, splácim úvěr cca 3500,- měsíčně, což je relativně prd, takže mě to tolik nezatěžuje, 1 minuta od baráku billa, 1,5 minuty autobusová i tramvajová zastávka, do 1 minuty hospoda a bar, na druhou stranu od baráku cca 2 minuty do lesa běhat :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Triton

|
Zaslal: čt leden 08, 2009 1:47 pm Předmět: |
|
|
Převážně bydlim u rodičů, kde mám full-servis. Jinak bývám na koleji, je to spíše kolejní dům v krásném historickém baráčku, pod hradem a nad řekou ( cca 50m točí Bernarda, Velveta a bydlíme tam na cca 20 holek 4 kluci  ). Takže si nestěžuju. Nepočítám teda situace, kdy se mi podaří přespat jinde  .
Naposledy upravil Triton dne čt leden 08, 2009 2:03 pm, celkově upraveno 3 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: čt leden 08, 2009 1:49 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | Diana napsal: | Kdo bydlíte v Praze v RD a máte zahrádku s omezeně velikým , nebo vůbec žádným kompostérem, jistě oceníte možnost svozu bioodpadu ( listí, tráva, zbytky rostlin apod. ).
Blbý je, že to zatím funguje jen skutečně v pár oblastech .... |
K vám nejezdí? Já jsem napsala žádost a čekám, jestli přijde smlouva. Mám jen "malý" kompostér 700l, ale to bohužel nestačí.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|