Kde byvate?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kde byvate?  Úvodní stránka -> Ostatní -> Kde byvate?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Kde byvate (vacsinu casu v roku)?
vo vlastnom dome/byte (resp. v rodicovskom)
69%
 69%  [ 54 ]
som najomnik v byte/dome
15%
 15%  [ 12 ]
v sluzobnom zariadeni (dom, byt, ubytovna)
3%
 3%  [ 3 ]
v hoteli/moteli/ubytovni/na internate
3%
 3%  [ 3 ]
v hausboate :)
7%
 7%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 78

Autor Zpráva
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 12:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eob napsal:
yazi napsal:

vlastni byt/dum muzes pak treba odkazat detem nebo charite, dle uvazeni :-)

To jo, jenze az umru treba v 70, mym detem bude tak 40 a to uz budou mit vlastni bydleni.
Doufam, ze nevychovam hieny, který budou čekat, až chcípnu

neboj princezno, s mýma výchovnýma metodama, budou líbat zem po které chodíš.
Diana

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 12:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
eob napsal:
yazi napsal:

vlastni byt/dum muzes pak treba odkazat detem nebo charite, dle uvazeni :-)

To jo, jenze az umru treba v 70, mym detem bude tak 40 a to uz budou mit vlastni bydleni.
Doufam, ze nevychovam hieny, který budou čekat, až chcípnu

neboj princezno, s mýma výchovnýma metodama, budou líbat zem po které chodíš.

Před bitvou je každý generál
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Diana

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro zajímavost - dřevostavby :

http://www.drevene-domy.info/menu/o_firme.php
AHOLA

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 12:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mirio napsal:
ygg napsal:
Rozhodnutí nájem či hypotéka je čistě idividuální, a jde jen o to, aby si člověk dokázal co možná nejpřesněji stanovit své možnosti a priority, resp. co opravdu potřebuje.

Děs z hypotéky je iracionální... .jednak se můžeš proti nejrůznějším vyloženým průserům pojistit, jednak pokud investuješ do nemovitosti, která splňuje obecné představy o dobré value4money, tak ti nehrozí nic. Nemovitost na ceně neztrácí (opakuji, bavíme se o dlouhodobějším časovém horizontu a o tom, že cena musí odpovídat) a i kdyby člověk někdy v budoucnu musel prodávat...nebo chtěl...tak není problém, byť převody hypoték u nás ještě nefungují tak dobře jako třeba v UK nebo USA. Tam se snad jinak než na hypotéku nekupuje....

A krizi nechte krizí ... ta třeba v USA byla v oblasti real estate na počátku 90 let jak kráva, když člověk jel po předměstích tak okolo mraky prázdných komerčních nemovitostí, stejně jako řada domků 4SALE, a za 3 roky bylo už všechno jinak.
Není. Je naprosto oprávněný - někdo je ochoten se zadlužit (btw zajištění proti všemu co se může vysrat neexistuje, protože kdyby existovalo, má tady hypotéku každý...) a někdo se zadlužit nechce. To je prostě fakt. Já třeba raději momentálně spořím, snažím se investovat do svého vzdělání (ale i do koníčků!!! ) atd. atd. než abych se upnul na hypotéku. Na to je ještě času dost.

Suhlasim s miriom, je lepsie to prechlastat :)))))
mirio
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdo bydlíte v Praze v RD a máte zahrádku s omezeně velikým , nebo vůbec žádným kompostérem, jistě oceníte možnost svozu bioodpadu ( listí, tráva, zbytky rostlin apod. ).
http://www.psas.cz/main.cfm?path=44
YUD

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:
Kdo bydlíte v Praze v RD a máte zahrádku s omezeně velikým , nebo vůbec žádným kompostérem, jistě oceníte možnost svozu bioodpadu ( listí, tráva, zbytky rostlin apod. ).

Odvezli by i tchýni? Pardon, težkej OT
Diana

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 1:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

YUD napsal:
Diana napsal:

Odvezli by i tchýni? Pardon, težkej OT

Bohužel, uhynulá zvířata tam prý nepatří ( vážně to psali )
ygg

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 1:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mirio napsal:

Není. Je naprosto oprávněný - někdo je ochoten se zadlužit (btw zajištění proti všemu co se může vysrat neexistuje, protože kdyby existovalo, má tady hypotéku každý...) a někdo se zadlužit nechce . To je prostě fakt. Já třeba raději momentálně spořím, snažím se investovat do svého vzdělání (ale i do koníčků!!!) atd. atd. než abych se upnul na hypotéku. Na to je ještě času dost.

To je čistě osobní preference, jež je pochopitelná, akceptovatelná, já ji samozřejmě respektuji, nicméně je stále svojí podstatou iracionální .... racionální by bylo, kdybys zhodnotil, že nejsi schopen si pořídit nemovitost tak, aby se jednalo o dobrou investici, a tak do toho nešel. Pokud ale investuješ dobře ... při zhodnocení všech požadavků které na investici kladeš (časový horizont, míra rizika, očekávaný výnos, likvidita a pod.), tak riziko finanční ztráty je minimální.

BTW .... u skutečně dobré investice do nemovitosti je v řadě případů výhodnější financovat alespoň část této investice úvěrem=hypotékou i tom případě, že máš dostatek prostředků na nákup nemovitosti bez využití hypotéky.
ygg

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:

Blbý je, že to zatím funguje jen skutečně v pár oblastech ....
Luster

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 1:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co takhle vzit si hypoteku na byt, kterej bych v zapeti zacal pronajimat..je mozny to udelat tak, aby se mi v podstate do budoucna zaplatil sam? (proste bych platil z penez za najem od tech lidi co by ho obyvali..) Priznavam, ze se v tomhle moc nevyznam, ale tohle mi uz nakej cas lezi v hlave..
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 1:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
A co takhle vzit si hypoteku na byt, kterej bych v zapeti zacal pronajimat..je mozny to udelat tak, aby se mi v podstate do budoucna zaplatil sam? (proste bych platil z penez za najem od tech lidi co by ho obyvali..) Priznavam, ze se v tomhle moc nevyznam, ale tohle mi uz nakej cas lezi v hlave..

Pri srovnani cen nemovitosti a vyse najmu se toto dnes absolutne nevyplati. Spekulovat na dalsi rust cen nemovitosti je dnes taky blbost. Vyplatilo by se to jen v pripade ze bys koupil za hotove a najmy v budoucnu rychle rostly. Jinak je to blbost a ztratovy podnik.
tucet

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 1:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

již 14 dní bydlim ve svym novym bytě, splácim úvěr cca 3500,- měsíčně, což je relativně prd, takže mě to tolik nezatěžuje, 1 minuta od baráku billa, 1,5 minuty autobusová i tramvajová zastávka, do 1 minuty hospoda a bar, na druhou stranu od baráku cca 2 minuty do lesa běhat :)
Triton

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Převážně bydlim u rodičů, kde mám full-servis. Jinak bývám na koleji, je to spíše kolejní dům v krásném historickém baráčku, pod hradem a nad řekou ( cca 50m točí Bernarda, Velveta a bydlíme tam na cca 20 holek 4 kluci ). Takže si nestěžuju. Nepočítám teda situace, kdy se mi podaří přespat jinde .

Naposledy upravil Triton dne čt leden 08, 2009 2:03 pm, celkově upraveno 3 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Diana

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2009 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Diana napsal:

Blbý je, že to zatím funguje jen skutečně v pár oblastech ....

K vám nejezdí? Já jsem napsala žádost a čekám, jestli přijde smlouva. Mám jen "malý" kompostér 700l, ale to bohužel nestačí.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kde byvate? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: