|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Propínáš? |
| ano |
|
61% |
[ 26 ] |
| ne |
|
30% |
[ 13 ] |
| nedřepuju |
|
7% |
[ 3 ] |
|
| Celkem hlasů : 42 |
|
| Autor |
Zpráva |
caladan

|
Zaslal: po březen 30, 2009 3:32 pm Předmět: Zamykání kolen u dřepů |
|
|
Byl jsem varován, abych nezamykal (nepropínal) kolena u dřepů... Chápu, že tím ztrácím ve svalech napětí, ale údajně si tím i ničím kolena, což už jde trochu mimo mé chápání...
Tak tímto zahajuji diskuzi pro a proti propínání kolen, zejména jsou pak vítány postřehy kida a cizopasníka, kteří se zde těší velkému uznání pro své trenérské vědomosti.
Naposledy upravil caladan dne po březen 30, 2009 4:18 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Kadd

|
Zaslal: po březen 30, 2009 3:39 pm Předmět: |
|
|
No nevím jak je tomu u dřepu ale všude je propínání na škodu. Jakýkoli kopy nebo třeba cviky v přírodě při každým propnutí to odnesou kolena. Osobně se snažím propínat u jakých koli technik/cviků (pokud to není podmínkou správného provedení cviku) co nejméně.
Takže za sebe volím možnost NE
edit: s textu to nějak nevyplynulo dřepy jezdím z mírného podřebu do hlubokého dřepu připadá mi to lepší _________________ Co nejde silou, jde ještě větší silou!
Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
|
|
| nahoru |
|
 |
ursus.
|
Zaslal: po březen 30, 2009 3:44 pm Předmět: |
|
|
?
(Musíte zadat text příspěvku)
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: po březen 30, 2009 4:12 pm Předmět: |
|
|
Když už je tedy žádán můj hlas
Můj dojem je takový, že pokud je na čince dost velká zátěž, tak k žádnému velkému uvolnění svalů v horní poloze stejně dojít nemůže.
Jako mnoho jiných nevěřím v nějaký zázračný účinek tzv. stálého napětí ve svalu.
Tudíž já jsem pro úplný rozsah.
Nepropínat kolena bych doporučil akorát pokud má někdo nějak kolena rozčvachtaná a je potřeba je držet pod kontrolou a nebo pokud je někdo v kolenou hypermobilní.
Zranění jakýchkoli kloubů je většinou způsobeno něčím úplně jiným, než propínáním či nepropínáním.
|
|
| nahoru |
|
 |
yazi
(ban)

|
Zaslal: po březen 30, 2009 4:14 pm Předmět: |
|
|
u drepu propinam
u legpressu ne, jelikoz mne potom zacaly docela bolet _________________ Proud member of the Axis of evil.
zacnu ti nad ranem honit zadek BANanem :D
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po březen 30, 2009 5:46 pm Předmět: |
|
|
| yazi napsal: | u drepu propinam
u legpressu ne, jelikoz mne potom zacaly docela bolet |
Přidávám se .... _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Sloty

|
|
| nahoru |
|
 |
Sacharidacek
(ban)

|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po březen 30, 2009 8:28 pm Předmět: |
|
|
pri rozcvicce nebo pri treninku s nejakejma zanedbatelnejma vahama je to jedno...
pri treninku s nejakyma serioznima vahama je bezpecnejsi a a zdravejsi ty kolena nahore propinat, kdo pochybuje, muze si vyzkouset pri tezkych opakovanich nahore odpocivat a vydychavat se bez propnutych kolen... opravdu to nejde :) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Kadd

|
Zaslal: po březen 30, 2009 8:43 pm Předmět: |
|
|
to souhlasím jestli se chci vydýchat mezi váhama tak to bez proplých kolen nejde ale o jakých váhách já můžu mluvit  takže já jedu bez vydýchání bez pauzy odjedu serii pak až vydýchám _________________ Co nejde silou, jde ještě větší silou!
Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: po březen 30, 2009 9:11 pm Předmět: |
|
|
Při legpressu - určitě nepropínat, při veslování, dynamickém dřepu atd. nepropínat. Při dřepu, kdy jde váha přes 80%RM ...neumím si to představit bez propnutí, ale přiznám se, zdravotní aspekty neobhájím... _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: po březen 30, 2009 11:36 pm Předmět: |
|
|
| Kadd napsal: | No nevím jak je tomu u dřepu ale všude je propínání na škodu. Jakýkoli kopy nebo třeba cviky v přírodě při každým propnutí to odnesou kolena. Osobně se snažím propínat u jakých koli technik/cviků (pokud to není podmínkou správného provedení cviku) co nejméně.
Takže za sebe volím možnost NE
edit: s textu to nějak nevyplynulo dřepy jezdím z mírného podřebu do hlubokého dřepu připadá mi to lepší |
Tak už mám konečně trochu více času na nějakou smysluplnou odpověď...
Co se týče různých bojových technik - v žádném případě se nepokládám za odborníka, nicméně (teď se to hodí) jsem, dá se říct, základním tréninkem prošel. Zde opravdu souhlasím s tím, že nelze bez následků provádět techniky úderů a kopů bez zpevnění těsně před úplným propnutím. Pokud k zastavení nedojde, pokračuje pohyb tak daleko, až dojde k jeho zbrždění a zastavení až na vazech kloubů a k tomu náš pohybový aparát není opravdu stavěný. Zde určitě souhlasím, že je potřeba pohyb končit před úplným propnutím. (A když už tedy jsme u toho, vůbec se mi nelíbí různé rádoby moderní druhy aerobního cvičení, kdy někdo učí ženské kopat do pytlů bez těhle základních zásad a je z toho akorát spousta zravotních problémů)...
Jsem ale rád, že jsme se docela bezprecedentně shodli na tom, že v silovém tréninku dřepů platí trochu jiná pravidla.
Jiná situace je u legpressu, zde se jedná o relativně izolovaný cvik, který je docela dost zákeřný... A to v tom, že jej lze cvičit přes možnosti celého "člověka". U dřepu nás cvik zastaví v okamžiku, kdy to prostě neutáhneme. Neudrží nás vzpřimovače nebo slabé hýžďové svaly, ale u šikmého legpressu snadno dojde k podcenění váhy a neudrží to buď vazy v kolenou, nebo díky nevhodné pozici dojde k ústřelu v oblasti páteře...
Prostě zde už organismus nepracuje jako celek, obdobné problémy se vyskytují v menším měřítku při cvičení bicepsů na Scotově lavici, pokud je příliš vodorovná, opět dochází k přetěžování loketních vozů.. Určitě by se daly najít i jiné příměry, ale tyto příklady jsou docela názorné...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|