|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 01, 2009 8:57 pm Předmět: |
|
|
| m1ro napsal: | Herza, moc dik za odpovedi. Denne snim kolem 500g sacharidu, niz vetsinou nejdu, spis se snazim jeste trochu vic, ale 600g neprekrocim urcite. Samozrejme si hlidam i bilkoviny, aby jich bylo dost. Jim tak 5x denne. Timto zpusobem pomalu ale jiste pribiram. Obcas mam trochu strach, jestli nemuzu dostat z tohoto neustaleho prisunu velkeho mnozstvi sacharidu treba cukrovku. V tvem prispevku neco o tomhle pises. Muze takove mnozstvi sacharidu (pri me vaze 76-78 kg ), dlouhodobe podavane tuto nemoc vyvolat ?
Na to poceni si asi budu muset zvyknout no Jsem skoro 100% presvedcenej, ze je to od te doby, co jim vic sacharidu.
Jo a jeste jsem se te chtel zeptat, ve svych prispevcich co jsem cetl, casto poukazujes na to, jak jsou vitaminy a mineraly nezbytne. Z ceho je cerpas ty? Obzvlast ty mineraly mne zajimaj, tem jsem dosud neprikladal nejak extra pozornost. |
m1ro uvědom si jednu věc, že Tvůj energetický příjem netvoří jen sacharidy, ale i tuk a bílkoviny. Tuk je oproti sacharidům energetický výnosnější, takže pokud k hodnotě 500g sacharidů přidáš ještě dost tuků, tak to může být i velmi mnoho, záleží na tom, jaký máš výdej oproti příjmu.
Ano! Častým přejídáním se, si můžeš vytvořit permanentní hyperinzulínémii a pokud máš v rodině cukrovku, tak si z dlouhodobého hlediska zakládáš na cukrovku druhého typu.
Cukrovku si můžeš vyvolat jakýmkoli způsobem, který vyvolá přehnanou reakci inzulínu na danou potravinu, kterou příjmáš ve velkém množství, které je mimo rámec možností Tvého metabolismu. Třeba i přehnanou dávkou glukózy po tréninku, což v krátkém horizontu nemusí nic znamenat, řekneš si přecukrovávám se několik let a nic mi není, ale s věkem se situace může změnit, zvlášt pokud máš k diabetu genetické dispozice.
Proto jsou velmi úsměvní Ti co zneužívají exogenní inzulín a říkají si já jsem v pohodě je to ta nejleší věc, tak bude v pohodě i můj kamarád, kterýmu ho doporučím.
Obezní jedinci by si na cukrovku měli obvzlášt dávat pozor, protože Ti s největší pravděpodobností trpí metabolickým syndromem, který je jen jedna stanice k ní.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
magion

|
Zaslal: st červenec 01, 2009 9:17 pm Předmět: |
|
|
| m1ro napsal: | | Jo a jeste jsem se te chtel zeptat, ve svych prispevcich co jsem cetl, casto poukazujes na to, jak jsou vitaminy a mineraly nezbytne. Z ceho je cerpas ty? Obzvlast ty mineraly mne zajimaj, tem jsem dosud neprikladal nejak extra pozornost. |
Mam stejnou otazku na tebe herzo _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 01, 2009 9:24 pm Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | m1ro napsal: | | Jo a jeste jsem se te chtel zeptat, ve svych prispevcich co jsem cetl, casto poukazujes na to, jak jsou vitaminy a mineraly nezbytne. Z ceho je cerpas ty? Obzvlast ty mineraly mne zajimaj, tem jsem dosud neprikladal nejak extra pozornost. |
Mam stejnou otazku na tebe herzo |
co se vstřebatelnosti a využitelnosti týče, tak jsem zastáncem pestré stravy. Pokud někdo drží sportovní dietu, která mu svobodu potravin omezuje, tak je musí dodat tělu z venčí. Nevím jestli je to úplně dobře z oblasti lidské výživy, o tom bude něco vědět Freimen, nebo nějaký lékař, ale zařazuji odděleně Ty nejdůležitější mikroživiny, které postrádáme v dietě nejvíce (Ca, Mg, Zn, B-komplex, Vitamín C, E a k tomu nějaký ten lecitín).
Naopak bavil jsem se s jedním lékařem, který se hodně orientuje v člácích na medlinu a ten tohle moc neschvaluje. Naopak v případě sportovních diet doporučuje multivitamín/multiminerál každý druhý den. V případě komplexu, to prý chce nějaký lékařsky osvědčený.
Naposledy upravil herza dne st červenec 01, 2009 10:04 pm, celkově upraveno 4 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
yazi
(ban)

|
Zaslal: st červenec 01, 2009 9:27 pm Předmět: |
|
|
vitaminy mineraly ze stravy - ovoce, zelenina je takovej ten zaklad, ale spousta lidi se vymlouva, ze je to drahy a ze jim to nechutna - kecy + pak pestra strava jist porad jen tunaka a racia taky neni dobry, zejo :-) a mineraly treba z mineralek, myslim, ze takova Magnesia ma v 1.5l nejakych 250mg horciku _________________ Proud member of the Axis of evil.
zacnu ti nad ranem honit zadek BANanem :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Vokr

|
Zaslal: st červenec 01, 2009 9:33 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 01, 2009 9:44 pm Předmět: |
|
|
Jenom hořčík má vliv na uvlonování energie z glukózy. Kationt Na+ má vliv na transport glukózy do buňky a do zásob. Vitamíny B se podílejí v metabolismu sacharidů a bílkovin. Vitamín C je významný v metabolismu sacharidů, v dnešní době jsme ztratili schopnost si ho syntetizovat z jiných zdrojů. Distribucí Ca+ se řídí naše hormony v štítné žláze. Draslík je součástí v metabolismu buňky. Zinek je součástí sekrece inzulínu a enzymů. Takhle jde pokračovat do nekonečna. Bez mikroživin nemůže metabolismus fungovat, nic se bez nich nezabuduje.
V podstatě všechny zmíněné vitamíny a minerály jsou podstatné kofaktory enzymů
|
|
| nahoru |
|
 |
parf

|
Zaslal: st červenec 01, 2009 10:06 pm Předmět: |
|
|
Když sme u těch minerálů, zajímavě vzhlíží Schindeleho minerály - stačí vygooglit "Mineral Stones". Tělu vlastní, dokonce k jakémukoli živému organismu (rostliny,zvířata). Většina lidí dnes žije v nedostatku vitamínů a minerálů díky příjmu potravin ojebaných o živiny, než do sebe rvát kvanta syntetiky, tohle mi přijde jako o dost lepší přírodní forma.
|
|
| nahoru |
|
 |
m1ro
|
Zaslal: st červenec 01, 2009 10:15 pm Předmět: |
|
|
Herza: Ok, moc dekuji za vysvetleni. Co mi teda doporucujes, jak mam nabirat hmotu (s mym opravdu velmi rychlym metabolismem), tak abych si nezahraval s cukrovkou. Myslim tim, jsou treba nutne obcasne diety? Zatim jsem nikdy zadnou nedrzel, vzhledem k moji vaze.  Nebo co presne bych mel zmenit. Dekuji
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 01, 2009 10:19 pm Předmět: |
|
|
| parf napsal: | | Když sme u těch minerálů, zajímavě vzhlíží Schindeleho minerály - stačí vygooglit "Mineral Stones". Tělu vlastní, dokonce k jakémukoli živému organismu (rostliny,zvířata). Většina lidí dnes žije v nedostatku vitamínů a minerálů díky příjmu potravin ojebaných o živiny, než do sebe rvát kvanta syntetiky, tohle mi přijde jako o dost lepší přírodní forma. |
Tak aby jsme si rozuměli. Nemusíme tělu dodávat všechny vitamíny a minerály. V těle máme 78 minerálních prvků. Pro životní, anabolické a katabolické funkce, fyzilogické pochody potřebujeme nejméně 21 minerálů. Z toho jsou nezbytné esencialní (ty co musíme dodat stravou) > Na, K, Mg, Ca, Cl, P, S, Fe, Zn, Mn, Cu, Ni, Co, Mo, Cr, Se, I, F, B, Si), z toho jsou biogenní > Br, Sn, V, Ti, stroncium) a toxické > třeba Pb a Hg.
Většinu minerálů v těle Tvoří biogenní elementy (H, O, N, C) na kterých je postavena celá příroda. Makroelementy Tvoří jen nepatrnou část.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 01, 2009 10:20 pm Předmět: |
|
|
| m1ro napsal: | Herza: Ok, moc dekuji za vysvetleni. Co mi teda doporucujes, jak mam nabirat hmotu (s mym opravdu velmi rychlym metabolismem), tak abych si nezahraval s cukrovkou. Myslim tim, jsou treba nutne obcasne diety? Zatim jsem nikdy zadnou nedrzel, vzhledem k moji vaze. Nebo co presne bych mel zmenit. Dekuji |
Tak v invalidním důchodu nebudeš ve dvaceti. Žer!, ale nepřežírej se.
|
|
| nahoru |
|
 |
Laikov
|
Zaslal: so červenec 04, 2009 3:49 pm Předmět: |
|
|
Já se taky extrémně potím při cvičení a to do sebe leju L-Carnitin drink a denně jím Super Lecitin 1200 (s vitaminem E a česnekovým výtažkem) a Multiple Ultra 4. Je to prostě hrůza. Jeden ručník nestačí. :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Qw3Rtzui0p
|
Zaslal: ne červenec 05, 2009 9:57 pm Předmět: |
|
|
Muzes mit neco se stitnou zlazou taky
|
|
| nahoru |
|
 |
Iron.Pumping
(ban)
|
Zaslal: ne červenec 05, 2009 10:12 pm Předmět: |
|
|
| Laikov napsal: | | Já se taky extrémně potím při cvičení a to do sebe leju L-Carnitin drink a denně jím Super Lecitin 1200 (s vitaminem E a česnekovým výtažkem) a Multiple Ultra 4. Je to prostě hrůza. Jeden ručník nestačí. :-) |
L-Carnitin?L-karnitin bývá propagován jako „spalovač tuku“, doporučuje se sportovcům, při hubnutí či pacientům s onemocněním srdce nebo ledvin. V potravinových doplňcích se často kombinuje s dalšími látkami, které by údajně měly urychlovat β-oxidaci mastných kyselin.
Obvykle používané denní dávky se pohybují od asi 500 mg denně výše, vyhláška[1] připouští v doplňcích stravy maximálně 1 g denně.
Spolehlivé vědecké studie, které by potvrzovaly často proklamované účinky podávání karnitinu, chybějí. Naopak dostupná data ukazují, že suplementace karnitinem není účelná ani při zátěži, ani nezlepšuje utilizaci mastných kyselin u obézních jedinců. Karnitin je totiž v těle ve velkých zásobách, až abundantní, a pro transport mastných kyselin není jeho koncentrace zdaleka limitující ani při enormní zátěži. Navíc syntéza karnitinu je velmi rychlá a pokud je zajištěna dodávka lysinu a methioninu, je natolik výkonná, že další podávání karnitinu ztrácí smysl. Karnitin proto také není považován za léčivo a není zařazen do lékopisu. Možný je přínos suplementace snad jen u výrazných deficitů karnitinu, např. u pacientů v chronickém dialyzačním programu se současným těžkým jaterním onemocněním, u pacientů v těžké podvýživě, v těžkém katabolismu s disbalancí aminokyselin, nebo u dětí s některými vrozenými metabolickými poruchami - tedy v těžkých stavech vyžadujících intenzivní metabolickou podporu - např. u fenylketonuriků. Ani v těchto případech však účinek karnitinu nebyl prokázán v žádné kontrolované studii.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Carnitin
Pokud uzivas vytazek z cesneku,tak ten v kapslich je k nicemu.Kup si radsi za kilo cesnekovou tinkturu...kapsle jsou vetsinou zbavene toho cesnekoveho oderu a to je prave spatne..aby cesnek slapal musi smrdet.Mozna jeste olejove kapsle jsou dobre,ale po tich nekeri lide spatni travi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Laikov
|
Zaslal: po červenec 06, 2009 2:43 pm Předmět: |
|
|
Právě, že je tam ten česnek celkem dost cítit. A na těch potížích s trávením taky něco bude, protože sem přišel na to, že bude pro můj žaludek lepší, když budu jíst jen jednu tabletu denně namísto doporučených dvou.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|