|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
BUFU

|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 1:23 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | Bufu kyselina askorbová je antioxidant, který jen vytváří podmínky k posílení imunitního systému svým antioxidačním účinkem, tím, že neutralizuje volné radikály poškozující buňky. Rozhodně neléčí virozy a nebo angínu. Vitamín C zvyšuje výkon a to tím, že se podílí jako koenzym v mnoha enzymatických reakcí, takže jeho vliv na metabolismus, potažmo na výkon má, je součástí sportovní výživy a vždycky bude.
Vitamín C Ti přestal fungovat, protože jsi ho bral dlouhodobě ve vysokých dávkách... |
Nikdy jsem ho ve velkých dávkách nebral a uz vůbec ne dlouhodobě...
To s tou imunitou je známý, ale já to právě nijak nepoznal, že bych byl nějak mín odolnější. A to sem ke všemu začal držet lehčí dietu a sportovat tak o 1-2 dny týdně víc. Nemocnej sem byl až po půl roce a to sem se nachladil od jiného člověka... (to se nachladím pokaždý, i když ho do sebe cpu)
Není třeba možný, že i pro kondičně sportujícího člověka stačí Cčko ze stravy? _________________ Mám velký průhledný svaly !
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 1:27 pm Předmět: |
|
|
vadi necemu prumerne 2g C denne ?
|
|
| nahoru |
|
 |
squater

|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 1:33 pm Předmět: |
|
|
Jak je to s postupnym uvolnovanim? Treba Cetebe je obycejna zelatinova kapsle s malymi granulkami a to jako ma kazda ta granulka odlisny "polocas rozpadu"? Pokud ne, tak v tomto pripade zadne postupne uvolnovani nepripada v uvahu ne?
Vrstvene tablety jsem nikdy nevidel, ale pokud to dobre chapu tak tam to bude mit svuj ucel a bude to fungovat. Driv jsem bral normalne Celaskon rano a nekdy pred treninkem a to jsem to nalamal abych mel cca 50 mg davky a ty v prubehu dne bral. Ted v lete davam predost prirodnim zdrojum:)
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 1:34 pm Předmět: |
|
|
BUFU: To je zcela pravděpodobný ...
Vitamín C využijí sportovci na sportovní výživě, ve které mají utnutý přísun kyseliny askorbové z přirozených zdrojů (viz. kulturisti) a nebo ve výživě maratonců, či vytrvalostních cyklistů, kteří mají zvýšené vylučování kyseliny askorbové ledvinami dlouhodobou fyzickou aktivitou. Tito sportovci využívají adaptivní účinky Vitamínu C na vysokou teplotu. Představ si, že takový cyklista musí absolvovat x hodinový závod v 50°C klimatických podmínkách, tak Vitamín C mu pomáhá k adaptaci na vysokou teplotu.
mohl bych Ti vyprávět až do alejuja atd atd.
Vitamín C je součástí antioxidačního souboru látek a mikroživin. Ty máš antioxidační soubor velmi bohatý a proto účinný, tak proto ho nepociťuješ. Vitamín C není problém doplnit pestrou stravou brambory, ovoce atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 1:38 pm Předmět: |
|
|
| squater napsal: | Jak je to s postupnym uvolnovanim? Treba Cetebe je obycejna zelatinova kapsle s malymi granulkami a to jako ma kazda ta granulka odlisny "polocas rozpadu"? Pokud ne, tak v tomto pripade zadne postupne uvolnovani nepripada v uvahu ne?
Vrstvene tablety jsem nikdy nevidel, ale pokud to dobre chapu tak tam to bude mit svuj ucel a bude to fungovat. Driv jsem bral normalne Celaskon rano a nekdy pred treninkem a to jsem to nalamal abych mel cca 50 mg davky a ty v prubehu dne bral. Ted v lete davam predost prirodnim zdrojum:) |
Jednorázová dávka využitelná pro organismus je něco mezi 30-40mg, víc se vyloučí ledvinami. Kapslovaný vitamín C je dělaný granulovanou metodou. Tato metoda je stejně účinná jako potahovaná tableta. Pokud máš dostatečný přísun vitamínu C z přirozených zdrojů, tak ho už nepotřebuješ doplňovat. Jeho zvýšená potřeba vzniká s opravdu markantní fyzickou aktivitou.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 1:43 pm Předmět: |
|
|
| riker napsal: | | vadi necemu prumerne 2g C denne ? |
Kyselina askorbová je považovaná za netoxickou látku, ale nad 1g už má své vedlejší účinky (bolest hlavy, nespavost, slabost, u alergiků ekzémy a zhoršení astamtu), které se u každého projevují jinak. Vitamín C v dávce nad 1g může z dlouhodobého hlediska vést k riziku tvorbě ledvinových kamenů.
|
|
| nahoru |
|
 |
squater

|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 1:58 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | squater napsal: | Jak je to s postupnym uvolnovanim? Treba Cetebe je obycejna zelatinova kapsle s malymi granulkami a to jako ma kazda ta granulka odlisny "polocas rozpadu"? Pokud ne, tak v tomto pripade zadne postupne uvolnovani nepripada v uvahu ne?
Vrstvene tablety jsem nikdy nevidel, ale pokud to dobre chapu tak tam to bude mit svuj ucel a bude to fungovat. Driv jsem bral normalne Celaskon rano a nekdy pred treninkem a to jsem to nalamal abych mel cca 50 mg davky a ty v prubehu dne bral. Ted v lete davam predost prirodnim zdrojum:) |
Jednorázová dávka využitelná pro organismus je něco mezi 30-40mg, víc se vyloučí ledvinami. Kapslovaný vitamín C je dělaný granulovanou metodou. Tato metoda je stejně účinná jako potahovaná tableta. Pokud máš dostatečný přísun vitamínu C z přirozených zdrojů, tak ho už nepotřebuješ doplňovat. Jeho zvýšená potřeba vzniká s opravdu markantní fyzickou aktivitou. |
Stejne jsem k tomu granulatu neduverivy. Ale to je muj problem. Ciste teoreticky - pokud je granulat vyroben stejnou metodou jako tableta (tedy i ze stejneho "materialu") jak rikas a maji celkove stejnou hmotnost (predpokladam), tak ale granulat bude mit vetsi povrch a tim bude vic vystaven trávicímu systému a tím více a rychleji e bude uvolnovat. Tohle mi rika muj selsky rozum, nevim jak je to doopravdy:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Prdka27

|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 4:49 pm Předmět: m |
|
|
takze s postupnym uvolnovanim nebo rychlim?
|
|
| nahoru |
|
 |
Vokr

|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 4:49 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | riker napsal: | | vadi necemu prumerne 2g C denne ? |
Kyselina askorbová je považovaná za netoxickou látku, ale nad 1g už má své vedlejší účinky (bolest hlavy, nespavost, slabost, u alergiků ekzémy a zhoršení astamtu), které se u každého projevují jinak. Vitamín C v dávce nad 1g může z dlouhodobého hlediska vést k riziku tvorbě ledvinových kamenů. |
Já si koupil https://obchod.ronnie.cz/s-452-vitamin-c-1000.html a jím 1ráno a 1před tréninkem myslíš, že mi to cečko škodí? Vím že to tu někde bylo, ale jak dlouho před teninkem bys to dal?
|
|
| nahoru |
|
 |
Sacharidacek
(ban)

|
|
| nahoru |
|
 |
Vokr

|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 4:56 pm Předmět: |
|
|
Já bych to přesunul ale nejsem moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
Prdka27

|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 5:06 pm Předmět: |
|
|
| Qwake napsal: | | Prdka27 napsal: | nebudu zacinat s zadnim proteinem jen s kvalitni stravou ale nevim co si dat za jidlo pred a po treninku.Diky |
Před si můžeš dát vit. C + kafe třeba. A po glukopur třeba hned. A do hodinky kuř. maso + rýži. |
Takze zahltilo se to tady diskuzi o vitaminu C chtel bych jeste par rad co pred a po treninku.. (protein zatim mit nebudu)
|
|
| nahoru |
|
 |
Iron.Pumping
(ban)
|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 6:32 pm Předmět: |
|
|
| BUFU napsal: | | Qwake napsal: | | herza napsal: | Já bych volil teda ten Vitamín C s pomalým uvolnování. |
Před tréninkem? Kdy to bereš spíše jako nakopávak ?
Nevím o tom tolik, co toho víš, tak se s tebou raději hádat nebudu. |
Tebe nějak vitamín C nakopne??? Já teda nevím no, mě pomáhá akorát kofein v tabletkách (ani blbý kafe mi nic nedělá). Ale že by celaskon byl používanej jako nakopávač sem ještě neslyšel... to nějak poznáš?
Jinak už asi půl roku nežeru žádný Cčka a podobný věci (jen pangamin) a žádnej rozdíl sem nezaznamenal... Tak kdoví jestli to vůbec nějak pomáhá, protože ani ted, když sem byl nemocnej (jen nachlazení) sem do sebe žádný Cčko a multivitamíny nerval a zdravej sem su stejně,možná i rychlejc jak když sem ho předtím jedl... |
to jsem na tom naproste stejne ale za ty reci o Cecku a mutivitaminech by te tu nejradsi nekteri ukamenovali
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 6:41 pm Předmět: |
|
|
Já si prostě kupuju za pár korun v lékárně Celaskon 250mg a přes den si tu a tam vezmu. Víc je imho k ničemu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prdka27

|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 6:48 pm Předmět: ... |
|
|
Hosi potrebuju vedet jestli pred treninkem musim mit nejaky extra jidlo?Hned po treninku treba ten glukopur?A po hodine treba kure s rejzi?
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|