PROTEINY II.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 558, 559, 560  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> PROTEINY II.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zajímavé
články
a odkazy
k tématu:
BUFU

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
Bufu kyselina askorbová je antioxidant, který jen vytváří podmínky k posílení imunitního systému svým antioxidačním účinkem, tím, že neutralizuje volné radikály poškozující buňky. Rozhodně neléčí virozy a nebo angínu. Vitamín C zvyšuje výkon a to tím, že se podílí jako koenzym v mnoha enzymatických reakcí, takže jeho vliv na metabolismus, potažmo na výkon má, je součástí sportovní výživy a vždycky bude.

Vitamín C Ti přestal fungovat, protože jsi ho bral dlouhodobě ve vysokých dávkách...

Nikdy jsem ho ve velkých dávkách nebral a uz vůbec ne dlouhodobě...
To s tou imunitou je známý, ale já to právě nijak nepoznal, že bych byl nějak mín odolnější. A to sem ke všemu začal držet lehčí dietu a sportovat tak o 1-2 dny týdně víc. Nemocnej sem byl až po půl roce a to sem se nachladil od jiného člověka... (to se nachladím pokaždý, i když ho do sebe cpu)
Není třeba možný, že i pro kondičně sportujícího člověka stačí Cčko ze stravy?
riker

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vadi necemu prumerne 2g C denne ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
squater

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 1:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak je to s postupnym uvolnovanim? Treba Cetebe je obycejna zelatinova kapsle s malymi granulkami a to jako ma kazda ta granulka odlisny "polocas rozpadu"? Pokud ne, tak v tomto pripade zadne postupne uvolnovani nepripada v uvahu ne?
Vrstvene tablety jsem nikdy nevidel, ale pokud to dobre chapu tak tam to bude mit svuj ucel a bude to fungovat. Driv jsem bral normalne Celaskon rano a nekdy pred treninkem a to jsem to nalamal abych mel cca 50 mg davky a ty v prubehu dne bral. Ted v lete davam predost prirodnim zdrojum:)
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 1:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BUFU: To je zcela pravděpodobný ...

Vitamín C využijí sportovci na sportovní výživě, ve které mají utnutý přísun kyseliny askorbové z přirozených zdrojů (viz. kulturisti) a nebo ve výživě maratonců, či vytrvalostních cyklistů, kteří mají zvýšené vylučování kyseliny askorbové ledvinami dlouhodobou fyzickou aktivitou. Tito sportovci využívají adaptivní účinky Vitamínu C na vysokou teplotu. Představ si, že takový cyklista musí absolvovat x hodinový závod v 50°C klimatických podmínkách, tak Vitamín C mu pomáhá k adaptaci na vysokou teplotu.

mohl bych Ti vyprávět až do alejuja atd atd.

Vitamín C je součástí antioxidačního souboru látek a mikroživin. Ty máš antioxidační soubor velmi bohatý a proto účinný, tak proto ho nepociťuješ. Vitamín C není problém doplnit pestrou stravou brambory, ovoce atd.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

squater napsal:
Jak je to s postupnym uvolnovanim? Treba Cetebe je obycejna zelatinova kapsle s malymi granulkami a to jako ma kazda ta granulka odlisny "polocas rozpadu"? Pokud ne, tak v tomto pripade zadne postupne uvolnovani nepripada v uvahu ne?
Vrstvene tablety jsem nikdy nevidel, ale pokud to dobre chapu tak tam to bude mit svuj ucel a bude to fungovat. Driv jsem bral normalne Celaskon rano a nekdy pred treninkem a to jsem to nalamal abych mel cca 50 mg davky a ty v prubehu dne bral. Ted v lete davam predost prirodnim zdrojum:)

Jednorázová dávka využitelná pro organismus je něco mezi 30-40mg, víc se vyloučí ledvinami. Kapslovaný vitamín C je dělaný granulovanou metodou. Tato metoda je stejně účinná jako potahovaná tableta. Pokud máš dostatečný přísun vitamínu C z přirozených zdrojů, tak ho už nepotřebuješ doplňovat. Jeho zvýšená potřeba vzniká s opravdu markantní fyzickou aktivitou.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

riker napsal:

Kyselina askorbová je považovaná za netoxickou látku, ale nad 1g už má své vedlejší účinky (bolest hlavy, nespavost, slabost, u alergiků ekzémy a zhoršení astamtu), které se u každého projevují jinak. Vitamín C v dávce nad 1g může z dlouhodobého hlediska vést k riziku tvorbě ledvinových kamenů.
squater

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
squater napsal:

Jednorázová dávka využitelná pro organismus je něco mezi 30-40mg, víc se vyloučí ledvinami. Kapslovaný vitamín C je dělaný granulovanou metodou. Tato metoda je stejně účinná jako potahovaná tableta. Pokud máš dostatečný přísun vitamínu C z přirozených zdrojů, tak ho už nepotřebuješ doplňovat. Jeho zvýšená potřeba vzniká s opravdu markantní fyzickou aktivitou.

Stejne jsem k tomu granulatu neduverivy. Ale to je muj problem. Ciste teoreticky - pokud je granulat vyroben stejnou metodou jako tableta (tedy i ze stejneho "materialu") jak rikas a maji celkove stejnou hmotnost (predpokladam), tak ale granulat bude mit vetsi povrch a tim bude vic vystaven trávicímu systému a tím více a rychleji e bude uvolnovat. Tohle mi rika muj selsky rozum, nevim jak je to doopravdy:)
Prdka27

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 4:49 pm    Předmět: m Odpovědět s citátem

takze s postupnym uvolnovanim nebo rychlim?
Vokr

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
riker napsal:

Kyselina askorbová je považovaná za netoxickou látku, ale nad 1g už má své vedlejší účinky (bolest hlavy, nespavost, slabost, u alergiků ekzémy a zhoršení astamtu), které se u každého projevují jinak. Vitamín C v dávce nad 1g může z dlouhodobého hlediska vést k riziku tvorbě ledvinových kamenů.

Já si koupil https://obchod.ronnie.cz/s-452-vitamin-c-1000.html a jím 1ráno a 1před tréninkem myslíš, že mi to cečko škodí? Vím že to tu někde bylo, ale jak dlouho před teninkem bys to dal?
Sacharidacek
(ban)

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 4:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jen tka pro zajimavost , ste o topic vedle
Vokr

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 4:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych to přesunul ale nejsem moderátor
Prdka27

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 5:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Qwake napsal:
Prdka27 napsal:
nebudu zacinat s zadnim proteinem jen s kvalitni stravou ale nevim co si dat za jidlo pred a po treninku.Diky

Před si můžeš dát vit. C + kafe třeba. A po glukopur třeba hned. A do hodinky kuř. maso + rýži.

Takze zahltilo se to tady diskuzi o vitaminu C chtel bych jeste par rad co pred a po treninku.. (protein zatim mit nebudu)
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 6:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BUFU napsal:
Qwake napsal:
herza napsal:
Já bych volil teda ten Vitamín C s pomalým uvolnování.

Před tréninkem? Kdy to bereš spíše jako nakopávak ?
Nevím o tom tolik, co toho víš, tak se s tebou raději hádat nebudu.

Tebe nějak vitamín C nakopne??? Já teda nevím no, mě pomáhá akorát kofein v tabletkách (ani blbý kafe mi nic nedělá). Ale že by celaskon byl používanej jako nakopávač sem ještě neslyšel... to nějak poznáš?

Jinak už asi půl roku nežeru žádný Cčka a podobný věci (jen pangamin) a žádnej rozdíl sem nezaznamenal... Tak kdoví jestli to vůbec nějak pomáhá, protože ani ted, když sem byl nemocnej (jen nachlazení) sem do sebe žádný Cčko a multivitamíny nerval a zdravej sem su stejně,možná i rychlejc jak když sem ho předtím jedl...

to jsem na tom naproste stejne ale za ty reci o Cecku a mutivitaminech by te tu nejradsi nekteri ukamenovali
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já si prostě kupuju za pár korun v lékárně Celaskon 250mg a přes den si tu a tam vezmu. Víc je imho k ničemu.
Prdka27

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 6:48 pm    Předmět: ... Odpovědět s citátem

Hosi potrebuju vedet jestli pred treninkem musim mit nejaky extra jidlo?Hned po treninku treba ten glukopur?A po hodine treba kure s rejzi?

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 558, 559, 560  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: