|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bosorka

|
Zaslal: st srpen 12, 2009 7:33 am Předmět: Tuňákové karbenátky |
|
|
Doporucuji vyzkoušet výborné tunákové karbenátky:
800g cizrny v plechovce (2 plechovky)
390g tuňáka (3 plechovky)
100g cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce citronové sťávy
kmín
chilli
sůl
Sliji plechovky cizrny a trochu rozmixuji. Dám do mísy, přidám okapaného tuňáka, najemno nasekanou cibuli, utřený česnek, citronovou šťávu a dochutím kořením. Dlaněmi utvořím malé placičky, které lehce obalím v mouce a osmahnu na rozpáleném oleji z každé strany 3 minuty. Přebytečný olej vysuším ubrouskem a podávám s ochuceným jogurtem (tzatziky), zeleninou nebo s bramborovou kaší.
Nutriční hodnoty karbenátku na 100g: 470KJ, bílkoviny 11,2g, sacharidy 12,1g, tuky 2,1g
_________________ Porušíš, prohraješ!
petraurbankova.cz
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Draper

|
Zaslal: st srpen 12, 2009 8:09 am Předmět: |
|
|
To vypada uzasne
btw o cizrne slysim poprve, at ted jsem to musel vygooglit. To dostanu koupit normalne v supermarketu? _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Bernhard
|
Zaslal: st srpen 12, 2009 8:33 am Předmět: |
|
|
Nevypadá to jako hrách a neprodávají to ve zdravé výživě?
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosorka

|
|
| nahoru |
|
 |
Bosorka

|
Zaslal: st srpen 12, 2009 9:14 am Předmět: |
|
|
| Bernhard napsal: | | Nevypadá to jako hrách a neprodávají to ve zdravé výživě? |
Přesně tak, ale dá se to koupit i v Tescu.
Když už jsme u té cizrny tak jsem zkoušela i známou pomazánku hummus a taky měla úspěch.
150g cizrny
2 lžičky tahini - sezamová pasta
citronová šťáva
3 stroužky česneku
sůl
Napřed uvařím cizrnu do měkka, třeba se saturejkou nebo kouskem mořské řasy (kombu, wakame), aby nenadýmala. Před tím ji samozřejmě namočím a vodu sliji, nevařím v namáčecí vodě. Uvařenou cizrnu přecedím a vývar si schovám... cizrnu dám do mixéru, přiliji trochu vývaru (opatrně, aby pak nebyl hummus moc tekutý) a mixuji na kaši. Přidám tahini - opatrně, řekla bych na 100g cizrny tak dvě malé lžičky, ale chce to ochutnávat, pár kapek citronové šťávy, česnek (třeba dva tři stroužky, rozmačkané), sůl. Rozmixuji, ochutnám, dochutím atd. až mám požadovanou chuť i konzistenci, která mi vyhovuje. Podávám s cibulí
_________________ Porušíš, prohraješ!
petraurbankova.cz
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st srpen 12, 2009 3:14 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem si chtel dnes koupit tu cizrnu a kdyz jsem prisel do obchodu, tak jsem zjistil, ze si ten nazev nepomatuji a marne jsem prodavacce vysvetloval, ze je to lustenina vypadajici jak hrasek : ( Chjo tak jsem se tesil, ze si to udelam na jednu z mych nocnich svacinek :) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Amerigo

|
Zaslal: st srpen 12, 2009 3:52 pm Předmět: |
|
|
Práve som si bol jeden kúpiť stál 45 sk : ( dosť drahé... ale je tam aj zelenina no:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt srpen 13, 2009 10:22 am Předmět: Re: Tunak |
|
|
| NoelBells napsal: | | ThE_HooLiGaN napsal: | Preji vsem dobry den.
Mam zde nasledujici dotaz panove, jelikoz sem zjistil, ze tunak ma 25g bilkovin, tak sem ho zacal kazdy den kupovat a jist.
Asi uz 3 tydny tvori tunak soucast me vyzivy.
Denne snim 3-4 plechovky, takze tak 100g bilkovin.
Mohu jist tolik tunaku denne, respektive nevadi, ze ziskam pomernou cast bilkovin prave z tunaku
Diky moc! |
Pokud se ti nezhnusí a pojídáš ho v takovém množství dá se i mixovat (Tuňák,česnek,porek,vejce a pokud si to lehce okořeníš,pepřem a jiným kořením je to dobré a rychleji stravitelné a co víc dokonce tě to i nakopne - česnek a porek jsou skvělé věci a vejce ti ještě přidá bílkovin pokud tvá potřeba je tak veliká a nebude to jen bilkovina z tuňáku |
4 plechovky tuňáka za den? to je docela drahá legrace :-)
Jinak já tuňáka už téměř nejím, jednak proto, že docela zdražil (Rio Mare stojí cca 70-80Kč, dříve okolo 40-50Kč) což je vlastně i důsledek toho, že tuňák se stal kvůli rybolovu kriticky ohroženým druhem a mizí z moří (a to je vlastně ten druhej důvod, proč ho nekupuju).
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: čt únor 11, 2010 10:03 am Předmět: |
|
|
ten tuňák má zase hodně tuku ve 100g 21g tuku...takže bacha na tuky!!
|
|
| nahoru |
|
 |
spider1029

|
Zaslal: čt únor 11, 2010 10:31 am Předmět: |
|
|
To je blbost, tuniak obsahuje tak 2g tuku na 100g. Jedine ak kupujes ten v oleji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt únor 11, 2010 2:43 pm Předmět: |
|
|
Cely tunak ano, ale ty rezy v konzervach jsou skoro bez tuku _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Lena Tajes

|
Zaslal: st květen 12, 2010 1:40 pm Předmět: |
|
|
jednotvarna strava, obohatila bych necim. navic tunak ma v sobe dost tezkych kovu, nejedla bych ho tak casto _________________ život se má prožít, ne jen žít
|
|
| nahoru |
|
 |
Bernhard
|
Zaslal: st květen 12, 2010 1:48 pm Předmět: |
|
|
Teď u nás v Globusu doplnili sortiment - měli chlazeného tuňáka/stejky za nějakých 770Kč/kg, týden předtím zas mečouna za něco přes čtyři stovky
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: st květen 12, 2010 1:53 pm Předmět: |
|
|
| spider1029 napsal: | | To je blbost, tuniak obsahuje tak 2g tuku na 100g. Jedine ak kupujes ten v oleji. |
To je prave treba u me problem, protoze ten ve vlastni stave mne vubec nechutna, naopak toho v oleji snim samotneho jak nic. Kdyz vetsinu toho oleje vyliju tak by to nemelo byt tak hrozne... (jinak co se kvalita/cena tyce tak nejvic mne chutna tunak od Nixe. Mel sem ted od Giany ale byl presoleny.)
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: pá květen 14, 2010 2:36 pm Předmět: |
|
|
Ted sem si kupil od Five Star tunaka se zlutymi ploutvemi. Sice je o par korun drazzsi ale je uplne jinaci chutove nez ty klasicke a citim tam kvalitu. Prodavaji ho v Penny. Navic je tam vic masa nez u tech co sem psal nize, tady je 180g celkem/ 140g masa. U tech normalnich by melo byt o cca 10 g min masa,
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|