Lordóza

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Lordóza  Úvodní stránka -> Trénink -> Lordóza
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
K0lda

PříspěvekZaslal: so říjen 31, 2009 10:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Měl sem podobný problém.Měl jsem zkrácené vzpřimovače a vnitřní břišní svaly z boxu a došlo to až do takového stádia kdy mě začaly bolet záda skoro u každého pohybu.Chodil sem první na elektroléčbu a potom sem dělal hodně strečinku na spodek zad, posiloval často břicho bez opory noh a nejvíc mě pomohlo když sem se zavěsil na hrazdu a zustal sem viset tak se mě záda krásně uvolnily.Toto sem děla cca asi rok pak sem zaředil extenzi zad a dneska dělám bez problémů mrtvý tah dřep atd.. a všechny cviky bez opory zad.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Buraak

PříspěvekZaslal: ne listopad 01, 2009 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

K0lda napsal:
Měl sem podobný problém.Měl jsem zkrácené vzpřimovače a vnitřní břišní svaly z boxu a došlo to až do takového stádia kdy mě začaly bolet záda skoro u každého pohybu.Chodil sem první na elektroléčbu a potom sem dělal hodně strečinku na spodek zad, posiloval často břicho bez opory noh a nejvíc mě pomohlo když sem se zavěsil na hrazdu a zustal sem viset tak se mě záda krásně uvolnily.Toto sem děla cca asi rok pak sem zaředil extenzi zad a dneska dělám bez problémů mrtvý tah dřep atd.. a všechny cviky bez opory zad.

A tvoje záda jsou už rovná a břicho už nemáš vypoklý nebo si to dostal jen do stádia, kdy tě záda nebolí ... ??
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
rzl

PříspěvekZaslal: ne listopad 01, 2009 2:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

po posledni navsteve doktora mi bylo receno, ze mam bederni lordozu, hrudni kyfozu a do toho jeste skoliozu :) a stejne taham a drepuju jako by se nechumelilo :) pomohlo mi protahovani vzprimovaci, hamstringu a posilovani bricha tak, jak me to naucila fyzioterapeutka
Poman

PříspěvekZaslal: ne listopad 01, 2009 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

rzl napsal:
po posledni navsteve doktora mi bylo receno, ze mam bederni lordozu, hrudni kyfozu a do toho jeste skoliozu :) a stejne taham a drepuju jako by se nechumelilo :) pomohlo mi protahovani vzprimovaci, hamstringu a posilovani bricha tak, jak me to naucila fyzioterapeutka

To máš štestí,představ si kdybys tu lordozu a kyfozu neměl...
To bys dopadnul
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne listopad 01, 2009 3:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi zapomněl zmínit, že má hyperlordózu a hyperkyfózu
rzl

PříspěvekZaslal: ne listopad 01, 2009 3:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Asi zapomněl zmínit, že má hyperlordózu a hyperkyfózu

jo presne tak :)
K0lda

PříspěvekZaslal: ne listopad 01, 2009 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A tvoje záda jsou už rovná a břicho už nemáš vypoklý nebo si to dostal jen do stádia, kdy tě záda nebolí ... ??[/quote]

Jakože už je to mnohem lepší než před tím, ale úplně rovné záda nemám to je pravda.
c87

PříspěvekZaslal: ne srpen 08, 2010 11:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ako ste pokrocili? v poslednej dobe trapi aj mna tento problem a hodlam sa ho odstranit
Buraak

PříspěvekZaslal: čt říjen 14, 2010 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

chci se zeptat, jak se pozná, že už moje lordoza je v takovym stavu, abych mohl cvičit mrtvý tahy, dřepy?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Buraak

PříspěvekZaslal: čt říjen 14, 2010 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

chci se zeptat, jak se pozná, že už moje lordoza je v takovym stavu, abych mohl cvičit mrtvý tahy, dřepy?
NUMM3R™

PříspěvekZaslal: čt říjen 14, 2010 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Začal jsem cvičit břicho a spodní záda 3 týdně. Na břicho jedu zkracovačky ( http://www.sportuj.com/view.php?nazevclanku=posilovaci-cviky-na-bricho&cisloclanku=2010030021 ) na záda supermany ( )
Akorát u těch supermanů to nedělám takhle rychle, ale chvilku v horní poloze setrvám, je to špatně?

http://www.strecink.cz/
Tady si vyberu vždy cvik na partii a budu to provádět ráno a večer.

Mám podezření na dolní skrížený syndrom, může mi toto pomoc?
Možná vyhrát nemůžu. Ale jedno přece jen můžu dělat všechno co on. Ale aby mě porazil, musel by mě zabít, a aby mě zabil, musel by mít srdce se mi postavit, a to aby udělal musí mít vůli nechat se sám zabít...R.
kid

PříspěvekZaslal: pá říjen 15, 2010 12:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Buraak napsal:

Na to se nedá dost jednoznačně odpovědět. Nicméně pokud nemáš pocit, že jsou záda nestabilní, neobjeví se potréninkové bolesti, tak to můžeš pomalu zkoušet.

Nesmíš ale zapomenout, že na konci tréninku musíš projet břicho (nízké svíčky a zkracovačky) a prostrečovat iliopsoasy, hamy a spodní záda.
wondra

PříspěvekZaslal: pá říjen 15, 2010 5:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tyvole vy ste taky...teĎ si mylsím že ji mám i já :D ale prcat tučňáka do ucha
patrikdundych

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2010 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

NUMM3R™ napsal:
Začal jsem cvičit břicho a spodní záda 3 týdně. Na břicho jedu zkracovačky ( http://www.sportuj.com/view.php?nazevclanku=posilovaci-cviky-na-bricho&cisloclanku=2010030021 ) na záda supermany ( )
Akorát u těch supermanů to nedělám takhle rychle, ale chvilku v horní poloze setrvám, je to špatně?

http://www.strecink.cz/
Tady si vyberu vždy cvik na partii a budu to provádět ráno a večer.

Mám podezření na dolní skrížený syndrom, může mi toto pomoc?

klidně při tech supermanech setrvej cca 3 s,myslim si že to bude dokonce efektivnější než sebou mrskat jak na tom videu
Buraak

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2010 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeptal bych se .... Problémem lordozy mohou být také přestrečované hamstringy nebo zadek?

Je tohle prostě pravda? Ptám se, protože mě by to celkem odpovídalo, protože mě přijde, že hamstringy mám oproti ostatním naopak dost pružný.

Jestli jo, tak co s tím?

in front, you have weak abs and tight inner hips. In rear you have overstretched hams (or glutes, i forget which) and tight spinal erectors. The problem may be evident in the back, but it exists in all four of those places.

Intensity your ab work, do a lot of inner hip stretching and back stretching and add some glute-activation exercises..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Lordóza Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: