Měl sem podobný problém.Měl jsem zkrácené vzpřimovače a vnitřní břišní svaly z boxu a došlo to až do takového stádia kdy mě začaly bolet záda skoro u každého pohybu.Chodil sem první na elektroléčbu a potom sem dělal hodně strečinku na spodek zad, posiloval často břicho bez opory noh a nejvíc mě pomohlo když sem se zavěsil na hrazdu a zustal sem viset tak se mě záda krásně uvolnily.Toto sem děla cca asi rok pak sem zaředil extenzi zad a dneska dělám bez problémů mrtvý tah dřep atd.. a všechny cviky bez opory zad.
Měl sem podobný problém.Měl jsem zkrácené vzpřimovače a vnitřní břišní svaly z boxu a došlo to až do takového stádia kdy mě začaly bolet záda skoro u každého pohybu.Chodil sem první na elektroléčbu a potom sem dělal hodně strečinku na spodek zad, posiloval často břicho bez opory noh a nejvíc mě pomohlo když sem se zavěsil na hrazdu a zustal sem viset tak se mě záda krásně uvolnily.Toto sem děla cca asi rok pak sem zaředil extenzi zad a dneska dělám bez problémů mrtvý tah dřep atd.. a všechny cviky bez opory zad.
A tvoje záda jsou už rovná a břicho už nemáš vypoklý nebo si to dostal jen do stádia, kdy tě záda nebolí ... ??
po posledni navsteve doktora mi bylo receno, ze mam bederni lordozu, hrudni kyfozu a do toho jeste skoliozu :) a stejne taham a drepuju jako by se nechumelilo :) pomohlo mi protahovani vzprimovaci, hamstringu a posilovani bricha tak, jak me to naucila fyzioterapeutka
po posledni navsteve doktora mi bylo receno, ze mam bederni lordozu, hrudni kyfozu a do toho jeste skoliozu :) a stejne taham a drepuju jako by se nechumelilo :) pomohlo mi protahovani vzprimovaci, hamstringu a posilovani bricha tak, jak me to naucila fyzioterapeutka
To máš štestí,představ si kdybys tu lordozu a kyfozu neměl...
To bys dopadnul
Mám podezření na dolní skrížený syndrom, může mi toto pomoc?
_________________ Možná vyhrát nemůžu. Ale jedno přece jen můžu dělat všechno co on. Ale aby mě porazil, musel by mě zabít, a aby mě zabil, musel by mít srdce se mi postavit, a to aby udělal musí mít vůli nechat se sám zabít...R.
chci se zeptat, jak se pozná, že už moje lordoza je v takovym stavu, abych mohl cvičit mrtvý tahy, dřepy?
Na to se nedá dost jednoznačně odpovědět. Nicméně pokud nemáš pocit, že jsou záda nestabilní, neobjeví se potréninkové bolesti, tak to můžeš pomalu zkoušet.
Nesmíš ale zapomenout, že na konci tréninku musíš projet břicho (nízké svíčky a zkracovačky) a prostrečovat iliopsoasy, hamy a spodní záda.
Zeptal bych se .... Problémem lordozy mohou být také přestrečované hamstringy nebo zadek?
Je tohle prostě pravda? Ptám se, protože mě by to celkem odpovídalo, protože mě přijde, že hamstringy mám oproti ostatním naopak dost pružný.
Jestli jo, tak co s tím?
in front, you have weak abs and tight inner hips. In rear you have overstretched hams (or glutes, i forget which) and tight spinal erectors. The problem may be evident in the back, but it exists in all four of those places.
Intensity your ab work, do a lot of inner hip stretching and back stretching and add some glute-activation exercises..
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru