|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Koho budete volit? |
| ČSSD |
|
6% |
[ 10 ] |
| ODS |
|
16% |
[ 26 ] |
| KSČM |
|
1% |
[ 3 ] |
| TOP09 |
|
29% |
[ 47 ] |
| KDU-ČSL |
|
0% |
[ 1 ] |
| Strana zelených |
|
2% |
[ 4 ] |
| Věci veřejné |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana svobodných občanů |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana práv občanů (Zemanovci) |
|
9% |
[ 15 ] |
| Jiná strana (dole napište jaká) |
|
8% |
[ 14 ] |
|
| Celkem hlasů : 158 |
|
| Autor |
Zpráva |
Wojtkingson

|
Zaslal: čt březen 18, 2010 9:16 am Předmět: |
|
|
Co se týče té biomasy atd, bavil jsem se teď s jedním odborníkem ohledně energetiky a obnovitelných zdrojů. Co se týče biomasy a generace energie, tak jediný co se vyplatí je na topení, kogeneraci, bohužel v naší zemi se jim to vyplatí i na výrobu elektřiny, protože sou to na to celkem velký dotace.
Sluneční energie je kapitola sama pro sebe, stát říká že se to chystá regulovat, ale už mají schválenou takovou obrovskou kapacitu, že jestli se ta kapacita energie vyráběná ze sluneční energie někdy naplní tak to bude problém, protože slunce svítí, nesvítí a když budou pole solárních panelů, tak jediný co to bude dělat bude to že budou mít značný problémy s tím, aby tyhle výkyvy dodávky energie nějak vyrovnali, prostě to není energie s kterou se dá tak nějak naplno počítat. Jo jasný na vyrovnávání slouží přečerpávací nádrže atd, ale oni se prostě nemůžou skrz každej mrak přeorientovat z čerpání na produkci... _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ygg
|
Zaslal: čt březen 18, 2010 10:56 am Předmět: |
|
|
| mysH napsal: | ygg: protoze to nici daleko vic motor, protoze chci benzin/naftu a ne nejakou sracku .. protoze kdyz je opravdu zima, tak nenastartujes .. protoze nechci vsude zluty pole .. protoze nechci dotovat zemedelce, aby tohle pestovali .. protoze nechci, aby kvuli tyhle hovadine bylo drazsi jidlo, ktery se pak musi dovazet. Dokonce i tady, ze kvuli tomu nekde umiraj v rozvojovych zemich na hlad, je druha vec .. pokrytectvi jaxvine. My budem zeleny .. ale za jakou cenu?
|
No nevím, co jsem četl, tak přídavek ethanolu motor neničí vůbec, a nafta v tomto poměru je taky ok. A za sebe mám pocit, že pokud bych nenastartoval, tak kvůli slabé baterce, ne kvůli naftě .... pokud ti tam u pumpy nenalejí nějaký jimi pančovaný shit, ale s tím tohle nic nenadělá. K těm polím ... když tam nebudeš mít řepku, tak tam budeš mít třeba co? Cukrovka je pasé, kukuřice se pokud vím používá buď na krmení (takže musíš mít navazující živočišnou výrobu, kterou nevím kde nějakém větším rozsahu naráz vezmeš), a obilí? Běž se na SZIF zeptat, jestli už vědí kam narvou ty vykoupené přebytky . A když tam nebudeš mít nic, tak co? Ladem ty pole nechat nemůžeš.
Co se rozvojových zemí týče, tam je to složitější, primární příčinou není zvýšení cen kvůli biopalivům, ale to, že tak dlouho se tam lifrovaly za brutálně subvencované ceny zemědělské přebytky (kterých bylo všude jak nasráno a nikdo nevěděl co s nima), až se tamní zemědělství zhroutilo, a když se s tím přestalo, tak najednou prostě není kdo by byl schopen vyprodukovat náhradu. U u nás je jídlo drahý cca furt stejně, a kdo z toho má co záleží vyloženě na tom, jak si to jednotlivé články řetězu zemědělci-zpracovatelé-prodejsi vydupou.
Zemědělce budeš dotovat ať tam budou pěstovat cokoli, stejně jako je budeš dotovat i když tam budou jen sekat trávu ... takže to opět je mimo.
Biopaliva sama o sobě ničemu nijak zvlášť nepomáhají, ale zase bych to nějak nedémonizoval. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: čt březen 18, 2010 11:17 am Předmět: |
|
|
ygg: o tom, ze to nici motor jsem cetl jinde. Nakolik to je nebo neni pravda neumim posoudit, technicky vzdelani nemam. Cetl jsem i, ze auto/nakladak nesmis nechat delsi dobu stat, protoze narozdil od produktu z ropy to nevydrzi tak dlouho ve stejny forme.
Jen se ptam - na to je nejaky zakon, ze kazdy pole musi byt necim obdelany? Protoze kdyz neni odbyt, tak logicku zavru (treba tovarnu), tak nejak nechapu smysl toho, ze pole jedou porad. Kazdopadne zakonem mi naridit odber neceho, co nechci .. co se neni schopno uzivit bez dotaci .. to je ujety.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: čt březen 18, 2010 12:11 pm Předmět: |
|
|
Líh je hygroskopický a tudíž se v palivovém systému může objevovat voda, což je agresivní prevít. Kupodivu když se pokusně přidávala do palivových směsí (dobře rozptýlená) tak zlepšovala parametry spalování.
Bionafta po nějaké době rosolovatí, takže se můžou ucpávat přívody paliva.
V obou případech to může dělat paseku při delším stání paliva a nebo při špatné údržbě čerpacích stanic.
Zravna tak to může dělat paseku při nízkých teplotách. My pamětníci si pamatujeme zimu tuším v 80. roce, kdy zamrzala nafta v dopravních prostředcích a musely být do prodeje uvolněny zásoby NM 40 (nafta motorová bod provozu do - 40 stupňů ) z vojenských zásob.
Nám dětem se to tehdy děsně líbilo, protože jsme měli 14 dní celorepublikových uhelných prázdnin.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: čt březen 18, 2010 12:30 pm Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | ...bohužel v naší zemi se jim to vyplatí i na výrobu elektřiny, protože sou to na to celkem velký dotace.
Sluneční energie je kapitola sama pro sebe, stát říká že se to chystá regulovat, ale už mají schválenou takovou obrovskou kapacitu, že jestli se ta kapacita energie vyráběná ze sluneční energie někdy naplní tak to bude problém, protože slunce svítí, nesvítí a když budou pole solárních panelů, tak jediný co to bude dělat bude to že budou mít značný problémy s tím, aby tyhle výkyvy dodávky energie nějak vyrovnali, prostě to není energie s kterou se dá tak nějak naplno počítat. Jo jasný na vyrovnávání slouží přečerpávací nádrže atd, ale oni se prostě nemůžou skrz každej mrak přeorientovat z čerpání na produkci... |
On ve skutečnosti s tímhle moc velkej problém nebude. Sítě jsou předimenzovaný tak, že to bez problému udržej a když budeme mít přes den přebytečnou elektřinu, tak ji holt prodáme do zahraničí. Včera se dokonce schválil zákon, který umožní od příštího roku snížit výkupní ceny elektřiny z obnovitelných zdrojů energie, tak o to ani takovej zájem nebude.
Ale co mě štve - podpora fotovoltaliky vznikla mj. i z toho důvodu, aby lidé dostali možnost umístit si třeba na střechu od baráku pár slunečních panelů, který by jim přes den vyráběly a prodávaly drahou elektřinu a v noci by si ta rodina odebírala pro změnu elektřinu levnou. Fungovalo by to úplně stejně jako přečerpávací elektrárny rodina by výrazně ušetřila. Ale místo toho za poslední dva roky vyrostly všude po republice solární elektrárny, zřízený boháčema, protože kdo z nás normálních lidí má 5, 10 nebo 15 milionů na postavení menší solární elektrárny. A v následujících dvaceti letech na tom ti dnes už dost bohatí ještě více nechutně zbohatnou, protože 20 let je přesně doba, po kterou stát NEZMĚNÍ výkupní cenu energie pro ty, co připojí svou elektrárnu do konce tohoto roku. Pro ty, co se připojí příští rok, už budou platit pravidla zase jiná, ale elektrárny které dosud vzniky, počítají s návratností své investice za cca 5 let. Takže zaplatili 5 milionů, za 5 let je mají zpátky. A za každý další rok mají pěkně 1 milion bez práce, a to po dobu dvaceti let. A kdo to zaplatí? My, protože podle počtu připojených elektráren se zvyšuje poplatek na obnovitelné zdroje, který se platí zároveň s elektřinou. Byl několik stovek, teď bude možná několik tisíc. A když si teď budu chtít dát pár solárních panelů na střechu já, tak mi řeknou, že přestali vydávat povolení pro připojení. Hajzlové. Zase pouze víc zaplatím a zbohatnou ti už dost prachatí. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: čt březen 18, 2010 6:03 pm Předmět: |
|
|
v téhle oblasti se nevyznám, ale shválili vybudování solarnich leketraren ktery by znamenali 1/5 el energie v cesku, tj sakra dost a jde tam o ten narazovej nepredvidatelnejc charakter te enrgie... _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
exix

|
Zaslal: čt březen 18, 2010 6:19 pm Předmět: |
|
|
Můj nazor je že nejlepší by bylo kdyby tady byli dvě strany jelikož když se to takle rozkouskuje jak je to ted tak to vede jen k tomu že se furt hadají a nic neřeší.Lidi mějte rozum co zmůže nějaka stranda co ma sotva 5% hlasů dopadne jak Zelení a budou jen přebíhat od jedné koalice k druhé.No nejhorším příkladem jsou KDU-ČSL (černoprdelníci) ty by si klidně spojili i se Satanem kdyby vladl. _________________ "Každý chce mít velký svaly ale nikdo nechce zvedat velké vahy" by Ronnie Coleman
|
|
| nahoru |
|
 |
Politolog

|
Zaslal: čt březen 18, 2010 6:38 pm Předmět: |
|
|
| exix napsal: | | Můj nazor je že nejlepší by bylo kdyby tady byli dvě strany jelikož když se to takle rozkouskuje jak je to ted tak to vede jen k tomu že se furt hadají a nic neřeší.Lidi mějte rozum co zmůže nějaka stranda co ma sotva 5% hlasů dopadne jak Zelení a budou jen přebíhat od jedné koalice k druhé.No nejhorším příkladem jsou KDU-ČSL (černoprdelníci) ty by si klidně spojili i se Satanem kdyby vladl. |
No a v Británii mají většnový volební systém, kdy se u moci (zatím) střídají dvě strany, a kolik lidí si tam přeje poměrný. Tohle by zvlášť v Česku nevyřešilo vůbec nic. Samozřejmě úlpně nejjednodušší by bylo mít jen jednu stranu, to by se pak hádky nekonaly vůbec... _________________ Nebudeme se pouštět do žádných větších akcí...
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: čt březen 18, 2010 7:01 pm Předmět: |
|
|
| exix napsal: | | Můj nazor je že nejlepší by bylo kdyby tady byli dvě strany jelikož když se to takle rozkouskuje jak je to ted tak to vede jen k tomu že se furt hadají a nic neřeší. |
Pokud by se stridala cerna a bila .. mozna, i kdyz to vypovida jen o debilite lidi, protoze neni mozny byt pravicak a pri pristich volbach levicak a tak nejak to stridat kazdy volby.
Jenze CSSD a ODS neni cerna a bila .. to je cerna a sediva .. ten rozdil zase tak velkej neni ..
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt březen 18, 2010 7:15 pm Předmět: |
|
|
| mysH napsal: | ygg: o tom, ze to nici motor jsem cetl jinde. Nakolik to je nebo neni pravda neumim posoudit, technicky vzdelani nemam. Cetl jsem i, ze auto/nakladak nesmis nechat delsi dobu stat, protoze narozdil od produktu z ropy to nevydrzi tak dlouho ve stejny forme.
Jen se ptam - na to je nejaky zakon, ze kazdy pole musi byt necim obdelany? Protoze kdyz neni odbyt, tak logicku zavru (treba tovarnu), tak nejak nechapu smysl toho, ze pole jedou porad. Kazdopadne zakonem mi naridit odber neceho, co nechci .. co se neni schopno uzivit bez dotaci .. to je ujety. |
Já jsem četl, ale jsem úplně stejně jako ty ryzí laik, že nějaký zásadnější problém byl jen u hnojařů u nějaké té jejich full-bionafty, která se po určité době plně rozloží (nutno přiznat, že to je ale její velké plus, protože když někam vyteče, tak za pár měsíců je z akorát celkem echt hnojivo, nekontaminuje půdu ani vodu), takže když Fanouš na podzim zaparkuje kombajn a nevyčistí palivovou soustavu, tak je v létě v hajzlu, a má o pár hodin práce vystaráno:-)))
Nevím zda zákon, ale myslím že ano .... pokud jsi vlastníkem lesa, tak taky musíš hezky fungovat, a ne na to 50 let srát:-). Navíc jsou dotace na udržení kulturní krajiny. Třeba v Krkonoších (možná i jinde) se považuje za žádoucí pravidelné každoroční sečení luk a odstraňování náletů z lučin, je na to dotace, a to celkem slušná, a striktně se kontroluje, zda do stanoveného data je posečeno. Upřímně, pokud by se na to fakt začalo totálně kašlat, tak by to vypadalo velmi rychle dost na hovno. Pro představu stačí potkat nějaké takové pole, u kterého není jasný vlastník (probíhá soud).
A furt mi to přijde míň ujetý, než po mě chtít polatky za ČRo, když ani nevím na jaké frekvenci vysílá:-), nebo platit nějakou tu kačku třeba z dvd, na které si zálohuji svoje dokumenty nebo fotky z dovolené:-). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
|
| nahoru |
|
 |
exix

|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt březen 18, 2010 8:36 pm Předmět: |
|
|
| exix napsal: |
Změnit politické presvědčení není taký jak změnit naboženství nebo manželku .Určitě bych netvrdil že je to debilita lidí, spíš taková zaslepenost že když někdo něco pěkneho naslibuje tak na to skočí a po volbach si řeknou ty ku*** a volí přesně druhou stranu a proto se to tak mění to přesvedčení. |
Ono je to trochu jinak ... zejména v oblasti ekonomie nic jako čistě pravicová nebo čistě levicová politika neexistuje, vždy se jedná o určitý guláš, který musí navíc brát do úvahy stávající situaci jak doma, tak i v zahraničí. Navíc ekonomika má značnou setrvačnost. Takže přes všechny krásné řeči v programech, ta praktická politika je vždy jakýmsi mixem ... a podle toho jak se v praxi osvědčí, ji voliči příště důvěru dají, nebo nedají.
Takže lidi nejsou žádní debilové ... teda, ne kvůli tomuhle ... ale prostě hlasují podle toho, jak je která praktická politika úspěšná. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: čt březen 18, 2010 10:09 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: |
Ono je to trochu jinak ... zejména v oblasti ekonomie nic jako čistě pravicová nebo čistě levicová politika neexistuje, vždy se jedná o určitý guláš, který musí navíc brát do úvahy stávající situaci jak doma, tak i v zahraničí. Navíc ekonomika má značnou setrvačnost. Takže přes všechny krásné řeči v programech, ta praktická politika je vždy jakýmsi mixem ... a podle toho jak se v praxi osvědčí, ji voliči příště důvěru dají, nebo nedají.
Takže lidi nejsou žádní debilové ... teda, ne kvůli tomuhle ... ale prostě hlasují podle toho, jak je která praktická politika úspěšná. |
No tak promiň, ale tohle snad při pohledu na současnou politickou scénu nemůžeš myslet ani vážně. Vždyť i Zeman, bývalej předseda ČSSD, prohlásil, že šrotovný a třináctý důchody jsou pitomost. A neřekl to proto, aby si zvedl preference. Řekl to, protože to prostě pitomost je. Prosazování hereček a hokejistů do politiky je taky pitomost. Povinné zdanění firem ve prospěch sportu je taky pitomost. A proč lidi volej pitomce, co tohle prosazujou? Protože lidi jsou taky pitomí. Dívej se kolem sebe. Je dokázáno, že třetina národa tvoří pitomci. To není myšleno jako urážka, prostě to tak je. Nemůžou být všichni akademici. Prostě někdo pobral rozumu víc, někdo méně. Zamysli se, kolik 70ti letých lidí se s tebou může inteligenčně srovnávat. A když Paroubek slíbí důchodcům, že jim dá almužnu ve výši 2500Kč ročně, všichni důchodci ho samozřejmě jdou volit. Co na tom, jak bude za deset let. Teď dostanou almužnu, a to jim stačí. Takže všichni nehlasují podle úspěšnosti politiky, ale taky podle toho, kdo jim slíbí nejvíc.
Můj děda např. volí komunisty, protože ho televize každý den bombarduje dalšími a dalšími skandály, korupcí, podplacenými veřejnými zakázkami apod. A on vždycky říká, že tohle za komoušů nebylo... No, a taky ho nepřesvědčíš o opaku.
A ekonomové se dělí na dvě skupiny. Ti, kteří by rádi, kdyby stát zasahoval do ekonomiky jen velmi omezeně, a ty, kteří by rádi, aby stát do ekonomiky nezasahoval vůbec. Levicové strany nemohou myslet ekonomicky, protože veškeré jejich zásahy pouze deformují trh. Veškeré jejich zásady vycházejí z principu solidarity. Prostě někdo nemá práci, je chudej, starej, postiženej, nebo jinak nemocnej, potřebuje nákladnou operaci a ostatní se smilují a dají mu nějakou almužnu (dávku, důchod, nemocenskou,...). Žádný ekonomický přínos, pouze solidarita. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
exix

|
Zaslal: čt březen 18, 2010 10:25 pm Předmět: |
|
|
[quote="Tomkins"] | ygg napsal: |
Můj děda např. volí komunisty, protože ho televize každý den bombarduje dalšími a dalšími skandály, korupcí, podplacenými veřejnými zakázkami apod. A on vždycky říká, že tohle za komoušů nebylo... No, a taky ho nepřesvědčíš o opaku.. |
A taky je to možná proto že tvůj děda byl zvyklej za komunistu na ty socialní jistoty co byli a které ted bohužel nejsou.Neříkam že bych tu chtěl komunisty ale taky netvrdím že všechno za komunistu muselo být jen špatný..... _________________ "Každý chce mít velký svaly ale nikdo nechce zvedat velké vahy" by Ronnie Coleman
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|