|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ashitaka40

|
Zaslal: út březen 16, 2010 11:06 am Předmět: |
|
|
já si dám vaničku nízkotučného tvarohu, polévkovou lžíci medu (výborné a zdravé sacharidy narozdíl od cukru) a kdyžtak do toho sypnu něco málo kakaa bez tuku, ať to nevypadá tak bíle  a je to geniální a chuťově ten med tomu dává hodně
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
morfomut
|
Zaslal: út březen 16, 2010 11:25 am Předmět: |
|
|
| sajzz napsal: | Co vy na to ?
Dokonce bylo zjištěno negativní působení kaseinu v tom smyslu, že pokud se použije jako jediná bílkovina v jídle, tak způsobuje růstovou depresi o 30%. Laicky řečeno, kdo si nacpe do hlavy samotný tvaroh nebo rozmíchaný kaseinát, tak si zpomalí růst svalů o 30% . |
Zdroj ? Aby to nebyl nejaky zastrasujici clanek od vyrobce viceslozkovych proteinu.. takovych zarucenych clanku vzdycky je clovek nevi cemu pak verit nejaka strana to vychvaluje do nebes a druhy nas tim zastrasuje. stejne mi prijde divny ze podle toho clanku je lepsi nejist na noc nic nez ten tvaroh
|
|
| nahoru |
|
 |
*Devill:)

|
|
| nahoru |
|
 |
Pete21
|
|
| nahoru |
|
 |
Krtko66
|
Zaslal: ne duben 11, 2010 5:23 pm Předmět: |
|
|
| ashitaka40 napsal: | já si dám vaničku nízkotučného tvarohu, polévkovou lžíci medu (výborné a zdravé sacharidy narozdíl od cukru) a kdyžtak do toho sypnu něco málo kakaa bez tuku, ať to nevypadá tak bíle a je to geniální a chuťově ten med tomu dává hodně |
presne tomuto holdujem aj ja ! :)
|
|
| nahoru |
|
 |
BruXy

|
Zaslal: po květen 03, 2010 2:41 pm Předmět: |
|
|
Setkal jsem se s názorem odborníka na výživu tuším, že to byl MVDr. Valenta, že tvaroh na noc významně sníží tvorbu růstového hormonu během spánku, protože při jeho dlouhém trávení se v malé míře uvolňuje inzulín. Stejně tak si myslím, že vstávat v noci kvůli doplnění proteinů je stejná vražda vlastního HGH...
Máte k tomuhle nějakou poznámku?
|
|
| nahoru |
|
 |
badevil

|
Zaslal: po květen 03, 2010 2:53 pm Předmět: |
|
|
Nevim jiste, ale myslim ze insulin a rustak se ovlivnuji pozitivne (oba anabolicke hormony).
Vstavat kvuli doplneni proteinu je na nic, protoze se clovek nevyspi a to je pro zivot dulezitejsi nez protein pro svaly.
A tvaroh na noc, i kdyby to s tema hormonama platilo je lepsi (pro svaly, regeneraci, nebudit se hladem)si ho dat, i kdyz to mozna utlumi podle odbornika ten hgh.
Mimochodem inzulin se asi z 50ti procent vylucuje bazalne, tedy porad.
|
|
| nahoru |
|
 |
BruXy

|
Zaslal: po květen 03, 2010 3:24 pm Předmět: |
|
|
| badevil napsal: | Nevim jiste, ale myslim ze insulin a rustak se ovlivnuji pozitivne (oba anabolicke hormony).
Vstavat kvuli doplneni proteinu je na nic, protoze se clovek nevyspi a to je pro zivot dulezitejsi nez protein pro svaly.
A tvaroh na noc, i kdyby to s tema hormonama platilo je lepsi (pro svaly, regeneraci, nebudit se hladem)si ho dat, i kdyz to mozna utlumi podle odbornika ten hgh.
Mimochodem inzulin se asi z 50ti procent vylucuje bazalne, tedy porad. |
Jenže právě HGH může za tu regeneraci a růst svalů, takže ten tvaroh může být dost kontraproduktivní...
|
|
| nahoru |
|
 |
Tojotomi

|
|
| nahoru |
|
 |
BruXy

|
Zaslal: po květen 03, 2010 5:44 pm Předmět: |
|
|
| Tojotomi napsal: | | BruXy napsal: | | MVDr. Valenta |
Dobrý překlep. Málem jsem prasknul smíchy. Asi začnu chodit pro rady k veterinářům, protože jsou to očividně odborníci |
Až zase splaskneš a uklidníš se:
MVDr. Ing. Miloslav Valenta
Absolvent Vysoké školy Veterinární v Brně obor Hygiena potravin, Vysoké školy zemědělské v Praze a trenérské školy Petra Stacha.
Má bohaté praktické zkušenosti v oblasti sportovní, redukční a zdravé výživy i v oborech technologie výroby a hygieny potravin. Od roku 1999 se věnuje poradenství se zaměřením na problematiku správné výživy, výživy sportovců a prevenci civilizačních chorob.
Od roku 2004 vyučuje výživu v rekvalifikačních kurzech pro Poradce pro výživu a také v Trenérské škole Petra Stacha. Od roku 2005 působí jako externí lektor bakalářského a magisterského studia na 2. lékařské fakultě UK Praha.
|
|
| nahoru |
|
 |
Onďa.
|
Zaslal: po květen 03, 2010 5:50 pm Předmět: |
|
|
Tudíž tím chceš říct že tvaroh na noc ještě přitíží tělu a utlumí růst svaloviny? Docela by mě tohle zajímalo protože jsem nováček a tvaroh si dávám na noc každý den.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prdka27

|
Zaslal: po květen 03, 2010 5:53 pm Předmět: |
|
|
V tvarohu se koncentruje hlavně kasein, který významně ovlivňuje růstovou aktivitu člověka a má ochrannou funkci pro jaterní buňky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prdka27

|
Zaslal: po květen 03, 2010 6:05 pm Předmět: |
|
|
Myslim ze to nebude tak horke..
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po květen 03, 2010 8:22 pm Předmět: |
|
|
Na noc rozhodně pomalou bílkovinu, k významného ovlivnění sekrece GH by došlo po konzumaci většího množství sacharidů, které přímo inhibuje právě STH. Mezi faktory, které ovlivňují příznivě hladinu růsťáku v krvi, patří:
1) normální až nízka hladina glykémie
2) aminokyseliny v krvi
3) přítomnost stresových hormonů v krvi (např. ve škole před zkoušením, pracovní stres atd.)
Jak už zde bylo zmíněno, v krvi je stále určité množství inzulinu a tvaroh jeho dodatečnou stimulaci určitě v takové míře, aby to inhibovalo sekreci STH, nezpůsobí, naopak jeho sekreci příznivě ovlivní, tím jsem si jist. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
badevil

|
Zaslal: po květen 03, 2010 8:41 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|