Maturita nebo zkouskovy?

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Maturita nebo zkouskovy?  Úvodní stránka -> Ostatní -> Maturita nebo zkouskovy?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Je horší maturita nebo zkouškový na VŠ?
Maturita
24%
 24%  [ 13 ]
Zkouškový
75%
 75%  [ 41 ]
Celkem hlasů : 54

Autor Zpráva
IluvSunshine

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 3:30 pm    Předmět: Maturita nebo zkouskovy? Odpovědět s citátem

Pokracovani z Frozzovyho logu, at mu to tam nezasirame. Tak co? Docela by me zajimaly stanoviska ostatnich a hlavne proc tak hodnotite.

Pro me osobne byla nejhorsi maturita. To co zazivam na vesjce se s tim absolutne neda srovnavat.

Proc tak hodnotim:
- To co studuju me bavi, nejsou to zbytecny hovna
- Kdyz si zkouskovy dobre rozvrhnu, nedelam v jeden den 4 veci, nemusim drzet v hlave kvanta dat rozdilny povahy
- Maturita me proskolila, uz vim jak se efektivnejc ucit a lip to zvladam
- Opakovat maturitu je pruser jako svine, zkouska se da opakovat az 6x

Dalsi veci me momentalne nenapadaj, ale urcite je toho vic.

Studuju psych.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Cratach

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 3:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkouskovy mi pride jako sranda proti maturite (ale jasne ze nektery zkousky byly tezky a dal sem je napotreti). Ale tezsi mi urcite ted prislo udelat statnice a bakalarku ... hlavne casove, rysovani se neda nijak vochcat nebo urychlit. Sem na ČVUT.
cocman

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 3:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U maturity ti to ucitele vetsinou chteli dat, ale u zkousek nebo u statnic jsi kazdymu uplne ukradenej, takze pro me jsou teda horsi zkousky a pripadne obhajoba a statnice, ktery mam uz za 10 dni
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 3:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já udělal před týdnem maturu, takže můžu hodnotit jen tu...ale řeknu to asi takhle....
4 dny učení ( 25 hodin cca ) a mám samý jedničky.
Maturoval jsem z:
AJ - primitiní, učilsem se si jen 5 otázek, zbytek nebylo potřeba. - 2 hodiny
Zeměpis - primitivní, mám všeobecnej přehled, chodil jsem na olympiady a podobně.. prostě zemák umím. Od geologie po socio. ekon. vztahy. Jen sem si to celý přečetl. 4h
Dějepis - něco jako zemák, ale absolutně sem neuměl rakouský království - R-U ... takže sem to pak hrotil - 8h
Čeština - .... :D čeština se nedá naučit za den, to vám říkám. Takže sem to uměl historicky + samozřejmě sem uměl okecat každou ukázku, jelikož to je jen o všeobecnym přehledu, prostě zařadit do doby a říct proč tam je napsaáno co je tam napsaáno... 10hodin

Hodinku sem věnoval studování Kulturního přehledu - dohromady asi 40 knížek - 2 sem doopravdy četl..... zbytek sem se musel naučit tak na minutku.

Vytáhl sem si z AJ - housing, Čj - 1938-1945 - takže jen dějepis skoro, Zeměpis - střední Evropa - nuda, Dějepis- husitství - "vše" bylo v atlase

Takže i klika na otázky....

Jdu pak na FSS - Mezinárodní vztahy/Evropská studia... to by mělo bejt těžší než maturita, respektive... já už od prváku říkal, že maturita je fraška a každeh má maturovat z toho, co ho baví, že to pak bude lehonký... a taky že bylo.

edit: den před maturou mi jebalo z češtiny, tu sem si nechal nakonec... takže sem se sebral, zašel si do posilky a dal si novou max na bench ;)
m4l

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pro me maturita byla sranda..... samozrejme az s odstupem casu.... podle me je maturita spis jak se clovek vyrovna se stresem nez se toho nejak moc naucit.....

vejska je pro me pohoda: clovek se uci co se ucit chce (v 80%) muze si rozvrhnout zkousky atd.

ale

na druhou stranu momentalne se treba ucim na zkousku z dejin, co jsem si vypracoval otazky na 90 stranek pismem 10 to je jedna zkouska jak dve maturity....
edit: nekdo kdo psal 6pokusu na zkousku? to je jako kurva co?:DD my mame 3 a padla.... (vlastne myslim si ze sem slysel ze rektor muze povolit 4pokus ale tim si nejsem jistej...)

pozn: predstatnicovymu stresu se nevyrovna nic
Wygh

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 4:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

M4l: U nás platí, že máš za jeden rok 3 pokusy (pokud jich tolik vypíšou - povinost je 1,5 násobek počtu studentů) a pokud to nezvládneš, tak si ten předmět zapíšeš kdykoli jindy během studia znovu (další 3 pokusy). A pokud ani to nezvládneš, musíš opakovat ročník ve kterém jsi ten předmět měl, přičemž by ti měli uznat zkoušky, které nemáš za 3 (tzn. v nejlepším případě za ten rok zopakuješ jen tu jednu zkoušku, ale je to rok navíc no).

Jesse Marunde
m4l

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 4:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

wygh: aha to u nas je nejspis taky ja sem se po tehlech vecech zas tak nepidil sem celkem svedomitej student ze vetsinu davam na prvni druhej pokus tuk tuk
IluvSunshine

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 4:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, samozrejme statnice budou urcite jina liga, sam to prave zacinam zakouset ;)

Jako chapu, ze maturita prijde v pohode tem, co se na ni ucej malo a pak ji daj, protoze dneska uz od ni vyhodej malokoho, ale imho kdyz si clovek predsevze, ze se to nauci vsechno a cely 4 roky na to sral, tak je to nepopsatelnej hardcore ;)

Tedka se predmetum alespon v maly mire venuju po celej rok, takze kdyz uz se zacinam ucit, tak vim o co jde a to samotny nauceni uz pak neni tak husty.

Jinak tech 6 pokusu: Na Masarne, prvni dva jsou oficialni, pak si muzes vyzebrat treti (to jde snad jen 5x za studium nebo co) Kdyz to neudelas, tak se ti predmet zapise v nejblizsi dalsi termin kdy je vyucovanej, nejcastejc prespristi semestr a jedes s pokusama nanovo. A pak je to snad uz konecna. Na druhou stranu, kdyz vidim jak nektery lidi studujou i o nekolik let dyl tak si myslim, ze jsou tam jeste dalsi zachrany mechanismy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Wygh

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 4:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

M4l: jojo, to se taky snažim, tenhle semestr už mam naštěstí hotovo, ale z minulého mi chybí jeden předmět a profesor vypsal málo opravných termínů, takže se tam polovina nevešla a bude si to muset zapsat znovu

Jesse Marunde
badevil

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 4:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maturita byla super, ten stres sice byl ale stejne sem se neucil moc a pak ten pocit po tom co to clovek da.. To je fakt jednou za zivot. Teda aspon co si z toho pamatuju

VS kdyz si clovek dobre vybere co mu sedi je lehka, aspon co se tyka ekonomie-pravo, tak tam se ve vyssich rocnikach vsecko prolina a na nektery zkousky se ani nemusi clovek ucit. Samozrejme kdybych sel na matfyz, tak bych to asi videl jinak
Poman

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 4:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak maturita se mi zdála na tu dobu docela obtížná,na biologii a chemii tuny takovej nudnej věcí se naučit...kytičky ble
Pak jsem zažil zkoušky třeba z fyziologie nebo anatomie (několikrát ) a myslel jsem si že už nic horšího nemůže bejt...Maturita byla proti tomu jak se naučit básničku v první třídě.

Zejtra v 7.00 mám státnice...Okomentuju to jen tímto: kurva kurva kurva jsem v prdeli.... (Pardon:)

Musim se jít učit jak na pacienta s periferní parézou nervus femoralis, jelikož jsem ani nic podobnýho neviděl tak nic moc...o dalších diagnozach nemluvě.

Zdar.
Bazzy

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 4:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pomane drzim palce ja nastupuju az v utery
Trhanec

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 4:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja sice nedelal jeste ani maturu a zkouskovy uz vubec ne, ale maturuju v pondeli a uz zacinam mit depku....
Protoze jsem na to hrozne sral a fakt toho moc neumim a opet vsechno delam na posledni chvili. Nestiham to, takze se budu muset naucit od vseho alespon neco malo na ctyrky, abych tam jen nesedel a nekoukal a snad mi to daj, kdyz reknu nejakych par veci. Jestli failnu vic jak jeden predmet, tak se pujdu asi odstrelit
BartoSKo

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

maturita je podla mna dost o tom ako si pristupoval k uceniu pocas studia a ako si sa spraval... ucitelia si ta potom vychutnaju :)
JOga

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 5:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BartoSKo napsal:
maturita je podla mna dost o tom ako si pristupoval k uceniu pocas studia a ako si sa spraval... ucitelia si ta potom vychutnaju :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Maturita nebo zkouskovy? Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: