|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Je horší maturita nebo zkouškový na VŠ? |
| Maturita |
|
24% |
[ 13 ] |
| Zkouškový |
|
75% |
[ 41 ] |
|
| Celkem hlasů : 54 |
|
| Autor |
Zpráva |
NBD
|
Zaslal: čt květen 27, 2010 5:23 pm Předmět: |
|
|
je to tak
a čo sa týka VŠ a skúšok, zavisí od úrovne školy a odboru
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: čt květen 27, 2010 5:35 pm Předmět: |
|
|
Jo, u maturity se potom pozná, co jsi za ty 4 roky dělal, a učitelé ti buďto poradí, jestliže si se snažil, hlásil, vypracovával DU apod., a nebo se na tebe vyprdnou a jsi v tom úplně sám.
Zatím hodnotit VŠ/matura nemůžu, ale snad budu mít tu příležitost. Přece jenom, na maturitu se z větší části učíš to, co tě nebaví a nazajímá (např. já - čeština, automatizace), ale vejšku si vybíráš podle toho, jaký obor tě baví takže by si se v podstatě mel učit to co se ti líbí, i když tam jsou samozřejmě ne tak sympatické předměty. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
danny1744

|
Zaslal: čt květen 27, 2010 5:56 pm Předmět: |
|
|
Já jsem maturoval včera a musim říct, že to byla brnkačka  pokud neni člověk totálně blbej, má přirozenou inteligenci a všeobecnej přehled tak se to dá zvládnout bez problému a samozřejmě taky se k tomu přičítá, jak už bylo řečeno, jestli je člověk po celou dobu studia vzorným a bezproblémovým studentem...to si myslim, že má taky velkou váhu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: čt květen 27, 2010 6:13 pm Předmět: |
|
|
| danny1744 napsal: | Já jsem maturoval včera a musim říct, že to byla brnkačka pokud neni člověk totálně blbej, má přirozenou inteligenci a všeobecnej přehled tak se to dá zvládnout bez problému a samozřejmě taky se k tomu přičítá, jak už bylo řečeno, jestli je člověk po celou dobu studia vzorným a bezproblémovým studentem...to si myslim, že má taky velkou váhu. |
Jo.. to platí pokud maturuješ z růžných humanitních věd, v takové fyzice,biologii,chemii ti všeobecný rozhled fakt nepomůže.
Kromě toho matura v žádném případě neurčuje kdo je blbý a kdo chytrý. i totální dement si může vytáhnout jedinou otázku kterou se naučil, ale klidně i ten co mu celou dobu šel předmět v pohodě si může vytáhnout téma, které mu proste nesedne.
|
|
| nahoru |
|
 |
BartoSKo
|
Zaslal: čt květen 27, 2010 6:16 pm Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | | danny1744 napsal: | Já jsem maturoval včera a musim říct, že to byla brnkačka pokud neni člověk totálně blbej, má přirozenou inteligenci a všeobecnej přehled tak se to dá zvládnout bez problému a samozřejmě taky se k tomu přičítá, jak už bylo řečeno, jestli je člověk po celou dobu studia vzorným a bezproblémovým studentem...to si myslim, že má taky velkou váhu. |
Jo.. to platí pokud maturuješ z růžných humanitních věd, v takové fyzice,biologii,chemii ti všeobecný rozhled fakt nepomůže.
Kromě toho matura v žádném případě neurčuje kdo je blbý a kdo chytrý. i totální dement si může vytáhnout jedinou otázku kterou se naučil, ale klidně i ten co mu celou dobu šel předmět v pohodě si může vytáhnout téma, které mu proste nesedne. |
presne tak este je to aj z vacsej casti o stasti...
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: čt květen 27, 2010 6:16 pm Předmět: |
|
|
| BartoSKo napsal: | | Gohan napsal: | | danny1744 napsal: | Já jsem maturoval včera a musim říct, že to byla brnkačka pokud neni člověk totálně blbej, má přirozenou inteligenci a všeobecnej přehled tak se to dá zvládnout bez problému a samozřejmě taky se k tomu přičítá, jak už bylo řečeno, jestli je člověk po celou dobu studia vzorným a bezproblémovým studentem...to si myslim, že má taky velkou váhu. |
Kromě toho matura v žádném případě neurčuje kdo je blbý a kdo chytrý. i totální dement si může vytáhnout jedinou otázku kterou se naučil, ale klidně i ten co mu celou dobu šel předmět v pohodě si může vytáhnout téma, které mu proste nesedne. |
presne tak este je to aj z vacsej casti o stasti... |
A nesmi se zapomenout na naladu zkousejiciho.
Cocman: Tak dejak je humanitni ze, to se okecat da, ale kdyz si ve fyzice vytahnes otazku kterou neovladas, tak toho moc neokecas
|
|
| nahoru |
|
 |
cocman
|
|
| nahoru |
|
 |
cocman
|
Zaslal: čt květen 27, 2010 6:20 pm Předmět: |
|
|
Gohan: Proto jsem si taky vybral predmety, ktery muzu okecat
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: čt květen 27, 2010 6:21 pm Předmět: |
|
|
| cocman napsal: | | Gohan: Proto jsem si taky vybral predmety, ktery muzu okecat |
Vsak jasne,ale hodne lidi musi treba z tehle predmetu maturovat jako podminka pro prijeti na vysku takze to je spatne. Nebo dobre je treba maturovat ze dvou cizich jazyku, to je uplne easy, protoze to je snad to nejlehci co je kdyz jeden umi mluvit
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: čt květen 27, 2010 6:26 pm Předmět: |
|
|
Proti některým zkouškám na VŠ je maturita sranda. Po tom, co jsem zažil ve zkouškovým na VŠ - kdybych měl dělat maturitu v pondělí, tak se na to mrknu v neděli večer. Ale na některé zkoušky na VŠ jsem se učil i celý týden dvanáct hodin denně. Pravda ale je, že ne všechny semestry byly stejné.
|
|
| nahoru |
|
 |
elnino

|
Zaslal: čt květen 27, 2010 7:05 pm Předmět: |
|
|
Podle mě je to jenom v hlavě. Než dojdeš k maturitě,tak do tebe učitelé celé 4 roky tlačí,ať se učíš,učíš a učíš (co já bych za to teď dal) a ty jim za to nadáváš,jaké to nejsou svině.Navíc u matury máš prakticky jen dvě možnosti,pokud nechceš opakovat čtvrťák. Na výšce na tebe každý sere. Je to jen na tobě a nikdo do tebe nehustí,ať se učíš. Navíc máš pokusů víc a když neuděláš,tak se nestane nic,protože si předmět zopakuješ.Na druhou stranu se třeba v jednom semestru v jednom předmětu probírá tolik,co na střední za dva roky.
Takže pro mě je to teoreticky remiza ale prakticky je těžší zkouška _________________ Fanaticzny styl życie
Naposledy upravil elnino dne čt květen 27, 2010 7:07 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt květen 27, 2010 7:06 pm Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | Taky tu neni kazdy na gymplu, ja mam treba (elektricke mereni + technika pocitacu nebo automatizace + silnoproud) na to kdyz se clovek nepodiva tak to opravdu nema jak ukecat |
100% pravda, sám jsem měl automatizaci, 2 dobří kámoši jsou vedle ve třídě (teda byli ), jsou na Elektro oboru, mají měření-sítě-automatizaci, a ty předměty jsou krutě náročný, upřímně nějakej děják apod. je procházka růžovou zahradou, sám sem si to okusil. Ale každá škola je jiná, každí učitelé a nároky jsou jiné, nedá se srovnávat. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Adno
|
Zaslal: čt květen 27, 2010 7:08 pm Předmět: |
|
|
Vsetko to zavisi od skoly - aj v pripade matur aj v pripade skuskoveho. Tie rozdiely su fakt priepastne. Ja som si svoju maturu poctivo odmakal a ked som pocul od kamaratov jak maturuju/maturovali na niektorych inych skolach - pri pisomnych maturach im ucitel napisal vysledky na tabulu, pri ustnych dokopy nic nevedeli a presli atd.  Takze tazko to nejako zovseobecnit...
Co sa tyka VS - mozno somnou niektori nebudu suhlasit, ale co som mal predmety typu psychologia, pravo, sociologia atd. su fakt len take vseobecne dristy co sa clovek nejako moc ucit nemusi - alebo sa to len nauci naspamät ako rozpravku, ziadne logicke myslenie to nevyzaduje. Jedine, pri com som fakt musel zamakat bola matematika. Nas docent mal velmi zvlastne praktiky, prejdes si cele skripta, prides na pisomku a pozeras na tie priklady  pricom si na take nikde nenarazil. Po pisomke zahlasi, ze to sme nemali ani skadial vediet, kedze on si tie priklady vymysla sam a chcel skusit, ci na to niekto pride, ako sa to vobec pocita  sranda typek. A o rok ma s nim caka statistika, tam to v riadnom+opravnom termine dalo nejaka 1/6 studentov  . A na druhej strane, niekde zas maju tu matematiku ako sranda predmet, prejde tym kazdy, to iste statistika. Fakt zalezi od skoly. Napriklad k tym opravnym - u nas je len 1 riadny termin + 1 opravny, ked to nespravis, tak prenasas na dalsi rok - tiez 1 riadny + 1 opravny a ked to nespravis, tak dovidenia. Potom su dalsie veci ako hodnotenie - na niektorych univerzitach je Fx az pod 50%, u nas pod 65%... Istotne budu tazke aj predmety ako fyzika, chemia, anatomia... ale aj jeden a ten isty predmet moze byt diametralne odlisni co sa tyka narocnosti, ak by sme porovnali viacero skol...
Takze aj zkuskove na VS sa da tazko zovseobecnit
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|