Maturita nebo zkouskovy?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Maturita nebo zkouskovy?  Úvodní stránka -> Ostatní -> Maturita nebo zkouskovy?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Je horší maturita nebo zkouškový na VŠ?
Maturita
24%
 24%  [ 13 ]
Zkouškový
75%
 75%  [ 41 ]
Celkem hlasů : 54

Autor Zpráva
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt květen 27, 2010 11:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U mě:

1. přišel jsem, vybral si číslo otázky
2. sedl jsem si na potítko, případně jsem dostal nějaké materiály, doplňující otázky, a většinou učitel přišel, a něco mi k tomu řekl, měl jsem na to 15min
3. posadili si mě k sobě, celkově tam bylo asi 5 lidí (zkoušející, přísedící, předseda, třídní, zástupce ředitele), a začlo se zkoušet, já povídal podle té mojí osnovy co jsem si napsal
4. no a po 15 min čau ahoj, když jsem třeba neveděl co povídat (nestalo se ), tak kladli otázky, a většinou tě ke správné odpovědi nasměřují.
5. pak asi 15min oddych, a šel jsem na další předmět.

Je důležitý si pořád připomínat, že oni nechtějí abys to neudělal, naopak chtějí abys to dal, protože to je jejich vizitka, kolik studentů projde nebo ne. Je daleko lepší když se škola může chlubit potencionálním budoucím studentům, že na oboru X je úspěšnost 95%, než třeba 50% .
malex

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 5:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Za tu chvili, co jsem ucil a byl u maturit muzu rict, ze je to vicemene tak, jak tu rikaji ostatni. Moc bych Vam pral videt, kdyz se rozhoduje o znamce, hodnoti se projev a celkove vykon studenta. Pro ty, ktere maturita ceka- pokud jste nebyli uplni grazlove a nekaslali jste na to, date to. On kazdej tridni ma ke sve tride za ty 4 roky vybudovanej urcitej vztah a sve "deticky" si chrani...:) drzim palce vsem!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 6:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajímavý topik :-)

VŠ je jiná úroveň, obtížnější studijní látka, odbornější předměty vyžadující základ právě ze SŠ, takže to srovnávat dost dobře nejde. Maturita má svá specifika a těžiště obtížnosti v tom, že se člověk musí učit z probrané látky za poslední 4 roky a navíc na 4 nebo 5 předmětů.
Na fakultě VŠ (v mém případě starý ČVUT FEL, nikoli dnešní light verze) je látka obtížnější už jen na pochopení, neřkuli na naučení se. Ovšem člověk se může ve ZO učit na jednu věc a zbytek hodit stranou. To občas vede k systému najelt-vylejt, ale o maturitě a třeba o ČJ toto můžu říct taky. Jestli ve mě zbylo 5% toho, co jsem se na literaturu učil, tak bych byl rád.

Když to mám přece jen zhodnotit, tak maturitu a řekněme polovinu zkoušek na VŠ bych podruhé (některé zkoušky i potřetí :-) dávat rozhodně nechtěl. Na VŠ byly i takové zkoušky, na které jsem se učil třeba jen jeden den. Ale i takové, které jsem dal s odřenýma ušima po 2 týdnech usilovného studia.

Myslím, že na otázku kladenou tímto topikem odpoví čistě i statistika. Každý student, který se hlásí na VŠ, musí mít maturitu, ale zdaleka ne každý VŠ dokončí . Na staré ČVUT FEL tipuju průchodnost kolem 30%.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Trhanec

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 8:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Trhanec napsal:
Kua doufam, ze je to fakt takova davacka jak tu vsici pisete s tou maturou, jinak je to v prdeli Uz vidim jak budu maturu delat pristi rok, protoze failnu dva predmety hehe... Ted se sice fakt srotim, ale nevim jestli to stiham, ale tak na ctyrky, abych rekl k necemu alespon to neco malo, to snad dam. POchybuju, ze kdyz tam ale budu jen tak sedet a fakt nebudu nic vedet, ze mi to daj. Nejlepsi je koupit mikro naslouchatko, neni to vubec videt a je to jisty.

Hm, a nahodou tě s tím načapaj a jdeš, příp. vyloučení ze školy, neriskoval bych. Jestli chceš na 4ky, tak by se mělo stačit naučit od každého něco, takže místo 15min mluvení se naučíš tak 5-10min

5-10 minut?:D ses zblaznil ne BUdu rad, kdyz k nekterym otazkam budu mluvit tak 3 minuty... to musi stacit proste
Boze me jebne, proc musim bejt takovej idiot a ucit se na posledni chvili jako vzdycky.. Pritom je to primitivni to ucivo, jenj e toho proste hodne
Medek

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 8:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Phenomenom: tak mně zrovna moc na potítku nepomáhali :)

Když si vemu fakt, že na odborné předměty - Elektronika a Specialní elektronika k nám na potítko chodila češtinářka.. :)

A taky nevim jak Vám, ale ja jsem se na potítku nemohl moc soustředit, dost mě rušilo okolí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
idoktor

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 9:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky zavzpomínám na mládí:
Maturita: to jsem si vychutnal. Od trojkaře čtyřkaře asi nečekali, že rozdrtí komisi. S češtiny jsem měl přečteno daleko za hranice osnovy, s němčinářkou jsem si plynně pokecal, s matika pohoda, učitel informatiky se mě radši na nic neptal, protože 90% výkladu nerozuměl. Nejlepší výsledek ze třídy
VŠ, elektrofakulta, státnice: masakr, připadal jsem si jak osamělý pěšák uprostřed nepřátelské ofenzivy. Zachránila mě asi bezchybná diplomka a hodný profesor z Prahy, který mi překládal otázky jakého si slováka, kterému jsem slovo nerozuměl
Doktorská státnice: tady opět na pohodu. Byl jsem tam 2 hodiny, ale protože pod mojí prací byly podepsány větší kapacity než mě zkoušely, byl to spíš pokec.
Obhajoba dizertace........

Jinak obecně řečeno první zkouškové mi přišlo horší jak 3 maturity, ale zase ta příprava úplně jinak bavila...
Poman

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bazzy napsal:
Pomane drzim palce ja nastupuju az v utery

Díky pomohlo ho
Spazik

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 3:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To my měli na gymplu ve třídě holku a ta byla blbá jako tágo, ale jako fakt nekecám, takhle blbou holku jsem ještě jinou nepotkal :-)
No a maturitu ubastlila napoprvé za 16 (4+4+4+4)
Ale tříďas nám potom soukromě říkal, že aspoň 2 známky z toho by asi objektivně měli být 5ky
A to eště když ji zkoušeli tak museli všichni ostatní z místnosti ven, aby prej neměla nějaký stresy nebo co

Já se 4 roky učil na hodiny jen před přestávkou ve škole a pak sem to dal za 4 (1+1+1+1).

VŠ tam jsou tragický rozdíly, to se nedá vůbec porovnávat, na nějaký švindl-ekonomce zfoukneš třeba 4 zkoušky za týden, a pak taková medicína, kde se lidi učí na zkoušku měsíc 8-12hodin denně.
SimsonCZ

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vlastní postřehy - momentálně mám svaťák...

Klady: veškerej čas jsem doma - nechodím ani do školy, i na brigádu jsem se teď vys*al (běžně chodím tak 3x týdně makat)... takže si můžu jet cvičit kdykoli chci. Jíst můžu kdy chci a co chci, protože je čas si to uvařit... Spát můžu víc, než jindy... No pro tělo je to supr.

Zápory: je to kurevská nuda! Věděl jsem, že učení je fakt nudný - proto jsem to nikdy moc nehrotil... ale že je to až tak strašný, to by mě ani ve snu nenapadlo...
A zadalší - srdci se asi nelíbí ten nápor kofeinu, kterým se permanentně dopuju. Po matuře to musím vysadit..

Už to mám naštěstí "za pár" a pokud to v úterý dám, budu vychechtanej :)
badevil

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 5:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeptam se tady. Je potreba k maturite OP? V pripade, ze se vyrizuje a je misto toho ten nahradni papir (ktery zrejme nestaci?) a jediny dalsi doklad je ridicak..pas nema bohuzel. Ja myslim, ze u maturity se snad na tom nebude tak lpet, co myslite? Ja uz si to nepamatuju jak to bylo, tak jestli ma nekdo cerstve info. Dik moc
elnino

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

není
ygg

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 6:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

badevil napsal:
Zeptam se tady. Je potreba k maturite OP? V pripade, ze se vyrizuje a je misto toho ten nahradni papir (ktery zrejme nestaci?) a jediny dalsi doklad je ridicak..pas nema bohuzel. Ja myslim, ze u maturity se snad na tom nebude tak lpet, co myslite? Ja uz si to nepamatuju jak to bylo, tak jestli ma nekdo cerstve info. Dik moc

Doporučuji předjednat přímo na příslušné škole ... protože když tam nějaké babě rupne v kouli a budeš se tam s ní přímo na místě hádat, tak z toho budou v každém případě zbytečné nervy. Jinak, pokud se jedná o řádné denní studium (nebo jak by se tomu na střední říkalo), tak škola by měla mít beztak všechny potřebné údaje, a prokazovat totožnost někomu, kdo tě zná a učí minimálně celý čtvrťák, by byla dobrá debilita...aspoň u nás to kdysi nikoho nenapadlo.
Bazzy

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jenze ty si chodil yggu na stredni jeste s masarykem a spol
badevil

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
badevil napsal:

Doporučuji předjednat přímo na příslušné škole ... protože když tam nějaké babě rupne v kouli a budeš se tam s ní přímo na místě hádat, tak z toho budou v každém případě zbytečné nervy. Jinak, pokud se jedná o řádné denní studium (nebo jak by se tomu na střední říkalo), tak škola by měla mít beztak všechny potřebné údaje, a prokazovat totožnost někomu, kdo tě zná a učí minimálně celý čtvrťák, by byla dobrá debilita...aspoň u nás to kdysi nikoho nenapadlo.

To neni pro me info,ale dik. Tam se stejne neda nic jinyho delat, nez tam dojit s tim co ma (takze ridicak a ten papir nahradni). nepustit ji diky tomu k maturite by bylo dost drsny.. Ja mam taky pocit, ze jsem vubec obcanku neukazoval u maturity. To by byla uz hodne drsna byrokracie i na CR chtit doklad po nekom, kdo tam 4 roky denne studuje
Trhanec

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 6:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja se zeptam taky na neco jeste:)
Kdyz jsem dostal dvouku ze slohovky, tak se vlastne uz na cestinu muzu vysrat ne? Dat si nohy na stul a nazdar... Jelikoz cestina je vlastne na tri znamky (sloh,literatura a mluvnice) vsecko by melo mit vahu 1/3.. tzn 12:3=4... pripadne bych rekl neco k becku a k acku bych se asi vubec nemusel vyjadrovat, kdyby mi nesedla otazka.. samozrejme doufam, ze se to nestane, ale kdyby jsem si vytahl neco blbyho, tak se asi nemusim moc nervovat nebo?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Maturita nebo zkouskovy? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: