|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Koho budete volit? |
| ČSSD |
|
6% |
[ 10 ] |
| ODS |
|
16% |
[ 26 ] |
| KSČM |
|
1% |
[ 3 ] |
| TOP09 |
|
29% |
[ 47 ] |
| KDU-ČSL |
|
0% |
[ 1 ] |
| Strana zelených |
|
2% |
[ 4 ] |
| Věci veřejné |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana svobodných občanů |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana práv občanů (Zemanovci) |
|
9% |
[ 15 ] |
| Jiná strana (dole napište jaká) |
|
8% |
[ 14 ] |
|
| Celkem hlasů : 158 |
|
| Autor |
Zpráva |
Seva98

|
Zaslal: so květen 29, 2010 2:46 pm Předmět: |
|
|
Jak se pak sestavuje vlada? Celkove podle % ? Nebo to podle toho kdo v jakem (okrsku, okrese) vyhral?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Geroj
Moderátor

|
Zaslal: so květen 29, 2010 2:51 pm Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | | Jak se pak sestavuje vlada? Celkove podle % ? Nebo to podle toho kdo v jakem (okrsku, okrese) vyhral? |
Prezident jmenuje předsedu vlády. Podle ústavy není ničím vázán, ale je nepsaný úzus, že je to předseda vítězné strany, ale rozhodnutí je na něm. Na návrh předsedy vlády jmenuje i ostatní členy vlády a ty pak předstoupí do 30 dní před PS, kde požádá o důvěru. Pokud jí nezíská, proces se opakuje a do třetice jmenuje předsedu vlády na návrh přesedy PS...
V praxi to pak vypadá nějak takhle:
Vyhraje volby ČSSD:
Paroubek bude předseda vlády - ČSSD pak bude potřebovat ve sněmovně získat většinu (min 101 hlasů), tak se pokusí vyjednávat např. TOPkou, VVčka, možná i komunistama (i když teda říkali že ne), nabídnou jim posty k vytvoření vládní koalice. Pokud se na ně vyserou, ještě je možná tichá podpora komunistů - ale to by dohromady museli mít 101 hlasů a komunisti by do toho museli chtít jít. Jinak důvěru nezíská a pak by např. pověřil Nečase sestavením vlády, ten to dá dohromady s Topkou a VVčkama a nejhorší scénař bude zažehnán. :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
deemao

|
Zaslal: so květen 29, 2010 2:58 pm Předmět: |
|
|
Mohl by mět Klaus rozum a zrovna jmenovat Nečase, i když by byli druzí..Ušetřil by tím hodně času a sraček. Samozřejmě pokud by se pak ODS, TOP09 a VV dohodli. _________________ Phenom, Last Emperor, Hendo, Meathead.
Kevin Levrone, Frank Zane, Steve Reeves.
|
|
| nahoru |
|
 |
Geroj
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
|
| nahoru |
|
 |
Geroj
Moderátor

|
Zaslal: so květen 29, 2010 3:13 pm Předmět: |
|
|
stejně je to škoda, já jsem se těšil na prodloužený víkend na 7 dní v týdnu a pivo za dvě koruny do dvou let. :-))))
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
|
| nahoru |
|
 |
agnez
|
Zaslal: so květen 29, 2010 4:11 pm Předmět: |
|
|
Ronnie napsal:Tak pro mě, jakožto zaměstnavatele XY lidí, by byla výhra levice a následné plnění jejich programu dost
zásadní překážou pro další rozvoj všeho, co jsme v uplynulých letech dělali. Naopak poslední kroky vlády
ODS a snad očekávané kroky pravicové koalice jsou pro lepší podmínky v podnikání (a z toho plynoucí
snad i výsledky) jednoznačně pozitivní zprávou.
Dobre ale kazdy nepodnika ze.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: so květen 29, 2010 4:12 pm Předmět: |
|
|
| agnez napsal: | | Dobre ale kazdy nepodnika ze. |
Ano, ale ti, co nepodnikají, tak (pokud nejsou státními zaměstnanci) jsou zaměstnáni u těch, co podnikají a mají se (mohou se mít) tomu úměrně.
|
|
| nahoru |
|
 |
LJ

|
Zaslal: so květen 29, 2010 4:13 pm Předmět: |
|
|
| agnez napsal: |
Dobre ale kazdy nepodnika ze. | A co? Když zkrachuje ekonomika, tak to nejhůř ponesou lidi bez úspor, když zkrachujou podnikatelé, tak vyhážou svoje zaměstnance...takže ve finále tak trochu podniká každej a na zadlužování státu můžeš sázet při živým obrazu, jak dopadlo Řecko, jenom debil.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: so květen 29, 2010 4:18 pm Předmět: |
|
|
Mě by celkem zajímalo, co se stane, když SZ nedostane 3% a tedy nedostane peníze za voliče. Kampaň musela stát dost peněz zrovna v jejím případě. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Robb
|
Zaslal: so květen 29, 2010 4:20 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Mě by celkem zajímalo, co se stane, když SZ nedostane 3% a tedy nedostane peníze za voliče. Kampaň musela stát dost peněz zrovna v jejím případě. |
myslim že něco do 10 miliónů...........
|
|
| nahoru |
|
 |
LJ

|
Zaslal: so květen 29, 2010 4:20 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Mě by celkem zajímalo, co se stane, když SZ nedostane 3% a tedy nedostane peníze za voliče. Kampaň musela stát dost peněz zrovna v jejím případě. | V nejhorším zkrachuje, přejmenuje a začne znova
|
|
| nahoru |
|
 |
Robb
|
Zaslal: so květen 29, 2010 4:22 pm Předmět: |
|
|
nejsem si jistej jestli Liška neřikal, že pokud nedosáhnou nad tři procenta, tak odstoupí z vedení strany.....zrovna Lišku jsem považoval za jednoho z mála inteligentních lidí v politice
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: so květen 29, 2010 4:59 pm Předmět: |
|
|
Tak som rad, ze lavica v cesku padla na hubu. Dufam, ze podobne dopadnu volby aj na Slovensku za dva tyzdne. _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|