VOLBY 2010

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 63, 64, 65  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - VOLBY 2010  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> VOLBY 2010
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Koho budete volit?
ČSSD
6%
 6%  [ 10 ]
ODS
16%
 16%  [ 26 ]
KSČM
1%
 1%  [ 3 ]
TOP09
29%
 29%  [ 47 ]
KDU-ČSL
0%
 0%  [ 1 ]
Strana zelených
2%
 2%  [ 4 ]
Věci veřejné
12%
 12%  [ 19 ]
Strana svobodných občanů
12%
 12%  [ 19 ]
Strana práv občanů (Zemanovci)
9%
 9%  [ 15 ]
Jiná strana (dole napište jaká)
8%
 8%  [ 14 ]
Celkem hlasů : 158

Autor Zpráva
Seva98

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak se pak sestavuje vlada? Celkove podle % ? Nebo to podle toho kdo v jakem (okrsku, okrese) vyhral?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Geroj
Moderátor

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Seva98 napsal:
Jak se pak sestavuje vlada? Celkove podle % ? Nebo to podle toho kdo v jakem (okrsku, okrese) vyhral?

Prezident jmenuje předsedu vlády. Podle ústavy není ničím vázán, ale je nepsaný úzus, že je to předseda vítězné strany, ale rozhodnutí je na něm. Na návrh předsedy vlády jmenuje i ostatní členy vlády a ty pak předstoupí do 30 dní před PS, kde požádá o důvěru. Pokud jí nezíská, proces se opakuje a do třetice jmenuje předsedu vlády na návrh přesedy PS...

V praxi to pak vypadá nějak takhle:
Vyhraje volby ČSSD:
Paroubek bude předseda vlády - ČSSD pak bude potřebovat ve sněmovně získat většinu (min 101 hlasů), tak se pokusí vyjednávat např. TOPkou, VVčka, možná i komunistama (i když teda říkali že ne), nabídnou jim posty k vytvoření vládní koalice. Pokud se na ně vyserou, ještě je možná tichá podpora komunistů - ale to by dohromady museli mít 101 hlasů a komunisti by do toho museli chtít jít. Jinak důvěru nezíská a pak by např. pověřil Nečase sestavením vlády, ten to dá dohromady s Topkou a VVčkama a nejhorší scénař bude zažehnán. :-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
deemao

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mohl by mět Klaus rozum a zrovna jmenovat Nečase, i když by byli druzí..Ušetřil by tím hodně času a sraček. Samozřejmě pokud by se pak ODS, TOP09 a VV dohodli.
Geroj
Moderátor

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak tohle už vypadá dost dobře, kdyby to tak i skončilo byla by to paráda:

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 3:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Výsledky sčítání se tomu zatím opatrně přibližují...

Geroj
Moderátor

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 3:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

stejně je to škoda, já jsem se těšil na prodloužený víkend na 7 dní v týdnu a pivo za dvě koruny do dvou let. :-))))
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle jsou zajímavá čísla...

agnez

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:Tak pro mě, jakožto zaměstnavatele XY lidí, by byla výhra levice a následné plnění jejich programu dost
zásadní překážou pro další rozvoj všeho, co jsme v uplynulých letech dělali. Naopak poslední kroky vlády
ODS a snad očekávané kroky pravicové koalice jsou pro lepší podmínky v podnikání (a z toho plynoucí
snad i výsledky) jednoznačně pozitivní zprávou.

Dobre ale kazdy nepodnika ze.
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

agnez napsal:

Ano, ale ti, co nepodnikají, tak (pokud nejsou státními zaměstnanci) jsou zaměstnáni u těch, co podnikají a mají se (mohou se mít) tomu úměrně.
LJ

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 4:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

agnez napsal:

A co? Když zkrachuje ekonomika, tak to nejhůř ponesou lidi bez úspor, když zkrachujou podnikatelé, tak vyhážou svoje zaměstnance...takže ve finále tak trochu podniká každej a na zadlužování státu můžeš sázet při živým obrazu, jak dopadlo Řecko, jenom debil.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 4:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě by celkem zajímalo, co se stane, když SZ nedostane 3% a tedy nedostane peníze za voliče. Kampaň musela stát dost peněz zrovna v jejím případě.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Robb

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 4:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Mě by celkem zajímalo, co se stane, když SZ nedostane 3% a tedy nedostane peníze za voliče. Kampaň musela stát dost peněz zrovna v jejím případě.

myslim že něco do 10 miliónů...........
LJ

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 4:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
V nejhorším zkrachuje, přejmenuje a začne znova
Robb

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nejsem si jistej jestli Liška neřikal, že pokud nedosáhnou nad tři procenta, tak odstoupí z vedení strany.....zrovna Lišku jsem považoval za jednoho z mála inteligentních lidí v politice
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: so květen 29, 2010 4:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak som rad, ze lavica v cesku padla na hubu. Dufam, ze podobne dopadnu volby aj na Slovensku za dva tyzdne.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - VOLBY 2010 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 63, 64, 65  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: