|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Reichenberk

|
Zaslal: pá červenec 02, 2010 12:38 pm Předmět: |
|
|
Preventivní dávky kloubní výživy může brát naprosto každý kdo si není stoprocentně jist, že má dostatek výživy ve stravě. Takže i ten kdo právě začíná cvičit a potřebuje jí na zesílení vazů a zpevnění kostí. O tom že to udělá dobře i nehtům a vlasům nemluvě.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Diesel Vin
|
Zaslal: pá červenec 02, 2010 12:47 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | K tomu kopání kolem sebe.
Mám obavu, že jsi tu ještě neřekl jedinou konkrétní věc, pouštíš tu zajímavé teorie o vozících, ibalginech a vymýšlíš teorie o lécích, které když vezmeš teď nebudou ti už zabírat až je budeš jednou potřebovat a podobně.
Už jednou jsem ti doporučil prostudovat si alespoň úplné základy fyziologie lidského organismu abys měl vůbec představu jak funguje.
Dále lze dohledat spoustu studií o GS a CS a v žádné nejsou zmiňována žádná významná rizika jejich užívání. Jediné poznámky se týkají nedostatku zkušeností u nejnižší věkové skupiny - u dětí.
Až najdeš studii, která tvrdí opak, rád si ji prostuduji a klidně změním svůj názor. Odborným argumentům jsem vždy přístupný.
Zároveň doporučuji najít a znovu si přečíst ten zmíněný rozhovor se Žurem.
Již několikrát jsem napsal, že nemám problém s tím, když si někdo, kdo trénuje udělá doporučenou kůru kloubní výživou. Vzhledem k tomu, co za sračky do sebe jsou lidi schopní nacpat, je to to nejmenší.
Pokud bys poslednímu odstavci nerozumněl, tak ještě jednou - klidně doporučím Bombayovi ať si koupí kloubní výživu. Určitě si tím nezpůsobí žádnou újmu a ani v budoucnu nebude mít problém s tím kdykoli kloubní výživu nasadit bez rizika, že by mu nezabrala.
Ve svém svatém nadšení mi připomínáš vegeteriány, ti si také melou kolem dokola své argumenty a nic jiného je nezajímá. |
Já jsem uváděl jako příklad i užívání trávících enzymů, což mi přijde jako nejbližší možná paralela. Když máš zdravé zažívání a začneš každé jídlo trávit s pomocí třeba Pangrolu, a budeš to tak dělat každý boží den, nejspíš budeš mít po třech měsících nepřetržitého užívání problém. Dejme tomu, že se s tím organismus srovná, proč by ne - ale otázka zní, proč bys ty trávící enzymy měl užívat, když objektivně nemáš s trávením žádný problém? Že ti neuškodí? No ale to není odpověď na otázku proč bys je měl užívat?
nemám žádné svaté nadšení, jenom nechápu, proč vyhazovat peníze za něco co nepotřebuju...
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá červenec 02, 2010 1:03 pm Předmět: |
|
|
To je diskuze o ničem. Příměr s enzymy opravdu není přesný. Prostuduj si účinky suplementace GS a CS, na čem všem se v organismu podílí a přestože nelze očekávat nějaké převratné pocity, stejně se účastní na stavebních pochodech v tkáních celého těla, že bych to ani nepovažoval za vyhozené peníze. Od kloubů až po Reichenberkem zmíněné konečky vlasů a nehtů.
Je to stejné jako doplňování vitamínů a minerálů umělými přípravky - to má též příznivce i odpůrce. Tuhle otázku si neumí vyřešit ani odborníci a my to tu máme vyřešit? Škoda času. Pokud někdo najde něco o negativních účincích, rád se poučím a svůj vztah přehodnotím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: pá červenec 02, 2010 4:19 pm Předmět: |
|
|
já vím, přesný je jenom příměr s kloubní výživou, vše ostatní jsou dogmata. třeba to iaiaia pohledá, protože já si myslm, že o tomhle se vědecká studie nikdy nedělala.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá červenec 02, 2010 5:47 pm Předmět: |
|
|
To kid .... já se tiše z diskuze vzdálím, protože to už jde úplně mimo mně. Navíc já s kloubní výživou mám zkušenosti rozpačité, nikdy mi nevadila, ale ani jsem necítil nějaké pozitivní účinky (a ano, nejsu debil a bral jsem ji jak se má:-))), na rozdíl od Wobenzymu, u kterého SUBJEKTIVNĚ ty pozitivní účinky cítím.
Navíc ta diskuze nemá řešení, vždy záleží na konkrétním jedinci, jeho zdr.stavu, dispozicích, tréninkové zátěži, možnosti dodat potřebné látky tělu stravou atd. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá červenec 02, 2010 6:04 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | To kid .... já se tiše z diskuze vzdálím, protože to už jde úplně mimo mně. Navíc já s kloubní výživou mám zkušenosti rozpačité, nikdy mi nevadila, ale ani jsem necítil nějaké pozitivní účinky (a ano, nejsu debil a bral jsem ji jak se má:-))), na rozdíl od Wobenzymu, u kterého SUBJEKTIVNĚ ty pozitivní účinky cítím.
Navíc ta diskuze nemá řešení, vždy záleží na konkrétním jedinci, jeho zdr.stavu, dispozicích, tréninkové zátěži, možnosti dodat potřebné látky tělu stravou atd. |
Ona ta diskuze je už opravdu zbytečná, jak pravíš , je to hodně individuální. Kloubní výživa pomáhá opravdu maximálně tak na začátku problému, jakmile jsou chrupavky dodrbané, tak žádné zázraky neudělá. Proto s ní čekat do 40 let věku mi přijde k ničemu.
Enzymoterapie má hodně do sebe, o tom není pochyb. Bohužel každý také na ní nereaguje. Jo, univerzální lék není.
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: pá červenec 02, 2010 6:10 pm Předmět: |
|
|
zatím jedna rešerše (publikací od 1966 do 1999) k účinnosti při léčbě osteoartrózy glukosaminem and chondroitinem
| citace: | | Conclusions: Trials of glucosamine and chondroitin preparations for OA symptoms demonstrate moderate to large effects, but quality issues and likely publication bias suggest that these effects are exaggerated .Nevertheless, some degree of efficacy appears probable for these preparations. |
http://jama.ama-assn.org/cgi/content/abstract/283/11/1469
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá červenec 02, 2010 6:16 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: pá červenec 02, 2010 6:42 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | www.grswan.cz/condro/files/PN-CZ-03-Rozhovor.pdf
Tady máš rozhovor o české klinické studii. |
otištěný na stránkách výrobce...
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: pá červenec 02, 2010 6:52 pm Předmět: |
|
|
mmnt pracuju na rešerších:-)
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: so červenec 03, 2010 12:21 am Předmět: |
|
|
Další důležitý fenomén, který může hrát roli a není možná tolik známý, i když nechci nikoho podceňovat, je ve vědě ten, že "nic se neprokázalo, nemá to cenu publikovat". Když vezmeme navíc v úvahu fakt, že většina studií je z pera, nebo s podporou, výrobců (zmíněno v posledním odkazu ode mě), tak celkové závěry jsou trošku pochybné...
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: so červenec 03, 2010 12:43 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: so červenec 03, 2010 1:05 am Předmět: |
|
|
Jinak od MUDr. Marty Olejárové, CSc. jsem zatím nenašel žádnou studii, kde by se hodnotily účinky pomocí statistiky a "výsledky" byly prezentovány v kontextu vyčíslené statistické významnosti (potvzeno na hladině významnosti p< xy )... ale možná jsem jen málo hledal...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so červenec 03, 2010 11:22 am Předmět: |
|
|
Já vám tedy nechci chladit vědecké nadšení  , ale problém je v tom, že zkoumány a hodnoceny mohou být (a také jsou, viz. Olejárová) jen případy, kdy byly tyto preparáty podávány pacientům, u kterých se již vyskytly zdravotní obtíže. A tady panuje myslím všeobecná shoda, že je podávání kloubní výživy vhodné. Nelze sice asi čekat obecně zázraky, ale rozhodně to minimálně za zkoušku stojí.
Ale pokud se vrátíme k původnímu dotazu, který vznesl Bombay, tj. zda on sám (na přítelkyni se všichni shodli) má "pro jistotu" kloubní výživu brát, tak tam jsme pořád kde jsme byli...
Jinak jsem ale nic neřekl _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama Flexit Drink | NutrendFlexit Drink obsahuje glukosamin sulfát, chondrotin sulfát, kolagenní bílkoviny a MSM. 390 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|