díky chlapi za kritiku, nikdy mě totiž nenapadlo se natočit u MT, až teď kamaráda, ve středu jedu MT zase tak sem potom hodím video a uvidím jestli to dokážu zlepšit ...
využil bych tohoto topicu ke zkontrolování techniky MT,dřepu a benče
hlavně mi jde o benč, pokouším se o mostování tak mě zajímá jestli to dělám alspoň trochu správně, tam mám ještě co dohánět...
(technická poznámka: video s Benčem je mírně zrychlené, protože když jsem to video natočil tak bylo o 180 stupňů otočené, když jsem ho jedním programem (po hodině práce) otočil tak se trochu zrychlilo (nevím proč).. snad to nevadí)
MT
Benč
Dřep
Vím, že tak technika není jak z příručky, ale jinak si myslím že to není špatné..
Edit: nejdou mi sem dát videa tak jsem musel dát odkazy....dneska se mi fakt nedaří : (
Edit2: tak už vím jak sem dávat ty videa...celou dobu jsem to dělal špatně
_________________ "Jestli se té činky dotkneš, zabiju tě!"
Kirk Karwoski směrem ke spotterovi
Grogy - pri drepe ta tahalo na spicky, nie? Ked ides dolu, mal by si si sadat viac dozadu, cim dostanes kolena blizsie k tazisku. Teraz si pohyb zacinal v kolenach a velmi ti utiekli dopredu.
ten clean vypada hodne dobre, su chytas skoro do napnutych nohou, takze je to defacto powerclean a ten drep uz tam mas vlastne navic :)
pokud nechces vyslovene vzpirat zavodne, tak bych se mozna drzel spis toho powercleanu a s tim drepem bych si hlavu tolik nelamal
u mrtvoly nekoukej tolik nahoru, poloha hlavy by mela byt spis takova, abys sledoval bod na zemi cca 3m pred sebou
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Naposledy upravil Frozz. dne út srpen 24, 2010 1:29 pm, celkově upraveno 2 krát
Grogy - pri drepe ta tahalo na spicky, nie? Ked ides dolu, mal by si si sadat viac dozadu, cim dostanes kolena blizsie k tazisku. Teraz si pohyb zacinal v kolenach a velmi ti utiekli dopredu.
já vím že jsem u dřepu moc v předu. Při každým tréninku se snažím co nejvíc rovna ale stejněš se nakonec předkloním.. nevím proč
_________________ "Jestli se té činky dotkneš, zabiju tě!"
Kirk Karwoski směrem ke spotterovi
u té mrtvoly dej trochu níž zadek, při pokládání máš záda pomalu vodorovně
edit: teď jsem se podíval že měříš 195, tak to je trochu jiná situace ale ta záda jsou přeci jen příliš kulatá :-)
nenenene! slysim to porad - "u mrtvoly zadek niz" ale to je proste fatalni omyl! mrtvy tah neni drep s cinkou v rukach! Cocman na tom videu ma vzhledem k kelesne stavbe perfektni startovni pozici, jen tu hlavu vic dolu a bude to super
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
edit: teď jsem se podíval že měříš 195, tak to je trochu jiná situace ale ta záda jsou přeci jen příliš kulatá :-)
nenenene! slysim to porad - "u mrtvoly zadek niz" ale to je proste fatalni omyl! mrtvy tah neni drep s cinkou v rukach! Cocman na tom videu ma vzhledem k kelesne stavbe perfektni startovni pozici, jen tu hlavu vic dolu a bude to super
Vetsina treneru (myslim opravdovych treneru) se v zasade shoduje na tom, ze zatimco spodni zada by mela byt "rovna" (nemusi byt nutne vzorova bederni lordoza, ale nesmi v zadnem pripade kyfotizovat), tak hrudni cast patere nemusi byt v zadnem pripade prohnuta a naopak je dobre, pokud je v ni mirny oblouk (zhruba jako na obrazku, ktery jsi tipnul). Tim se totiz zmensi stres na spodni zada, ktery je obzvlast u vysokych lidi diky pakovym pomerum o dost vetsi, nez u lidi co meri rekneme 170cm, nebo kteri tahaji sumo stylem.
Tohle tvrdi napriklad Eric Cressey. Co se tyka polohy hlavy tak tam celkem neni o cem diskutovat, nejake koukani nahoru je nesmysl, prirozenou polohu krcni patere to nepripomina ani omylem. Od te doby, co jsem se naucil takhle tahat, mi sel vykon o desitky kilo nahoru a nemam se zady zadny problem. Jedine uskali je pomerne obtizne nauceni tehle techniky, protoze neni snadne jeden segment patere drzet v urcite poloze a zpevneny a dalsi treba cilene ohnout, ale o tom, ze je to efektivni a prekvapive bezpecne neni pochyb.
Tolik ode mne :)
Diky! Je dobry vedet, ze to nedelam uplne blbe....co se tyce ty mrtvoly, tak fakt neni sranda to tahat, kdyz mam 195cm...ale sam mam pocit, ze by ty zada mohly byt o malicko rovnejsi...a co se tyce toho cleanu, tak ten drep tam neni az tak uplne zbytecnej....tuhle vahu, bych nahoru asi uz nedostal bez drepu a navic ten drep tam delam kvuli crossfitu.
Dik za kontrolu
Co říkáte na tohle? Připadá mi, že to jedu dobrou technikou, ale určitě mi tam naleznete chyby : (výška 187cm)
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Myslím že jeho záda s tím souhlasit nebudou.
Ty si vždy vybereš, co se ti hodí
Zmrazil jsi okamžik, kdy se uvolnil s činkou na zemi, než začal další opakování, to už pak bylo čisté.
Jinak to jel fakt pěkně (pomineme-li záklon hlavy).
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru