|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
spekounP
|
Zaslal: po říjen 25, 2010 9:17 am Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | 1. Úzký úchop. Asi to máš vyzkoušené, pokud se při úzkém úchopu cítíš stabilněji, proč ne, otázka je nakolik se jedná o realitu a nakolik o subjektivní pocit, rovnováha by se ale při nižším položení a širším úchopu měla naopak zlepšit. Nohy jsou na šířku ramen? Na tom mulťáku u posledního videa to vypadá, že tlačíš silně na jednu stranu a mít v tu chvíli na rameni volnou tak myslím spadneš na pravou stranu
2. Hloubka je asi spíš dána tím, co chceš posílit, ne? Pokud jedeš úplný dřep, tak dole zabírají hlavně gluty a současně je velká zátěž na vazy kolena, které táhnou celou zátěž - ta se jinak rozloží i do tibie. Čím ostřejší úhel kolena, tím větší zátěž na čéškový vaz. Na mě to dělá dojem jako kdybys dole zabral přes gluty, vyšvihl se a ve chvíli kdy se dostaneš výš a mají pořádně zabrat kvadricepsy, tak na to buď nejseš nějak vnitřně nachystán, nebo nemáš čím zabrat. Naloženo máš tak 130 -140 kilo? To by ale na ty zjevně silné nohy neměl být zas tak velký problém?
3. S tím dřepováním ve stojanu to chápu,jen se mi zdá, že ten pohyb to ovlivňuje, jako kdybys dřepoval podle stojanu, ne podle těla. Možná nějaký špatný návyk z mulťáku? Motorika?
4. Někdes psal, že máš nejspíš slabý vršek těla. Tady to ale vypadá na spodek a střed. Co přesně si představuješ pod pojmem vršek těla? |
Dik za analyzu
Vyzkousim nektere tvoje tipy.
Nalozeno na drepech mam 110kg (zvladam zatim max. 120kg), 130-140kg zvladam zatim jen na multipressu.
Mas asi pravdu, ze bych potreboval posilit stred tela. Cely problem s prechodem pres mrtvy bod pohybu je, ze nemam stabilitu a nemuzu vyvinout maximalni silu z nohou bez ruznyho prepadavani, predklonu apod.
Naposledy upravil spekounP dne po říjen 25, 2010 4:34 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CIZO

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 9:35 am Předmět: |
|
|
| dunnoWayne napsal: | | CIZOPASNIK napsal: | | spekounP napsal: | | za ty pauzy jsem už několikrát dostal vynadáno od různých lidí. Musím to nějak odstranit. |
ty pauzy nicemu nevadi, u tezsich vah to tak delaji prakticky vsichni |
Ty pulminutové pauzy ničemu nevadí asi fakt jen egoistum. Co tak si naložit o X KG více a dělat ty pauzy minutové? Rovnováha asi neexistuje ale dělat opakování / technicky ne 100 % / 5 vteřin a odpočívat pul minuty před dalším, no to není zrovna naučná, ukazková ideální, prostě absolutně žádná série.
At to vyhovuje komu jak chce, myslím že todle je přesně ta ukázka jak dřepy zkrátka necvičit už jen proto že je plno jiných chytřejších zpusobu ale abych nikoho nenaštval. ANO - i tak se dá c v i č i t .... |
kdyz uz chces oponovat, tak priste zkus aspon nejaky argument, takhle jsou to zas jen 4 radky o ho*ne s prominutim :) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 9:45 am Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: |
Cely problem s prechodem pres mrtvy bod pohybu je, ze nemam stabilitu a nemuzu vyvinout maximalni silu z nohou bez ruznyho prepadavani, predklonu apod. |
Takhle to tak opravdu skutečně vypadá, při přechodu do negativní fáze tam nezabereš, nahoru to nějak nejde a pak se tu činku snažíš podlézt, to si vysvětluješ nestabilitou ale jsou to nejspíš ty nohy. Nechceš vrazit pár korun do trenéra a třeba pár hodin zacílených na dřep si u něj zaplatit? Je to divné, od pohledu bys sílu mít měl a ne malou. Neviděl jsem zámky, jsou tam?
Naposledy upravil Reichenberk dne po říjen 25, 2010 9:47 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: po říjen 25, 2010 9:46 am Předmět: |
|
|
ad 1 Úzké držení je v pohodě, opravdu napomáhá lepší stabilitě páteře, jak úplně vysoko to držíš není poznat. Hlavně nedržet tak vysoko abys tlačil na krční obratle.
Jinak máš opravdu problém se stabilitou střední části těla, spodní záda mají problém to chvílema udržet.
Dole to vypadá na dopomoc přes pružnost kolenních vazů, či co. To se z dlouhodobého hlediska nemusí vyplatit. Hloubka by tak nevadila jako ten dynamický ráz, co tam provádíš.
Ubral bych váhy, jezdil dřepy co nejvíc s volnou váhou a piloval techniku.
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 10:04 am Předmět: |
|
|
drzi to dost vysoko, da sa to poznat z toho ako sa mu zroluje vrchny chrbat ked ide hore (keby to ma nizko tak pojde uz od zaciatku v miernom predklone, kdezto tu ho zacne lamat az ked je skoro hore)
inac suhlas s kidom + by som este dodal zhodit opasok spolu s vahou na cinke a zacat cvicit viac brucho _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 10:07 am Předmět: |
|
|
Jeste bych dodal co sem si vsiml, ze ses dost pokracenej, tak dokud neodstranis tu pokracennost hyzdi, hamstringu a vzprimovacu tak bych se nepoustel tak hluboko s vetsima vahama... kdyz si uplne dole tak ti slusne povoli spodek zad a zaobli se - rika se tomu butt wink _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 10:29 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | dunnoWayne napsal: | | CIZOPASNIK napsal: | | spekounP napsal: | | za ty pauzy jsem už několikrát dostal vynadáno od různých lidí. Musím to nějak odstranit. |
ty pauzy nicemu nevadi, u tezsich vah to tak delaji prakticky vsichni |
Ty pulminutové pauzy ničemu nevadí asi fakt jen egoistum. Co tak si naložit o X KG více a dělat ty pauzy minutové? Rovnováha asi neexistuje ale dělat opakování / technicky ne 100 % / 5 vteřin a odpočívat pul minuty před dalším, no to není zrovna naučná, ukazková ideální, prostě absolutně žádná série.
At to vyhovuje komu jak chce, myslím že todle je přesně ta ukázka jak dřepy zkrátka necvičit už jen proto že je plno jiných chytřejších zpusobu ale abych nikoho nenaštval. ANO - i tak se dá c v i č i t .... |
kdyz uz chces oponovat, tak priste zkus aspon nejaky argument, takhle jsou to zas jen 4 radky o ho*ne s prominutim :) |
Fajn ty chytráku, argument je jedinej ten že reaguji na tvuj hloupej kec že to tak u těžších vah dělají všichni! Možná tak ty ale popravdě sem nikoho stát pul minuty neviděl, tím spíš ne u pár kil, tím spíš ne u člověka kterej zjevně dělá svuj rekord kolik udělá opakování s konkrétní váhou, tím spíš když 90% opakování v sérii není technicky dotáhnutý...tak komu potom doporučuješ dělat přesně to co vidíš na videu??????????
V š e m ? ? ? Tak když ty začínáš něco o ho*nech tak ti rovnou píšu at se jdeš vy*rat s těma ostatníma tvojema všema co takhle dřepujete.
Jak jsem napsal, pro borce na videu to zrovna nejlepší cesta není, ty si piš co chceš, do své encyklopedie by si to ani nezkusil se zmínit něco takovýho cvičit a takhle mě tu píšeš o srač*ách.....
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 10:34 am Předmět: |
|
|
dunnowayne to chce klid, me udivuje nad cim ty ses dokazes tak strasne nasrat... ty musis mit hodne tezkej zivot asi _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 10:42 am Předmět: |
|
|
..jen pro uplnost, za tu dobu už se to tady řeší, o to šlo, borci říct v čem je chyba a je jich dost. Já tu vletěl zrovna když Cizopasník píše sra*ky!
Ze takhle cvičí borci u opravdu těžkých vah a podobně je jasný i bez pana moderátora ale popravdě se jim to zrovna jen na zádech moc držet nechce když jsou na tréninku hlavně dřepu.
Takže pro t e b e Celozrnče! Když už tak piš od A-po Z
|
|
| nahoru |
|
 |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 10:45 am Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | dunnowayne to chce klid, me udivuje nad cim ty ses dokazes tak strasne nasrat... ty musis mit hodne tezkej zivot asi |
Právě že mám pohodu, jen nepochopím jak někdo z nějakýho postavení píše pi*oviny a někdo mu to má žrát....nechápu to.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 10:51 am Předmět: |
|
|
dunnoWayne:
Proboha dej si panáka na uklidnění, nechci tě mít na svědomí až to s tebou švihne... Nevyjadřoval jsem se k technice, vyjadřoval jsem se k pauzám, které byly dlouhé 4, 6, 14, 19, 20, 29 a 20 vteřin (pokud jsem dával pozor). Ano, 29 už je opravdu zbytečně moc a na vydýchání s koncentraci stačí určitě kratší doba, ale v zásadě v tom nevidím absolutně žádný problém a pokud to dotyčnému vyhovuje, ať to tak cvičí. Ty jsi napsal že je to blbost, ale bohužel jsi neuvedl proč a místo toho jsi tady předvedl sérii hysterických záchvatů. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
|
| nahoru |
|
 |
Morico

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 11:46 am Předmět: |
|
|
Já napíšu zas něco k věci ...:
Úzkej úchop u dřepu je podle mě naprosto v pořádku a je to tak i správně - jednak se tim stahnou lopatky k sobě a celkově je lepší napětí a stabilita celýho trupu a taky když bych použil širší úchop, tak to bude daleko větší zátěž pro ramenní pouzdra ...
Ještě mam komentář k tomuhle :
| Reichenberk napsal: | | 3. Nevadí ti, že dřepuješ moc ve stojanu? Nezkusils sis trochu víc odstoupit? |
To, že je ve stojanu, je podle mě taky dobře ... zrovna dneska jsem si vyzkoušel, když jsem docvičil s téměř 100% svýho maxima, že vrátit to zpátky s tim, že jsem musel udělat víc jak jeden krok dopředu neni zas taková sranda ... pokud by moh hodit po docvičení činku za sebe na zem, tak asi ideální, ale když jí musí vrátit do stojanu, tak bude rád když, tam bude co nejdřív ...
A k tomuhle :
| Reichenberk napsal: | | A není ta hloubka přílišná? Zatěžuješ hodně vazy a přínos k síle to nemá. |
Že nemá hloubka přínos k síle, to bych teda netvrdil, myslim si, že je to právě naopak, při hlubokým dřepu se aktivujou daleko víc všechny svaly kolem prdele a taky boky a např. ze svý zkušenosti vim, že i třísla ... a k těm vazům - myslim, že pokud se nebude od pat nějak odrážet a bude mít dobrou techniku, tak je to pro tělo myslim lepší než dřepy na paralel nebo nějaký polodřepy ... nejhorší podle mě je, když se ty dřepy při pohybu dolů nějak moc brzdí a nebo když jedeš nahoru a máš nohy do X
EDIT: a když už, tak úplně nejhorší jsou ty dřepy v multipressu
A k těm pauzám asi tohle ... půl minuty je asi už moc, ale pokud jel na max. opakování s vahou, která co další a další opak. těžkne jako prase, tak se ani nedivim a nedokážu si představit někoho, kdo by s vahou okolo 90% maxima lítal nahoru a dolů bez vydejchání se _________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
|
|
| nahoru |
|
 |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 12:01 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | dunnoWayne:
Proboha dej si panáka na uklidnění, nechci tě mít na svědomí až to s tebou švihne... Nevyjadřoval jsem se k technice, vyjadřoval jsem se k pauzám, které byly dlouhé 4, 6, 14, 19, 20, 29 a 20 vteřin (pokud jsem dával pozor). Ano, 29 už je opravdu zbytečně moc a na vydýchání s koncentraci stačí určitě kratší doba, ale v zásadě v tom nevidím absolutně žádný problém a pokud to dotyčnému vyhovuje, ať to tak cvičí. Ty jsi napsal že je to blbost, ale bohužel jsi neuvedl proč a místo toho jsi tady předvedl sérii hysterických záchvatů. |
Proč se k tomu teda nevyjadříš hned a jasně jako ted....nejdřív máš ty potřebu psát něco o ho*ně. To já na to nejsem taky zvědavej když už to chceš vědět.
Nelíbí se mi že píšeš ve stylu - Co není lež, to je pravda. Nebo naopak. Jenže není....
Nebudu se rozepisovat ale jednou ti to sem fláknu až mě doopravdy na*ereš
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: po říjen 25, 2010 3:18 pm Předmět: |
|
|
Kurna to se to tady nejak rozjelo
Dekuji vsem prispevovatelum za prispevky at uz konstruktivni nebo ostatni.
Beru si z toho ponauceni dle vlastniho uvazeni.
Jednoznacne vim par veci- bezpochyby mam problem se stabilitou stredu tela ( to se mimochodem prokazalo i dnes, kdyz jsem si natocil celni drepy), ty prestavky mezi reps jsou dlouhe prilis a uplne optimalni to neni, zkraceni hamstringu tam asi taky bude protoze to podsazovani prdele neni rozhodne OK
Jenom na zaver bych chtel rici: Video sem si natocil, abych se videl a abych si sam udelal zavery o svoji technice/netechnice a abych slysel nazory ostatnich zkusenych borcu. Nejsem uplnej ignorant a myslim ze vim jak ma asi vypadat optimalni drep
Kazdopadne jeste jednou diky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|