MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 113, 114, 115  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Morico

PříspěvekZaslal: čt říjen 28, 2010 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KOTO napsal:
Nehodlám dělat za každou cenu chytrého,takže narovinu přiznám že nevím jak ti teď s tím pomoci.Podle mě by to chtělo osobní přístup.Sejít se a zjednat nápravu,ale to je vzhledem ke vzdálenosti mezi námi nemožné.

Pokud ale prostě neudržíš spodek zad rovný za žádnou cenu,tak bych popřemýšel o tom,dát nejaký cyklus na předklony s čínkou (gut morning).Měli by pomoci udržet optimální polohu zad.Cyklem myslím jednoduchý objem a pak peak na GM jako jsi ho jel předtím na zercher dřep.

Uvidíme, zkusim zejtra na konci tréninku natočit MT s nějakou středně těžkou vahou a zkusim prostě nějak na tu techniku přijít ... když to nepude kvůli těm spodním zádům, tak zařadim do příštího tréninkovýho plánu ten peak na GM, to neni vůbec špatnej nápad ... protože to bude zároveň i dobrá silovka pro core ...
Morico

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2010 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

22.10.2010 - Pátek: 10:00 ~ 12:00

Warm-Up :
- 5 eliptical, brzda 8
- Předkopávání jednonož na střídačku: 30x2.5, 30x2.5
- krátký statický strečink, výdrž v poloze 2-5 sec
- Lower Body Flexibility (Coach Pendlay)

Dřep vpředu :
- 12x15, 10x55, 5x75, 3x95, 3x105, 1x115 - až sem bez opasku, 1x125 - PR , 1x130 - PR - řek bych, že rezerva na 5-10 kg ještě je ...

Mrtvý tah : kvůli technice
- ??*75, ??*105, 40 minut po 1, 2 se 135 kg - zkoušel jsem všechny možný výchozí pozice ... večer sem postnu ty pokusy na videu a napíšu k tomu nějaký pocity ...

Strečing :
Lower Back Stretches :
- Rotation in Lying
- Prone on Elbows
- Knees to Chest
- Side Flexion in Standing
- Extension in Lying

+ statickej strečing celýho těla: 30-45 sec v poloze
+ Coach Pedlay: Upper and Lower body stretches

Video: přední dřepy 1x125, 1x130
spekounP

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2010 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drepy parada

Jsem zvedavej na ty mrtvoly.

Ja mam po cca 4 trenincich se striktnim pokladanim cinky na zem konecne pocit, ze zacinam nachazet tu spravnou cestu pro tahání.

Pomohlo mi, ze jsem jeste zuzil postaveni nohou (chodidla mam lehce vytocene ven) a uchop (rukama jedu tesne kolem nohou)
Konecne mam pocit, ze prvni zatah jde z nohou (po dnesnim treninku jsem mel haksny dokonce napumpovany)
Slaby clanek je u me asi prdel a hamstringy, protoze ty citim po mrtvole ze vseho nejvic

Drzim ti palce
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Morico

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2010 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:
Drepy parada

Jsem zvedavej na ty mrtvoly.

Ja mam po cca 4 trenincich se striktnim pokladanim cinky na zem konecne pocit, ze zacinam nachazet tu spravnou cestu pro tahání.

Pomohlo mi, ze jsem jeste zuzil postaveni nohou (chodidla mam lehce vytocene ven) a uchop (rukama jedu tesne kolem nohou)
Konecne mam pocit, ze prvni zatah jde z nohou (po dnesnim treninku jsem mel haksny dokonce napumpovany)
Slaby clanek je u me asi prdel a hamstringy, protoze ty citim po mrtvole ze vseho nejvic

Drzim ti palce

Moc díky, tak ti fandim, ať to všechno vychytáš :-)

Za pár min postuju ty mt ... jak si psal, že cítíš hamy a řiť, tak to já cítim většinou spodní, horní záda a trapézy ... spodní záda jako únavu a horní záda a trapézy rozsekaný jak z kulturistickýho tréninku
Morico

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2010 6:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mrtvý tah - kontrola techniky: pokusy na videu jsem očísloval, kdyby mi někdo chtěl říct něco ke konkrétnímu pokusu, tak aby bylo jasno...

- pro video jsem vybral pokusy, kde jsem měl záda nejrovnější, jinak by to bylo strašně dlouhý i sestříhaný ...

Poznatky :

- když je to hodně lehoučký, tak se mi zdá, že mam záda OK, možná zbytečně brzo propnu nohy > ale timhle stylem se mi to tahá dobře ...

- když si dam prdel hodně nízko (pokusy někdy kolem: "Pokus 10 a víc") tak ty záda taky udržim líp z čehož asi vyplývá ta špatná flexibilita spodních zad ... ta prdel hodně nízko by byla možná částečným řešením, ale přijde mi to pak těžší, když to taham takhle ...

- další věc je, že když ty záda mam rovný, tak mam během tahu mnohem nepříjemnější pocit ve spodních zádech - tim myslim, že je cítim daleko víc, ale to může bejt právě tou flexibilitou bych řek ...

- jako shrnutí bych viděl strečovat spodní záda a dost možná že jsou už i moc unavený (přece jenom to byla moje první silovka, která zahrnovala i mrtvolu a předtim jsem dal nejvíc nějakých 150) - nejspíš to bude všechno dohromady

... uvidíme, příští tejden tréninková pauza, pravidelná návštěva fyzio - kde s nim ty spodní záda taky zkonzultuju, dál si dam asi nějkou výřivku v bazénu a možná 1, 2x úplně relax plavání... taky musim promyslet příští trénink > mam zálusk na něco od westside barbell a trochu si to modifikovat ... chci pokračovat ve zlepšování tahů (hlavně teda makat na technice) a nutně musim začít pilovat sílu ramen, dál určitě makat na síle core ...
KOTO

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2010 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1)Na každém pokusu je vidět aspon minimální nestabilita v té spodní části zad.
2)Vršek zad nedokážeš ohnout.

řešení:
1.
Sedat k tomu jak při dřepu není řešení.Takhle nikdy žádnou pořádnou váhu nepotáhneš.Ten strečink by možná pomohl,stejně možná i ty GMka.
2.
Vršek zad zkus ohýbat nanečisto tak,že si stoupneš do profilu k zrcadlu.Maximálně prohneš záda do zadu včetně beder a prdele a udělaš takový mírný luk dozadu.Pak si zkoušej ohnout vršek tak,abys nepohl spodkem zad.A tak nějak sedat k čínce.Nejpr prohnout dozadu a pak se snažit jen vršek zohnout.Když se ti spodek zad rozletí,tak netahat,ale zkusit se srovnat eště raz.Dukud to nebude teměř ideál...

BTW mě se příliš nelíbila ani jedna zkouška.Tobě nejvíc sedělo co?
KOTO

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2010 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co se týká tvých dalších plánů tak si myslím,že WSB není zrovna ideální řešení.Nehledě na to, že jsi ještě ani zdaleka nevyčerpal možnosti,které ti přináší klasické periodizace.Nejobtížnější tréninky třeba nechat na později...
Morico

PříspěvekZaslal: so říjen 30, 2010 12:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

KOTO napsal:
1)Na každém pokusu je vidět aspon minimální nestabilita v té spodní části zad.
2)Vršek zad nedokážeš ohnout.

řešení:
1.
Sedat k tomu jak při dřepu není řešení.Takhle nikdy žádnou pořádnou váhu nepotáhneš.Ten strečink by možná pomohl,stejně možná i ty GMka.
2.
Vršek zad zkus ohýbat nanečisto tak,že si stoupneš do profilu k zrcadlu.Maximálně prohneš záda do zadu včetně beder a prdele a udělaš takový mírný luk dozadu.Pak si zkoušej ohnout vršek tak,abys nepohl spodkem zad.A tak nějak sedat k čínce.Nejpr prohnout dozadu a pak se snažit jen vršek zohnout.Když se ti spodek zad rozletí,tak netahat,ale zkusit se srovnat eště raz.Dukud to nebude teměř ideál...

BTW mě se příliš nelíbila ani jedna zkouška.Tobě nejvíc sedělo co?

Nejprve : díky za odpověď, a že sis udělal čas, na to kouknout

K tomu co si psal na začátku, to máš pravdu, zkoušel jsem ohnout horní záda tak, aby při tom zůstaly spodní rovný a to nějak neumim ...

ad 1. : s tim sedanim si k tomu jak při dřepu 100% souhlasim, sice tak udržim záda, ale prostě pak se zdá těžkých i 150, což je normálně naprosto lehký a ani mi to tak nevyhovuje > > > strečink budu dělat určitě, tim se nic nezkazí, ba naopak no a GM zařadim do příštího tréninku a budu ho peakovat, jak si mi poradil ... budu muset taky zkontrolovat techniku, protože jsem ho jezdil dost málo, ale to by snad nemělo dělat moc problém ...

ad 2. : budu zkoušet ... snad jsem to pochopil dobře, prostě prohnout se něco jako luk dozadu (ale rovný spodní záda) a pak se snažit ohnout horní záda, tak abych s těma spodníma vůbec nehnul

k tomu BTW : upřímě, mě se nelíbí taky žádná technika z těch mých pokudů... je to takový, že se prostě předklonim a pak zvednu celou váhu narovnáním horní poloviny těla, tak mi to přijde ... nejvíc mi vyhovuje něco jako na Pokus 10 ale i tam cítim, že to neni 100% a chybí mi tam, jak to říct, taková plynulost toho pohybu...
Morico

PříspěvekZaslal: so říjen 30, 2010 12:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

KOTO napsal:
Co se týká tvých dalších plánů tak si myslím,že WSB není zrovna ideální řešení.Nehledě na to, že jsi ještě ani zdaleka nevyčerpal možnosti,které ti přináší klasické periodizace.Nejobtížnější tréninky třeba nechat na později...

S tím opět naprosto souhlasím, takže si necham poradit a zařadim něco klasičtějšího ...
spekounP

PříspěvekZaslal: po listopad 01, 2010 7:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja rozhodne nejsem odbornik na posouzeni, ale me se ty pokusy nezdaly nijak strasny.
Celkem bych rekl, ze nevim co bych technicky vytknul. Nejak podobne se snazim i ja.

Podle me je dulezity najit si spravnou techniku sam pro sebe, kterou bude clovek stale drzet at uz tam ma 60kg nebo 300kg, pri ktere se bude citit silny a hlavne pri ktere ho nebudou bolet spodni zada.

Nevim jestli muj prispevek ma nejakou vahu, ale ja osobne se soustredim na par veci:
1. mit cinku co nejbliz k holenim, postavim se k tomu vzdy tak, abych kdyz si pridrepnu k cince, tak ji holeni mirne odtlacim
2. pri tahu se snazim rvat to co nejbliz u tela a smerem dozadu, posledni dva treninky jsem mel druhy den holene samou modrinu
3. pridrepnuti k cince nemuzu zacinat se stehnama v uplne paralelni poloze, potrebuju to rozjizdet z polodrepu, ale nesmi mi ujet prdel nahoru (s tim, ze cinka zustava u zeme), synergicky tahat hnatama a zadama
grogy

PříspěvekZaslal: po listopad 01, 2010 3:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tyjo, já tady chvilku nejsem, a tys už těch 200 málem zvedl
jen počkej, já tady taky ještě jsem
Ale jinak jedeš moc pěkně.

"Vždyť je to jen bolest"

http://www.kstkurim.estranky.cz/
Morico

PříspěvekZaslal: po listopad 01, 2010 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:
Ja rozhodne nejsem odbornik na posouzeni, ale me se ty pokusy nezdaly nijak strasny.
Celkem bych rekl, ze nevim co bych technicky vytknul. Nejak podobne se snazim i ja.

Podle me je dulezity najit si spravnou techniku sam pro sebe, kterou bude clovek stale drzet at uz tam ma 60kg nebo 300kg, pri ktere se bude citit silny a hlavne pri ktere ho nebudou bolet spodni zada.

Nevim jestli muj prispevek ma nejakou vahu, ale ja osobne se soustredim na par veci:
1. mit cinku co nejbliz k holenim, postavim se k tomu vzdy tak, abych kdyz si pridrepnu k cince, tak ji holeni mirne odtlacim
2. pri tahu se snazim rvat to co nejbliz u tela a smerem dozadu, posledni dva treninky jsem mel druhy den holene samou modrinu
3. pridrepnuti k cince nemuzu zacinat se stehnama v uplne paralelni poloze, potrebuju to rozjizdet z polodrepu, ale nesmi mi ujet prdel nahoru (s tim, ze cinka zustava u zeme), synergicky tahat hnatama a zadama

No uplne nejhorsi ta moje technika asi neni a mas pravdu ze si clovek musi najit svou individualni, protoze kazdej sme jinej, ale ja se proste nechci smirit s tim, ze mam pri tom ohnuty spodni zada ... sice ne nejak strasne, ale trochu jo ... a protoze chci tahat vsechno, krom pokusu o max bez opasku, tak musi bejt ta technika excelentni ... nehlede na to, ze mam pocit, ze me vic omezuje prave technika nez sila, protoze ani tech 200kg se nezdalo nejak nezvladnutelnych, ale technicky sem to nezvlad... no a jelikoz nikam nespecham a nejhlavnejsi pro me je radost ze cviceni a nezranit se, tak si klidne dam tu praci s tim tu techniku pilovat, mozna ze dospeju k zaveru, ze takhle to bude pro me prece jenom nejlepsi, ale za zkousku to vylepsit nic nedam :)

EDIT: a neni to jenom o tech spodnich zadech ale o tom, ze dycky narovnam nohy driv, nez sem horni polovinou tela pred dotazenim a prave diky tomu to pak treba nedotahnu, kdezto kdyz bych si nechal i ty nohy na to zaverecny "locknuti" tak mam daleko vetsi sanci to dotahnout, alepson takovej pocit z toho mam ...

Naposledy upravil Morico dne po listopad 01, 2010 4:15 pm, celkově upraveno 1 krát
Morico

PříspěvekZaslal: po listopad 01, 2010 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

grogy napsal:

Díky :) ... Teď máš ale šanci zaútočit, protože já se budu teď zaměřovat převážně na techniku, takže se na 200 chvilku nepodívam :)
grogy

PříspěvekZaslal: po listopad 01, 2010 4:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Morico napsal:
grogy napsal:

Díky :) ... Teď máš ale šanci zaútočit, protože já se budu teď zaměřovat převážně na techniku, takže se na 200 chvilku nepodívam :)

Někdy příští týden budu zkoušet maximálku, tak se uvidí buď to urvu, nebo mě to zabije
Ale podle toho videa jsi o kus dál než já, tobě fakt už skoro nic nechybělo

EDIT: chtěl jsem se zeptat, tobě nevadí, tahat tyhle větší váhy bez bot? já jsem to taky párkrát bez bot zkoušel a kolem 130-150ti kg už to na ty nohy bylo celkem dost nepříjemné

"Vždyť je to jen bolest"

http://www.kstkurim.estranky.cz/
Morico

PříspěvekZaslal: po listopad 01, 2010 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

grogy napsal:
Někdy příští týden budu zkoušet maximálku, tak se uvidí buď to urvu, nebo mě to zabije
Ale podle toho videa jsi o kus dál než já, tobě fakt už skoro nic nechybělo

no máš čas skoro až do toho deadline co sme si dali jako Vánoce, protože já pravděpodobně 200 nebudu zkoušet dřív, takže mě nejspíš dostaneš :) ale jestli se tak stane, tak tě pak hodlam natrhnout o 25 kg :D

grogy napsal:

EDIT: chtěl jsem se zeptat, tobě nevadí, tahat tyhle větší váhy bez bot? já jsem to taky párkrát bez bot zkoušel a kolem 130-150ti kg už to na ty nohy bylo celkem dost nepříjemné

Malinko cítim paty, třeba ten den večer, ale nic co by stálo za zmínku ... no a během tahů necítim nic, snažim se soustředit jenom na to, jak tu činku zvednu, takže nevnímam nic

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 113, 114, 115  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: