|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
wondra

|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 5:10 pm Předmět: |
|
|
Hovnivále jenom dokazuješ co jsem psal. Prostě bys chtěl aky mít možnost stávkovat za vyšší plat, nebo proti snížení ale tu možnost nemáš, závidíš jim a proto říkáš že jsou špatní protože stávkujou.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 5:12 pm Předmět: |
|
|
heh ty ses fakt vul to neni mozny...
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 5:12 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | Jo, Frozzi a co těch milion a něco pracujících v sektoru soukromém? Ti taky podle tebe neví, která bije? :-))
|
Já nikde nenapsal, že lidé pracující v soukromém sektoru neví, která bije, přečti si můj předchozí příspěvek ještě jednou abys to pochopil.
| riker napsal: |
btw. uvedom si taky ze aby stat mohl dat penize urednickum ve verejnym sektoru tak prve musi ty penize nam v skoukromym sektoru sebrat... |
Ale já nesouhlasím s tím, aby se brali peníze ze soukromého sektoru přeci, to sem nikde nenapsal.
Tohle je stejně diskuze o ničem, protože ten kdo pracuje v soukromém sektoru bude podporovat svoje, a ten kdo pracuje ve veřejném/státním taky svoje,... _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 5:14 pm Předmět: |
|
|
| hovnival napsal: | | dalsi kreten ... Muzes me rict jak ma bojovat clovek zamestnanej u nejakyho curaka ? Tam nemas zadny odbory, tak co ma ten clovek delat? Ma rodinu , musi zivit rodinu, takze musi drzet hubu a skousnout vsechno co si na neho ten curak vymysli, pokud nema moznost jit jinam, jakoze v dnesni dobe to je velkej problem... |
..nemá cenu se dál bavit _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 5:16 pm Předmět: |
|
|
člověče, asi souhlasím s Miriem - taky se mi nelíbí snižováí platů, ale ta stávka je mimo. Nedávno jsem řešil podobný problém ve zdravotnictví - řešilo se zda koupit stroj za x milionů a k němu 2 lidi nebo stroj za y milionů a nikoho a i když ten druhý stroj stál v jednotkách milionů více - zvolil pan zaměstnavatel druhou variantu se slovy - stroj do odborů nevstoupí. Chápu, že to plno lií rozhořčí - ale představte si, že ta firma je vaše !
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 5:16 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | Jo, Frozzi a co těch milion a něco pracujících v sektoru soukromém? Ti taky podle tebe neví, která bije? :-))
Pro pobavení, tak tito lidé stávkují...
Ve státní sféře pracuje cca půl mega lidí, kde berou tu drzost myslet si, že jsou nějaké elitářská společnost, která si může ostatní normálně pracující lidi brát jako rukojmí? Nelíbí se ti něco? Zbal se a vypadni!!! Teplé místečka do konce života se ale líbí všem... |
k těm průměrným platům... asi by nebylo od věci uvést i medián nebo modus... pak by se tvoje úvahy možná ubíraly jiným směrem...
|
|
| nahoru |
|
 |
wondra

|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 5:18 pm Předmět: |
|
|
já pracuju v soukromém sektoru a taky mě sere že mám málo peněz, ale taky vím že to nespravím ukazováním na jiné jak se mají dobře a že kvůli nim se právě já mám špatně. Hovnivále zkus si to taky trochu přebrat v hlavě a možná ti to dojde. Chceš po nich aby nestávkovali a místo toho si našli lepší job. Tak to udělej i ty, ne? Aha, ono to není tak snadné vlastně, co?
|
|
| nahoru |
|
 |
frode

|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 5:20 pm Předmět: |
|
|
Smutny je, ze ve verejnym sektoru je tisice lidi, co tam dela velky kulovy, coz jim stale prochazi a coz by se samozrejme v soukromem sektoru proste nechytlo. At to proberou a penez bude pro ostatni (ty potrebny) dost. Nemam radost z toho, ze by meli kratit prachy treba vojakum, doktorum, sestram a hasicum, co maji opravdu narocnou praci, ale at si uvedomi, ze prave u nich je zasekanych neskutecne mnoztsvi linych lidi (a nejen v kancelarich). Jenze nez to vse proverit a postupne prosit, tak radsi budou vsichni stavkovat. Mam pocit, ze stejne vetsina tech potrebnych nema cas se nekde flakat a stavkovat, 100% tam bylo nejvic tech, co dela ve verejny sprave to nejmin (jako vzdy, nejmin prace, nejvic kecu) _________________ Vaše přítomnost je tu iritující jako uvařený kaktus v opičím pyžamu.
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 5:22 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | Ale já nesouhlasím s tím, aby se brali peníze ze soukromého sektoru přeci, to sem nikde nenapsal.
Tohle je stejně diskuze o ničem, protože ten kdo pracuje v soukromém sektoru bude podporovat svoje, a ten kdo pracuje ve veřejném/státním taky svoje,... |
ale nekde se ty penize vzit musi...
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 5:22 pm Předmět: |
|
|
| lalala napsal: | | mirio napsal: | Jo, Frozzi a co těch milion a něco pracujících v sektoru soukromém? Ti taky podle tebe neví, která bije? :-))
Pro pobavení, tak tito lidé stávkují...
Ve státní sféře pracuje cca půl mega lidí, kde berou tu drzost myslet si, že jsou nějaké elitářská společnost, která si může ostatní normálně pracující lidi brát jako rukojmí? Nelíbí se ti něco? Zbal se a vypadni!!! Teplé místečka do konce života se ale líbí všem... |
k těm průměrným platům... asi by nebylo od věci uvést i medián nebo modus... pak by se tvoje úvahy možná ubíraly jiným směrem... | Heh, nemyslím si, protože já jsem sem schválně dal tabulku, kterou vypracovaly odbory . A ty do vlastních řad střílet budou těžko.
Naposledy upravil mirio dne st prosinec 08, 2010 5:25 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 5:24 pm Předmět: |
|
|
| frode napsal: | Smutny je, ze ve verejnym sektoru je tisice lidi, co tam dela velky kulovy, coz jim stale prochazi a coz by se samozrejme v soukromem sektoru proste nechytlo. At to proberou a penez bude pro ostatni (ty potrebny) dost. Nemam radost z toho, ze by meli kratit prachy treba vojakum, doktorum, sestram a hasicum, co maji opravdu narocnou praci, ale at si uvedomi, ze prave u nich je zasekanych neskutecne mnoztsvi linych lidi (a nejen v kancelarich). Jenze nez to vse proverit a postupne prosit, tak radsi budou vsichni stavkovat. Mam pocit, ze stejne vetsina tech potrebnych nema cas se nekde flakat a stavkovat, 100% tam bylo nejvic tech, co dela ve verejny sprave to nejmin (jako vzdy, nejmin prace, nejvic kecu) | A to jsou přesně ti lidi, kteří dnes stávkují... :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 5:25 pm Předmět: |
|
|
to je úplně jedno, kdo to vypracoval... jsou to v podstatě nicneříkající čísla
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 5:27 pm Předmět: |
|
|
Nemůžu souhlasit. Další citace ze stejného článku...
| citace: | | Celkový průměrný nominální plat zaměstnanců odměňovaných podle zákoníku práce činil loni 23.345 korun, 53 procent ze státních zaměstnanců se přitom pohybovala v příjmech na této úrovni či pod ní. | Kolik lidí celkově (soukromý + státní sektor) si šáhne na průměrny plat? 1/3? Z toho vyplývá, že státní zaměstnanci opravdu nejsou ti, kteří si mají na co stěžovat...
Naposledy upravil mirio dne st prosinec 08, 2010 5:28 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
|
| lalala napsal: | | to je úplně jedno, kdo to vypracoval... jsou to v podstatě nicneříkající čísla | ...a jak by sis to představoval ? Uvedeným mediánem ? To by bylo zase nic neříkající vzhledem k průměrné mzdě - tam také neuvádí medián a každému je šumafuk že ji mají 4 lidi z 10. Nebylo by to s čím srovnat.
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
|
|
třeba to nevydali proto, aby stříleli do vlastních řad, ale aby nasrali 90% (to číslo jsem střelil od boku) lidí, kteří na průměrnou mzdu nedosáhnou
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|