Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 252, 253, 254 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
No_pain

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
no_pain - to je ale logicke,nie? ja kludne robosa za pasom nahradim,on mna za pc pri programovani nie...

tak i mě jako projektanta :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
YUD

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

EDIT: smazal jsem duplicitní příspěvek

Naposledy upravil YUD dne st prosinec 08, 2010 6:29 pm, celkově upraveno 1 krát
No_pain

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 5:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

myšleno že je to nej zajímavé... že už i ve stavebnictví prostě jen tak nevyděláš... lidi se handrkujou o státní zakázky... a hlavně přemýšlejí jestli se jim to vůbec vyplatí vyhrát za tak nízkou cenu : (
U.B0B

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zalezi take na jake pracovni pozici jsou. nebot nemuzou jit pod minimalni mzdu. vetsinou se hovori jen o te nejnizsi. ono je ale 8 trid minimalni mzdy. nenasel jsem ted zrovna nejakualnejsi tabulky, ale v roce 07 byla minimalni mzda i 96,20Kc/hod. od toho se take potom odvijeji prumerne platy.

ale urcite sem pro, aby nekdo nedostaval penize jen proto, ze tu svoji praci dela uz delsi dobu. preci nekdo kdo dela v urade 30 let nemuze mit vyssi plat jako nekdo kdo to samy dela rok a stejne dobre. dnes by to melo byt obracene - uz te zivime 30let?? tak nam jako vdecnost nejaky penize vrat .... je to pritazeny za vlasy, ale doba by tomu byla naklonena ...
No_pain

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U.B0B napsal:
zalezi take na jake pracovni pozici jsou. nebot nemuzou jit pod minimalni mzdu. vetsinou se hovori jen o te nejnizsi. ono je ale 8 trid minimalni mzdy. nenasel jsem ted zrovna nejakualnejsi tabulky, ale v roce 07 byla minimalni mzda i 96,20Kc/hod. od toho se take potom odvijeji prumerne platy.

ale urcite sem pro, aby nekdo nedostaval penize jen proto, ze tu svoji praci dela uz delsi dobu. preci nekdo kdo dela v urade 30 let nemuze mit vyssi plat jako nekdo kdo to samy dela rok a stejne dobre. dnes by to melo byt obracene - uz te zivime 30let?? tak nam jako vdecnost nejaky penize vrat .... je to pritazeny za vlasy, ale doba by tomu byla naklonena ...

jo s tím i souhlasím.. ale podle mě je nejlepší odměňovat za odvedenou práci... pokud prostě jedeš na 120% tak musí mít víc než člověk který tam dělá 20 let a jede stále na 100% tak prostě musíš mít víc... výhodu má ale ten co tam je déle, jelikož má lepší praxi a s ní by měl dokázat svojí výkonost neustále zvyšovat...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tohle ale není jen ve státním sektoru - dělal jsem ve vývoji jedné nadnárodní společnosti šéfa vývoje a měl jsem plat na úrovni třetiny vedoucího vývoje jiné sekce - naprosto stejná tabulka .... ( teda pořád to bylo o hodně víc než nabízí světově největší výrobce generik u kterého jsem naposledy pracoval ) Zatímco moje sekce produkovala 13 výdělečných produktů a jejich jeden. Když jsem se ptal proč to tak je - bylo mi řečeno,že dotyřný tam je už x let a já začínám. Tedy logika - já přináším firmě peníze a produkuji výsledky - kdežto ten druhý nikoliv - ale je tam dýl - tj. je to OK...ve státním pochopím, ale v soukromém sektoru ??? Mohl jsem si stěžovat - psát plakáty....ale vy*ral jsem se na ně - od té doby nic kloudného na trh neuvedly a já jsem spokojený tam kde jsem za úplně jinách podmínek. Chtělo to jen odvahu a vědomí, že člověk něco umí a nenechá si srát na hlavu - myslím si, že kdyby takto uvažovali Ti stávkující - tak jsou v mnoha případech někde jinde.

Jak mi nedávno potvrdil ekonom jedné nemocnice - např. ve zdravotnictví stávkují ve většině případů doktoři těsně po škole. na jednu stranu chápu - na druhou - jejich studium stálo statisíce ( rozhodně neporovnatelně např. s filozofy ) - v zahraničí by spláceli x let úvěr na studium - když se jim to nelíbí - ať jdou na pět let do zahraničí - vrátí se se skušenostmi za jiné peníze...a nebo taky ne
U.B0B

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 6:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No_pain napsal:
jo s tím i souhlasím.. ale podle mě je nejlepší odměňovat za odvedenou práci... pokud prostě jedeš na 120% tak musí mít víc než člověk který tam dělá 20 let a jede stále na 100% tak prostě musíš mít víc... výhodu má ale ten co tam je déle, jelikož má lepší praxi a s ní by měl dokázat svojí výkonost neustále zvyšovat...

njn, ale jak chces za odvedenou praci odmenovat "ouradu" ... kolik lejster prepocetl nebo opsal?? :-)
znam osobne nektery lidi na socialce a financaku a pod. nekteri sou takovy tupci ze by se jinde proste neuzivily. ti si proste nevidi do ust, kdyz si chteji stezovat na platy ....
ale hlavne, jak muze mit nekdo ve statnim sektoru statisicovy/milionovy odmeny..??!! pritom vetsinou zodpovednost zadna. tohle bych zastropoval a i ten nej nej top manager ve statnim podniku by nemel mit (i se vsema odmenama) vic naz trebas 2x prumerny plat. v soukromym, at si davaj miliardy, ale ve statnim ... ani nahodou. kdyz statni podnik krachne, .. vrati ten manager plat za poslednich par let??? ne, proste zodpovednost 0, a k tomu taky adekvatni plat ...
a ty pipky na uradech?? mi jedna pinda na socialce (kdysi) zamitnula priznat rodicovsky pridavek. a to 3x. tak sem se na to vykvaknul. a az za nekolik mesicu sem oklikou nahodou zjistil, ze narok opravdu mam. ta pipka me defacto chtela okrast o 12x600,-. (aby meli co dat znamym a cikanum). sem si na ni stezoval ... myslite ze ji nekdo hnal ke zodpovednosti?? me slo o 7000,- ji o nic .... 20% z platu vsem ouraduum :-)

Naposledy upravil U.B0B dne st prosinec 08, 2010 6:16 pm, celkově upraveno 1 krát
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 6:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak si myslím, že sníižt o 10 % platy je lepší varianta než zvýšit dočasně nezaměstnanost. Nezaměstnaný pobírá dávky a neplatí daně - to člověk s o 10 % nižším platem pro daňový systém těmito " neduhy" netrpí - pokud se pletu - klidně mě opravte
U.B0B

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak idealni je zmenit system a prachy usetrit. jelikoz se ale jedna o stat a ten setrit neumi, tak nastupuje druhy reseni - a to je snizit platy. reseni je to defacto nekoncepcni, docela ubohy (stat takto ukazuje svoji naschopnost hospodarit), ale jednoduchy a snadno proveditelny ...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U.B0B napsal:
tak idealni je zmenit system a prachy usetrit. jelikoz se ale jedna o stat a ten setrit neumi, tak jako druhy reseni je snizit platy. reseni je to defacto nekoncepcni, docela ubohy (stat takto ukazuje svoji naschopnost hospodarit), ale jednoduchy a snadno proveditelny ...
...asi tak
cz.petab

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U.B0B napsal:
tohle bych zastropoval a i ten nej nej top manager ve statnim podniku by nemel mit (i se vsema odmenama) vic naz trebas 2x prumerny plat.
Když lidi na řadových pozicích budou mít minimální mzdu (aby byl zachován odstup v hierarchii) a ti na nejvyšších max. dvojnásobek průměrné, tak tam nikoho neseženou. Jako ve všech zemích, kde tak tomu je tak si to budou holt muset dohnat úplatky atp. Nikdo normální byť jen s náznakem schopností např. nepůjde řídit instituci s desítkami či stovkami zaměstnanců jako je třeba nemocnice, policejní ředitelství, univerzita, krajský úřad ...

U.B0B napsal:
kdyz statni podnik krachne, .. vrati ten manager plat za poslednich par let??? ne, proste zodpovednost 0, a k tomu taky adekvatni plat ...
Kolik špičkových manažerů vracelo plat když "jejich" firma krachla nebo výrazně a dlouhodobě šla do mínusu atp. - můžeš nahodit nějaká jména a firmy? Myslím, že ředitelé bank co šly do kopru a nic nevraceli, naopak dostali zlaté padáky, nebudou výjimkami.

U.B0B napsal:
jelikoz se ale jedna o stat a ten setrit neumi, tak nastupuje druhy reseni - a to je snizit platy. reseni je to defacto nekoncepcni, docela ubohy (stat takto ukazuje svoji naschopnost hospodarit), ale jednoduchy a snadno proveditelny ...
Snižování platů JE šetření a ve většině státních (i spoustě soukromých) institucí jsou mzdy tím hlavním a největším výdajem - úřady, školy, nemocnice, možná i armáda a policie, ...
mirio
Moderátor

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 8:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Jinak si myslím, že sníižt o 10 % platy je lepší varianta než zvýšit dočasně nezaměstnanost. Nezaměstnaný pobírá dávky a neplatí daně - to člověk s o 10 % nižším platem pro daňový systém těmito " neduhy" netrpí - pokud se pletu - klidně mě opravte
Nemůžu souhlasit. Pokud bude někdo odejit, bude to někdo, kdo je tam zbytečný a takovým lidem prostě peníze za nic nevidím důvod dávat. Možná budou chvíli na pracáku, ale ve finále půjdou někam, kde na tom budou finačně zhruba stejně, ale budou muset opravdu odvést nějaký výkon...
Mablung

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 9:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co se státních úřadů týče, pár let jsem tam dělal než jsem ze strachu před zakrněním dobrovolně vypadnul. Na mém oddělení bylo 13 lidí, práci by v pohodě zvládlo 6, pokud by se udělal dobý databázový systém, dva. Asi tak co se státní přezaměstnanosti týče.
Co se výše platů ve státním sektoru týče, bude vždy vyšší, neboť tam nejsou potřeba dělnící kteří průměr snižují. Ale jak píšu v předchozím odstavci, bylo by jim třeba šlápnout na krk. Ale kdo šlápne na krk voličům?
frode

PříspěvekZaslal: čt prosinec 09, 2010 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zase dalsi zadelanej opar!

Nevite nekdo jak se toho zarucene a co nejrychleji zbavit? (info: nedelaj se mi na puse, ale vsude jinde po ksichte) Neznate nejakej figl? Minule mi nekdo doporucoval neco zarucenyho, ze staci pouzit a vylecit ten opar jednou a uz se na tom miste znovu neudela. Jenze si samozrejme nepamatuju ani kdo to rikal, ani co doporucoval
Mablung

PříspěvekZaslal: čt prosinec 09, 2010 11:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

frode napsal:
Zase dalsi zadelanej opar!

Nevite nekdo jak se toho zarucene a co nejrychleji zbavit? (info: nedelaj se mi na puse, ale vsude jinde po ksichte) Neznate nejakej figl? Minule mi nekdo doporucoval neco zarucenyho, ze staci pouzit a vylecit ten opar jednou a uz se na tom miste znovu neudela. Jenze si samozrejme nepamatuju ani kdo to rikal, ani co doporucoval

Mám opary na tlamě a co jsem četl, je to prostě nevyléčitelné. Jediné co pomáhá jsou klasické mastičky, ale v době kdy se klube. Tj. jakmile mě svědí ret, je tam okamžitě mastička a když jsem nemocný, jde tam preventivně

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 252, 253, 254 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: