GVT trenink

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - GVT trenink  Úvodní stránka -> Trénink -> GVT trenink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zeck

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 5:55 pm    Předmět: GVT trenink Odpovědět s citátem

Ahoj,právě jsem dokončil Korte a chtěl bych začít z GVT.Tak jsem si sestavil podle članku na forku trenink.Jinak mam 170 cm,73 Kg a cvičim cca rok.Potřboval bych zhodnotit tento trenink popř: co je na něm špatnýho,předem diky

• A.Prsa, záda

Benchpress 10x10
Přítahy velké činky 10x10
Tlaky jednoruč. 0° 4x15
VČ za hlavu 4x10

• B.Nohy, korekční cviky

Dřep 10x10
Mrtvý tah 10x10
Zápěstí podhmatem
Lýtka

• C.Ruce, ramena

Francouzké tlaky 10x10
Biceps EZ velká činka 10x10
Ramena - předpažování 4x10
Ramena - rozpažky v sedě 4x10
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
koudy.

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já bych doporučoval necvičit plány pro překonání stagnace, když cvičíš teprve rok. Měl byses držet klasického tréninku o klasickém objemu a intenzitě s jednoduchými sériemi. GVT je hodně náročný a i když ti tu bude hromada lidí tvrdit, ať se do toho pustíš, tak já ti to nedoporučuju. Nech si ho na horší časy Já bych 10x10 dřepu a mrtvoly v jeden den teda neodkroutil .. a to cvičím 11 let. Goold Luck
Zeck

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No mě jde o to že jsem to ještě nejel a mam chuť to zkusit co kdybych např: misto těch MT dal schyby?
eschaia

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 6:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já cvičil GVT asi po dvou letech cvičení a byl to jeden z nejlepších tréninků. Můžu dporučit jen nesmíš přecenit váhy lepší je více podseknout a příští trénink přidat než naložit hodně a neodjed to.
vird

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 6:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v jeden den drepy aj mrtve tahy, myslim ze si samovrah.
nie je horsia bolest ako pri cviceni drepov 10x10 a potom rano na schodoch
Zeck

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 6:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jj jasny proto se ptam jestli by šli třeba ty schyby misto toho
koudy.

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 6:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dobře to psal Cizopasník u Beara tuším .. kde doporučoval nižší počty sérií. Je to celkově regenerační vražda a musíš být v top kondici, psychické pohodě a pod doplňkama, abys to zmáknul. Jasně .. jela to spousta lidí a všichni ti budou tvrdit, že to byla bomba. Pár tréninků vynechali .. všechno je hrozně bolelo a přibrali minimálně 2kg a z toho půlka byla určitě ve svalech apod. O tom to ale není. Po roce tréninku bych to nedoporučil nikomu ... neudržíš koncentraci na 10 sérií (i když si samozřejmě říkáš že udržíš). Podvědomě se budeš "ulejvat", abys to přežil. To už je lepší dát 3 série na max .. než 10 napůl. To je můj názor.

edit: to nebylo myšlené na eschaia
ygg

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 7:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeck napsal:

Jako proč???? Já bych se na MT v GVT vykašlal zcela, je to cvik, který je pro GVT vyloženě nevhodný, pokud tedy nejedeš rumuny, a to především na procvičení hamstringů, a ne zad. Osobně bych místo MT dal zakopávání. Záda budou mít dost z 10s přítahů z předchozího dne a těch dřepů. Jak to máš napsané je na chcípnutí ... odjebeš se. A VČ za hlavu v prvním trenálu bych rozhodně nedal, ramena se ti po 10s benče nepoděkují, místo toho bych dal přitahování kladky ... jedno jestli před hlavou nebo za.

Jinak o GVT je tady toho i na fóru opravdu hodně,na biomagu rovněž. Jinak je to fajn trénink a pokud se ti líbí, tak jím na těch 5-6 týdnů nic nezkazíš. Nejdeš do nějakých velkých vah, kde osobně je podle mě větší riziko kurvení techniky, než u 10x10, byť i tady může hrát únava svoji roli...ale to se dá případně vyřešit delší pauzou. Na samotném principu...tj. 10x10 bych neměnil rozhodně NIC, pokud ano, tak už je lepší rovnou jet nějaký jiný trenál.

EDIT ... Ježíšku, a co dělají v prvním tr.dni ty tlaky jednoručkama ? Od toho tam máš benč! Buď rozpažky, nebo pulover, tlaky NE!
Zeck

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Zeck napsal:

Jako proč???? Já bych se na MT v GVT vykašlal zcela, je to cvik, který je pro GVT vyloženě nevhodný, pokud tedy nejedeš rumuny, a to především na procvičení hamstringů, a ne zad. Osobně bych místo MT dal zakopávání. Záda budou mít dost z 10s přítahů z předchozího dne a těch dřepů. Jak to máš napsané je na chcípnutí ... odjebeš se. A VČ za hlavu v prvním trenálu bych rozhodně nedal, ramena se ti po 10s benče nepoděkují, místo toho bych dal přitahování kladky ... jedno jestli před hlavou nebo za.

Jinak o GVT je tady toho i na fóru opravdu hodně,na biomagu rovněž. Jinak je to fajn trénink a pokud se ti líbí, tak jím na těch 5-6 týdnů nic nezkazíš. Nejdeš do nějakých velkých vah, kde osobně je podle mě větší riziko kurvení techniky, než u 10x10, byť i tady může hrát únava svoji roli...ale to se dá případně vyřešit delší pauzou. Na samotném principu...tj. 10x10 bych neměnil rozhodně NIC, pokud ano, tak už je lepší rovnou jet nějaký jiný trenál.

EDIT ... Ježíšku, a co dělají v prvním tr.dni ty tlaky jednoručkama ? Od toho tam máš benč! Buď rozpažky, nebo pulover, tlaky NE!

ok ok diky zkusim to tak udělat snad to bude klapat. BTW kdybych to nějakým způsobem nezvládal přejdu na jiný trenink.Jinak dik za rady ;)
Emtik

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 9:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v GVT drepy a MT v jeden den sou smrt, to fakt nejde.. po posledni serii jsem sedel na zemi a klepal sem se a nebyl sem schopnej ani mluvit..

doporucuju korte

a stejne si myslim,ze GVT nic moc na objem, ale zas jak pro koho mno..

edit: prave sem se dozvedel,ze si korte prave dojel.. tak ho nedoporucuju :D

Naposledy upravil Emtik dne po prosinec 13, 2010 9:18 pm, celkově upraveno 1 krát
ygg

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 9:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ehm .. Korteho právě dojel
Draper

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 10:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neprehanite to s tou narocnosti GVT? Mne to zase jako takova hard core pecka nepripada. 10 serii po 10 opakovnich se stredni intenzitou, navic ze zacatku jsou vahy jeste podsekle, cvici se 3-4x tydne... to ma by nejaky zabijak? V posilovnach vesina lidi cvici splity s mnohem vetsim treninkovym objemem a intenzitou a casto do selhani nebo i za hranici selhani, coz je podle mnohem vetsi "zabijak" nez nejakych 10x10 s 60% maxima (a to nehodnotim z pohledu sveho, protoze pro me by to opravdu odpocinek byl:) ). Dulezita vec u GVT je spravne nastavit vahy, at muzes alespon ob trenink neco malo prihodit a neprepalit to hned ze zacatku, jako jsem to udelal kdysi ja, kdyz jsem mel velke oci. Po prvnich treninich byva akorat velika svalovka, protoze je to pro telo neco noveho na co dosud nebylo zvykle.
Pong

PříspěvekZaslal: ne únor 13, 2011 11:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Neprehanite to s tou narocnosti GVT? Mne to zase jako takova hard core pecka nepripada. 10 serii po 10 opakovnich se stredni intenzitou, navic ze zacatku jsou vahy jeste podsekle, cvici se 3-4x tydne... to ma by nejaky zabijak? V posilovnach vesina lidi cvici splity s mnohem vetsim treninkovym objemem a intenzitou a casto do selhani nebo i za hranici selhani, coz je podle mnohem vetsi "zabijak" nez nejakych 10x10 s 60% maxima (a to nehodnotim z pohledu sveho, protoze pro me by to opravdu odpocinek byl:) ). Dulezita vec u GVT je spravne nastavit vahy, at muzes alespon ob trenink neco malo prihodit a neprepalit to hned ze zacatku, jako jsem to udelal kdysi ja, kdyz jsem mel velke oci. Po prvnich treninich byva akorat velika svalovka, protoze je to pro telo neco noveho na co dosud nebylo zvykle.

... z vlastní zkušenosti je na tomhle tréninku nejvražednější to tempo. Pokud se ho snažíš opravdu dodržet, tak po 5. sérii chceš skončit.
Draper

PříspěvekZaslal: ne únor 13, 2011 6:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jojo to verim....kdybych mel odcvicit GVT v tempu 402, tak bych ty podsekly vahy, se kteryma zacinam, musel podseknout jeste alespon o 20% :) ale i to tempo ma neco do sebe a jako prolomeni bodu stagnace to muze byt vyborna vec.
Steel

PříspěvekZaslal: ne duben 24, 2011 11:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Měl bych pár dotazů ohledně GVT:
1) Druhá fáze se cvičí jestli jsem správně koukal také 6 týdnů?
2) Ve druhé fázi se už cvičí 10 sérii po 6 op. ale s váhou se kterou se skončilo v posledním týdnu v 1. fázi. Takže tu 2. fázi budu cvičit celých 6 týdnu se stejnýma váhama? dík

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - GVT trenink Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: