|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kubaz

|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 11:18 am Předmět: |
|
|
zdravim , mam dotaz ohledně internetovych tabletu a připojení 3g , moje naroky na tablet jsou minimalni , otevrit si internet , zobrazit par grafu z prace , sem tam nejake socialni site a messengery , takze chapete , ze kvuli tomuhle se mi rozhodne nechce platit nejakych 10 000 kc za modely tabletu , ktere maji integrovany 3g , ma otazka zni , kdyz ma tablet modem a ja bych si napr. od vodafonu objednal 3g usb modem s internetem , pojede to ?
( popr. linky na nejake pouzitelne tablety , muzem to trosku prodiskutovat )
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 11:20 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: st únor 02, 2011 6:27 pm Předmět: |
|
|
Už dlouho jsem tu nepsal žádnej trapnej dotaz takže:
Zase se něco podělo v mojim úžasném stoletém noutbuku- Lenovo T60.
Pro změnu větrák- a to tam je novej. Každý tak 3 vteřiny v pravidelných intervalech to vydává zvuky jak vrtačka  ....vrrrrrr.........vrrrrrrr.......vrrrrrrrr
Nahrál jsem fan control a dělá to ať už je to nastavený na miminum nebo na maximum je to jedno. Občas to přesnate,ale jen na chvíli a pak zase...
Našel jsem nějaký info,který se mi zdá že to přesně popisuje,ale jaksi náprava se nějak nedaří:
http://www.thinkwiki.org/wiki/How_to_control_fan_speed
| citace: | In disengaged mode, the embedded controller does not monitor the fan speed. It "disengages" the closed-loop control function that keeps track of fan speed, and uses an open-loop control function that ramps up the fan to its maximum speed (100% duty-cycle). The end speed is not stable, but it is often much faster than the maximum speed manual and automatic modes would set the fan to.
Most newer ThinkPads take quite a while (in excess of one minute) to fully enter disengaged mode. Exiting it is much faster. The A31 acts differently, and switches to disengaged mode as fast as it switches to other modes.
For some reason, the embedded controller may stop updating the tachometer registers while entering or exiting disengaged mode in some ThinkPad firmware versions (hence the EC tachometer registers will not be updated on these models while entering/exiting disengaged mode). Once it arrives at maximum speed, or once it gets back at closed-loop cruise speed, the embedded controller starts updating the tachometer registers again. Later T models such as the T43 have this problem, while the A31 does not. |
| citace: | | Apparently the pulsing fan noise experienced by some users can be cured by repeatedly running 2-4 seconds of manual control followed by 0.5-1 seconds of disengaged mode. The pulse occurs when the the embedded controller computes the fan speed and adjusts the fan voltage adaptively every few seconds (~4.8sec for the ThinkPad T43); the aforementioned mode switching doesn't give it a chance to do so. One of the ACPI fan control scripts implements this solution. |
Tady teda jsou popsaný řešení,ale nějaký skripty jsou mimo mě. Update Biosu to teď snad ještě zhoršil a nějakej ten oficiální update firmware se odmítá naistalovat.
http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_fan_noise#Acceleration_.28pulsing.29_problem _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: út březen 01, 2011 7:40 pm Předmět: |
|
|
mam dotaz dnes mi dorazil 64gb ipad , bohuzel bez 3g , blbe sem to objednal , je to ze zahranici a neni moznost vymeny , pokud koupim redukci 3,5mm jack na USB a do toho usb zapojim USB 3g modem , pojede mi tam internet ?
jo a jeste mam problem s mobilem , xperia x10 , nenabiji se , po mesici nepouzivani sem ho jednou zapl , pak vypl a uz se nezapl , asi baterka co ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: út březen 01, 2011 8:01 pm Předmět: |
|
|
Jako že by jsi do slotu pro sluchátka zapojil redukci na USB?
Imho to je blbost, ale protože jsem o tom neslyšel neznamená že to není.
Postni link na tu redukci.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: út březen 01, 2011 8:04 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: út březen 01, 2011 8:09 pm Předmět: |
|
|
To první je M usb na 3,5mm jack M
a ten samsung je micro M microusb > 3,5 mm F
Potřebuješ redukci 3,5mm Male na usb Female,protože ten modem je nejspíš male, ale obávám se že nic takového neexistuje.
|
|
| nahoru |
|
 |
SimsonCZ

|
Zaslal: út březen 01, 2011 8:17 pm Předmět: |
|
|
V žádném případě to nepůjde. Redukce, kterou popisuješ, slouží k připojení sluchátek, rozhodně ne modemu. Ta hračka nemá v sobě firmware, pomocí kterého by obsloužila modem...
A (vnitřní) rozdíl mezi 3,5jackem a USB - myslím ve sběrnici - je naprosto neporovnatelný...
Naposledy upravil SimsonCZ dne út březen 01, 2011 8:21 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: út březen 01, 2011 8:18 pm Předmět: |
|
|
| SimsonCZ napsal: | | V žádném případě to nepůjde. Redukce, kterou popisuješ, slouží k připojení sluchátek, rozhodně ne modemu. Ta hračka nemá v sobě firmware, pomocí kterého by obsloužila modem... |
Docela by mě zajímalo k čemu se dá použít ta první, když má obě koncovky male
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
SimsonCZ

|
Zaslal: út březen 01, 2011 8:23 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | Už dlouho jsem tu nepsal žádnej trapnej dotaz takže:
Zase se něco podělo v mojim úžasném stoletém noutbuku- Lenovo T60.
Pro změnu větrák- a to tam je novej. Každý tak 3 vteřiny v pravidelných intervalech to vydává zvuky jak vrtačka ....vrrrrrr.........vrrrrrrr.......vrrrrrrrr |
nejspíš ložislko větráku - buď vyžvejkaný, vyschlý, zanesený prachem... nebo všechno dohromady.
Notebook >>> servis :)
|
|
| nahoru |
|
 |
SimsonCZ

|
Zaslal: út březen 01, 2011 8:24 pm Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | | SimsonCZ napsal: | | V žádném případě to nepůjde. Redukce, kterou popisuješ, slouží k připojení sluchátek, rozhodně ne modemu. Ta hračka nemá v sobě firmware, pomocí kterého by obsloužila modem... |
Docela by mě zajímalo k čemu se dá použít ta první, když má obě koncovky male |
to mě popravdě taky :)
|
|
| nahoru |
|
 |
SimsonCZ

|
Zaslal: út březen 01, 2011 8:25 pm Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | super takze sem vyhodil patnact tacu z okna , protoze bez 3g mi je na hovno |
Jako já tě nechci strašit, ale jsem si tím na 99,9 procent jistej :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: út březen 01, 2011 8:27 pm Předmět: |
|
|
Ipad je fail failů.
99% ceny se platí za logo jablíčka. Ani usb to nemá, podle mě tím Jobs zkouší jak moc se dají lidi oblbnout
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|