|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
U.B0B

|
Zaslal: ne leden 09, 2011 1:13 pm Předmět: |
|
|
| Rall_ napsal: | | U.B0B napsal: | | pred cca 5ti lety sem byl 3x na konzultaci se synem u psychologa. jedna hodina stala/nebo pojistovna zaplatila 850,-Kc (slovy osmsetpadesatkorunceskych:-) |
Psycholog zrovna není moc dobrý příklad, protože nemá lékařské vzdělání a má vlastně spíš blíž humanitním vědám než vědám přírodovědním. |
njn, to je mozny, ale pro me je to furt jen doktor - co sem ted zjistoval, tak si za hodinku bere cca 1400,- (od pojistovny) ... za poklaboseni si s nekym, slusny ne? | Rall_ napsal: |
Hmm, právník si vezme za hodinu konzultace 2000,- Kč, doktor jako doktor, tak nějak si to myslel? Psycholog má vzdělání z FF, ne z LF. |
pravnik a psycholog - k pravnikovi staci se svym problemem zajit trebas jen jednou = 2000,- a vyresis svuj problem. k psychologovi se s jednim problemem chodi vicekrat napr. cely rok, jednou tydne cca 50x1400,- = 70000,-Kc. jasne ze se to neda srovnavat, .... z pravnika by mela i po jedne konzultaci vypadnout jasna odpoved. z psychologa vypadne trebas jen:"pristi tyden probereme vase sny, tak si je pamatujte nebo zapisujte" ¨napr. takto vypada odvedena prace psychologa za 1400,-, pac nic vic nez jeste dobry den a nashledanou za ty penize nerekne ....
ja sem laik. nevim ktery zarizeni jsou soukromy a ktery ne. pocitam, ze jako jejich klienta, by me to ani nemelo zajimat. jako pripadny pacient chci, aby o me bylo v pripade problemu postarano. abych v pripadne pece o me zdravi ci pristupu ke me nezaznamenal, ze zrovna tento doktor bere malo penez a je kuli tomu nastvanej na svet nebo na me jako na pacienta.
muzu s lekarema i sympatizovat. jen mi nejde do hlavy, proc s takovymto razantnim resenim (nas exodus, vas exitus) neprisli pred napr. 3ma5ti lety. domahat se vetsiho platu dnes, v dobe kdyby snad ani Paroubkovi neprosli jeho 13ty duchody, mi prijde postaveny na hlavu. pitomce, kteri to za pekny prachy zorganizovali, bych trestne stihal ....
Děkuji od vás ne, pane doktore!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
U.B0B

|
Zaslal: ne leden 09, 2011 5:23 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Rall_

|
Zaslal: ne leden 09, 2011 10:34 pm Předmět: |
|
|
| U.B0B napsal: |
ja sem laik. nevim ktery zarizeni jsou soukromy a ktery ne. pocitam, ze jako jejich klienta, by me to ani nemelo zajimat. jako pripadny pacient chci, aby o me bylo v pripade problemu postarano. abych v pripadne pece o me zdravi ci pristupu ke me nezaznamenal, ze zrovna tento doktor bere malo penez a je kuli tomu nastvanej na svet nebo na me jako na pacienta.
muzu s lekarema i sympatizovat. jen mi nejde do hlavy, proc s takovymto razantnim resenim (nas exodus, vas exitus) neprisli pred napr. 3ma5ti lety. domahat se vetsiho platu dnes, v dobe kdyby snad ani Paroubkovi neprosli jeho 13ty duchody, mi prijde postaveny na hlavu. pitomce, kteri to za pekny prachy zorganizovali, bych trestne stihal ....
Děkuji od vás ne, pane doktore! |
Přichází se s tím teď, protože už se stále dokola 20 let doktorům slibovali reformy, zvýšení platů atd. a nic se nedělo, tak to muselo dospět až do takovéhle krajní situace. Že teď hospodářská situace není zrovna nejrůžovější, je jasné, ale jak už jsem předtím napsal, nikdo nechce peníze navíc z rozpočtu, ty peníze ve zdravotnictví jsou - 3-4 mld., které by bohatě vystačili, by šlo získat velice jednoduše (viz. výše). Ty plat jsou opravdu tristní (člověk si může jakž takž něco vydělat jen, když je v práci od nevidím do nevidím). Mimochodem, těch zvěřejňovaných 50 tisíc v průměru je nesmysl vypočítávaný zhruba následujícím způsobem: mám doktora, co dostane úvazek 0,1 (ale v práci je samozřejmě plnou pracovní dobu, což není nic neobvyklého), vezme si několik služeb, tak si vydělá třeba 2 + 5 tisíc. Takže 7 tisíc za pvazek 0,1 znamená 70 tisíc měsíčně. Takže ta statistika je hrozně zkreslená. Ale přesto si nemyslím, že by kvůli tomu někdo zanedbal zdravotní péči, to určitě ne!
Nevím, proč bys chtěl někoho trestně stíhat...Za soukromé peníze si mohu nakupovat nebo organizovat co chci (pokud to neodporuje zákonům, což rozhodně není tento případ).
Jinak, k tomu blogu se ani nebudu vyjadřovat, že to je výplod člověka ducha mdlého, je jasné. Ten příběh je samozřejmě vymšlený nesmysl (nebo alespoň hodně přikrášlený).
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: ne leden 09, 2011 11:50 pm Předmět: |
|
|
- jasne ze ten blog muze byt a nemusi byt smysleny. urcite ale poukazuje na obecnou naladu lidi ve spolecnosti
- trestne stihat. no je to asi trochu prehnany nebo se to tak zda. ale co kdyby - teoreticky, diky zaplacene dobre promyslene kampani, zitra opravdu odesli vsichni doktori, kteri v tomto state zadarmo vystudovali. co kdyby pozitri zacali selhavat krizove scenare a popozitri zacali skutecne umirat lide kuli tomu, ze nekdo za penize vytvoril neco/kampan jejimz dusledkem bude smrt. nejprve pacientu, pozdeji zlincovanych (byvalich) doktoru... tady se proste stale predpoklada, ze nekdo ustoupi tomuto vydirani. ale co kdyz ne ....
noo, ujety, ale kdyz ja casto veci vidim tak trochu jinak ....
|
|
| nahoru |
|
 |
Čebyšev
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: po leden 10, 2011 6:49 am Předmět: |
|
|
| Rall_ napsal: | | U.B0B napsal: |
Děkuji od vás ne, pane doktore! |
Přichází se s tím teď, protože už se stále dokola 20 let doktorům slibovali reformy, zvýšení platů atd. a nic se nedělo, tak to muselo dospět až do takovéhle krajní situace. Že teď hospodářská situace není zrovna nejrůžovější, je jasné, ale jak už jsem předtím napsal, nikdo nechce peníze navíc z rozpočtu, ty peníze ve zdravotnictví jsou - 3-4 mld., které by bohatě vystačili, by šlo získat velice jednoduše (viz. výše). Ty plat jsou opravdu tristní (člověk si může jakž takž něco vydělat jen, když je v práci od nevidím do nevidím). Mimochodem, těch zvěřejňovaných 50 tisíc v průměru je nesmysl vypočítávaný zhruba následujícím způsobem: mám doktora, co dostane úvazek 0,1 (ale v práci je samozřejmě plnou pracovní dobu, což není nic neobvyklého), vezme si několik služeb, tak si vydělá třeba 2 + 5 tisíc. Takže 7 tisíc za pvazek 0,1 znamená 70 tisíc měsíčně. Takže ta statistika je hrozně zkreslená. Ale přesto si nemyslím, že by kvůli tomu někdo zanedbal zdravotní péči, to určitě ne!
Nevím, proč bys chtěl někoho trestně stíhat...Za soukromé peníze si mohu nakupovat nebo organizovat co chci (pokud to neodporuje zákonům, což rozhodně není tento případ).
Jinak, k tomu blogu se ani nebudu vyjadřovat, že to je výplod člověka ducha mdlého, je jasné. Ten příběh je samozřejmě vymšlený nesmysl (nebo alespoň hodně přikrášlený). |
Nechci teď polemizovat o podstatě, na to jsem tady už svůj názor napsala.
Ale tak mě napadlo - proč se tady vůbec argumentuje úvazkem, službami?Lékař prostě z podstaty povolání má služby, bude mít prostě odpolední a noční, to je myslím jasné každému, kdo jde medicínu studovat, tak by s tím měl počítat. Ostatně dostane je zaplacené.
A argumentovat ve statistikách úvazkem je dost zkreslující - na obě strany. Vypovídající hodnotu by měla pouze mzda vztáhnutá k počtu odpracovaných hodin, pak by se to dalo porovnávat.
Takže ve tvém případě, pokud lékařý vydělal 50 litrů a byl v práci 2x tolik, než by byl při osmihodinové pracovní době, pak si vydělal cca 25 litrů, vztaženo k běžné pracovní době ( jiná věc je ta, že si nemyslím, žeby člověk byl schopen dlouhodobě pracovat 16 hodin denně)
Musím znova opakovat, že jen 8 hodin denně dnes v práci není snad už nikdo, pokud uvažuju o lidech pracujících na středních a vyšších postech. Ovšem většina z nich žádné přesčasy zaplaceny nemá, takže "hodinová" mzda, myslím ta relná, nebude tak vysoká, jak se to jeví z jejich měsíčního platu.
Takže házet tady čísla je jednoduché a působivé, ale velmi zkreslené.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: po leden 10, 2011 9:14 am Předmět: |
|
|
Me nejvic dostavaji titulky, ze v pneuservisu berou vic, ze delnik bere vic .. ale tak nak zapominaj, ze se porovnava plat vs cena za sluzbu. Kdyz si ten pneuservis/delnik odecte naklady, tak to jsou najednou uplne jiny cisla. Proto ani nejde porovnavat castky, ktery hradi pojistovna. Od toho se odecitaji naklady, porizovaci ceny pristroju .. a na plat toho tolik nezustane ..
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: po leden 10, 2011 10:08 am Předmět: |
|
|
Ja hlavne nechapu celej ten humbuk kolem. Pokud se nekomu zda, ze ma malo, at jde delat jinam, pripadne neco jinyho. Ze si vybral obor, kde nejsou zadny obrovsky penize je smutny, ale takovycho lidi je hodne.
Takhle by se mohl kvuli prachum v podstate certit kazdej. Srovnavani platu s EU mi prijde uplne zcestny.
Doktorum bych ty prachy pral, ale kde je vzit? Zdravotnictvi je podle mne cerna dira a penez tam nebude dost ani kdyby se do nej sypalo 100x vic prachu.
Co mne zarazi jsou ty sileny ceny nekterych lekarskych pristroju, nastroju atd. Nejsem v tomhle odbornik, ale nektere ceny jsou fakt zarazejici. Lobby je zrejme v tomhle mimoradne silna. Mozna by se daly penize usetrit prave zde....
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: po leden 10, 2011 2:13 pm Předmět: |
|
|
dame naky lehci tema :)
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011010906
Po zaplacení spotřebních daní a DPH tedy zjistíme, že z původních 402.000,- Kč jež zaplatil za práci zaměstnance zaměstnavatel, zbyla čistá suma očištěná o daně utracená za zboží a služby ve výši 166.000,- Kč! Máme zde tedy neuvěřitelné daňové břemeno ve výši 59%!
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: út leden 11, 2011 6:19 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: út leden 11, 2011 6:24 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: út leden 11, 2011 6:47 pm Předmět: |
|
|
| AniCitronAniBanan napsal: | | http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/jsou-to-jen-devky-muslimove-zneuzivaji-bile-divky_190639.html |
když vychováš svoji dceru k tomu, aby se v 13-16 letech toulala sama po nocích městem, tak si nemůžeš stěžovat... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st leden 12, 2011 10:14 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: st leden 12, 2011 10:31 am Předmět: |
|
|
jo to bude supr az se nakej vidlak zaradi se svym luxusnim strojem do levyho a bude blokovat a nepujde uz ani vyblikat, podjet nebo mu jinak naznacit, ze nesedi v traktoru na poli ..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|