Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 276, 277, 278 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kubaz

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 8:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

klasika , kdyz u nas ve tride ucitelka rozda test tak to vsichni peclive vyplni do 10min , ale jak maji mluvit tak sou jak degeši , co ajinu nikdy neslyšeli , chci vidět jestli se takoví magoři dostanou aspoň jednou v životě dál než do chorvatska , a to se tu ajinu učíme od 5tý třídy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kulíšek

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 8:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jiříkova sestřenka nám popisovala, jak probíhají u nich na základce TESTY (ano testy, písemky se dnes už prý nepíší vůbec z ničeho)...

Dějepis: Bitva na Bílé hoře byla a)1290 b)1620 c) 1890... žádné souvislosti, žádné samostatné myšlení...
Další dobrá: Stavby jehlanovitého tvaru, které stavěli Egypťané před naším letopočtem se nazývají p....... :-D
cipinek

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 9:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:
http://www.novinky.cz/veda-skoly/223168-polovina-cechu-se-domluvi-jen-cesky-maturanti-jsou-na-urovni-zacatecniku.html

Kdyby to byly jen ty jazyky....: ( Dlouze jsem diskutovala s několika učiteli ze ZŠ i SŠ a všichni se shodli na tom, že úroveň vzdělanosti dětí posledních pár let opravdu rapidně klesla... Za co se dřív dostala trojka, je dnes jednička... A to byly časy, kdy české školství patřilo k nejkvalitnějším na světě.... Je to opravdu smutné...

a já ti řeknu, víš proč, to tak je? toto je promyšlená destrukce české vzdělanosti, kterou tady 20 let provádí ať ODS, tak ČSSD, tak, aby vyprodukovali nové stádo dospívajících voličů, kteří nebudou přemýšlet o světě, o ekonomice a vůbec, dělají to naprosto cíleně, změnili osnovy, tak, aby si každý učil, co chce, trotlové, kteří vycházejí ze škol, jim to tam prostě hodí a nebudou přemýšlet, že tady pak politická garnitura drancuje veřejné rozpočty, je to prostě tak, Klaus to tenkrát vymyslel naprosto dokonale, pěkně jim to funguje...
LuckaSvecova

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ono určitě záleží jak která škola. Hodně to bylo poznat, kyž jsme přišli na gympl a hlavně teda na úrovni těch jazyků . . .
Myslím, že se to ale odvíjí i od dnešní výchovy dětí. Učitelé už moc nechtějí dávat špatný známky, protože pak za nima přijde rozezlenej rodič s tvrzením, že jsou nespravedlivý, že jejich děťátko by nikdy 4-ku dostat nemohlo.
Navíc ty děcka dneska ve škole neposlouchaj a navíc jsou pěkně drzý, takže když si chce učitel udržet pozornost, tak už musí bejt fakt autorita . . .
Můj děda třeba učil na střední a když hodnotil písemku podle svýho nejlepšího svědomí, tak si ho zavolal ředitel, že takovýhle známky nemůže dávat, že to kazí reputaci škole., tak ať buďto dává lehčí písemky nebo ať je v hodnocení mírnější . . .
Diana

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 10:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nelze vše svádět jen na školu. Když jsme byla malá, jezdilo se neustále po výletech, po hradech, zámcích, po výstavách, do přírody. Všude byla spousta zajímavých informací z dějin, z kultury, přírodovědy atd... Dnes je asi jednodušší posadit dítko do multikina na nějakou dementnost, koupit mu popcorn, napojit ho colou, nebo trávit odpoledne v obchoďáku, protože "tam je přeci všechno".... A kolik rodin dnes nemá doma ani knihovnu???? Dokonce i jedinci okolo 20ti let Vám řeknou, že co má víc jak pět vět, to nečtou .....nebo rovnou, že je knihy nezajímají....

Výborná je také motivace některých dítek svými rodiči. Příklad ze života : " Když nebudeš mít na vysvědčení čtyřku, dostaneš nový mobil"
Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já taky nečtu knihy, přečetl jsem snad jen harry pottery a pár dalších.
Ale zato jsem četl pravidelně kačera donalda 13 let a kdybych mohl, čtu ho i ted

Hlavně na škole se učí takové kupy sraček, zbytečných hovadin, že to svět neviděl. Jak já si mám pamatovat něco, co mě absolutně nezajímá.To není chyba učitelů, to je chyba osnov. Uvedu příklad, 2 roky zpátky jsme se učili v semináři programovat v jazyce pascal (z toho potom byly i maturitní otázky) Kdo neví co je pascal, tak se mu nedivím, protože to je jazyk starý jak lidstvo samo. Místo abychom se učili něco užiečnějšího, tak jsmě měli toto no.
MiKra

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:

Kdyby to byly jen ty jazyky....: ( Dlouze jsem diskutovala s několika učiteli ze ZŠ i SŠ a všichni se shodli na tom, že úroveň vzdělanosti dětí posledních pár let opravdu rapidně klesla... Za co se dřív dostala trojka, je dnes jednička... A to byly časy, kdy české školství patřilo k nejkvalitnějším na světě.... Je to opravdu smutné...

kulichu, hele řeknu to takle, už od základky se učím angličtinu..ze základky sem si odnesl totální prd,protože se střídali učitelky jak ponožky a bylo to horší a horší..na střední první rok už byl znát pokrok, měli jsme učitelku co věděla co učí, ale pak šla na mateřskou a to byl konec...další dva roky angličtiny totálně oničem a ve čtvťáku jsme dostali černocha co uměl suprově anglicky..jenže mluvil převážně anglicky a 3/4 lidí ve třídě mělo co dělat, aby rozuměli, včetně mě...kdybych se nevěnoval trochu angličtině v osobním životě, anglicky ze školy neumím ani ho*no..to ani nemluvím že jsme chodil na stavební průmku, dělali státní test nanečisto a na celý škole udělali tu lehčí verzi z matiky jen dva lidi.. a na jiných školách říkaj jak je to primitivní, je to hodně jak učitelé učí..Bohužel žáci jsou na tom biti, protože každej si zvykne na pohodičku, co si budem povídat..
MiKra

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlasím naprosto s Gohanem, na školách se učí plno absolutně zbytečných blbostí které k životu nebudou absolutně k ničemu...měli by se spíše zaměřit na odborné předměty dané školy a na jazyky..když nějakou školu studuješ,máš mít na to zaměření, v dnešní době víš pomalu stejný věci jak když vylezeš z průmky, obchodky nebo gymplu..je málo škol co drží laťku vysoko..
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 11:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No co budu povídat. Nejvíc anglicky jsem se naučil ze hraní PC her a sledování filmů. Potom další dobrý přínos měly poslední 2 roky na gymplu kdy jsme měli i anglickou konverzaci. Jinak to co se dělalo na základce to už jsem dávno uměl z těch her a filmů, takže nuda, testy s prstem v nose, to samé na gymplu a to samé maturita.
Co z toho plyne?
Chceš umět anglicky>koukej se na filmy a hrej hry

a k tem zbytecnostem co se učí:
Argumenty typu nikdy nevíš co se ti bude hodit, jsou velký lol.
To mě tam můžou taky učit jak udělat salto vzad s přemetem vpřed za letu chytit kornoutek zmrzliny, sníst ho a dopadnou do šusťáků.. proč? Protože nikdy nevím kdy se to bude hodit
Diana

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 11:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím jak se starý Pascal, asi je starý jako hnědé uhlí a s tím možná souvisí i můj senilní věk a má naivní představa, že bez knih se kulturní člověk v životě neobejte.
Nicméně Pascal jsme se ve škole také učili a místo monitoru jsme měli televize Tesla Merkur a kupodivu jsem nechcípla.
A nechcípla jsem, ani když jsme se učili individuální vývoj mechorostů a kapradin, epos o Gilgamešovi nebo píseň Hospodine,pomiluj ny!
Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
MiKra

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
To mě tam můžou taky učit jak udělat salto vzad s přemetem vpřed za letu chytit kornoutek zmrzliny, sníst ho a dopadnou do šusťáků.. proč? Protože nikdy nevím kdy se to bude hodit

ukáp sem slzu
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:
Nevím jak se starý Pascal, asi je starý jako hnědé uhlí a s tím možná souvisí i můj senilní věk a má naivní představa, že bez knih se kulturní člověk v životě neobejte.
Nicméně Pascal jsme se ve škole také učili a místo monitoru jsme měli televize Tesla Merkur a kupodivu jsem nechcípla.
A nechcípla jsem, ani když jsme se učili individuální vývoj mechorostů a kapradin, epos o Gilgamešovi nebo píseň Hospodine,pomiluj ny!

Pascal si se učila, to je fajn, ale rozdíl je v tom, že ty když jsi se ho učila tak to byla aktuální věc. Problém je v tom že učit se pascal v dnešní době, se dá přirovnat k používání televize tesla merkur místo monitoru v této době.

A nenech se vysmát, já jsem maturoval z biologie a vývoj mechorostů a kapradin jsem se učil taky. Hospodine pomiluj ny jsme taky zpívali,i když hudební výchovu bych zařadil do kolonky "na hovno".
Diana

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 12:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:
Diana napsal:

Pascal si se učila, to je fajn, ale rozdíl je v tom, že ty když jsi se ho učila tak to byla aktuální věc. Problém je v tom že učit se pascal v dnešní době, se dá přirovnat k používání televize tesla merkur místo monitoru v této době.

A nenech se vysmát, já jsem maturoval z biologie a vývoj mechorostů a kapradin jsem se učil taky. Hospodine pomiluj ny jsme taky zpívali,i když hudební výchovu bych zařadil do kolonky "na hovno ".
¨

Taky názor

Marně si lámu hlavu, proč tak moc chci dítě. Že bych byla masochista?
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Slušný odskok od aktuální debaty ale:

Nevím proč ta narážka ohledně toho dítěte, ale jestli se bojíš že ho nebudeš umět vychovat, tak bych s tím asi radši opravdu počkal.
Petey

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nejde skor o ten proces vyroby deti?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 276, 277, 278 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: