Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 277, 278, 279 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Frozz.

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
nejde skor o ten proces vyroby deti?

K té angličtině, nebo celkově cizím jazykům: jestliže CHCEŠ umět dobře cizí jazyk, dorozumět se, umět konverzovat, tak ti na to středoškolské osnovy opravdu nestačí, na tom se shodnem snad všichni. V první řadě je potřeba chtít, to znamená: vycestovat do cizí země, sám, být v rodině, chodit na školu, mluvit mluvit mluvit, TO naučí úplně nejvíc. Dále pak třeba chození k soukromé učitelce (ano to už něco stojí), sledování filmů v angličtině, hraní her, dopisování si s kamarádem z cizí země, překládání cizojazyčných článků do češtiny atp. Způsobů je hrozně moc, jen ta dotyčná osoba prostě musí chtít, když chtít nebude, nikdy se to nenaučí.
Diana

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:
Slušný odskok od aktuální debaty ale:

Nevím proč ta narážka ohledně toho dítěte, ale jestli se bojíš že ho nebudeš umět vychovat, tak bych s tím asi radši opravdu počkal.

Tak to jsi mě vůbec nepochopil
O mé rodičovské kvality tady nejde*a20* Ale i tak Ti děkuji za radu.
Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tojotomi

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 1:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:
Problém je v tom že učit se pascal v dnešní době, se dá přirovnat k používání televize tesla merkur místo monitoru v této době.

Pascal je výukový programovací jazyk. Na škole by neměli v první řadě učit složité syntaxe nebo konstrukce, ale věnovat čas vysvětlení obsahu - rekurze, abstrakce, atd. A k tomu právě slouží výukové programovací jazyky. Osobně s ním nemám zkušenosti, ale co by ses chtěl ve škole učit? C/C++, C#, Java...? Na to zapomeň. Možná vás mohli učit jiný výukový programovací jazyk (Scheme, Python, Haskell), ale rozhodně ne něco "komerčního".

Nemáte někdo odkaz na nějakou studii či analýzu a porovnání znalostí cizích jazyků u nás a v zahraničí? Jestli si dobře pamatuju, tak cca 5-7 let zpátky jsem něco takového viděl a u Němců, Angličanů, Američanů, Francouzů, Italů a Španělů brali automaticky, že umí jeden světový jazyk, což je imho sice pravda, ale je to neporovnatelné, protože jejich mateřský jazyk je brán rovnou jako světový. I kdyby se nenaučili žádný další, tak jejich jazykový koeficient nemůže nikdy padnout pod 1.
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tojotomi napsal:
Gohan napsal:
Problém je v tom že učit se pascal v dnešní době, se dá přirovnat k používání televize tesla merkur místo monitoru v této době.

Pascal je výukový programovací jazyk. Na škole by neměli v první řadě učit složité syntaxe nebo konstrukce, ale věnovat čas vysvětlení obsahu - rekurze, abstrakce, atd. A k tomu právě slouží výukové programovací jazyky. Osobně s ním nemám zkušenosti, ale co by ses chtěl ve škole učit? C/C++, C#, Java...? Na to zapomeň. Možná vás mohli učit jiný výukový programovací jazyk (Scheme, Python, Haskell), ale rozhodně ne něco "komerčního".

Vyúka pascalu probíhala v semináři informatiky, tj. volitelném předmětu, takže nehrozilo že by se v něm nacházel nějaký počítačový analfabet když se jednalo o přípravu na maturitu z tohoto předmětu.
Proč by nemohl vyučovat třeba javu nebo javascript?
kubaz

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

z pascalu maturuju , jeste se o tom bavte na foru o cviceni a uz mi z toho fakt jebne
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
z pascalu maturuju , jeste se o tom bavte na foru o cviceni a uz mi z toho fakt jebne

taky mi hrozil, nastesti jsme si vytahl fotoaparaty,scannery a webky
MiKra

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 2:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:
Kup si knížku a nauč se sám. Herout napsal krásné knížky, velmi finančně dostupné. Radost to číst a naučíš se jedna dvě. Nespoléhej jen na školu.

Při výuce programování nejde o to naučit daný jazyk. To by při rychlosti vývoje ani nešlo. Jde o to naučit myslet jako programátor, uvažovat strojově, algoritmicky. Když se to naučíš, nění pro tebe problém pojmout jakýkoli jazyk za pár měsíců.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

Naposledy upravil daymoon dne út leden 25, 2011 3:00 pm, celkově upraveno 1 krát
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Gohan napsal:
Kup si knížku a nauč se sám. Herout napsal krásné knížky, velmi finančně dostupné. Radost to číst a naučíš se jedna dvě. Nespoléhej jen na školu.

O to nejde, jenom jsem dával příklad toho, že se vyučuje mrtvý jazyk místo toho aby vyučovali něco co se dá využit.
Tojotomi

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 6:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:
Vyúka pascalu probíhala v semináři informatiky, tj. volitelném předmětu, takže nehrozilo že by se v něm nacházel nějaký počítačový analfabet když se jednalo o přípravu na maturitu z tohoto předmětu.

Nechci se s tebou hádat a neznám ani osnovy vaší školy, ale předpokládám, že i když to byl volitelný předmět, tak to bylo první programování, se kterým jste se na škole setkali. A proto se využil jeden z výukových programovacích jazyků. Předpokládám, že učitel/ka umí Pascal, tak vás učil Pascal. Neumět Pascal, tak to bude Scheme, Python či něco jiného. V praxi taky ne moc využitelného, ale pro výuku a vědecké pracovníky výborné jazyky. A proč se učí v těchto jazycích krásně popsal daymoon.
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 6:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tojotomi napsal:
Gohan napsal:

Nechci se s tebou hádat a neznám ani osnovy vaší školy, ale předpokládám, že i když to byl volitelný předmět, tak to bylo první programování, se kterým jste se na škole setkali. A proto se využil jeden z výukových programovacích jazyků. Předpokládám, že učitel/ka umí Pascal, tak vás učil Pascal. Neumět Pascal, tak to bude Scheme, Python či něco jiného. V praxi taky ne moc využitelného, ale pro výuku a vědecké pracovníky výborné jazyky. A proč se učí v těchto jazycích krásně popsal daymoon.

Bylo to první programování to sice jo. Učitel umí pascal, ale taky javu.A kdyby se lepe rozvrhla vyuka a věci které nepotřebují více než 1-2 hodiny na probrání nezabíraly třeba 5-6, tak se v pohodě stihneme naučit základy javy, které se hodí víc než základy pascalu. Nebo pár hodin věnovat pascalu jako tomu základu a pak přejít na javu nebo něco jiného. Tolik času se v těch hodinách promarnilo, že když se teď podívám zpětně tak nás tu ajvu klidně mohli naučit.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To jsou zase ty zatracený dvojky na spzétce. Čert mu je byl dlužen, chová se jak č***k a přitom za to chudák nemůže. Numerologie je svině.

http://www.novinky.cz/krimi/223357-mercedes-trpisovskeho-brzdil-take-pred-autobusem-plnym-lidi.html

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 25, 2011 10:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je zmrdek.

no jo a oni ho chtěli tak překvapit takovou krásnou SPZ když se mu starají o ten vozový park a ono to nosí akorát smůlu
Sebral bych mu řidičák ať si jezdí třeba na koloběžce a brzdí chodce. Až bude brzdit nějakého vazbiče tak mu da přes držku a bude mít. a může si na tu koloběžku dát spz třeba pi*api*a
CIZO

PříspěvekZaslal: čt leden 27, 2011 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

youtube...

oni se snad snažej to uživatelům úplně znechutit, jinak si to neumim vysvětlit

Derek Poundstone
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt leden 27, 2011 7:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co máš Cizo přesně na mysli?

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 277, 278, 279 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: