|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bombay

|
Zaslal: st březen 16, 2011 3:59 pm Předmět: |
|
|
| AniCitronAniBanan napsal: | Má něco smysl vysvětlovat něco někomu, když je vidět, že nepochopil už na začátku vůbec nic?
Cizo od tebe se docela divim, takže tvoje pseudodedukce vychází z čeho?
Zkuste si třeba najít nějakou politickou stranu, nebo združení s promoravským programem a zjistíte, že tahle snaha je legitimní snaha o navrácení samosprávy Moravy , která jí samozřejmě náleží a kterou nemá pouhých 69 let a kterou vždy měla, alespoň za posledních 700let.
Takže nějaký plácání jater o ,,militantním moravanství,, , nebo rádoby směšný příspěvky přejdu. Na děti typu Tyboo ani nema cenu reagovat. |
Chápu to tak, že máš pocit ustrkování moravy stejně jako to bylo od rakouska vůči čechům za rakouskouherska??? Jakože legitimní národ/stát moravanů je v područí zlých čechů??? _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: st březen 16, 2011 4:00 pm Předmět: |
|
|
A když už jste tady všichni bodří chrabří Češi, tak tady pár slov od vašeho ,,pantatíčka,,
„...moravská otázka je a bude opět zkušebním kamenem české politiky. Je proto žádoucí, aby byl Moravě zachován její specifický ráz a aby se jí dostalo rozsáhlé autonomie , nejen politické, ale i kulturní.“
T. G. Masaryk
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: st březen 16, 2011 4:02 pm Předmět: |
|
|
| AniCitronAniBanan napsal: | A když už jste tady všichni bodří chrabří Češi, tak tady pár slov od vašeho ,,pantatíčka,,
„...moravská otázka je a bude opět zkušebním kamenem české politiky. Je proto žádoucí, aby byl Moravě zachován její specifický ráz a aby se jí dostalo rozsáhlé autonomie , nejen politické, ale i kulturní.“
T. G. Masaryk |
Přijde mi vtipné, že souhlasíš s názorem židozednáře _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: st březen 16, 2011 4:08 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | Banáne, ty máš vážně pocit že je opravdu žádoucí samospráva Moravy, nebo kteréhokoliv jiného kraje v ČR a že by ji doopravdy vůbec někdo chtěl? Exkurze do historie je sice poučná, ale tak proboha bordelu už v tomhle státě máme dost i bez podobnejch fantastickejch nápadů. Taky nerozumim těm nenávistnejm poznámkám. Mě je popravdě jedno, jestli bych v nějakym dotazníku (pokud bych ho hodlal vyplňovat) uvedl že jsem Čech, nebo Moravák. Je to pro mě asi tak zásadní, jako jestli si dám k snídani rybízovej, nebo borůvkovej koláč. |
Ano, to opravdu mám. Protože KRAJ je komunistickej výmysl, pleteš si z neznalosti pojmy. Morava není kraj, je to historický území - politicky mnohem starší než Čechy. Takže Morava není to stejný co západní čechy.
Proc by nemel chtit? Vzdycky to tak bylo, staletí to tak bylo...nemelo by to tak byt jen kvuli komunistum a tomu, co se tady delo posledni roky? PROC ?
To, ze je ti jedno tva narodnost je jenom tvuj problem, ovsem ukazuje to na celkove stav spolecnosti - vsem je vsecko jedno.
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: st březen 16, 2011 4:10 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | | AniCitronAniBanan napsal: | A když už jste tady všichni bodří chrabří Češi, tak tady pár slov od vašeho ,,pantatíčka,,
T. G. Masaryk |
Přijde mi vtipné, že souhlasíš s názorem židozednáře |
uvedl sem to jako příklad , aby místní čecháčstvo vidělo, že se o téhle věci nemluví až teď
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: st březen 16, 2011 4:14 pm Předmět: |
|
|
| AniCitronAniBanan napsal: | Ano, to opravdu mám. Protože KRAJ je komunistickej výmysl, pleteš si z neznalosti pojmy. Morava není kraj, je to historický území - politicky mnohem starší než Čechy. Takže Morava není to stejný co západní čechy.
Proc by nemel chtit? Vzdycky to tak bylo, staletí to tak bylo... nemelo by to tak byt jen kvuli komunistum a tomu, co se tady delo posledni roky? PROC ?
To, ze je ti jedno tva narodnost je jenom tvuj problem, ovsem ukazuje to na celkove stav spolecnosti - vsem je vsecko jedno . |
Takže ty chceš, abychom byli v jednom státě s maďary? Ti byli také součástí Velkomoravské říše. Zrovna u tebe mi to nějak nesedí.
A co se týče toho, že tu byla morava dřív než čechy - co bylo před moravou??? Pokud selektivně vybereš jen území moravy a ignoruješ to, že území je časem podrobeno jinou "národností" (tedy čechy), tak proč třeba netvrdit, že jsme slované, nebo kelti, nebo proč se nehlásit k římanům, ti tu měli taky nějaký vliv. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: st březen 16, 2011 4:14 pm Předmět: |
|
|
a co si vy kefalin,predstavujete pod slovom narodost a preco je to take dolezite? _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st březen 16, 2011 4:16 pm Předmět: |
|
|
| AniCitronAniBanan napsal: | | CIZOPASNIK napsal: | | Banáne, ty máš vážně pocit že je opravdu žádoucí samospráva Moravy, nebo kteréhokoliv jiného kraje v ČR a že by ji doopravdy vůbec někdo chtěl? Exkurze do historie je sice poučná, ale tak proboha bordelu už v tomhle státě máme dost i bez podobnejch fantastickejch nápadů. Taky nerozumim těm nenávistnejm poznámkám. Mě je popravdě jedno, jestli bych v nějakym dotazníku (pokud bych ho hodlal vyplňovat) uvedl že jsem Čech, nebo Moravák. Je to pro mě asi tak zásadní, jako jestli si dám k snídani rybízovej, nebo borůvkovej koláč. |
Ano, to opravdu mám. Protože KRAJ je komunistickej výmysl, pleteš si z neznalosti pojmy. Morava není kraj, je to historický území - politicky mnohem starší než Čechy. Takže Morava není to stejný co západní čechy.
Proc by nemel chtit? Vzdycky to tak bylo, staletí to tak bylo...nemelo by to tak byt jen kvuli komunistum a tomu, co se tady delo posledni roky? PROC ?
To, ze je ti jedno tva narodnost je jenom tvuj problem, ovsem ukazuje to na celkove stav spolecnosti - vsem je vsecko jedno. |
A jaký budou ekonomický, politický a jiný výhody tý samosprávy? Jak to uděláme s vymezením území? Bude se přesídlovat? Protože představa že všichni moraváci z toho budou naprosto vdvázaný a budou na oslavu 14 dní od rána do noci chlastat slivovici je trochu absurdní :)
Nikdy jsem nechápal takovou tu trochu křečovitou hrdost na nějaký historický nebo geografický původ. Je fajn vědět, odkud člověk pochází a kde má kořeny a předky, ale tím původem se nejvíc ohánějí lidé, kteří se tak nějak nemají čím jiným pochlubit, alespoň jsem toho teda často svědkem. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: st březen 16, 2011 4:19 pm Předmět: |
|
|
Me by jen zajimalo kolik let do minulosti je dobry vzpominat a podle toho se chtit zaradit ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: st březen 16, 2011 4:20 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | | AniCitronAniBanan napsal: | Ano, to opravdu mám. Protože KRAJ je komunistickej výmysl, pleteš si z neznalosti pojmy. Morava není kraj, je to historický území - politicky mnohem starší než Čechy. Takže Morava není to stejný co západní čechy.
Proc by nemel chtit? Vzdycky to tak bylo, staletí to tak bylo... nemelo by to tak byt jen kvuli komunistum a tomu, co se tady delo posledni roky? PROC ?
To, ze je ti jedno tva narodnost je jenom tvuj problem, ovsem ukazuje to na celkove stav spolecnosti - vsem je vsecko jedno . |
Takže ty chceš, abychom byli v jednom státě s maďary? Ti byli také součástí Velkomoravské říše. Zrovna u tebe mi to nějak nesedí.
A co se týče toho, že tu byla morava dřív než čechy - co bylo před moravou??? Pokud selektivně vybereš jen území moravy a ignoruješ to, že území je časem podrobeno jinou "národností" (tedy čechy), tak proč třeba netvrdit, že jsme slované, nebo kelti, nebo proč se nehlásit k římanům, ti tu měli taky nějaký vliv. |
Ale ale neslovíčkař a nepodsouvej nic, co tam neni. Nikde se o Velkomoravské říši nezmiňuju, tak prosím neblábol nesmysly ( a navíc, situace s národovectvím v Madarsku není vůbec špatná )
Jestli tobě přijde divný, že chce Morava jen zpět samosprávu o kterou přišla a kterou staletí měla, kterou zrušil bolševik, tak potom je pro tebe škoda slov.
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: st březen 16, 2011 4:27 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: |
A jaký budou ekonomický, politický a jiný výhody tý samosprávy? Jak to uděláme s vymezením území? Bude se přesídlovat? Protože představa že všichni moraváci z toho budou naprosto vdvázaný a budou na oslavu 14 dní od rána do noci chlastat slivovici je trochu absurdní :)
Nikdy jsem nechápal takovou tu trochu křečovitou hrdost na nějaký historický nebo geografický původ. Je fajn vědět, odkud člověk pochází a kde má kořeny a předky, ale tím původem se nejvíc ohánějí lidé, kteří se tak nějak nemají čím jiným pochlubit, alespoň jsem toho teda často svědkem. |
Cizo umíš číst ? Tak si ty stránky vyhledej a čti. Protože, asi naneštěstí, seš nejtypičtější příklad těch, co to vůbec , ale vůbec nepochopili a vytváří si v hlavě jakýsi násilný verze odtržení a kdovíčeho ještě.
Další neznalost - území je samozřejmě jasně daný a vytýčený už dáávno , takže proč přesídlovat?
Mám takovej pocit, že referendum kvůli tomu zřejmě nikdy nebude, protože pak bys opravdu uviděl, kolik lidí na Moravě by bylo pro ( ikdyž doufám, že jednou se to samozřejmě povede )
Taky nevim, proč by měl kdejake trouba v Praze rozhodovat o věcech, ktery se dejou tady, o prerozdelovani penez atd. Proto samosprava.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: st březen 16, 2011 4:30 pm Předmět: |
|
|
| AniCitronAniBanan napsal: | | Bombay napsal: | | AniCitronAniBanan napsal: | Ano, to opravdu mám. Protože KRAJ je komunistickej výmysl, pleteš si z neznalosti pojmy. Morava není kraj, je to historický území - politicky mnohem starší než Čechy. Takže Morava není to stejný co západní čechy.
A co se týče toho, že tu byla morava dřív než čechy - co bylo před moravou??? Pokud selektivně vybereš jen území moravy a ignoruješ to, že území je časem podrobeno jinou "národností" (tedy čechy), tak proč třeba netvrdit, že jsme slované, nebo kelti, nebo proč se nehlásit k římanům, ti tu měli taky nějaký vliv. |
Ale ale neslovíčkař a nepodsouvej nic, co tam neni. Nikde se o Velkomoravské říši nezmiňuju, tak prosím neblábol nesmysly ( a navíc, situace s národovectvím v Madarsku není vůbec špatná )
Jestli tobě přijde divný, že chce Morava jen zpět samosprávu o kterou přišla a kterou staletí měla, kterou zrušil bolševik, tak potom je pro tebe škoda slov. |
Dobře, tak prej podsouvám. Takže jednoduchá otázka:
Jaká je podle tebe odpovídajícía a/či tebou očekávaná rozloha moravy? Operuješ tím, že existuje již od devátého století. Bude tedy o rozloze velkomoravské říše? Nebo morava z dob Karla IV.? Nebo morava z 19. století? _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: st březen 16, 2011 4:50 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: |
Dobře, tak prej podsouvám. Takže jednoduchá otázka:
Jaká je podle tebe odpovídajícía a/či tebou očekávaná rozloha moravy? Operuješ tím, že existuje již od devátého století. Bude tedy o rozloze velkomoravské říše? Nebo morava z dob Karla IV.? Nebo morava z 19. století? |
tady máš třeba mapu
http://www.nasamorava.eu/fakta-o-morave.html#historie
Jihlava a Zdar sou na hranici
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st březen 16, 2011 5:52 pm Předmět: |
|
|
| AniCitronAniBanan napsal: | Ano, to opravdu mám. Protože KRAJ je komunistickej výmysl, pleteš si z neznalosti pojmy. Morava není kraj, je to historický území - politicky mnohem starší než Čechy. Takže Morava není to stejný co západní čechy.
|
Čistě faktická poznámka, s těmi kraji jsi samozřejmě úplně mimo ... viz. například zde ...
" V roce 1535 bylo vydáno Zřízení zemské markrabství moravského a vznikly tak kraje novojičínský, olomoucký, brněnský a hradišťský. " resp. " Územně-správní reforma Karla VI. z roku 1714 ustanovila (už stálé) kraje: Brněnský, Jihlavský, Znojemský, Olomoucký, Přerovský a Hradišťský."
Jinak podrobné popsání vývoje postavení Moravy je zde .... http://cs.wikipedia.org/wiki/Morava .... a je jasně vidět, že to postavení se v průběhu staletí neustále měnilo. Takže pokud horuješ pro návrat do minulosti, tak to máš blbý .... raději si zkus nově vydefinovat jaké postavení by Morava měla podle tebe mít (nezapomeň si také vyřešit otázku Slezska;-), založ si nějakou stranu, a dej si to do programu. Jestli místo tří dnešních krajů budete mít nějakou "Moravskou zem" mě vůbec netrápí. Vyhlaště si referendum a když uspějete, zkuste si prosadit příslušnou ústavní změnu. Do té doby s tím ale minimálně v Čechách neotravujte _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: st březen 16, 2011 6:27 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Moravské strany jsou členy EFA už od devadesátých let a s nadsázkou se tak dá říci, že Moravané vstoupili do EU mnohem dříve než Češi. |
To by mne zajímalo, který evropský řiťolezec tohle napsal.
Jen tak mimochodem, Sup si našel nové vytáčecí téma, na které se určitě někdo chytne. Tak se tu vesele hádejte, toho je tu opravdu málo.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|