|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mysH

|
Zaslal: so duben 30, 2011 12:11 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Nic proti, ale nejekonomičtější provoz je kolem 100 - 110 km/h. Nevím proč by to měl někdo rvát do 130 km/h. Pokud někdo předjíždí ve 110 km/h, tak obvykle štve lidi kteří nedodržují nejvyšší povolenou rychlost. Což je nějak trápit nemusí. |
- je asi tak dalsich milion veci, ktery ovlivnujou spotrebu, ale pochybuju, ze nekdo drzi rychlost jen kvuli tomu
- kazdy nejezdi pomalu a proto "predjizdet" rychlosti 110km/hm nekoho, kdo jede 109km/h a blokuje tim ostatni predjizdeci .. aaa, to dycky chytam vztek
- na povolenou rychlost sere pes, pokud umis ridit a nejedes v nakym srotu, tak bezpecna rychlost je mnohem vyssi nez povolena
- ono je sice hezky, ze se nekdo lepi na prdel .. ale dulezita je otazka proc
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
MiKra

|
Zaslal: so duben 30, 2011 12:58 pm Předmět: |
|
|
| mysH napsal: | | Mablung napsal: | | Nic proti, ale nejekonomičtější provoz je kolem 100 - 110 km/h. Nevím proč by to měl někdo rvát do 130 km/h. Pokud někdo předjíždí ve 110 km/h, tak obvykle štve lidi kteří nedodržují nejvyšší povolenou rychlost. Což je nějak trápit nemusí. |
- je asi tak dalsich milion veci, ktery ovlivnujou spotrebu, ale pochybuju, ze nekdo drzi rychlost jen kvuli tomu
- kazdy nejezdi pomalu a proto "predjizdet" rychlosti 110km/hm nekoho, kdo jede 109km/h a blokuje tim ostatni predjizdeci .. aaa, to dycky chytam vztek
- na povolenou rychlost sere pes, pokud umis ridit a nejedes v nakym srotu, tak bezpecna rychlost je mnohem vyssi nez povolena
- ono je sice hezky, ze se nekdo lepi na prdel .. ale dulezita je otazka proc |
To je fakt, koneckonců když se vysekáš ve 100Km/h nebo 150km/h už je celkem jedno, protože v obou případech skončíš na kaši..
Co se týče lepení se na zadek, tak když má člověk 1.3 a jedeš do kopce a nějakej debil se lepí s 1.9TDI na prdel tak se neposeru,nebudu to kvůli němu točit jak debil a spotřebu mít jak tank jen že nějakej lofas má silnější auto a musí být doma o 5 min dřív....
Někdy mi fakt ta noha ujede, jenže dneska je to takový, že ty pojišťovny jsou tak debilní, že se nechají okrádat různými podvody a ti poctivý lidi, co mají pojistné události a většinou za nic nemůžou, jen oberou a pak člověk musí jen platit ze svého.. Viz moje zkušenost..
Takže by se to ani nevyplatilo... _________________ ..
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so duben 30, 2011 1:24 pm Předmět: |
|
|
| mysH napsal: |
- ono je sice hezky, ze se nekdo lepi na prdel .. ale dulezita je otazka proc |
Samozřejmě spotřebu ovlivňuje spousta dalších věcí, ale tohle je jedna z těch důležitých. Navíc jak píše Mikra, ne každý má silné auto.
Co se rychlosti předjíždění týče, záleží vždy na aktuálních okolnostech a slušnosti všech okolo. Ledaskdy ten předjížděný zvýší rychlost a pak je předjíždějící za blbce nevině
Já rozhodně nejezdím povolenou rychlostí a štvou mě lidé co jí dodržují. Ale rozhodně se jim kvůli tomu nepřilepím na zadek a nebudu je problikávat.
| MiKra napsal: |
To je fakt, koneckonců když se vysekáš ve 100Km/h nebo 150km/h už je celkem jedno, protože v obou případech skončíš na kaši..
Co se týče lepení se na zadek, tak když má člověk 1.3 a jedeš do kopce a nějakej debil se lepí s 1.9TDI na prdel tak se neposeru,nebudu to kvůli němu točit jak debil a spotřebu mít jak tank jen že nějakej lofas má silnější auto a musí být doma o 5 min dřív....
Někdy mi fakt ta noha ujede, jenže dneska je to takový, že ty pojišťovny jsou tak debilní, že se nechají okrádat různými podvody a ti poctivý lidi, co mají pojistné události a většinou za nic nemůžou, jen oberou a pak člověk musí jen platit ze svého.. Viz moje zkušenost..
Takže by se to ani nevyplatilo... |
Když máš bezpečné auto, i těch 150 km/h můžeš přežít bez větší úhony na zdraví (ne samozřejmě čelní srážku)
Co se pojistky týče, platit si havarijní pojištění je blbost. Co se týče povinného ručení, tam je to podle mě jasně dané a tam nemá cenu na pojišťovny nadávat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: so duben 30, 2011 1:36 pm Předmět: |
|
|
já bych neřekl že platit si havarijní je blbost...jo pokud máš auto v garáži tak se bez něho obejdeš, ale pokud ho máš stát někde na parkovišti nebo na ulici tak se ti vyplatí, obzvlášť pokud má nějakou hodnotu...kámoš to tak měl a každou chvíli mu někdo ustřelil zrcátko nebo odřel nárazník, jo jasně, jsou to malý věci, ale vyhřívaný elektricky ovládaný zrcátko ho vyšlo na 7000 a oprava šrámu na nárazníku vždy min za 3000...a to taky nejdřív vykládal, že si havarijní nikdy nepořídí!
|
|
| nahoru |
|
 |
Jary24
|
|
| nahoru |
|
 |
MiKra

|
Zaslal: so duben 30, 2011 2:34 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | MiKra napsal: |
Takže by se to ani nevyplatilo... |
Když máš bezpečné auto, i těch 150 km/h můžeš přežít bez větší úhony na zdraví (ne samozřejmě čelní srážku)
Co se pojistky týče, platit si havarijní pojištění je blbost. Co se týče povinného ručení, tam je to podle mě jasně dané a tam nemá cenu na pojišťovny nadávat. |
V tom se mýlíš, když už havarijní, tak si ročně připlatit u lepší pojišťovny, pak se to vyplatí, protože ti dají podstatně víc peněz, jak u nějaký Slavie,Generali atd..
Co se týče povinného, jedna pi*a s novým renaultem mi zrujnovala předek a pojišťovna mi dala tolik peněz, že kdybych si to neopravil sám a nekoupil jetý díly, jezdil bych do teďka na kole.. Takže pojišťovny jsou jen banda kreténů kteří legálně vykořisťují lidi, nic víc.. _________________ ..
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so duben 30, 2011 2:35 pm Předmět: |
|
|
| Korny napsal: | | já bych neřekl že platit si havarijní je blbost...jo pokud máš auto v garáži tak se bez něho obejdeš, ale pokud ho máš stát někde na parkovišti nebo na ulici tak se ti vyplatí, obzvlášť pokud má nějakou hodnotu...kámoš to tak měl a každou chvíli mu někdo ustřelil zrcátko nebo odřel nárazník, jo jasně, jsou to malý věci, ale vyhřívaný elektricky ovládaný zrcátko ho vyšlo na 7000 a oprava šrámu na nárazníku vždy min za 3000...a to taky nejdřív vykládal, že si havarijní nikdy nepořídí! |
JJ. Pojišťovna mu dala zpátky 10 000 Kč, ale předtím od něj vybrala 20 000 Kč. Kdyby skupina deseti lidí dala dohromady peníze za pojistku a udělali si neoficiální pojistku, mohou si při zachování české průměrné nehodovosti za deset let koupit dohromady nějakou hezkou levnou chatičku.
Pojišťovat se má jen to co NEMŮŽEŠ ztratit, co by tě mohlo zkrachovat. To auto obvykle není. V pojištění platíš náklady pojišťovny, zisk pojišťovny, pojistné podvody (obvzláště časté u havarijního pojištění), ... . Pojistit se vyplatí asi barák (s vysokou spolúčastí), pojistit se a děti proti škodě kterou můžeme způsobit (zase se spoluúčastí). Kvalitní pojistky (dražší pojistky) kde si pojišťovny nehrají na slovíčkaření. To jsou věci které tě mohou připravit o veškeré peníze co máš. Ztráta auta je nepříjemná, ale lze jí nahradit bez větších problémů
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: so duben 30, 2011 3:15 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | mirio napsal: | | Mablung napsal: | Já bohužel dost často potkávám prasata co se lepí na zadní nárazník. Až mě jednou naserou a budu chtít nový auto, tak dupnu na brzdu ...
Co se skutečných pirátů týče, prasat jsem potkal dost, ale zvláště mě zajujal jeden který na dálnici min ve 160 km/h (spíše více) předjížděl v odstavném pruhu. Myslím že ten by si už označení pirát zasloužil (a také by si zasloužil přijít na deset let o řidičák ...) | Já zase bohužel dost často (respektive pořád, speciálně na dálnici) potkávám kretény, kteří jedou v levém pruhu o 20% pomaleji, než je povolená rychlost. Co mně vytáčí ještě více, jsou dementi, kteří začnou předjíždět 500m před tím, než by ve skutečnosti měli a blokujou tak provoz.
Kapitolou samou pro sebe jsou pak kamiony... | Nic proti, ale nejekonomičtější provoz je kolem 100 - 110 km/h. Nevím proč by to měl někdo rvát do 130 km/h. Pokud někdo předjíždí ve 110 km/h, tak obvykle štve lidi kteří nedodržují nejvyšší povolenou rychlost. Což je nějak trápit nemusí.
Pokud tam nějaký blbec jede zbytečně dlouho, to už je jiná věc, vzhledem k tomu že se zprava předjíždět nesmí. | Mně ekonomický provoz absolutně nezajímá. Potřebuju se dostat z místa A do místa B v co nejkratší možném čase, který si opravdu nemůžu dovolit strávit na dálnici za idiotem, jedoucí 100 km/h a neschopným uhnout.
Pokud jedeš 100 km/h, nemáš na dálnici co předjíždět, protože tím ohrožuješ všechny, kteří jedou normálně.
Naposledy upravil mirio dne so duben 30, 2011 3:32 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: so duben 30, 2011 3:19 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Samozřejmě spotřebu ovlivňuje spousta dalších věcí, ale tohle je jedna z těch důležitých. Navíc jak píše Mikra, ne každý má silné auto. | Co s tím má společného silné auto??? Bavím se o předjíždení v levém pruhu nesmyslnou rychlostí. Ne o jízdě v jednom pruhu za sebou. Tam si prostě musí každý počkat, jinak to nejde.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: so duben 30, 2011 3:19 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | | Pokud jedeš 100 km/h, nemáš na dálnici ci předjíždět, protože tím ohrožuješ všechny, kteří jedou normálně. |
to se ovšem učí už v autoškole.. to mě sere, že lidi nejsou schopný takový základní a logický věci dodržovat a pak se stává právě takový předjíždění, který si (v lepším případě) dotyčný idiot v půlce rozmyslí a zařadí se zpátky do pruhu pro kamiony
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so duben 30, 2011 3:32 pm Předmět: |
|
|
Pravdou je, že pokud nepředjíždím, nemám v levém pruhu co dělat ... netýká se pár úseků, zejména D (T)1, kde se to v pravém fuck nedá. A pokud tedy někdo už v tom levém jede, tak by měl čumět do zrcátka, protože je pravdou, že tam na to jeho kilo není nikdo zvědavej.
Lidi, co rychlostí 105 km/h předjíždí automobil jedoucí 100 km/h, nemá cenu řešit, protože kdo se jako debil narodí, jako debil i umře, a už z principu mu to nelze vysvětlit. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: so duben 30, 2011 3:34 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Lidi, co rychlostí 105 km/h předjíždí automobil jedoucí 100 km/h, nemá cenu řešit, protože kdo se jako debil narodí, jako debil i umře, a už z principu mu to nelze vysvětlit. | Jenže blbý je, že takový idiot tě může vzít sebou a tvá rodina si na chujovi už nic neveme...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so duben 30, 2011 4:03 pm Předmět: |
|
|
To jistě, ale prostě je potřeba si dávat bacha .... nebo myslíš, že takovému nějaké vysvětlování čehokoli dojde?
Jediné, co by možná mohlo pomoci je tohle pokutovat .... ale benga na dálnice jednoduše serou, maximálně si občas honí ego v passatech _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: so duben 30, 2011 4:07 pm Předmět: |
|
|
Ne, mají je pokutovat. A sledovat to mají právě Passaty (a nově i AUDIny). Nemají čekat ve skulince mezi kamiony na řidiče jedoucí po rovině 150 km/h, kteří tím nikoho neohrožují...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so duben 30, 2011 4:18 pm Předmět: |
|
|
Ale já se přeci nehádám. Mají, ale já to v životě neviděl .... _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|