V Norsku mají na kdejakým sloupu kameru snímající projždění na červenou a měřící rychlost - žádný dopravák v dohledu. Jen Ti domů dojde fotka a částka, kterou máš uhradit. Policisty do ulic - mají těžkou práci, ale než buzerace, že nemám v lékárničce roušku, kterou beztak neumí 99 % populace použít, tak to raději více policistů do problematických čtvrtí.
To Marky .... mně by zajímalo, jak moc by bylo to měření ze strany obcí populární, kdyby i tyto pokuty nebyly příjmem obce, ale státu, jako je tomu v případě PČR.
I když je tady furt ten problém "komerčního"měření ... tj. pokud by to měření prováděl nějaký soukromý subjekt, tak je to pro něj vždy dobrý kšeft, za který se někomu rád odvděčí .
PČR se sice taky nezřídka chová jak banda debilů, ale aspoň tento korupční/výdělečný potenciál to v jejich případě nemá ... hlavně od té doby, co se začali aspoň trochu bát řešit přestupky "bokem".
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Uz se na ty dementy moc tesim, moudre si posunuli konec znacky mesta o 2km do poli, je mi jasny kde budou mit stalou mytnou branu. To se aspon opet ukazalo jak dokaze trochu lobbingu a uplatku menit nazory. Viz CzechRadar ..
Mimochodem pokud by bylo tak tezky dostat od PCR moznost merit, tak nebudou merit v uplne hovadskym zapomenutym useku se 40tkou, kde je nutnost jezdit pomalu nulova. Si muzou podat ruce teda ..
To Marky .... mně by zajímalo, jak moc by bylo to měření ze strany obcí populární, kdyby i tyto pokuty nebyly příjmem obce, ale státu, jako je tomu v případě PČR.
I když je tady furt ten problém "komerčního"měření ... tj. pokud by to měření prováděl nějaký soukromý subjekt, tak je to pro něj vždy dobrý kšeft, za který se někomu rád odvděčí .
PČR se sice taky nezřídka chová jak banda debilů, ale aspoň tento korupční/výdělečný potenciál to v jejich případě nemá ... hlavně od té doby, co se začali aspoň trochu bát řešit přestupky "bokem".
Je dost malých obcí, které nemají svou MP či spíše OP, ale mají smlouvu s MP z vedlejšího města. Ta tam pak měří a zisk z pokut jde do "kapsy" toho vedlejšího města. Z toho vyplývá, že ty malé obce z měření nemají ani korunu, ale mají jediný zájem: bezpečnost svých občanů. Čili tady to smysl má. Bohužel státní policisté, ačkoliv je jich na počet obyvatel nejvíc v Evropě, to nejsou schopni zabezpečit všude. Především je nutná reorganizace Policie ČR či spíše půlku kancelářských povalečů, vykazovačů a koordinátorů a jejich zástupců vykopat do ulic.
Ale pořád se u tématu měření motáme okolo toho zkurvenýho zneužívání systému zmetkama typu Czech radar. S tím nemůže souhlasit asi nikdo.
_________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
U vyloženě malých obcí mě měření až tak netrápí, protože se jedná většinou o hlouček domů okolo hlavní silnice. Tam mi měření dává smysl .... ti domácí prostě musí mít možnost bezpečně přejít .... a navíc díky malému rozsahu vsi nehrozí většinou takové to typické "bukaření" někde v polích, kde už sama o sobě ta padesátka (v horším případě 30/40) je úplně k hovnu.
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
ygg - tak ale to by lepsie poriesil semafor ako radar,nie?
Nemyslím, prostě zpomalíš na 50, ale furt jedeš. Pokud je tam přechod (y), tak není z padesátky problém zastavit a nechat přejít, když tedy někdo přejít chce. Semafor znamená zastavit a následně se rozjet, což je horší varianta. I z hlediska zplodin. Ale už jsem viděl i kombo .... když vjedeš do vsi víc jak pade, padne na semaforu na začátku obce červená, přibrzdíš na těch 40-50, a jde ti tam zelená. Majít to v Úněticích a celkem ok.
ygg - tak ale to by lepsie poriesil semafor ako radar,nie?
Nemyslím, prostě zpomalíš na 50, ale furt jedeš. Pokud je tam přechod (y), tak není z padesátky problém zastavit a nechat přejít, když tedy někdo přejít chce. Semafor znamená zastavit a následně se rozjet, což je horší varianta. I z hlediska zplodin. Ale už jsem viděl i kombo .... když vjedeš do vsi víc jak pade, padne na semaforu na začátku obce červená, přibrzdíš na těch 40-50, a jde ti tam zelená. Majít to v Úněticích a celkem ok.
U nas to mame taky, ale kazdej na to kasle a jezdi na cervenou
No výborně, tisícikoruna za měsíc na hlavu do kapsy Kalouskům... státní dluh za měsíc na hlavu něco přes litr...
Utáhněte si opasky, ať můžeme jet na pořádnou dovolenou, hledání, kde někoho okrást nás velmi vyčerpává, potřebujeme taky relaxovat!
A až nebudeš mít na chleba, tak přemluv bábu, ať ti přispěje z důchodu...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru