|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
idoktor

|
Zaslal: čt červen 16, 2011 7:02 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | idoktor napsal: |
Přijde mně normální, že udat sebe čí manželku, bratra, kamaráda policajtovi (jinak bych byl automaticky vinen) je z morálního hlediska daleko větší svinstvo než odepřít výpověď kvůli banálnímu přestupku. |
Kdo kde mluví o jakým udávání proboha? |
tento pozměňovací návrh resp. § 125f, 125g, 125h. Objektivní odpovědnost, resp. presumpce viny tu nebyly ani za komančů a to je režim, se kterým bychom se vůbec neměli srovnávat. Pokud to pokládáš za spávné, je mi to líto, ale už k tomu nebudu nic víc dodávat. _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
idoktor

|
Zaslal: čt červen 16, 2011 7:03 am Předmět: |
|
|
Přijde mně normální, že udat sebe čí manželku, bratra, kamaráda policajtovi (jinak bych byl automaticky vinen) je z morálního hlediska daleko větší svinstvo než odepřít výpověď kvůli banálnímu přestupku. |
tento pozměňovací návrh resp. § 125f, 125g, 125h. Objektivní odpovědnost, resp. presumpce viny tu nebyly ani za komančů a to je režim, se kterým bychom se vůbec neměli srovnávat. Pokud to pokládáš za spávné, je mi to líto, ale už k tomu nebudu nic víc dodávat. _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: čt červen 16, 2011 7:15 am Předmět: |
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: čt červen 16, 2011 8:16 am Předmět: |
|
|
Omlouvám se za tripple post. _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt červen 16, 2011 8:30 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Proč bych měl bonzovat na manželku, když jsem zodpovědnej já jako majitel? Pořád nevidím žádnej problém.
Jsem majitel, auto někomu půjčím - a je jedno že to je člen rodiny - ten někdo něco provede, a protože jsem svéprávnej a auto mi neukradl, holt nesu zodpovědnost. To je úplně v pořádku a správně. |
Žádnou zodpovědnost neneseš .... už se konečně prober. Půjčil jsi automobil, a ten sám o sobě nic porušit nemůže. Za jednání druhého neneseš absolutně žádnou odpovědnost. Stejně jako neneseš žádnou odpovědnost za to, zda např. PČR bude schopna nalézt skutečného pachatele přestupku a tento mu bezvýhradně prokázat. Je to jejich práce, ty jim ji platíš z daní, tak ať se snaží. Ale samozřejmě, pokud cítíš morální povinnost nabonzovat sebe nebo třeba někoho z rodiny, tak si posluž .... ale nutit do toho pod hrozbou sankce druhé, je jednoduše kurvárna. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Janze
|
Zaslal: čt červen 16, 2011 8:31 am Předmět: |
|
|
Taky nechápu, kolik lidí tomu tleská a nepřipadá jim to nijak divné.
1/ policajti by tě měli chytit na místě, ne instalovat všude kamery a hlídat každej tvůj pohyb za volantem. a tnejlíp jenom poslat složenku provozovateli auta a zisk rozdělit mezi stát, obec a Czech Radar podle toho, čí kamera to zrovna je.
2/ máme tady plnou prdel nesmyslných omezení, zapomenutých značek atd. pamatuju si ještě před pár lety na svou asi 3. jízdu po dostání papírů, kdy se opravovala půlka dálnice. na té neopravované jezdila auta v obou směrech, široká silnice jak prase a rychlost omezená na 30. připosraně jsem jel s očima přilepenýma na tachometru asi 40 km/h a čekal, kdy se konečně objeví důvod tohoto omezení. samozřejmě se neobjevil.
3/ policajti by měli měřit, kontrolovat a vybírat tam a ty případy, kdy spáchaný přestupek nějakým způsobem ohrožuje či omezuje provoz na silnicích. a ne aby se vybíralo tam, kde to přinese největší zisk.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: čt červen 16, 2011 8:49 am Předmět: |
|
|
Ale vždyť už to víceméně funguje - jsi provozovatel - někomu auto půjčíš či pronajmeš a jsi povinen na úřadu naprášit, kdo to je, pokud s tím autem někdo spáchal přestupek. A pokud to jako provozovatel odmítneš, dostaneš pokutu za to žes tu povinnost porušil, ale ne za ten přestupek - to by totiž bylo absurdní a neprůchozí.
Povinnosti provozovatele vozidla
§ 10
(3) Provozovatel vozidla a osoba, které provozovatel svěřil vozidlo, s výjimkou, kdy provozovatelem vozidla je zpravodajská služba, jsou povinni na výzvu policie, krajského úřadu nebo obecního úřadu obce s rozšířenou působností sdělit skutečnosti potřebné k určení totožnosti řidiče vozidla podezřelého z porušení ustanovení tohoto zákona; tímto ustanovením není dotčeno ustanovení zvláštního právního předpisu.
|
|
| nahoru |
|
 |
elrubio

|
Zaslal: čt červen 16, 2011 9:07 am Předmět: |
|
|
no a tahle povinnost se právě obcházela právem nevypovídat proti osobě blízké, které zajišťuje LP. Tím jsi nemusel odhalit, kdo vozidlo řídil a pokud to policie nebyla schopna prokázat (což je její práce!), tak bez postihu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: čt červen 16, 2011 9:21 am Předmět: |
|
|
| elrubio napsal: | | no a tahle povinnost se právě obcházela právem nevypovídat proti osobě blízké, které zajišťuje LP. Tím jsi nemusel odhalit, kdo vozidlo řídil a pokud to policie nebyla schopna prokázat (což je její práce!), tak bez postihu. |
Dejme tomu, koneckonců proč ne - ovšem pořád tu nejde o to, že provozovatel bude platit pokutu za přestupek, ale za porušení povinností daných zákonem. Takže buďto zaplatíš pokutu třeba 50 000 za porušení povinností, nebo přesvědčíš toho, komus auto svěřil, aby se sám nabonzoval, nebo tam pošleš někoho kdo se obětuje a má dost bodů - takhle to funguje třeba u firemních aut.
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: čt červen 16, 2011 9:46 am Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | | elrubio napsal: | | no a tahle povinnost se právě obcházela právem nevypovídat proti osobě blízké, které zajišťuje LP. Tím jsi nemusel odhalit, kdo vozidlo řídil a pokud to policie nebyla schopna prokázat (což je její práce!), tak bez postihu. |
Dejme tomu, koneckonců proč ne - ovšem pořád tu nejde o to, že provozovatel bude platit pokutu za přestupek, ale za porušení povinností daných zákonem. Takže buďto zaplatíš pokutu třeba 50 000 za porušení povinností, nebo přesvědčíš toho, komus auto svěřil, aby se sám nabonzoval, nebo tam pošleš někoho kdo se obětuje a má dost bodů - takhle to funguje třeba u firemních aut. |
clanek 3, odst. 3 listiny zakladnich prav a svobod rika: nikomu nesmi byt zpusobena ujma na pravech pro uplatnovani jeho zakladnich prav a svobod
Cilem tohohle navrhu je zpusobit skodu tem kdo se snazi uplatnit pravo nevypovidat, takze porusuje listinu zakladnich prav a svobod...
|
|
| nahoru |
|
 |
Prinz Eugen

|
Zaslal: čt červen 16, 2011 9:52 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | Janze napsal: | | Octopuss napsal: | Kdo kde mluví o jakým udávání proboha? |
Tvoje auto stojí na zákazu a zaparkovala ho tam tvoje žena. A/ nabonzuješ manželku 2/ zaplatíš pokutu za to, že tvoje auto "nedodrželo předpisy"
tak nějak by to podle nich mělo fungovat. |
Proč bych měl bonzovat na manželku, když jsem zodpovědnej já jako majitel? Pořád nevidím žádnej problém.
Jsem majitel, auto někomu půjčím - a je jedno že to je člen rodiny - ten někdo něco provede, a protože jsem svéprávnej a auto mi neukradl, holt nesu zodpovědnost. To je úplně v pořádku a správně. |
ty jsi hlavně blbeček (ještě s ostatními zastánci objektivní odpovědnosti ať ti nekřivdím)... především za to jsi zodpovědnej, nikoli za to že jsi vlastnikem nějaké věci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: čt červen 16, 2011 10:43 am Předmět: |
|
|
He he no napadlo me, ze misto toho novyho zakona by se pri nezjisteni pachatele prestupku ty body jakoby pricitaly primo tomu vozidlu, se kterym by po prekroceni nakyho limitu majitel nesmel na silnici ... ale nejspis je to blbost, porad by to zpusobovalo tu ujmu (jak pise riker) ... a kdyz sem to takhle napsal, tak mi to zacina zapachat principem kolektivni viny _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt červen 16, 2011 11:22 am Předmět: |
|
|
Nevím čemu se tak divíte. Vždyť i v současné době je majitel odpovědný za své věci.
Když můj pes někoho pokousá a já ho nezabezpečím tak aby to udělat nemohl, půjdu před soud. Když nezabezpečím auto, vleze mi tam cizí dítě a někam to napálí, jdu před soud.
Současná úprava tuto odpovědnost jen trochu rozšiřuje, ale ten princip je v právu přítomný stále.
|
|
| nahoru |
|
 |
elrubio

|
Zaslal: čt červen 16, 2011 11:33 am Předmět: |
|
|
Mablung: v principu nejde o nějakou odpovědnost nebo pokuty.. v principu jde o to, že je zavedeno potrestání za využití svého práva, zaručeného v LP..
jinak mě je to, co se týče pokut celkem jedno. Svoje auto nikomu nepůjčuji a pokuty jsem vždy zacvakal, za své chování umím nést následky. Jde mi jen to neustálé zvyšování buzerace, postihů, zákazů, příkazů, omezování atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|