Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 168, 169, 170 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mablung

PříspěvekZaslal: ne červen 19, 2011 8:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:

No...musel...to záleží na náladě a ochotě obětovat čas a peníze...on NSS v podobných případech zase až tak úřadům na ruku nejde. A pointa není v tom, že tě benga někdy donutí zaplatit za hovadinu, ale v tom, aby zasahovali tam, kde to je skutečně potřeba. Což o půlnoci před školou fakt není. Potom občan vcelku logicky dospěje k názoru, že značná část dopravních omezení/značek je úplně k hovnu (a třeba v Praze si za těmi min. 30% stojím), a také se podle toho chová...bohužel nezřídka pak i v těch případech, kdy ty značky dávají smysl. A stejně tak pak hledá jakoukoli možnost, jak s policajty vyjebat, protože oni to samé dělají s ním.

Prasárny se dají hlídat jediným možným způsobem .... policajti musí být v provozu a podobné přestupky okamžitě dokumentovat (ať mají klidně kamery v autech, to mi neva, naopak) a postihovat. Kdysi jsem jezdil asi půl roku každý týden po D1 do Humpolce, což je blbých 90 km. Mít jen za každé předjíždění kamionů z toho jejich pravého pruhu přes plnou litr, tak jsem za ten půlrok měl na nové auto, byť by to Lexus nebyl. A hádej kolikrát jsem potkal policajty....

Neznám jurikdikáty, ale silně pochybuji že bys vyvázl. Značka je jasná a pokud se ti nelíbí, máš si na ní stěžovat inspektorátu, ne jí ignorovat.
Hodně lidí to nechápe, ale represe je hodně drahá a pokuty to zdaleka nezaplácnou. Navíc, podobné věci dokáží řešit špatné předjíždění, ale ne nebezpečné prasárny typu myšky či nebezpečného předjíždění. To bys musel mít fízly skutečně všude.

Třeba v Anglii si nikdo nic moc nedovolí. Je to částečně díky kultuře, kdy ještě relativně nedávno věšeli děti za krádeže, takže tamní zločinci velice dobře věděli co je trest, částečně díky CCTV, kdy jsem se díval i pod postel jestli mi tam náhodou jednu neschovali.
Ano, mají velice slušné řidiče, ale zeptej se sám sebe za jakou cenu

Co se značek týče, to se ví, ale bohužel se s tím nic nedělá. Ideální by bylo zrušit zhruba 80 % značek. Uvádí se, že tahle přemíra značek paradoxně může nehodovost zvyšovat ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: ne červen 19, 2011 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No, už se i stalo ... naposledy si pamatuji rozhodnutí NSS kdy soudruzi příslušníci chtěli pokutovat někoho za překročení rychlosti, ke kterému skutečně došlo, ale v místě a za situace, kdy nedošlo a ani dojít nemohlo k ohrožení kohokoli. Byla podobná sviňárna jako by byla tady ... tj. značka označující konec obce už daleko v polích za obytnou zónou a chudák tam měl nějakých cca 55. Doporučuji prostudovat příslušná ustanovení o materiální stránce přestupku.

Nicméně je to z hlediska předmětu zcela irelevantní ... řeč je tu o tom,že pokud se úřady+policisté velmi snaží vyjebávat s občany, a jde jim jednoznačně jen o sbírání čárek a vybírání prachů, což nakonec sám píšeš
Mablung napsal:
Co se značek týče, to se ví, ale bohužel se s tím nic nedělá.

tito zcela oprávněně odpoví tím samým. Pokud se někdo nad tímto rozčiluje a považuje to za důvod utahování šroubů, tak je trubka.

"represe je hodně drahá a pokuty to zdaleka nezaplácnou. Navíc, podobné věci dokáží řešit špatné předjíždění, ale ne nebezpečné prasárny typu myšky či nebezpečného předjíždění. To bys musel mít fízly skutečně všude. "

... máš k dispozici nějakou kvantifikaci, nebo jen hádáš? A je jasné, že nebezpečné chování na silnicích budu nižší za stavu, kdy řidiči budou muset reálně počítat s tím, že ty policajty potkají, než když mají téměř absolutní jistotu, že se tak nestane. Ale pokud tě napadá jiné řešení, nemám problém ... ale u těchto, jak sám správně píšeš skutečných prasáren, ti rozhodně nějaká tz. "osoba blízká" v ničem nepomůže, diskutovaná změna zákona je tedy jen zbytečnou buzerací a snahou bez námahy vybrat co nejvíc.
U.B0B

PříspěvekZaslal: ne červen 19, 2011 10:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Televizní program
Discovery Channel
Donal MacIntyre představuje nejtvrdší města na světě
Praha
MacIntyre zkoumá organizovanou prostituci. Dozví se, že největší nevěstinec v Evropě má pod kontrolou ruská mafie. Při filmování této reportáže je také sám napaden.

videl ste to nekdo?? vetsi snusku nesmylu sem jeste nevidel - hlavne ze to jde do celeho sveta .... dobra ostuda ...
Mablung

PříspěvekZaslal: ne červen 19, 2011 11:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
No, už se i stalo ... naposledy si pamatuji rozhodnutí NSS kdy soudruzi příslušníci chtěli pokutovat někoho za překročení rychlosti, ke kterému skutečně došlo, ale v místě a za situace, kdy nedošlo a ani dojít nemohlo k ohrožení kohokoli. Byla podobná sviňárna jako by byla tady ... tj. značka označující konec obce už daleko v polích za obytnou zónou a chudák tam měl nějakých cca 55. Doporučuji prostudovat příslušná ustanovení o materiální stránce přestupku.

Nicméně je to z hlediska předmětu zcela irelevantní ... řeč je tu o tom,že pokud se úřady+policisté velmi snaží vyjebávat s občany, a jde jim jednoznačně jen o sbírání čárek a vybírání prachů, což nakonec sám píšeš
Mablung napsal:
Co se značek týče, to se ví, ale bohužel se s tím nic nedělá.

tito zcela oprávněně odpoví tím samým. Pokud se někdo nad tímto rozčiluje a považuje to za důvod utahování šroubů, tak je trubka.

"represe je hodně drahá a pokuty to zdaleka nezaplácnou. Navíc, podobné věci dokáží řešit špatné předjíždění, ale ne nebezpečné prasárny typu myšky či nebezpečného předjíždění. To bys musel mít fízly skutečně všude. "

... máš k dispozici nějakou kvantifikaci, nebo jen hádáš? A je jasné, že nebezpečné chování na silnicích budu nižší za stavu, kdy řidiči budou muset reálně počítat s tím, že ty policajty potkají, než když mají téměř absolutní jistotu, že se tak nestane. Ale pokud tě napadá jiné řešení, nemám problém ... ale u těchto, jak sám správně píšeš skutečných prasáren, ti rozhodně nějaká tz. "osoba blízká" v ničem nepomůže, diskutovaná změna zákona je tedy jen zbytečnou buzerací a snahou bez námahy vybrat co nejvíc.

Zkus dohodit ten jurikdikát.
Ono platí, že subjektivní vnímání práva nemá u soudů co dělat, protože bys mohl zkusit zpochybnit hodně věcí. Pak by byl v justičním systému nepříjemný bordel. Ne nadarmo nám učitelka říkala něco v tom smyslu, že u soudu se domáháme práva, ne spravedlnosti.
Čísla nemám, ale věř mi, represe je zatraceně drahá. Samozřejmě, jde částečně o uspořádání systému aby byli cajti na správném místě ve správný čas, ale i dobrá organizace stále bude omezena zdroji.

U.B0B napsal:
Televizní program
Discovery Channel
Donal MacIntyre představuje nejtvrdší města na světě
Praha
MacIntyre zkoumá organizovanou prostituci. Dozví se, že největší nevěstinec v Evropě má pod kontrolou ruská mafie. Při filmování této reportáže je také sám napaden.

videl ste to nekdo?? vetsi snusku nesmylu sem jeste nevidel - hlavne ze to jde do celeho sveta .... dobra ostuda ...

Praha je oproti většině evropských měst zatraceně bezpečná. Pokud jí nějaký idiot nazve tvrdým městem, ...
Co se nevěstince (nevím jestli máme největší v Evropě. O jakém mluvil? ) týče, ani bych se nedivil kdyby ho vlastnila ruská mafie. Nicméně, ťapiny tam budou dobrovolně, takže nevidím důvod proč se do toho vrtat (z hlediska bezpečnosti, mafie a praní peněz je něco jiného)
Mimochodem, co se největšího nevěstince v Evropě týče, http://magazin.libimseti.cz/lifestyle/6651-paradise-nejvetsi-nevestinec-v-evrope. Přebral pozici bordelu v Kolínu nad Rýnem, jak jsem se tak dočetl.
mysH

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 10:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

d-fenz ohledne ty novy kokotiny na "osobu blizkou":

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011061904
ygg

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Zkus dohodit ten jurikdikát.
Ono platí, že subjektivní vnímání práva nemá u soudů co dělat, protože bys mohl zkusit zpochybnit hodně věcí. Pak by byl v justičním systému nepříjemný bordel. Ne nadarmo nám učitelka říkala něco v tom smyslu, že u soudu se domáháme práva, ne spravedlnosti.
Čísla nemám, ale věř mi, represe je zatraceně drahá. Samozřejmě, jde částečně o uspořádání systému aby byli cajti na správném místě ve správný čas, ale i dobrá organizace stále bude omezena zdroji.

Původně jsem se na tebe chtěl vysrat ať si hledáš sám , ale když jsem se zeptal zkusmo strýčka gůgla, tak mi to vyjelo hned nahoře

http://www.autoweb.cz/materialni-aspekt-prestupku-nejvyssi-spravni-soud-rekl-rozhodne-ano/

Jinak jsem zvědavý, kde bys ty čísla chtěl sehnat a co z činnosti policie považuješ za tu represi.
ygg

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 12:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Suppéééééééééééééééééééééééééééééé

http://zpravy.idnes.cz/ministerstvo-velkoryse-odpustilo-miliardy-pokut-za-zneuzite-dotace-1k1-/domaci.aspx?c=A110620_102716_domaci_hv

.. vidíš kolik prachů stát má, když na nějakých pár desítek giga klidně sere

.... když k tomu vidím tohle

http://ekonomika.idnes.cz/kalousek-uvahy-o-zvyseni-dani-jsou-na-miste-fem-/ekonomika.aspx?c=A110620_125028_ekonomika_vem

tak mám pocit, že mě jebne ... Antoníne, Antoníne, Gustave, kde jste???!!!

EDIT ... "Podle předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky ale při prohloubení krize v eurozóně nedává urychlení snižování schodků veřejných financí ekonomický smysl." ... takovej mamlas, a přesto má víc rozumu než Nečas Kalouskem dohromady. Já to ....
Mablung

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 5:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:

Původně jsem se na tebe chtěl vysrat ať si hledáš sám , ale když jsem se zeptal zkusmo strýčka gůgla, tak mi to vyjelo hned nahoře

http://www.autoweb.cz/materialni-aspekt-prestupku-nejvyssi-spravni-soud-rekl-rozhodne-ano/

Jinak jsem zvědavý, kde bys ty čísla chtěl sehnat a co z činnosti policie považuješ za tu represi.

[quote]
Díky za odkaz.
Je to hnusný, ale je docela štěstí že většina lidí svá práva nezná. Jinak bychom dopadli jak v Americe a soudili se o každou kravinu. Jakmile soud začne na případy hledět subjektivním okem, okamžitě přestane existovat objektivní pravidlo jak se mají lidí chovat.
Nicméně, tento případ byl skutečně krajní a nemyslím že by to prošlo překročení rychlosti o 20 km/h, obvzláště ne uprostřed obce.

Já bohužel tak hodný nebudu a link ti nedám. Možná až bude čas. Kdyby jsi si srovnal náklady policie versus kolik majetku přímo zachrání/vybere pokut dospěl bys k docela tristním číslům. Lidé to moc nechápou, ale úloha policie je v prevenci, ne v represi (represe napomáhá prevenci, ale to nerovádějme)
Petey

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung,ani neviem kde zacat....uz len za to ,,je docela štěstí že většina lidí svá práva nezná" by si si zasluzil par ran po hlave
ygg

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 6:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Mablung ... rádo se stalo. Vtip by byl v tom, že 50 v obci je běžná rychlost, a ta 30 je tam čistě jen a jen z důvodu té školy. Což je přes den 100% ok .... ale argument se školou upřostřed noci jaksi padá, takže chtít po řidiči, aby tam ve dvě ráno jel těch 30, bo tam od 7-8 začínají chodit děti, je jaksi mimo. To co ty píšeš je lpění na pustém formalismu, nejde o žádnou subjektivní interpretaci práva. Nicméně je pravda, že s tímto postojem k právu nejsi bohužel vůbec výjimkou...a taky to podle toho tady vypadá .

Nedáš, protože neexistuje .. v řadě případů totiž represe a prevence v činnosti PČR splývají. Jak bys chtěl kvantifikovat policií zachráněný majetek mi je tedy záhadou a vybírání pokut není posláním policie, tedy je nesmyslné ji hodnotit podle toho, kolik vybrala, a poměřovat to s tím, kolik nás "stála".

A co napsal Petey ... to se nedá než zatleskat a souhlasit.

EDIT ... v těch Státech jsi žil jak dlouho, že víš, jak se tam každý furt soudí o kraviny? Ne že by se to občas nedělo, ale jinak je to spíš takový pohádkový folklór .....
sousedovic Toníček

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 6:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
EDIT ... "Podle předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky ale při prohloubení krize v eurozóně nedává urychlení snižování schodků veřejných financí ekonomický smysl." ... takovej mamlas, a přesto má víc rozumu než Nečas Kalouskem dohromady. Já to ....

Posledních "pár" blbců, kteří by jim to ještě hodili, na to pořád ještě slyší; jinak nemají co nabídnout (kromě zpestření nedělních politických debat)
Oddo

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

On to zase tak pohádkový folklór neni, je pravda, že těch až absurdních případů je pár a většinou sou tak profláknuté, že lidi si potom myslí, že ve státech se soudí každý s každým. Co je ale ve státech typické, je že hodně američanů inspirovaných vidinou velkého odškodného (zvlášť u punitive damages dosahují u velkých firem obrovských čísel), to prostě zkusí, protože ví, že na jedné straně můžou ztratit (náklady řízení, čas atd.), ale na straně druhé můžou nesrovnatelně více získat. Což je v neposlední řadě díky precedentům, jejichž ratio decidendi jsou soudy vázány a pokud teda právní zástupce neudělá nějakou zásadní procesní chybu, je velká šance už předem odhadnout, kdo spor vyhraje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Mablung

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 10:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
To Mablung ... rádo se stalo. Vtip by byl v tom, že 50 v obci je běžná rychlost, a ta 30 je tam čistě jen a jen z důvodu té školy. Což je přes den 100% ok .... ale argument se školou upřostřed noci jaksi padá, takže chtít po řidiči, aby tam ve dvě ráno jel těch 30, bo tam od 7-8 začínají chodit děti, je jaksi mimo. To co ty píšeš je lpění na pustém formalismu, nejde o žádnou subjektivní interpretaci práva. Nicméně je pravda, že s tímto postojem k právu nejsi bohužel vůbec výjimkou...a taky to podle toho tady vypadá .

Nedáš, protože neexistuje .. v řadě případů totiž represe a prevence v činnosti PČR splývají. Jak bys chtěl kvantifikovat policií zachráněný majetek mi je tedy záhadou a vybírání pokut není posláním policie, tedy je nesmyslné ji hodnotit podle toho, kolik vybrala, a poměřovat to s tím, kolik nás "stála".

A co napsal Petey ... to se nedá než zatleskat a souhlasit.

EDIT ... v těch Státech jsi žil jak dlouho, že víš, jak se tam každý furt soudí o kraviny? Ne že by se to občas nedělo, ale jinak je to spíš takový pohádkový folklór .....

Nemám rád právo a zároveň mě fascinuje. Ve fyzici, když něco platí, tak to platí (až na určité vyjímky neurčitosti). V právu, přiohnout lze skoro všechno.
Co se týče 30/50, tak bys proti rozumnému žalobci prohrál. Výše zmíněný případ hrál na to že mezi 50 a 52 není velký rozdíl (kdyby to alespoň nějak soudce odůvodnil či udělal pravidlo, ale co čekat od humanitně vzdělaných lidí), ale rozdíl 30/50 už by narazil na to, že lidé by mohli očekávat že pojedeš kolem 30. Pokud pojedeš kolem 50, budeš nepředvidatelný. I když je tam ta značka nesmyslná, ostatní mají právo předpokládat že jí dodržíš. Pokud ne, můžeš ohrozit někoho kdo vstoupí na komunikaci s tímto předpokladem.
To co ty zmiňuješ je přesně subjektivní hodnocení. Je ještě v pořádku 54? 55? Dáme mu pokutu při 56 a nebo 57? Dáme mu pokutu 50 m a nebo 50,6568879675674 m od školy?Já nelpím na formalismu z toho důvodu že by se mi líbil. Já se jen bojím ohýbání práva, kterého se díky subjektivnímu hodnocení dočkáme. Pokud je dáno že radar má odchylku +- 2 km/h, je jasné co máme tolerovat. Jestliže odborníci prohlásí že +-4 % rychlosti je hranice lidské pozornosti, tak je to také jasné stanovené. Ale když soudce prohlásí "dnes mi manželka dala, jsem spokojený, tak budu tolerovat 10 km/h", tak je to podle mě špatně. A to je přesně případ tebou kopírovaného rozsudku.

Represe a prevence nesplývají. Represe je dílčím cílem, prevence je konečným. Vysvětlím ti to na jiném případu. Cílem obchodníka je. No, mnoho obchodníků prohlašuje že spokojenost zákazníka. Nespokojený zákazník se ti do obchodu nevrátí. Bez spokojeného zákazníka skrachuješ.
Ale jsou to kecy. Cílem je zisk. Spokojenost zákazníka je jen dílčí cíl. Stejně jako expanze (s jedním obchodem díru do světa neuděláš), zvládnutá logistika, široký sortiment, ....
Stejné je tu i u fízlů. Úlohou fízlů je působit coby prevence proti dalším zločinům. Jedna z podúloh je represe, tj. vzbuzovat dojem že pachatel má slušnou šanci být chycen.
Jak sám píšeš, vybírání pokut není posláním policie. Posláním policie je dát na vědomí řidičům, že by mohli pokutu dostat pokud nedodrží pravidla.

Co se týče USA, žil jsem tam jen pár měsíců, takže o státech vím prd. Ale třeba můj strejda zaplatil 10 000 dolarů jen za pitomý spor o dítě. A byl rád že zaplatil tak málo. V USA je právní systém ukázkou jak by to vypadat nemělo (a to se o mě dá řící že jsem spíše fanouškem USA)
Žalobce, nepočítáme-li náklady na právníka, má docela malé náklady, neplatí náklady protistrany, takže soudit se o kraviny je tam mnohem snazsší než u nás. Navíc neplatíš kauci, takže je tam stejně snadné žalovat o 10 000 jako o 10 000 000 000. Samozřejmě, americký systém nevypadá tak jak si vypráví čtenáři Blesku, mnohé blbosti jsou srovnány u odvolání, ale také nemusí být. Znalec amerického práva by ti vysvětlil lépe náklady žaloby a proč je to výhodné, já bohužel spoléhám jen na svou paměť, protože Mr. Google mi moc nepomohl

Petey napsal:
Mablung,ani neviem kde zacat....uz len za to ,,je docela štěstí že většina lidí svá práva nezná" by si si zasluzil par ran po hlave

Svět je hnusnej, co?
Kdyby lidi začali přísně uplatňovat všechna svá práva do důsledků, buď by se jim musela omezit a nebo by tu vznikl šílený a drahý bordel. Jeden kamarád mi říkal, a já mu věřím, že při školení mu jejich školící, právník, řekl "jediné z čeho bych se při řízení auta nevykecal by byl alkohol". Možná trochu přeháněl, ale jen trochu. Právo je natolik ohebné že je dobře že ho lidé, krom pár krys, neznají natolik aby ho dokázali ohýbat.
Petey

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2011 6:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung - takze ked si to pravo prisposobuju papalasi je to ok,ale keby to zacal robit plebs uz by to bol bordel? Spravne to chapem?
Bombay

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2011 8:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.novinky.cz/finance/236804-o-exekucich-maji-rozhodovat-jen-sami-exekutori-lide-jsou-proti.html

Tohle jestli projde, Got mit uns.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 168, 169, 170 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: