|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Draper

|
Zaslal: st červenec 27, 2011 2:09 pm Předmět: |
|
|
27/7 PRSA, BICEPS, TRICEPS, AEROBKA
bench press
100kg x 5
100kg x 5
100kg x 5
100kg x 5
100kg x 5
90kg x 9
90kg x 9
90kg x 8
90kg x 8
90kg x 8
70kg x 20
-moc se mne do BP nechtelo, zvlast po minulem fiasku 3x100kg, ale jelikoz chci mit trenink pestry a JR cvicim porad, tak jsem si ho dal, ale musel jsem na to jit od lesa :) a to tak, ze jsem zacal od nejtezsich vah, protoze pyramidou bych se tady u tohoto cviku dostal zase tak k nejakym 3x dnes mozna i 4x100kg :) Prvni 5ka tezka, dalsi 3 prekvapive zlehkly a chytl jsem techniku hlavne drahu pohybu, coz je klicove, posledni opet tezka - na krev, ale 5x5x100kg splneno a dnes to i nezvykle krasne pumpovalo, takze spokojenost. U dalsich serii jsem ubral a zvysoval pocet opakovani, i ty 9ky s 90kg me celkem prekvapily, pak uz to tezklo, celkove ale bench dnes naprosto super a jsem rad, ze jsem ho dal.
protismerky
22,5kg x 20
25kg x 15
27,5kg x 15
30kg x 15
30kg x 15
30kg x 15
32,5kg x 12 + 25kg x 15 + 22,5kg x 15 + 20kg x 15 + 17,5kg x 20
25kg x 20
-tenhle cvik snad ani nemuze nepumpovat :)
tlaky JR hlavou dolu
25kg x 12
27,5kg x 10
30kg x 10
32,5kg x 8
35kg x 6
37,5kg x 6
37,5kg x 6
30kg x 10
30kg x 10
-vahal jsem, co mam dat jako treti cvik. Minule byl bench na MP hlavou nahoru, tak dnes to chtelo neco na spodni prsa. Chtel jsem dat decline bench ,ale zrovna mne tam nekdo vlezl, takze jsem dal JR a jeste ze mne na ten bench dotycna osoba vlezla :) Prvni serie s 12x25kg strasne tezka, myslel jsem ze sköncim tak na 8x30kg, ale s kazdou serii jakoby rostla sila a porad jsem citil, ze muzu pridavat a nakonec jsem to "dotahl" az na 2x6x37,5kg, sice na krev (hlavne diky slabe pravacce), ale preci jen a pekne v plnem rozsahu pohybu, navic vsechny serie krasne pumpovaly, takze maximalni spokojenost.
rozpazky hlavou nahoru
15kg x 12
17,5kg x 10 + 15kg x 10 + 12,5kg x 12
17,5kg x 10 + 15kg x 10 + 12,5kg x 12
17,5kg x 10 + 15kg x 10 + 12,5kg x 12 + 10kg x 20
17,5kg x 10 + 15kg x 10 + 12,5kg x 12 + 10kg x 20
-opet jsem si ty uzasny shazovacky nemohl u tohoto cviku odpustit a opet super. Byl jsem tak rozpumpovanej a nastartovanej, ze jsem se chtel jit jeste dodelat na peck deck, ale opet mne tam nekdo vlezl tesne pred nosem, coz bylo ale dobre, protoze by to bylo uz zbytecne. 32 serii staci.
bicepsovy zdvih JR
15kg x 15
17,5kg x 12
20kg x 10
22,5kg x 8
25kg x 6
25kg x 6
25kg x 6
25kg x 6 + 15kg x 12 + 12,5kg x 12 + 10kg x 12 + 7,5kg x 15
20kg x 10
-super, ruce na sracku, ale ten hlavni dnesni masakr bicepsu me teprve cekal :)
bicepsovy zdvih EZ
40kg x 12
45kg x 10
50kg x 8 + 37,5kg x 12 + 20kg x 20
-  peklo, u tech poslednich 2 serii s 20kg se mne normalne chtelo kosit. Fakt parada tyhle shazovacky :D
francouzsky tlak s VC
30kg x 15
40kg x 12
45kg x 10
50kg x 5
50kg x 5
50kg x 5
45kg x 8
45kg x 8
40kg x 10
40kg x 10
30kg x 25
-dnes byla od zacatku sila, loket bolel nejdriv jen u tech prvnich serii, ktere ani nezapisuji, u serii s 30, 40 a 45kg ok, ale hned u prvni 50ky u posl. opakovani docela ostra bolest jakoby pichlava. Jeste jsem zkusil jednu, musel jsem tomu prizpusobit drahu pohybu, bylo to lepsi,ale i tak to celkem bolelo, do tretice to same, takze jsem pak radeji ubral. Sice jen 5kg, ale je zajimave, ze bolest tak z poloviny ustoupila, ovsem porad to bylo takove nejiste, no ale nejak jsem to dojel. Silove by slo v kazde serii tak o 1-2op vic, ale s kazdym opakovanim byla bolest vetsi, takze jsem serii vzdy zavcas ukoncil, i tak ale to bralo moc pekne.
extenze JR ve stoje
25kg x 12
30kg x 10 + 20kg x 10 + 15kg x 12
30kg x 10 + 20kg x 10 + 15kg x 14
25kg x 12
-super, tady uz jen s minimalni bolesti
bicepsovy zdvih na kladce
55kg x 12 + 45kg x 12 + 35kg x 12
-totalni masakt bicepsu a v nasledujicim cviku i tricepsu, presne tohle potrebovaly :) Nejtezsi byly vzdy serie se 45kg a kazda dalsi serie vic a vic na krev
tricepsove stahovani kladky
-viz predchozi cvik
pas (chuze do kopce)
30 minut (3,3km, rychlost 6,6km/h, sklon 15%)
-kua tohle me zase zacina nejak chytat. Uz predevcirem me to bavilo a dnes jeste vic. Sklon asi od 4. minuty maximalni cili 15%, rychlost postupne od 6,4 do 6,8km/h, vic zatim ne, protoze se mne uz pak zacinaji plect nohy. Musim se ale mirne pridrzovat, abych drzel balanc, protoze na tom proste neumim jit rovne asi diky mrzacke noze a okamzite zacnu vravorat. Nedrzim se ale nijak krecovite, ale opravdu jen mirne a soustredim se na to, aby nejvice prace odvedly nohy. Jinak veslo zatim jeste nemuzu, coz mne trochu stve, ale zaroven je to i dobre, protoze je zase zmena (i kdyz behem par dni se k nemu asi vratim), kolo take nemuzu, coz me nestve vubec :), protoze jsem se za posledni mesice najezdil az az a uz jsem to mel asi trochu prepalene.
-dnes naprosto bombasticky trenink. Nevim, jestli to bylo tim, ze jsem si pred treninkem dal poprve v zivote NO-expolde nebo temi nocnimi sacharidovymi hody  , ale vse sedlo naprosto skvele, bylo plno energie a vse krasne pumpovalo. Pokud je to eNÓčkem tak je to super, ze zaee na me neco funguje :) kazdopadne jeste parkrat vyzkousim.
-dalsi trenink bud zitra nebo pozitri, zada bohuzel opet jeste bez mrtvol _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
spekounP
|
Zaslal: st červenec 27, 2011 3:55 pm Předmět: |
|
|
Hele kolik má standardní EZ tyč zakončená těma tlustýma koncovkama na standardní kotouče pro olympijskou osu?
Počítáš jí 7,5kg nebo 10kg?
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st červenec 27, 2011 3:59 pm Předmět: |
|
|
Samotnou ji pocitam za 7,5kg, ale aby se mne to lepe pocitalo, tak si tam pridam vzdycky automaticky jeste na kazdou stranu 1,25kg kotouce, coz je +2,5kg + tezke uzavery, takze to tak celkove pocitam za 10kg. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Morico

|
Zaslal: st červenec 27, 2011 3:59 pm Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: | Hele kolik má standardní EZ tyč zakončená těma tlustýma koncovkama na standardní kotouče pro olympijskou osu?
Počítáš jí 7,5kg nebo 10kg? |
Já jsem vážil grunsporťáckou a ta měla 8,9kg takže se zarážkama sem ji počítal za 10kg _________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st červenec 27, 2011 4:01 pm Předmět: |
|
|
| Morico napsal: | | spekounP napsal: | Hele kolik má standardní EZ tyč zakončená těma tlustýma koncovkama na standardní kotouče pro olympijskou osu?
Já jsem vážil grunsporťáckou a ta měla 8,9kg takže se zarážkama sem ji počítal za 10kg |
Pokud je to tak, tak jsem silnejsi nez tu pisu a vlastne vam tu lzu o svych vykonech _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Morico

|
Zaslal: st červenec 27, 2011 4:05 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Morico napsal: | | spekounP napsal: | Hele kolik má standardní EZ tyč zakončená těma tlustýma koncovkama na standardní kotouče pro olympijskou osu?
Já jsem vážil grunsporťáckou a ta měla 8,9kg takže se zarážkama sem ji počítal za 10kg |
Pokud je to tak, tak jsem silnejsi nez tu pisu a vlastne vam tu lzu o svych vykonech |
Ono by to chtělo ale stejně převážit kdyby tě to zajímalo přesně, protože téměř stejná, akorát trochu jinak zalomená, měla pro změnu cca 8,1kg, takže kdo ví, kolik má ta tvoje _________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
|
|
| nahoru |
|
 |
marash
|
Zaslal: st červenec 27, 2011 4:13 pm Předmět: |
|
|
Já si kolikrát řikám, že by to chtělo, aby každá osa měla označení váhy, jelikož pendluju mezi dvěma fitkama (dříve třema), různý osy - různý váhy, tak jsem občas nepříjemně překvapen, jak je to někdy těžší/lehčí...
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt červenec 28, 2011 3:39 pm Předmět: |
|
|
28/7 ZADA, RAMENA, AEROBKA
stahovani kladky na hrudnik
60kg x 15
65kg x 12
70kg x 12
75kg x 10
80kg x 10
85kg x 8
90kg x 8
95kg x 6 + 75kg x 10 + 65kg x 12 + 55kg x 15
80kg x 12
-po tehle par seriich jsem uz vedel, ze to dnes bude dobry trenink :) Btw 95kg je PR a prekvapive jsem z te serie mel vic napumpovane laty nez ze vsech predchozich. Jeste 15kg - 3 cihlicky a bude plnej knedl :)
pritahy VC
60kg x 15
70kg x 12
80kg x 10
90kg x 10
100kg x 8
110kg x 6
110kg x 6
110kg x 6
110kg x 7
100kg x 10
-super, sedlo to vyborne a u vsech serii jsem krasne citil zada
pritahy JR
40kg x 12
45kg x 10
50kg x 8 + 40kg x 10 + 30kg x 12
40kg x 15
-tohle je sebedestrukce a uz nikdy to nechci zazit  Snad jeste nikdy jsem nemel u treninku tak silny pocit, ze zdechnu jako dnes. Je to neco neskutecne hnusneho a pritom vlastne krasneho, tezko se to popisuje :) Celkem 36 serii, po kterych byla podemnou bez jakekoliv nadsazky stojata vrstva vody - potu, az mne to bylo trapny, 2 rucniky totalne mokry a nasaty potem, kdyz jsem se pak prevlekl, tak nez jsem dosel zpet ze satny, mohl jsem se jit prevlict znovu, ale byl jsem spokojenej, to bylo hlavni
pritahy kladky v leze
70kg x 12
75kg x 12
80kg x 10
85kg x 10
90kg x 8
95kg x 8 + 75kg x 10 + 65kg x 12 + 55kg x 15
90kg x 8 + 70kg x 12 + 60kg x 12 + 50kg x 15
80kg x 15
-po tech jednoruckach uz o neco mene sily a u tech shazovacek mne to vyklouzavalo z rukou, ale i tak opet dokonaly pumping
stahovani kladky ve stoje s napnutyma rukama
25kg x 12
25kg x 12
25kg x 12
25kg x 12
25kg x 12
-pekna dojizdecka na konec
tlaky na MP pred hlavu
50kg x 12
60kg x 10
65kg x 8
70kg x 6
75kg x 6
75kg x 6
50kg x 12 (pomalu tempo 301)
50kg x 18 (dynamicky)
50kg x 10 (pomala, tempo 301)
50kg x 15 (dynamicky)
-u treniku zad, i kdyz byl bez mrtvol, jsem propotil 3 tricka, ale i tak jsem mel porad energii pokracovat, i kdyz jsem si ty ramena chtel nechat na zitra. Zlutej je zrovna zacal cvicit, tak jsem se k nemu pridal a at je zmena, tak jsem si po dlouhe dobe dal tlaky na MP. Bralo to opravdu nadherne. Posledni cca 2 dojizdeci serie chtel jet Zlutej hodne pomalym tempem a ja zase dynamicky, tak jsem nakonec udelali kompromis a dali si 2 serie pomalu a 2 dynamicky (teda Zlutej jen 2+1, pak uz asi nemohl  ). Nikdy jsem to pomalu nejel a diky za to, ze mne k tomu donutil, protoze to byly 2 asi nejprocitenejsi a nejpalivejsi serie tlaku na ramena v mem zivote :). Nevim, jestli to bylo tempo 301 nebo 401, ale v negativni fazi jsme to jeli hodne pomalu dolu a v pozitivni naopak rychle nahoru, ale bylo to neco uplne jineho a opravdu me nikdy po zadnem cviku takhle brutalne nepalely ramena jako po tomhle. Dalsi serie byla naopak po mem tzn vse co nejdynamicteji takze logicky i vice opakovani a pak dalsi serie znovu pomalu a posledni opet dynamicky, vsechny 4 totalne do selhani. Tohle budu zarazovat asi i u jinych cviku hlavne tlakovych, protoze je to opravdu upne neco jineho nez to cvicit beznym tempem. A take bylo fajn cvicit se sparigem, coz bych potreboval casteji, preci jen se clovek hecne k lepsim vykonum a je to i zazivnejsi.
superserie: upazovani s JR + predpazovani s JR
10kg x 15 + 10kg x 15
10kg x 15 + 10kg x 15
10kg x 15 + 10kg x 15
10kg x 15 + 10kg x 15
10kg x 20 + 10kg x 20
-ramena byly totalne na srot po predchozim cviku a tohle uz byla takova tresnicka na dortu, po tomhle jsem uz ale asi 5 minut nebyl schopnej se ani vysmrktat  Jeste bych dal bricho, ktere jsem uz vic jak tyden necvicil, ale bohuzel jsem nenasel cvik, ktery bych ted momentalne mohl bezbolestne cvicit, takze tech par dni se to nepo...
pas (chuze do kopce)
30 minut (3,3km, 6,4-6,8km/h, sklon 15%, 390kcal)
-vcera jsem spal, ze jsem se asi zamiloval dnes uz to muzu napsat ze ne asi, ale urcite :D Asi na to budu chodit extra misto rotopedu doma, protoze ten stejne jeste nemuzu.
-sice me podvedome tak trochu zere, ze tam nebyly mrtvoly, ale jeste si musim par dni pockat, ale i tak to byl naprosto destruktivni (prijemne destuktivni) trenink bez jedine chyby. Jedine negativum bylo snad jen to, ze jsem totalne propotil 3 tricka, 2 osusky, teplaky a i boty a vsude po me byly stopy potu, ale to je udel tvrdych treninku :) (a taky asi toho, ze mam moc velky prijem soli  ). Zitra volno  Pokud bude cas, tak mozna pujdu jen na pas, protoze kolo nemuzu, ale to se mne asi stejne chtit nebude :)
-pred trenikem NO Explode a extra silne kafe (ale kafe je klasika). Priste jeste zkusim Assault od MusclePharm. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
koudy.

|
Zaslal: čt červenec 28, 2011 4:43 pm Předmět: |
|
|
Já před týdnem vyzkoušel taky svoje první (naNO vapor) a byl jsem z toho taky nadšenej. I když po pár hodinách, jsem byl hoodně vyřízenej a přišla nečekaně brzo svalovka (nečekaná, nezvaná  ) a sotva jsem obsluhoval na baru. Po pár trénincích už to necítím tak silně (asi si člověk zvyká), ale skvěle pumpuju a únava se oddaluje. Jak to cítíš ty? NO Explode je tvoje první NOčko, nebo ti jako první zabralo?
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: čt červenec 28, 2011 5:29 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | -sice me podvedome tak trochu zere, ze tam nebyly mrtvoly, ale jeste si musim par dni pockat, ale i tak to byl naprosto destruktivni (prijemne destuktivni) trenink bez jedine chyby. Jedine negativum bylo snad jen to, ze jsem totalne propotil 3 tricka, 2 osusky, teplaky a i boty a vsude po me byly stopy potu, ale to je udel tvrdych treninku :) ( a taky asi toho, ze mam moc velky prijem soli ). Zitra volno Pokud bude cas, tak mozna pujdu jen na pas, protoze kolo nemuzu, ale to se mne asi stejne chtit nebude :) |
Slyším poprvé o tom, že by sůl měla vliv na pocení. Z toho mála, co vím, tak sůl spíš zadržuje vodu v těle a při pocení se vylučuje. Nadměrný příjem soli zatěžuje sice ledviny, jenže když člověk sportuje a potí se, tak bude mít i trošku jiné nároky na příjem soli, než průměrný člověk, který toho moc nevypotí. Celkem by mne i zajímalo, jak to s tou solí doopravdy je u sportovců. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt červenec 28, 2011 5:31 pm Předmět: |
|
|
| koudy. napsal: | Já před týdnem vyzkoušel taky svoje první (naNO vapor) a byl jsem z toho taky nadšenej. I když po pár hodinách, jsem byl hoodně vyřízenej a přišla nečekaně brzo svalovka (nečekaná, nezvaná ) a sotva jsem obsluhoval na baru. Po pár trénincích už to necítím tak silně (asi si člověk zvyká), ale skvěle pumpuju a únava se oddaluje. Jak to cítíš ty? NO Explode je tvoje první NOčko, nebo ti jako první zabralo? |
No ja vlasnte ani nevim, jestli to fungovalo nebo ne. Takovych povedenych treinku jako byl dnes mam tak 80%, nekdy mam energie hodne, jindy o neco mene, stejne tak pumping, nekdy je vyraznejsi jindy o neco mensi,unavu necitim ani po 3 hodinach cviceni, to spis naopak jsem nakopnutej, take tezko rict, jestli za to mohlo NOcko nebo to byl proste jen povedeny trenink. Jinak z tehle legalnich pretreninkovek to byla asi moje prvni, to je fakt. Jeste vyzkousim assault, pry umi slusne nakopnout. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: čt červenec 28, 2011 5:34 pm Předmět: |
|
|
Viděl jsem video s Jayem Cutlerem a Philem Heathem, jak byli v mekáči s tím maníkem, co "vymyslel", nebo spíš pouze definoval FST7 a Cutler vypadal, že by radši než sůl, snědl kyanid, tak by na tom mohlo něco být.
Sory za zasírání logu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt červenec 28, 2011 5:34 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: |
Slyším poprvé o tom, že by sůl měla vliv na pocení. Z toho mála, co vím, tak sůl spíš zadržuje vodu v těle a při pocení se vylučuje. Nadměrný příjem soli zatěžuje sice ledviny, jenže když člověk sportuje a potí se, tak bude mít i trošku jiné nároky na příjem soli, než průměrný člověk, který toho moc nevypotí. Celkem by mne i zajímalo, jak to s tou solí doopravdy je u sportovců. |
Mozna je to blbost, ale ja jsem si to tak vydedukoval. Pokud mam vic soli, tak v podkozi drzim vice vody, citi se vic potim.
Jinak to extremni poceni mam odjakziva, jen nekdy je o neco vice extremnejsi nez extremni :) I kdyz take je fakt, ze tomu castecne odpovida i muj trenink. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: čt červenec 28, 2011 6:56 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | Viděl jsem video s Jayem Cutlerem a Philem Heathem, jak byli v mekáči s tím maníkem, co "vymyslel", nebo spíš pouze definoval FST7 a Cutler vypadal, že by radši než sůl, snědl kyanid, tak by na tom mohlo něco být.
Sory za zasírání logu. | nebo ma treba vysokej tlak a tak nechce jeste zbytecne zatezovat telo extra solenim ze ? ... Jinak mam to jak Draper, kdyz jim hodne ciste a sodiku mam ve strave minimalne, tak se skoro nepotim, ale jak zeru presolene sracky, tak se potim aj pri skrabani na zadku...
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá červenec 29, 2011 1:40 pm Předmět: |
|
|
29/7 AEROBKA
pas (chuze do kopce)
30 minut (3,2km, 6,2-6,6km/h, 15% sklon, 380kcal)
kolo
10 minut
pas (chuze do kopce)
30 minut (3,3km, 6,4-6,8km/h, 15%, 392kcal)
kolo
10 minut
-zcela neplanovane, ale nejak jsem v 11 hodin dostal chut jit na aerobku, tak jsem sel :-). Od zacatku ze me lilo, nekolikrat jsem se prevlikal, ale hovno platny, ke konci jsem mel stojatou vrstvu vody v botach, coz uz bylo krajne neprijemne a v satne jsem z nich vylil asi 2dcl vody. Nebyt toho, tak jsem si dal jeste pul hodiny pas, ale uz to bylo fakt extremni a na pase mne to uz na tom potu podkluzovalo  . S tou potivosti musim neco delat. Jinak ale parada. Bohuzel uz muzu kolo  , ale tak strasne me nebavi, ze tech 2x10 minut bylo jak 2 hodiny, mam to holt prepaleny. Veslo jsem zkusil, ale tam to je jeste trochu neprijemne a bolave. Po vcerejsku mam totalne zmasakrovany ramena, dik Zlutej :) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|