ten atlas stone si dělal nebo si ho někde koupil? já si ho chci dělat tak kdybys měl nějaké poznatky tak dej vědět
Čau, ten atlas jsem vyrobil, mám na to koupenou formu. Jak to máš v plánu vyrábět ty?
koupil jsem si gymnastickej míč, kterej oplácám sádrou a fáčema aby to drželo a tak budu mít formu, kterou potom vyleju betonem. Koupil jsem takový průměr míče, že po vylití formy betonem by koule měla mít 118-125kg, což by bylo optimální.
Jj, to je asi nejlepší cesta, pokud přímo nemáš formu ... ten muj má 45cm průměr a je z toho přesně 100kg koule, takže ten gymnastickej míč, když si nafoukneš tak na 50cm, tak by to mohlo mít, jak odhaduješ.
myslim, že mám taky průměr 45cm, ale když to vezmu podle výpočtů tak hmotnost= 4/3*Pí*r (na třetí) * 2500kg/m3 (průměrná hustota betonu) tak mi to vyjde nějakých 119,2kg. Když to vezmu že tobě koule o průměru 45cm váží jen 100kg tak musíš mít hustotu betonu kolem 2100kg/m3
No asi tak, oni to na tej betonovej směsi samozřejmě nepíšou, ale vychází to tak nějak. Ze začátku měl kolem 120kg, ale po cca měsíci, co jsem ho nechal schnout a tvrdnout, tak vyschla všechna voda a ustálilo se to na těch 100kg.
no docela jsi mě zaskočil s tou váhou, 100kg mi připadá docela dost lehkých, chtělo by to tak kolem těch 120
_________________ ''Nejde o to jak inkasuješ, jde o to kolik ran uneseš a přesto se znovu zvedneš, kolik ran dokážeš přijmout a nezastaví tě, vstaň!'' - Rocky Balboa
no docela jsi mě zaskočil s tou váhou, 100kg mi připadá docela dost lehkých, chtělo by to tak kolem těch 120
Ono u tý koule je to dost zrádný, takže ono ani těch 100kg ze začátku neni taková sranda, ale taky si asi brzo vyrobim tak 135tku. Tak ty můžeš ten míč nafouknout třeba na 50cm a máš to, ne?
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Warm-Up:
◇ švihadlo
◇ krátký statický a dynamický strečink
◇ tricepsové stahování bandu (purple-small) 3*20
◇ band benchpress (red-mini) 3*20
CG Benchpress :
☞ 5x40kg
☞ 5x57.5kg
☞ 5x72.5kg
☞ 3x87.5g ~ purple-small band
☞ 5x92.5kg ~ purple-small band
☞ 5x107.5kg ~ purple-small band
☞ 8x122.5kg - PR ~ purple-small band - ouu jéé, tohle bylo na krev :-)
Axle Power Clean :
☞ 5x43.5kg
☞ 5x56.5kg
☞ 5x68.5kg
☞ 5x78.5kg
☞ 3x88.5kg - překvapivě lehký
☞ 1x98.5kg (pásek) - continental; docela to šlo, možná bych to dal i power cleanem, ale už jsem to nedokázal udržet nadhmatem až nahoru
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Ono u tý koule je to dost zrádný, takže ono ani těch 100kg ze začátku neni taková sranda, ale taky si asi brzo vyrobim tak 135tku. Tak ty můžeš ten míč nafouknout třeba na 50cm a máš to, ne?
myslim že ten míč má právě max velikost 45cm
_________________ ''Nejde o to jak inkasuješ, jde o to kolik ran uneseš a přesto se znovu zvedneš, kolik ran dokážeš přijmout a nezastaví tě, vstaň!'' - Rocky Balboa
myslim že ten míč má právě max velikost 45cm
Tak teď nevim, jakej máš na mysli, já myslel normálně ten fitball na cvičení, ten nafoukneš bez problémů i na 60 a víc.
Dobrý den
Kde a zakolik se dá ta forma koupit?
jenom me to zajímá :D se 100kg kamenem si mužu zatím tak akorát pekne koulet.
Forma se dá zakoupit přes internet (ovšem jenom z USA, případně možná z GB), stačí vygooglit řetězec "atlas stone molds" nebo jenom "stone molds" ... formy jsou různých velikostí a podle toho se odvíjí i cena. Další možnost je nechat si formu vyrobit v ČR ... každej zručnější modelář by to měl zvládnout. Jinak pokud chcete něco lehčího než 100kg, prodávají se teď také nově atlas kameny pokryté tvrdou gumou a hmotnosti začínají snad na nějakých 30kg ... https://www.strengthshop.co.uk/catalogsearch/result/?q=Smurfball&x=17&y=7
myslim, že mám taky průměr 45cm, ale když to vezmu podle výpočtů tak hmotnost= 4/3*Pí*r (na třetí) * 2500kg/m3 (průměrná hustota betonu) tak mi to vyjde nějakých 119,2kg. Když to vezmu že tobě koule o průměru 45cm váží jen 100kg tak musíš mít hustotu betonu kolem 2100kg/m3
2500kg/m3 má železobeton v prefa konstrukcích, který se dělají a hutní na vibračních stolech ve výrobně (takže ideální podmínky).
Standardní železobeton litý a ukládaný do klasickýho bednění na stavbě má tak 2300, maximálně 2400.
Prostý betony bez výztuže hutněný podomácku jak se dá počítej spíš 2100 až 2200kg/m3
Warm-Up:
◇ švihadlo
◇ krátký statický a dynamický strečink
◇ Bandem asistovaný shyby 3x10 (green-medium band), Power Snatch 3x5 (45kg)
Mrtvý tah :
☞ 5x65kg
☞ 5x85kg
☞ 5x92.5kg
☞ 5x115g
☞ 3x137.5kg
☞ 5x150kg
☞ 5x172.5kg
☞ 5x195kg (pásek) - rezerva na jedno, možná dvě opak.
Farmers Walk : madla 30mm, výška 45cm
☞ 72.5kg ~ 20m
☞ 82.5kg ~ 20m
☞ 92.5kg ~ 17m (pásek) - jedno položení; nebylo to těžký, ale strašně mi to rvalo kůži z rukou a po otočce už jsem to až do konce bez položení neudržel; budu muset vymakat nějak úchop, ne kvůli tomu, že bych to neudržel, ale aby to tolik nedřelo.
Mohamedány s bandem (green-medium) + Svíčky :
☞ max + max
☞ max + max
☞ max + max
☞ max + max
Strečing
Na tenhle obrázek jsem narazil, když jsem si něco hledal o farmers walku ... velmi snadný způsob, jak si zacvičit farmers walk prakticky v jakékoliv posilce, stačí pár nylonových popruhů + dvě trubky a je to ... tak třeba se to někomu bude hodit:
Nazdar, dlouho jsem nekoukal a čumím jak puk! Pěkně to rozjíždíš, hlavně mě dostává jak jsi schopnej si všechno vyrobit. Šikovnej! Zítra jedu do Plzně, bych se mohl stavit to okouknout.
Nazdar, dlouho jsem nekoukal a čumím jak puk! Pěkně to rozjíždíš, hlavně mě dostává jak jsi schopnej si všechno vyrobit. Šikovnej! Zítra jedu do Plzně, bych se mohl stavit to okouknout.
Napsal jsem ti PM.
[quote="Tom.K."]
To je fakt :D
Ten řetezovej yoke je fakt masakr.
Dneska jsme si ho poprví zkusil a paráda.jdou snim delat i pekne drepy
když treba nekdo jako já nedisponuje stojanem :D
A bez sparinga se bojí a je omezenej tím co hodí nad hlavu :D
No a chuze stím to je zážitek,čekal jsem že to bude jako farmerswalk
a oni zabíraji uplne jiný svaly,cejstim snad i svoje ochablé bricho :D
Ješte jednou dekuju za bezva tip
Zdvihy noho ve visu + Kolečko
☞ max + max
☞ max + max
☞ max + max
Strečing
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru